Şimdi Ara

C++ odevleri istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben c++'a baslayali 1ay felan oldu nesnesel proglamlamaya birkac gun once gectim. C++ odevleri istiyorum .
    Yardimlariniz icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha once biri yazmisti, alttakileri kopya-yapistir yapiyorum. Yeni basladigina icin bunlar uygun. Bitirdikten sonra yaz buraya kontrol edicem :)

1-) kullanıcı klavyeden 0 girene kadar..klawyeden girilen sayıların çiftmi tek mi olduklarını ekrana yazdırıcak  
    programın akış diyagramını çiziniz ,uygulamasını yapınız...

2-)klavyeden girilecek 10 adet sayıdan çift olanların ortalamasını bulan programı yazınız.akış diyagramını çiziniz.
    (dizi kullanmadan)

3-)klavyeden n tane sayı girilecek n değeri kullanıcı tarafından belirlenecektir.daha sonra kullanıcının girdiği n
    adet sayının en büyük , en küçük ve ortalamayı ekranda gösteren programı yapınız.(dizi kullanılmıcak)

4-)10 elemanlı bir diziye çalışanların ismi girilecektir.daha sonra 10 satır 3 sutun dan olusan 2 boyutlu dizinin
    ilk sutununa saatlik ücret ikinci sutuna çalısılan saat 3.sutunada alınacak ücret...
    alınacak ücret çalısılan saat x saatlik ücret olarak hesaplanıcaktır..

5-)kullanıcının seçimine göre yine kullanıcının girdiği 2 sayı arasında 4 işlemden herhangi birini yaparak
    sonucu ekranda gösteren programı fonksiyonda yapınız..(fonksiyonla hesap makinesi yapılır.)

6-)klavyeden girilecek 10 kişinin adı bir diziye alınacaktır.ve yine kullanıcının klawyeden gireceği isim bu dizide
    aranarak mevcutsa dizideki bulunduğu yer,aranan kişi dizide mevcut değilse aranan kişi dizide bulunamadı diye yazıcak.
    (dizide isim arama... arama işlemi fonksiyonda yapılacak.)

7-)5 e 5 li bi diziyi çapraz topla..(iç içe for döngüsü yaparak)
    5 satır 5 sutundan olusan 2 boyutlu bir dizinin köşegen elemanları

• Sağol Uğraşıcağım :))
  • ingilizce anlarim diyorsan stanford universitesinin dersleri halka acik. odevler de dahil.

http://www.stanford.edu/class/cs106b/

youtube'da veya itunesda videolar da olmasi lazim
  • Fakat diziler4 konusu biraz fazla olmuş tam iyi bilmiyorum diziler konusunu anlamadığı anlatırsınız sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutttttttt

Fakat diziler4 konusu biraz fazla olmuş tam iyi bilmiyorum diziler konusunu anlamadığı anlatırsınız sanırım

Dizi kullanilmadan yapilacak dedigi her degiskeni tek tek elle girmen gerektigini belirtiyor. Soyle izah edeyim. Ustteki 2. ornekte diyor ki kullanici 10 tane sayi girecek, yani bunlar birer degiskene atanacak. Bunu dizi kullanamadan yaparsan int sayi1, sayi2, sayi3, say4... bu sekilde sadece onlari tutmasi icin 10 tane degisken tanimlaman gerekir.
    Dizi konusunu kafana takma sen dizisiz olanini yap dizi ile yapilmis hallerini yazdim bile bitirdiginde koyarsin buraya, sonrasinda dizi ne ise yariyormus kavrarsin hemen.
  • İlkini yazdım fakat döngünün içine koysam bile olmuyor
    bir kodlara baksan

Kod :
    #include <iostream>
    #include <conio.h>
    using namespace std;
    main ()
    {

int a;
    do{
    cout << "Bir sayi giriniz (cikmak icin 0 giriniz):";
    cin >> a;
    if (a%2==0)
    {
    cout << "Girilen sayi cifttir.";
    }
    else if (a%2==1)
    cout << "Girilen sayi tektir.";

}while (a==0);
    getch ();
    return 0 ;
    }
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Conio.h C kutuphanesidir, C++'ta yok, o yuzden getch'i da kullanamazsin. Bunun haricinde yazdiklarinda bir hata yok.
    #include <iostream>  
    //#include <conio.h> -------------------- Yanlis kutuphane
    using namespace std;
    main ()
    {
    int a;
    do{
    cout << "Bir sayi giriniz (cikmak icin 0 giriniz):";
    cin >> a;
    if (a%2==0)
    {
    cout << "Girilen sayi cifttir.";
    }
    else // if (a%2==1) --------------------- Belirtmene gerek yoktu cift degilse zaten tektir.
    cout << "Girilen sayi tektir.";

}while (a==0);
    //getch (); ----------------------------- cin >>a; ile ekranda tutabilirsin.
    return 0 ;
    }

Bende su sekilde yazdim.

