Şimdi Ara

C'de Nasıl Pratik Yapacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - Dersi AA ile geçtim.
    - Buradaki egzersizleri bitirdim:https://www.w3resource.com/c-programming-exercises/

    Bu noktadan sonra bu dilde uzman olmak için ne yapmam lazım?



  • Oyun geliştirmeyi deneyebilirsin.
  • Dilin kendisinde uzmanlaşacak birşey yok. Herşey int, long, float, double, char bir de bunların birleşimi struct var. Object olayı yok, class yok, method yok, inheritence yok, sadece function var. Dandik bir standard kütüphanesi var strcpy() strcat() memcpy() scanf() printf() falan.
    Uzmanlık diyorsan bir konu/alan seç. C'nin anlamlı olduğu tek alan sistem programlama, kernel, device driver, vs.. C ile oyun falan yazılmaz artık.
  • Hackerrank'te bir şeyler var genelde çıktı aynı olsa bile yanlış kabul ediyor benim kodumu, anlamadım bir türlü ama bir bakın isterseniz.
  • CodeWars.com veya kitapcılarda algoritma kitapları var. Orada bir soru verip çözümünü de kodla veriyorlar. Bunlar partik yapmana sağlar.
  • Euler project ile ilgilenebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surekli pratik yapmak bir seyi pekistirmenin/gelistirmenin en iyi yolu.

    Kendinize ufak projeler belirleyip yazabilirsiniz.

    Ayrica hackerrank, codeforces, leetcode gibi sitelerden algoritma acisindan pratik yapabilirsiniz.
    Algoritma/Data Structure acisindan competitive programming ile ugrasmak sizi aktif tutacaktir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    10 yıl önce açıldı
    c# öğrenmek mantıklı mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bundan sonra seni ancak Data Structures sarar. Pointer a dalma zamanın gelmiş bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Pointerları görmediniz galiba C küçümsenecek bir dil değil her şeyin temelini oluşturur şu anda python temelinde c kütüphanelerini kullanır android bile merkezi c dir.
  • Darren03 kullanıcısına yanıt
    Pointerları gördük canım ama sen daha doğmamıştın o zaman (yıl 1988). Merak etme ben senin yaşından fazla C kullanmışımdır, sonra yıkadık kuruttuk katlayıp dolaba kaldırdık, artık işimiz kalmadı.
    Bozuk plak gibi C herşeyin temelidir deyip duruyorsunuz, ben de söyledim işte onun adı sistem programlama, ne işin var o düzeyde? kazma kürek de herşeyin temeli ama artık onları kullanan var mı inşaat yaparken? ekskavatör kiralayıp vinç getiriyorsun.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Embedded işlerle uğraşıyorum. Minimum güç tüketimi ve hız için hala cayır cayır assembly ve C kullanıyorum.

    Bilgisayar programlama için konusuyorsunuz zanımca o zaman bu dedikleriniz mantıklı olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C'nin kendisinde çok fazla uzmanlaşacak bir şey yok doğru. Fakat C'nin kullanıldığı alanlar uçsuz bucaksız. Bu alanlar da kendi kendinize öğrenebileceğiniz alanlar olmuyor genellikle. Direkt iş tecrübesiyle gelişmek mümkün. Atıyorum uzmanlaşmak istediğiniz alan gerçek zamanlı işletim sistemleri ise, bu alanın onlarca alt dalları var. Board support layer, donanım soyutlama katmanı, dosya sistemleri, çevrebirim sürücüleri, kernel, task management, task scheduling vs... Dolayısıyla tek başına bir sistem geliştirmek pek mümkün olmuyor. Olsa da yıllarını alacak bir iş.

    Peki terk edilmesi gereken bir alan mı? Kesinlikle değil. Yeni teknoloji geliştirmek ancak bu seviye dillerle mümkün. Cebindeki telefondan, yörüngedeki uyduya; satın aldığımız S-400'lerden, Mars'a gönderilen araçlara kadar hepsi C ile yazılmış sistem yazılımları sayesinde var. Ayrıca C, evet öğrenmesi kolay bir dildir ama kullanması da oldukça zor bir dildir. C öğretilen herhangi bir bilgisayar mühendisliği bölümünde, öğrencilerin 70%'inin C görünce ağlamasının sebebi bu.

    Zaten programlama mantığını öğrendikten sonra, herhangi bir dili öğrenmek çocuk oyuncağıdır. Bu sadece C için geçerli bir şey değil. Asıl öğrenilmesi gereken, uzmanlaşılması gereken, veri yapıları ve algoritmalardır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.