Şimdi Ara

C:/resycled/boot.com geçerli bir Win32 uygulaması değil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
16.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bundan once 2 tane sorun yasadim ve topic actim 2 sine de cevap alamadim.
    lutfen buna cevap verin.

bilgisayara format attim sonra actim. external hdd i usb den taktim actim icinden bir programla backupini aldigim driverlarin bulundugu dosyayi actim driverlari yukledim ve bilgisayar tekrar baslatildi. buraya kadar her sey normaldi, c surucusu aciliyor, external hdd imin surucusune tiklayinca rahatlikla girebiliyordum. fakat bilgisayar yeniden basladiktan sonra 2 surucuye de giremez oldum. cift tikladigimda ``C:/resycled/boot.com geçerli bir Win32 uygulaması değil.`` hatasiyla karsilasiyorum. Acilen yardima ihtiyacim var.

• Bilgisayarınızda ve diğer sürücünüzde hala zararlı yazılım var. temizleyin.

Bilgisayarım > Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm >
    * Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle > ticki kaldır
    * Gizli dosya ve klasörleri göster > seç
    * Korunan işletim sistemi dosyalarını gize (önerilen) ticki kaldır - gelen uyarıyı (evet) onayla, Uygula, Tamam.

C:/resycled/boot.com (RECYCLER) C:/recycler/boot.com
    Sign of "Win32:Hupigon-LZO [Trj]" has been found in "c:\resycled\boot.com" file. "C:\RECYCLER\S-1-5-21-776561741-796845957-725345543-1003\Dc1\boot.com" file.

Geri Dönüşüm Kutusu gibi gözüken biryerde, aslında geri dönüşüm kutusunda saklanan virüsleri görebilirsin. Geri Dönüşüm Kutusu boşaltılınca gitmiyor nedense, bu virüsleri gördüğüm birkaç makina oldu, diğer autorun virüsleri falan ortak çalışıyorlar gibi. Bu makinaya bir USB bellek takınca USB bellek içine görünmeyen bir Geri Dönüşüm Kutusu yerleşiyor. Bu Geri Dönüşüm Kutusu'nu sil dediğinizde birsürü dosya siliniyor.

• selam arkadaşım bende aynı sorunla karşılaştım bugün başka bi sitedeki arkadaş bir dosya yüklememi söyledi bende yükledim sorun ortadan kalktı sanada öneririm işte linki kolay gelsin........

http://rapidshare.com/files/99824219...rus_usb_en.rar
  • Nihat arkadaşın söylediği yöntemle boot.com isimli dosyayı sildim.Ancak bu seferde sabit disklere girmeye çalıştığımda boot.com dosyası bulunamadı diyor.Şimdi ne yapacağım yardım lütfen...
  • Arkadaşlar acil olarak giriş yapmanız ya da bi dosya almanız gerekti diyelim. Benim sizlere önereceğim yöntemler sorununuzu gidermez fakat en azından yapacağınız işlemi gerçekleştirmenizi sağlar. en size 3 yöntem önereceğim.
    1. yöntem: Bilgisayarım ı açın ve C:/ ve y :/ ye tıklamak yerine doğrudan kendiniz C:/ ve ya D:/ yazın bu şekilde istediğiniz yer girebilirsiniz...
    2. yöntem: Bilgisayarım ı açın üstte adres yazacağımız kısımda adreslerin bulunduğu bölümden istediğin yeri ( C:/ ve ya D:/ ) seçip girin...
    3. yöntem: Bilgisayarım ı açın klasörlerim e tıklayın burdan sol taraftaki menüden C:/ ve ya D:/ ye tıklayın. istediğniz yere ulaşın...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Kaspersky basta olmak uzere Trend Micro INternet Security, USBCLEAN ve kill_amvo_virus_usb_en gibi programlari denedim fakat hicbiri bulup silemedi. Hala sistemde, baska tavsiyesi olan var mi? Bu sorunu cozenler nasil cozduler?
  • banada dün bulaştı..baktım olmuyor format atayım dedim gene geçmedi..çok ilginç..
    hem c ye hemde d ye format attım,bu nereye saklanıyor hayret ya..
    silinmiyorda sinir etti..açıklamaları okudum ama çok uğraştırcak..bugünümü formata ayırdım,yarında bu işe ayırayım..gitti iki günüm..
    bu pc yi bazen kırmak istiyorum...bu ara hangi sayfayı tıklasam 3 tane daha sayfa açılır oldu,heryer virüs dolu bu kadar da olmaz ama..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda da belirttim; bu virüs USB bellek, harici HDD, cep telefonu hafıza kartı, dıgıtal fotoğfaf mak. hafıza kartı vs.. bilimun cihazların içine kendini kopyalıyor. Windows'u kurarken Antivirüs yazılımınızı kurup güncelleyip aktif hale getirmeden hiçbir harici cihaz takmayın. Bu virüs yerleştikten sonra antivirüs yazılımı bu aktif olan virüsü yakalamakta zorlanıyor. Birçok virüs antivirüs yazılımını atlatabiliyor ve hatta antivirüs yazılımını kapatabiliyor. Bu virüsler aktif halde iken antivirüs yazılımı kurmak güncellemek sorunu çözmeyebilir. Güvenli Modda temizlemek gerekebilir. Bazen Güvenli Modda da temizleyemiyebiliyoruz.

