Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Online Virüs ve Trojen Tarama Siteleri , Oyun Güvenliği için..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Knight Online >> KO Teknik Yardım >> Online Virüs ve Trojen Tarama Siteleri , Oyun Güvenliği için.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ArkandayIM

26 Nisan 2008; 21:17:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Truva atı, Yararlı gibi görünen ancak aslında zarara yol açan bir bilgisayar programı.

Truva atları, insanların, meşru bir kaynaktan geldiğini düşündükleri bir programı açmaya yöneltilmeleri yoluyla yayılır. Kullanıcıları daha iyi korumak için Microsoft e-posta aracılığıyla güvenlik bültenleri gönderir; ancak bunlarda hiçbir zaman ek bulunmaz. Ayrıca, müşterilerimize e-posta ile gönderilmeden önce tüm güvenlik uyarılarımız Güvenlik Web sitemizde yayımlanır.

Truva atları, ücretsiz olarak yüklediğiniz yazılımlarda da bulunabilir. Güvenmediğiniz bir kaynaktan asla yazılım yüklemeyin. Microsoft güncelleştirmelerini ve düzeltme eklerini her zaman Microsoft Windows Update veya Microsoft Office Update'ten yükleyin.

-------------------------------------------------------------------------------------
Panda Active Scan Tarama
http://www.pandasoftware.com/products/activescan.htm

Norton Online Tarama
http://security.symantec.com/sscv6/d......e&venid=sym

Kaspersky Online Tarama
http://www.kaspersky.com/virusscanner

Bitfender Online Tarama
http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html

F-Secure Online Tarama
http://support.f-secure.com/enu/home/ols.shtml

Trend Mıcro (Pc -Cıllın) Online Tarama
http://us.trendmicro-europe.com/housecall/v6.5/?us=2

Mcafee Online Tarama
http://us.mcafee.com/root/mfs/default.asp?cid=9435

Avast Online Tarama
http://onlinescan.avast.com/

Arcavir Arcabit Online Tarama
http://arcaonline.arcabit.com/scanner.html

Microsoft Safety Prot Online Tarama
http://safety.live.com/site/en-US/default.htm

Tenebrıl Free Spywarm Scan Online
http://www.tenebril.com/scanner/main_start.php

Spayware Guıde Free Scan Online
http://www.spywareguide.com/onlinescan.php

-------------------------------------------------------------------------------------

Adware & Spyware Nedir ?

"Freeware" ve "shareware" türündeki yazilimlar kullanicilara ücretsiz olarak sunulmakta ve programda yayinlanan reklamlar bu gideri karsilamaktadir. Bu tür bir yazilim "adware" olarak isimlendirilmektedir.

Kisa bir süre önce Adware programlarin yazilimlarinda belli özelliklerde "subordinate"ler bulundugu belirlenmistir. Bu sistemlerde, program kullanilmadigi veya program uninstall edildigi durumlarda bile, mevcut yazilimin bir takim bilgiler topladigi ve bu bilgileri sunucularina gönderdigi saptanmistir. Bu nedenle bu tür yazilimlar "Spyware" olarak anilmaktadir.

Özetle Spyware, kullanicisinin bilgisi disinda yazilim islemleri gerçeklestiren, kullanicinin Internet erisimini takip eden ve bu bilgiyi yine kullanicinin bilgisi disinda bir sunucuya gönderen yazilim çesididir.

Spyware, bir kişi ya da kurumun bilgilerini, onların haberi olmadan toplama amaçlı her türlü teknolojiye verilen genel bir addır. İnternet üzerinde, spyware bir bilgisayara gizlice yerleşir ve kullanıcı bilgisayarının bilgilerini alır ve bu bilgisayara reklam ya da benzeri bilgiler yollar. Spyware bilgisayara bir yazılım virüsü olarak alınabileceği gibi, yeni bir programın yüklenmesinin de bir sonucu olabilir. Bilgisayar kullanıcısının bilgisi dahilinde bilgisayardan bilgi toplayan programlar, eğer kullanıcı hangi bilgilerin toplandığını ya da hangi bilgilerin paylaşıldığını biliyorsa spyware değildir.