#include <iostream>
    using namespace std;

main(){
    int num;
    cout << "Let me a number: ";
    cin >> num;

while(num != 0){
    if (num % 2 == 0)
    cout << "Even";
    else
    cout << "Odd";

cout << endl << "Let me a number: ";
    cin >> num;
    }
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maybe Tomorrow -- 25 Nisan 2013; 13:08:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maybe Tomorrow

quote:

Fakat diziler4 konusu biraz fazla olmuş tam iyi bilmiyorum diziler konusunu anlamadığı anlatırsınız sanırım

Dizi kullanilmadan yapilacak dedigi her degiskeni tek tek elle girmen gerektigini belirtiyor. Soyle izah edeyim. Ustteki 2. ornekte diyor ki kullanici 10 tane sayi girecek, yani bunlar birer degiskene atanacak. Bunu dizi kullanamadan yaparsan int sayi1, sayi2, sayi3, say4... bu sekilde sadece onlari tutmasi icin 10 tane degisken tanimlaman gerekir.
    Dizi konusunu kafana takma sen dizisiz olanini yap dizi ile yapilmis hallerini yazdim bile bitirdiginde koyarsin buraya, sonrasinda dizi ne ise yariyormus kavrarsin hemen.

:) Tabiiki de sayı1, sayı2, sayı3 diye tutmayacak değişkenleri. Dizi kullanma demesinin amacı, kullancının girdiği sayıları programında saklamamanı istemesidir diye anlıyorum ben. Yoksa, sırf daha dizi öğretilmedi diye kıçı kırık bir soruyu çözerken dilin ve programlamanın mantığına aykırı onlarca değişken tanımlatmak çok saçma olur.

Bu soruyu en fazla 3 değişkenle çözmesini beklerim ben sorduğum kişinin:

- Bir tanesi for döngüsünün değişkeni
    - Diğeri çift sayıların toplamını tutan değişken
    - Sonuncusu da kaç tane çift sayı olduğunu tutan değişken.

• quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

quote:

Orijinalden alıntı: Maybe Tomorrow

quote:

:) Tabiiki de sayı1, sayı2, sayı3 diye tutmayacak değişkenleri. Dizi kullanma demesinin amacı, kullancının girdiği sayıları programında saklamamanı istemesidir diye anlıyorum ben. Yoksa, sırf daha dizi öğretilmedi diye kıçı kırık bir soruyu çözerken dilin ve programlamanın mantığına aykırı onlarca değişken tanımlatmak çok saçma olur.

Bu soruyu en fazla 3 değişkenle çözmesini beklerim ben sorduğum kişinin:

- Bir tanesi for döngüsünün değişkeni
    - Diğeri çift sayıların toplamını tutan değişken
    - Sonuncusu da kaç tane çift sayı olduğunu tutan değişken.

Alıntıları Göster
    Dostum haklisin soruda yapilmasi istenilen sey senin soyledigin sekilde, basitce for dongusu icinde kosulu saglayanlari toplamlari tutacak degiskene += operatoruyle yazmakti; ama benim istedigim o degil.

Aslinda cok uzun sure olmasa da Umutttttttt arkadasimizin yazilim bolumune yazdigi mesajlari denk geldikce okuyordum, yazdiklarindan yola cikarak kendi kendine ogrenmeye calistigini soyleyebilirim. Bu sekilde ogrenipte mufredata uygun sekilde gidecegini zannetmiyorum, yani illa ki bir yerden sonra ordan oraya atlayacaktir, mesala tutup niye form uzerinde calismiyorum diyip arka plan uygulamalarini sikilip birakabilir, is isten gectikten sonra kafasina dank edip en basa da donebilir. Ki, genelde hep boyle olur, en gozlemledigim kadariyla.

Soyledigim uzere arkadasin mesajlarini okudugum ve durumunu goz onunde bulundurunca bu sekilde yapmasinin daha verimli olacagi kanaatine vardim, gayem dizileri iyi ogrenmesiyldi. Cevabini yazdiktan sonra birde boyle bir durum var diyecektim zaten, soruyu oldugu gibi google'da arattiginda zaten soyledigin mantiktaki cozumu cikiyor.
    Nerden icap etti boyle bir sey dersen. Su bahsini ettigimiz basit ornekte takilan arkadasimiz internet ordan burdan edindigi dokumanlarla nesnelerde kalitim, sanal siniflar vs. gibi konulari da daha zamani degilken hizlica atlayip yarim yamalak ogrenmis bulunuyor. Gereksiz bilgiyle kafasi karman corman sekildeyken ve tabiri caizse amator olarak ilerleyen birinin bellekte tutulmamis veriler uzerinde islem yapmasi istemek su durumda biraz fazla kacar, hele ki algoritma bilgisi olmayan birden boyle bir sey beklemek acaba ne kadar yerinde?
    Oncelikle cok fazla teknik bilgi gerektirmeyen konularda bir seyler yapsin, en azindan "bununla ugrasilmaz" diyip kacmasin hemen, cunku ozellikle gunumuz sartlarinda C veya C++ ogrenmek oldukca zor. Ortalikta envai cesit sacma sapan yorum varken "yok sharp C++'a on basarmis, yok java daha iyiymis vs", bu sekilde Umutttttttt'a veya ilerde okuyacak birine bu dili duz mantik anlatarak sevdirmek daha makul.

Neyse, yaptigim sey ne kadar dogru, yanlis o ayri konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maybe Tomorrow -- 25 Nisan 2013; 21:31:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.