Bu ve benzeri virüsleri temizlemek için : PC'nizi kapatıp açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Bir seçim ekranı gelecektir. Burada; Ağ Desteği ile Güvenli Modda açmayı seçin.
    Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" ile tarattırın ve virüsü virüsleri bu şekilde silin.

• quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

Bilgisayarınızda ve diğer sürücünüzde hala zararlı yazılım var. temizleyin.

* Korunan işletim sistemi dosyalarını gize (önerilen) ticki kaldır - gelen uyarıyı (evet) onayla, Uygula, Tamam.

Sign of "Win32:Hupigon-LZO [Trj]" has been found in "c:\resycled\boot.com" file. "C:\RECYCLER\S-1-5-21-776561741-796845957-725345543-1003\Dc1\boot.com" file.

Geri Dönüşüm Kutusu gibi gözüken biryerde, aslında geri dönüşüm kutusunda saklanan virüsleri görebilirsin. Geri Dönüşüm Kutusu boşaltılınca gitmiyor nedense, bu virüsleri gördüğüm birkaç makina oldu, diğer autorun virüsleri falan ortak çalışıyorlar gibi. Bu makinaya bir USB bellek takınca USB bellek içine görünmeyen bir Geri Dönüşüm Kutusu yerleşiyor. Bu Geri Dönüşüm Kutusu'nu sil dediğinizde birsürü dosya siliniyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_26623941/mpage_1/key_//tm.htm#27566013 adresinde turguaz'ın da tavsiyelerine uyarak Trend Micro İnternet Security programını kurdum ve tarattım. İşe yaradı.

Her ikinize de teşekkür ederim.

• win cmd diğer adı ile windows comander bunu bul gizli dosyarı göstert de sonra hdd eye gir boot diye dosya görceksin onları sil düzeliyor. baştan avast ile açılışta tarat makinanı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirlanta

selam arkadaşım bende aynı sorunla karşılaştım bugün başka bi sitedeki arkadaş bir dosya yüklememi söyledi bende yükledim sorun ortadan kalktı sanada öneririm işte linki kolay gelsin........

http:/****.com/files/99824219...rus_usb_en.rar

Onlarca program kurdum tarattım. Hepsi hikaye. Çözüm yolu işte bu arkadaşın gösterdiği yoldur.
    http://www.dosya.tc/kill_amvo_virus_usb_en_2.rar.html

yukarıdan indiremezseniz:http://rs359.rapidshare.com/ files/99824219/kill_amvo_virus_usb_en.rar

• quote:

Yukarıda da belirttim; bu virüs USB bellek, harici HDD, cep telefonu hafıza kartı, dıgıtal fotoğfaf mak. hafıza kartı vs.. bilimun cihazların içine kendini kopyalıyor. Windows'u kurarken Antivirüs yazılımınızı kurup güncelleyip aktif hale getirmeden hiçbir harici cihaz takmayın. Bu virüs yerleştikten sonra antivirüs yazılımı bu aktif olan virüsü yakalamakta zorlanıyor. Birçok virüs antivirüs yazılımını atlatabiliyor ve hatta antivirüs yazılımını kapatabiliyor. Bu virüsler aktif halde iken antivirüs yazılımı kurmak güncellemek sorunu çözmeyebilir. Güvenli Modda temizlemek gerekebilir. Bazen Güvenli Modda da temizleyemiyebiliyoruz.

Bu ve benzeri virüsleri temizlemek için : PC'nizi kapatıp açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Bir seçim ekranı gelecektir. Burada; Ağ Desteği ile Güvenli Modda açmayı seçin.
    Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" ile tarattırın ve virüsü virüsleri bu şekilde silin.

Bu mesajın altına 100-500 tane imzamı atarım.

Nihat abi ne güzel açıklamış. Tebrik demekten başka ne diyim.?

