Şimdi Ara

C DİLİYLE PİC PROGRAMLAMAK UZERİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ileride elektrik okumak istiyorum ama okurken elektronik değilde yüksek gerilim derslerini almayı istiyorum çunkü babam ag og işleri yapiyor ileride onun işlerinin başina gecicem
    yüksek gerilim derslerini alip elektrik okurken ayni zaman da Bilgisayar,kitaplar ve kurslar vasıtasıyla pic kontrol, Arm, mikro denetleyiciler ve altium desinger gibi pcb tasarlama programlarını ogrenbilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğrenirsin önünde bir engel yok. Ama yüzeysel kalacaktır. Yoğun bir uğraş vermeyince programlama yüzeysel kalıyor. 2 led yakarım adc okurum diyorsan kısa vadede öğrenirsin.

Edit:
    Bu yoğun uğraş üniversite de bile yeterli gelmiyor bence ,yeni mezun bile bu konulara yüzeysel hakim olarak mezun olur genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 25 Ağustos 2018; 15:32:13 >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    hocam temel oğrensem yeter mezun olup girer bir firmada çalışır öğrenirim işi

Direk olarak MSPG2553 cipini ve kartını önerebilirim. Baya öğretici.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz icin tesekkur ederim

• Yanı otomasyon diyince benim aklıma gömülü sistemler yani bu saydığın seyler geliyor. Kontrol dediğin genelde 1 sensörü işlemciye bağlarsın ondan gelen veri ile yaptığı işi kontrol edersin. Cruise Control gibi ve buna benzer bir sürü sey. Türkiye de bulunan teknoloji üretimi arttıkça bu sistemleri bilen insan ihtiyacı artacak. Su an bile aslında cok fazla ihtiyaç var bu konularda uzman kişilere. Eğer ilerde embeddedta uzmanlaşırsan havada kapılırsın yurt içi disi dahil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğrenmek için pratik yapmak gerekir. Pratik için elektronik elemanlara ve araçlara sahip olmak gerekir. Bir de güzel bir kitap gerekir. En iyisi kitaptan öğrenmektir. Çünkü İnternet kaynağı gereken bilgileri tam olarak veremeyebiliyor.

Biraz masraflı işler olur. Ancak, bunlar üzerinde uzmanlaşırsan bu işten para kazanılabilir. Yalnızca PIC programlama değil, kart tasarımı, devre tasarımı gibi konuları da öğrenmelisin.

Arduino gibi seçenekler de var. Ancak, PIC bilirsen Arduino'ya pek gerek olmaz. Bir mikrodenetleyici türü için kod yazabiliyor olmak ve onunla devre tasarlayabilmelisin.

PIC ile devreler yapmak istiyorsan, biraz elektronik bilgisi şart. Elektirik işleriyle ilgilienmek istiyorsan röle gibi elemanları da bilmelisin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.