Cookie (çerez)'ler, kullanıcıların bilgisayarından bilgi toplayan çok bilinen bir mekanizmadır. Bununla birlikte, cookie'lerin varlığı kullanıcılardan genellikle gizlenmez , kullanıcılar da cookie’ lerin bilgi toplamasına izin vermeyebilir. Yine de, nedeni belirsiz bir şekilde bilgi toplayan cookie'ler spyware olarak düşünülebilir.

Casus programlar (Spyware) zararları nelerdir ?

Bu spyware / casus programların bilgisayarınıza tehlikesi casusluk derecelerine göre değişir:

Casusluk yaptıkları konular nispeten masum olarak adlandırılabilecek olan "hangi siteye gidiyor, ne kadar orada kalıyor" gibi bilgilerden daha ciddi olan bilgisayarınızın kurulum şifreleri veya kullandığınız kredi kartı bilgilerini edinerek bunları program yazıcılarına postalamaya kadar varabilen her türlü casusluk örneklerini kapsayabilirler.

Spyware veya casus programların en tehlikelileri sizin bilgisayar ve/ya internet ayarlarınızı kendi istedikleri gibi değiştirirler ve mesela sizleri kendi istedikleri sitelere yönlendirirler, bazıları bununla da yetinmeyip internet başlangıç sayfanızı kendi istedikleri gibi değiştirirler hatta bazen bilgisayarda karşınıza nereden geldiğini bilmediğiniz ve anlayamadığınız reklam içerikli pencereler çıkarırlar. Bunlara Adware 'de denir, çünkü her ne kadar casus programlar gibi casusluk yapıyor olsalar da, bunun yanında ayrıca birde bilgisayarınızda reklama yönelik oynamalar yapmaktadırlar. Ayrıca ne yazık ki bu açılan reklamlar her zaman masum denecek türden reklamlar değildirler. Birden bilgisayarınız açıkken görmek istemeyeceğiniz fotoğraf ve yazılar karşınızda belirebilir. O anda arkadasınız, iş arkadasınız, patronunuz, eşiniz, anne veya babanız bunu görürse bulunduğunuz durumu açıklamakta zorlanabilirsiniz.

Ad-aware, bilgisayarınızda spyware, trackware, Big Brotherware diye adlandırılan, internetten bilgisayarınıza yüklediğiniz programlarla beraber size sorulmadan yüklenen küçük programcıkları bilgisayarınızdan kaldırmaya yarayan bir program. Ad-awere registry'e kayıtlı olan veya harddiskinizde yüklü spyware programları bulabiliyor ve kaldırabiliyor. Kaldırmak istediğiniz programları size soruyor. Sisteminizin olası yanlış silmelere karşı yedeğini alıyor. Kullanımı gayet basit ve kullanışlı.

Lisans: Freeware (ücretsiz)
Uyumluluk: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP
Dil: Türkçe,İngilizce
Gereksinimler: Pentium 400, 32 MB RAM

Türkçe dil dosyasını
Ad-aware programını açıp üstteki configuration kısmına giriniz. Sol taraftan interface kısmına girip Language File kısmından Turkish'i seçerek programı Türkçe yapabilirsiniz.

Download İçin : http://www.download.com/Ad-Aware-SE-...bj=dl&tag=top5

En son güncelleştirme dosyasını isterseniz : http://www.lavasoft.de/download_and_...tion_database/

program files>ad-aware altına atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArkandayIM -- 26 Nisan 2008; 21:33:24 >

1.Pet için otomatik kutu toplama
2.Hesabı Çalınan veya Bilgilerini Değiştirmek isteyenler için Ticket Örneği
3.Online Virüs ve Trojen Tarama Siteleri
4.Rogue Rehberi Bilinmesi Gerekenler
5.Inventory Bug Sorununu Düzeltmek isteyenler için Ticket Örneği
6.Deniz Akvaryum balıkları rehberi [ Resimli ]
7.Tatlı Su Akvaryum Balıkları rehberi [ Resimli ]
baris01

