Şimdi Ara

C scanf problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖRNEĞİN "A 2 B 2" şeklinde kullanıcıdan bir veri almak istiyorum nasıl yapabilirim? A ve B char ya da string,rakamlar ise int olarak almam lazım yada onlara çevirmem lazım

• char c1, c2;
    int x, y;

scanf("%c %d %c %d", &c1, &x, &c2, &y);

scanf içindeki ilk parametre de inputunun formatını istediğin gibi belirleyebilirsin. %c karakter, %d int bekler. Eğer string okumak istiyorsa yukarıda bir karakter arrayi tanımlayıp %c yerine %s yazarak onu da okuyabilirsin(Bir de arraye denk gelen scanf'deki parametreden & işaretini kaldırıp sadece ismini yaz).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 4 Nisan 2019; 1:17:31 >
  • Belirttiğin gibi aldığım zaman doğru alıp almadığını kontrol etmek için print f e yazdırdım. "- 2830336 - - 1978326384" çıktısını verddi yani doğru almadı.Charları dizi olarak aldığım zaman ise "c1,c2,y" doğru çıktıyı veriyor fakat "x" sürekli 0(sıfır) olarak döndürüyor.
  • akkayaozi A kullanıcısına yanıt

Elimde böyle bir kod var. Normalde senin dediğin şekilde oluyor. Fakat kodda void klavyeden_musabakalar(struct takim g[]) fonksiyonundaki scanf de bu olmuyor.

• akkayaozi A kullanıcısına yanıt

scanf("%s %d %s %d",&ev1,&ev_attigi1,dep1,&dep_attigi1);

&ev1 -> ev1 olması gerek

Not: Şu an çok vaktim olmadığından fazla ayrıntılı bakamadım şu an ilk gördüğümü yazdım, daha sonra başka biri burda cevaplamazsa bakıp daha ayrıntılı bir açıklama yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 5 Nisan 2019; 0:32:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVB-C ve DVB-C/T tuner
    4 yıl önce açıldı
    A/C tuşu gerekli midir?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.