Şimdi Ara

C'de kullanıcıdan isim almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 9 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 3 saat 8 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 2
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • sparkan (2 mesaj) dogauzun (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    106 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    C dilinde kullanıcıdan maximum 15 karakterlik bir username almalıyım. Gerektiğinde ekrana yazdırabilmeli, gerektiğinde de while döngüsünün şartı olarak username'in ahmet'e eşit olup olmadığını kontrol etmeliyim.

    İnternette hep C++ komutları çıkıyor karşıma. Yardım edebilir misiniz?



    |
    |
  • Yüzbaşı
    908 Mesaj
    char username[16];

    diye tanımladıktan sonra

    scanf("%s", username);

    komutuyla okuyabilirsin. (girilen username verisinde boşluk karakteri olmadığını varsaydım)

    C dilinde stringleri == ile karşılaştıramazsın o yüzden username == "deneme" gibi bir karşılaştırma yanlış olur. Karşılaştırma olayı için string.h kütüphanesini include ediceksin ve strcmp komutunu kullanacaksın.

    strcmp(username, "deneme") şeklinde bir komut 2 stringi karşılaştırır birbirleriyle aynıysa 0 döner. Örneğin.

    if(strcmp(username, "deneme") == 0) ....

    gibi kullanabilirsin.
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
vp satın al;valorant vp satın al;Valorant VP Fiyat
Instagram takipçi satın al
Radyo Dinle
triple negative breast cancer
kripto para haberleri
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,234
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.