Şimdi Ara

BYD bataryalı Hyundai Elexio'nun teknik özellikleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BYD bataryalı Hyundai Elexio'nun teknik özellikleri ortaya çıktı
    Hyundai’nin Çin’deki ortak girişimi Beijing Hyundai, tamamen elektrikli yeni SUV modeli Elexio için satış lisansı başvurusunu yaptı. Bu başvuru sayesinde aracın üretim versiyonuna ilişkin teknik detaylar da netleşmiş oldu. Lityum demir fosfat (LFP) batarya teknolojisine sahip Elexio’da, batarya tedariki Çin’in dev markası BYD’nin yan kuruluşu FinDreams tarafından sağlanıyor.



    Hyundai Elexio, dikkat çekici tasarımı ve boyutlarıyla şehir içi ve uzun yol kullanımı için ideal bir kompakt SUV olarak öne çıkıyor. 4615 mm uzunluk, 1875 mm genişlik ve 1673 mm yükseklik ölçülerine sahip olan modelin aks mesafesi 2750 mm. 5 kişilik kapasitesiyle konforlu bir iç mekân sunan Elexio, hem önden çekişli hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarla satışa sunulacak.



    Elexio'nun önden çekişli versiyonu 160 kW gücünde tek bir elektrik motoruyla donatılırken, dört çeker versiyonda bu motora ek olarak arka aksta 73 kW gücünde ikinci bir motor yer alıyor. Toplam güç çıkışı 233 kW seviyesine ulaşıyor. Her iki versiyonun da maksimum hızı 185 km/s olarak belirlenmiş.



    BYD destekli LFP batarya ve 700 km menzil



    BYD bataryalı Hyundai Elexio'nun teknik özellikleri ortaya çıktı
    Hyundai Elexio’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri de BYD’nin sahip olduğu FinDreams tarafından üretilen LFP batarya paketi. Batarya kapasitesi resmi olarak açıklanmasa da modelin Çin’in CLTC test döngüsüne göre 700 kilometreye kadar menzil sunacağı ifade ediliyor. Bu, günlük kullanımın yanı sıra uzun yolculuklar için de Elexio’yu oldukça iddialı bir seçenek haline getiriyor.



    Ayrıca Bkz.Ford, kilit arızası nedeniyle Mustang Mach-E modelinin satışını durdurdu



    Hyundai Elexio, markanın elektrikli araçlar için geliştirdiği Electric Global Modular Platform (E-GMP) altyapısını kullanıyor. Nisan ayında Şanghay Otomobil Fuarı’nda ilk kez sahneye çıkan model, teknik detaylar paylaşılmadan tanıtılmıştı. Küresel lansmanı ise 8 Mayıs’ta gerçekleşti. Hyundai, bu modelle birlikte Çin’deki elektrikli araç pazarında güçlü bir geri dönüş yapmayı hedefliyor.



    Hyundai Elexio’nun şimdilik yalnızca Çin’de satışa sunulacağı açıklandı. Üçüncü çeyrekte pazara giriş yapması beklenen modelin başlangıç fiyatının yaklaşık 19.500 dolar olacağı belirtiliyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio
    Hyundai'den yeni elektrikli SUV: Elexio








  • Ne hikmet ise motor gücü tamı tamına 160 kW. Acaba Türkiye’de üretilecek model bu mu ?

    Bu değilse bile kesin bu motor ve bataryayı kullanan bir araç olabilir. Belli ki yurt dışı satışlarda artık kendi ürettiği NMC bataryalar pahalı kaldığı için kullanılamayacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demode geleceği olmayan pil teknolojisi, katı hal pilini bekleyin.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Hocam araba almayı düşünüyoruz, yeni bebeğimiz var, kaç yıl bekleyelim, 10? 15? Çocuk askere başlayınca alırız artık :)


    Kansere çare bulundu tarzı 80'lerden çıkan haberler gibi her çıkan habere inanmayın. Katı hâl pilinin yığın üretime geçip halkın kullanılabileceği noktaya gelebilmesi için en az 10 yıl var, o da şu an ki deneysel gücünde olamayacağı söyleniyor, milyar dolarlık gözlem evi teleskop camları veya uzay mekiklerinin kaplamalarında kullanılan vakumlu ortamda dizilen filmlerle yapılacak da, öyle enerji yoğunluğu artacak, kayıpsız enerji aktarması sağlanacak, bayiden gidip aldığımız araçta? Bunun başka bir yolu bulunana kadar bu işin daha çook yolu var, zar zor başa çıktığımız soğuk iklim koşullarında şu an çok daha kötü olmaları ve sürekli ısı modülasyonu gerektirmeleri apayrı bir problem.


    Katı hâl pillerini beklerseniz, kelimenin tam anlamıyla yaya kalırsınız. Umut edin ama asla beklemeyin alın aracınızı geçin.





  • Hyundai Türkiye bunu da getirmez merak etmeyin. Elexio üretilir mi işte orası meçhul bence üretilecek araç bu değil farklı bir model

  • Tofaş sevmeyenler Türkiye şartlarına göre en lük arabalar ile yatıp kalkıyor yaya gezmek Tofaş’tan iyidir diyor e biraz haklı ama ülke ekonomisi biraz düzgün olsa adalet olsa gelene gidene havadan sudan saçmalıklar ile ceza yazmasalar her tür araba alınır maalesef kötü bir zamanda dünyaya gelmişiz eyer birdaha dünyaya gelecek olsam gelmekten vaz geçme hakkımı kullanırdım.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.