• abi peki format atınca geçiyo ben anlışlıkla diğer yorumlara bakmadan o resycle boot.com dosyalarını silmişi arasında NTFSD mi ne öle bişide silmişim pc ye reset atınca açılmıyor NTFSD mi ne eksik dosya diyo format atmayı deniyorum geçermi acaba_?
  • pırlanta arkadaşım yazdığın linki anlayamadım pm den atarsan yada site ve kısaltmalar hariç linki yazarsan sevinirim.
  • quote:

doğru bir şekilde anlatmış arkadasımız tsk

• quote:

Yukarıda da belirttim; bu virüs USB bellek, harici HDD, cep telefonu hafıza kartı, dıgıtal fotoğfaf mak. hafıza kartı vs.. bilimun cihazların içine kendini kopyalıyor. Windows'u kurarken Antivirüs yazılımınızı kurup güncelleyip aktif hale getirmeden hiçbir harici cihaz takmayın. Bu virüs yerleştikten sonra antivirüs yazılımı bu aktif olan virüsü yakalamakta zorlanıyor. Birçok virüs antivirüs yazılımını atlatabiliyor ve hatta antivirüs yazılımını kapatabiliyor. Bu virüsler aktif halde iken antivirüs yazılımı kurmak güncellemek sorunu çözmeyebilir. Güvenli Modda temizlemek gerekebilir. Bazen Güvenli Modda da temizleyemiyebiliyoruz.

merhba nihat bey.]"Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" ücretli mi acaba.orda "tam hizmet taramasını" tıkladığımda sanki bir sözleşme çıkıyor.yoksa ben mi yanlış anlamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia -- 16 Kasım 2008; 2:26:17 >

• Hayır ücretsiz bir hizmettir. Hizmet Sözleşmesini kabul edip devam ediyorsunuz. Program Files içine ufak bazı dosyalar kuruyorsada aslen bir program kurmuyorsunuz. Uzun bir süre hiçbir antivirüs yazılımı kullanmayıp, sadece online tarama ile yüksek performanslı (antivirüsler performansı düşürüyor) kullanmayı düşündüm, daha sonra bu USB'lerle gelen autorun virüsleri nedeniyle tekrar Antivirüs yazılımları kullanmaya başladım. Yani istediğiniz zaman tekrar "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı"nı çalıştırmak için siteye gitseniz, birşey fark etmiyor kabul edip devam ediyorsun herhangi bir ücret talep edilmiyor. İlk girişte yüklenen tarayıcının çalışmasını sağlayan dosyalar diğer girişlerinizde güncelleniyor. Tarama başladıktan sonra internete ihtiyaç kalmadan devam ediyor. Yani download yükü fazla değil. MSN (hotmail) üzerinede bir kurulumu mevcut, bu ise maillerinize bakarken bir tarama yapıyor, maillerinizi açarken ve maille gelen dosyaları indiriken biraz gecikmeye sebep oluyor. Fakat MSN seçeneklerinden kaldırılabiliyor.

Aslında bu ve buna benzer birçok online virüs tarama yazılımı mevcut. Birkaçını denedim. En başarılı olarak Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısını bulduğum için öneriyorum. Bir örnekte aşağıda:
    ESET Online Scanner kolay kullanımlı, web tarayıcıları üzerinde çalışan ücretsiz bir hizmettir.
    Kullanıcılara bilgisayarlarına herhangi bir antivirüs programı kurmadan virüs temizleme olanağı sunar.
    http://www.eset.eu/online-scanner

Online Virüs ve Trojen Tarama Siteleri, Oyun Güvenliği için..
    konusuda incelenebilir.

• quote:

Format attıktan sonra D'ye giremiyorum. "resycled/boot.com" Şu zımbırtı çıkıyor. Trend micro ile tarattım ama hala aynı, giremiyorum. Yukarıda altı çizili yerde birşeyler yazmış ama ben anlamadım. Bi anlatsanız nasıl silebilirim, tam olarak.

EDİT: Buldum ama bu seferde silinemiyor birtürlü. Başka bir program tarafından kullanılıyormuş. Nasıl silebilirm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syyıldız -- 16 Aralık 2008; 20:53:30 >

• (ALINTI)

Kod:  

@echo on
    taskkill /im explorer.exe /f
    taskkill /im wscript.exe
    start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
    start reg import kill.reg
    del c:\autorun.* /f /q /as
    del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
    del d:\autorun.* /f /q /as
    del e:\autorun.* /f /q /as
    del f:\autorun.* /f /q /as
    del g:\autorun.* /f /q /as
    del h:\autorun.* /f /q /as
    del i:\autorun.* /f /q /as
    del j:\autorun.* /f /q /as
    del k:\autorun.* /f /q /as
    del l:\autorun.* /f /q /as
    start explorer.exe

bu kodları temizle.bat olarak kaydedersek sorun bi nebze olsun çözülüyor ve artık D'ye girebiliyorum fakat Geri döüşünüm kutusuna benzer şeyler silinmiyor. Onu nasıl silebilriz. Hangi programlar silebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syyıldız -- 16 Aralık 2008; 22:41:22 >

• bu virüs banada bulaştı burda yazılanların cogunu yaptım ama hala duruyo yokmu bi çaresi sistemimde kaspersky2009 yüklü ama genede bulaştı anlamadım yardım pls
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.