Şimdi Ara

C# / Değişken Tanımlama ve İterasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

http://i.imgur.com/a0ruVsX.png?1

Üstteki resimde ch değişkenine X değeri atanmış. Bu X değeri ne, neyi ifade ediyor? Yazının devamında 10 sayısını atarsak hata alırız diyor.

Aslında ben bu "değer verme" işini anlamadım desem daha doğru olacak. Şöyle bir kod var, kısaltarak yazıyorum;

int x;
    int y;

x = 100

Console.WriteLine("x contains " + x);

y=x / 2

diye gidiyor.

Yardım ederseniz sevinirim.

• Char değişken türüne sadece karakterler atanır. Yani tek bir harf. o da tek tırnak halinde atanır.
    Yani:

char ch;
    ch='X' // char(karakter) türünde, ch adında bir değişken tanımladık ve X harfini atadık...

eğer tek bir karakter değil de,kelime atamak falan istersen bunda da string türüyle değişkeni tanımlaman gerekir.

Değişken türlerini anlamadın sanırım,biraz açar mısın böylelikle yardımcı olabilirim...

Su an "Herkes için C#" kitabı ile çalışıyorum. Burada örnekler verilirken, değişkenlere değerler veriyor. Anlamadığım şey su;

X ve Y adında iki değişken var. X'e 100 veriyor, sonra y de x/2 olup 50 oluyor. Bu değerler nerede ise yarıyor? Sadece örnek için mı yoksa ayrıca kullanım alanları var mi?

Ayrıca C# öğrenme surecimde tavsiye edebileceğiniz kitaplar varsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

if komutuydu sanırım, if(x = 1, x < 10, x++) gibi bir ifade geçiyor zaman zaman. İlk iki şeyi anladım, x 1 ve 10'dan küçük. Sonuçlar da buna göre çıkıyor. Ama o sondaki x++ ne ise yariyor. İterasyondu galiba adı...

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Kitapta hiç örnek yokmu? Ufak tefek örnekler yazıp çalıştırsan anlardın ne işe yaradıklarını. Sayı tahmin oyunu yap mesela.

Kitabı dün aldım ve Visual Basic'i indirme fırsatını henüz bulamadım.

Sayı tahmin oyunu demissiniz, bunun kodlarını yazdıktan sonra ayrıca bir şey yapmam gerekiyor mu? Yani oyuna buton eklemek vs. Yoksa konut penceresinde mi açılıyor? Butonlara falan nasıl kod ekleniyor?

edit: Kitapta henüz pencere üzerinden kodlamayı göstermemiş. Şu ana kadar da sadece "değer atama" üzerinden gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcehanD -- 10 Mayıs 2015; 10:22:36 >

Orijinalden alıntı: EcehanD

Cevabınız için çok teşekkürler.

Su an "Herkes için C#" kitabı ile çalışıyorum. Burada örnekler verilirken, değişkenlere değerler veriyor. Anlamadığım şey su;

X ve Y adında iki değişken var. X'e 100 veriyor, sonra y de x/2 olup 50 oluyor. Bu değerler nerede ise yarıyor? Sadece örnek için mı yoksa ayrıca kullanım alanları var mi?

Ayrıca C# öğrenme surecimde tavsiye edebileceğiniz kitaplar varsa sevinirim.

Bu değerler ekrana yazdırırken yani Console.WriteLine komutunu verirken daha iyi anlaşılabilir. Visual Studio indir, tam olarak görmek için şunu yaz ve çalıştır

int x;
    int y;

x=100;
    y=x/2;

Console.WriteLine("X'in değeri: {0}",x);
    Console.WriteLine("Y'nin değeri: {0}",y);

Console.ReadKey();

Çıktısı da şöyle olacak:

quote:

X'in değeri: 100
    Y'nin değeri: 50
    _

Daha iyi anlamanı sağlayacaktır,değer atıyorsun,yazdırırken veya bir matematiksel işlem yaparken yardımcı oluyor.Zaten adı üstünde değişken,sürekli değişiyor sürekli başka bir değer atayabiliyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: EcehanD

Buna ek olarak bir konu daha var;

if komutuydu sanırım, if(x = 1, x < 10, x++) gibi bir ifade geçiyor zaman zaman. İlk iki şeyi anladım, x 1 ve 10'dan küçük. Sonuçlar da buna göre çıkıyor. Ama o sondaki x++ ne ise yariyor. İterasyondu galiba adı...

If komutunun çalışması farklı x 1 ve 10dan küçük olduğu anlamına gelmiyor malesef. If bir kontrol deyimidir

if(koşul)
    {
    koşul sağlanıyorsa yapılacak işler
    }
    else
    {
    koşul sağlanmıyorsa yapılacak işlemler
    }

Bu anlama gelir. yazdığın örnek if komutu değil malesef for komutudur. for komutu ise şöyle:

for(x=1;x<10;x++)

yani, x 1'den başlasın ve x 10 oluncaya kadar(10 dahil değil) x'i birer birer arttırsın. x++ operatörü: x'i bir arttır anlamına gelir. diğer bir yazımıyla da x=x+1 de olabilir, x++ kısaca yazımıdır.

Örnek verirsek for için:

int x;
    x=1;
    for(x=1;x<10;x++)
    {
    Console.WriteLine(x);
    }
    Console.ReadKey();

Çıktısı da aynen böyle olacak:

quote:

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    _

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybeurebetteroffthisway -- 10 Mayıs 2015; 14:04:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.