26 Nisan 2008; 21:22:49 

yararlı konu bencede

ITheHeavenI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

26 Nisan 2008; 21:28:42 

YararLı Konu da Kaspersky i Yazsaydın Daha İyi Olurdu ßence

Amon Amarth | Disturbed | Drowning Pool | In Flames | Iron Maiden | Metallica | Rob Zombie | Shattersphere | Slipknot
angelo50

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

26 Nisan 2008; 21:31:06 

forever avast bu arada bilgiler için saol yararlı topic

ITheHeavenI

26 Nisan 2008; 21:36:08 

quote:

Orjinalden alıntı: angelo50

Hiç Sanmıyorum 4€ver AVaST OLacağını Sayesinde Çarım SoyuLmustu KASPERSKY i Tek Gecerim

Amon Amarth | Disturbed | Drowning Pool | In Flames | Iron Maiden | Metallica | Rob Zombie | Shattersphere | Slipknot
ArkandayIM

26 Nisan 2008; 21:37:56 

Şahsen bana göre de en iyisi KaspreSky Internet Security. Ben bunu kullanıyorum. Norton da kullanışlı ama pc yi biraz kastığı için fazla tercih edilmeyebilir.

MavimsiDünya
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 1 günü kaldı.

26 Nisan 2008; 22:12:52 

yöneticiliğe aday gibisin
PROTON

26 Nisan 2008; 22:15:53 

quote:

Orjinalden alıntı: MavimsiDünya

ArkandayIM

26 Nisan 2008; 23:30:02 

quote:

Orjinalden alıntı: MavimsiDünya

Yok cnm öyle şeylerde gözümüz yok. Uzun zamandır forumdayım bu aralar imzama yararlı linkler koydum maksat biraz olsun yardımcı olabilmek.. Yine de tskler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArkandayIM -- 26 Nisan 2008; 23:29:43 >

war_star
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

5 Mayıs 2008; 19:22:43 

up
Ademsx1

9 Haziran 2008; 12:27:45 

Güzel paylaşım saol..Ben Eset Nod32 kullanıoyurm pcyi kasmıo ama yüklediğimden beri bir tane bile uyarı vermedi..

Arada bir düşünüyorum bu antivirüs programı çalışıo mu diee

## Yapım Aşamasında ##
hunter87

10 Haziran 2008; 21:21:03 

quote:

Orjinalden alıntı: angelo50

en kötü anti virüs programı kategorisinde dediğine katılıyorum. istersen ni nod32 yükle ve pc deki virüsleri gör, sonra aynı şeyleri söyleyebilecek misin merak ediyorum.

eset smart security, nod32; eset bu mevzuda; stabilite, sistem kullanımı, tarama hızı ve detayı, güncellik ve çözüm konularında en iyisi. kaspersky hız ve sistem kullnımı dışında ona iyi bir rakip. eset in 3 saat bile sürmeyen sistem taramasını kis ile 7 saati aşkın bir sürede ancak tamamlayabiliyorum. çalışıp çalışmadığı belli değil, uyarı vermiyor, çünkü o işini iyi biliyor ve işi patrona gitmeden direk hallediyor; en iyi yardımcınız. iyi reklam oldu be :D

GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM.
GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA.
EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA

ArkandayIM

10 Haziran 2008; 21:55:21 

avastı ben de hiç beğenmiyorum. Benim favorim KasperSky Internet Security.

hunter87

10 Haziran 2008; 23:21:55 

quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

avastı ben de hiç beğenmiyorum. Benim favorim KasperSky Internet Security.

sistem tarama hızı ve key konusu bizim için önemli, sıradan bi ev kullanıcısı için çok da değil ama sadece 1 pc ile uğraşmadığımız için bizde zaman ve sistem gereksinimleri önemli oluyor. kasperky nin key sorunu da cabası, gerçi bi çare buldum ona, karalisteye girmiş keyleri çıkarabiliyorum ama sorduğu sorular ve virüslü dosyaları temizlemeyip, direk silmesi bizim için bir eksi. zira sildiği dosya da çok öenmli bir data var ise bizim için bittiği andır :D

GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM.
GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA.
EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA

ArkandayIM