Şimdi Ara

Buzdolabını Eve Kadar Taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bizimkiler birkaç gün önce Arçelik 2485E model bir buzdolabı satın almışlar. Tabi ben bu markayı önermesem de, sabit fikirleri değiştirmek çok zor oluyor.
    Her neyse dün buzdolabını servis getirmiş. Biz 7. katta oturuyoruz. Paket asansöre sığmayınca, bizimkiler merdivenlerden çıkarın demişler. Servistekiler de, olmaz biz çıkaramayız. Zaten 2 kişilermiş. Eğer siz de isterseniz, buzdolabını kutusundan çıkarıp asansöre öyle yerleştirelim demişler. Ama bunun için imza atmanız lazım. Zira bu durumda dolabın sağı solu çizilip eğilirse biz sorumluluğu kabul etmeyiz demişler.
    Sonuç olarak annemler kabul etmeyince de, buzdolabı paketini alıp paketi sağa sola vura vura geri götürmüşler. Tabi ben bu olayın direk içinde olmadığım için, karışmak istemedim. Zira buzdolabını abim almıştı.
    Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar; Sizin işiniz bu. Mecbur yapacaksınız mı demek lazım? Yoksa dediklerini kabul mu etmek lazım?
    Siz üstatlardan destek rica ediyorum.Çünkü bu durumda açıkçası sözleşmelerde ne yazıyor bilemiyorum.

    Saygı ve sevgilerimle...@candogan62

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim bildiğim servis değil, ürünü satın aldığınız yer eve kadar çıkartmalı idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Dolabı haftasonu kapılarını vs. sökerek yukarı kadar getirdiler.Bilmiyorum ama eve servis getirdi.

    Yalnız bir problem var.

    Dolap yerleştikten sonra ilk 8 saat çalıştırmadık.İçini karbonatlı suyla temizledik ve 3-4 saat açık bıraktık kapılarını.Sonra da 6 saat boyunca boş bir şekilde çalıştırdık.İçi boşken hem dondurucu kısmı hem de soğutucu kısmı yeterli soğukluğa geldi.Ancak dolabın içini doldurduktan sonra, soğutucu ısısı arttı.Kaç saat dolabın kapısını açmamamıza rağmen, yeterli soğukluğa erişemedik.

    Dolabın ECO modu açıktı.Onu dondurucu ısısını -20C yapınca eco mod kapandı.Soğutucu kısmını da 4'den 6'e yükselttik. Ama yine yeterli bir soğukluğa erişemedik.Acaba başka bir ayarı mı var?

    Bu arada dolap Arçelik 2485E Beyaz.

    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

    Saygılarımla...@candogan62@emrahsnr

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle hayırlı olsun. Bu konuda kesin bir şey var mı bilmiyorum ancak ben ürünü internetten aldığımda horoz kargo görevlisi çıkartmıştı. Servis kurulum ile yetkili belki çıkartmayabilir. Ama 50şer lira verilirse çıkartılabilir belki

    Dolaba yükleme yaptığınız zaman ısının artması normaldir. Dışarıdan getirdiğiniz yiyecek neredeyse 30 derece sıcaklığa maruz kalıyor. Bu şekilde çok şey yerleştirince de içerideki soğuk havayı yiyecekler içecekler emiyor. Tavsiyem eco modunu yaz günlerinde kullanmamanız. Benim samsung dolaba yükleme yapınca 4 5 saatte motor devrini ancak düşürebiliyor.
  • Merhabalar
    Hayırlı olsun güle güle kullanmak nasip etsin insaallah.Öncelikle size şunu söylemek istiyorum.Hangi firma olursa olsun ürünü eve kadar çıkartmak zorundadır.Sebebini sorabilirsiniz.Servislerin görevleri arasında teslim alınan ürünü son tüketiciye ulaştırıp,makinelerin özelliklerini anlatıp bilgi vermekle yükümlüdür.Ayrıca beyaz eşya bayilerinin jargonunda ''Müşteri Çağrısı''denilen bir durum vardır.Burada satın alınan ürünün bilgileri girilip servis tarafından görülmesi sağlanır.Bu sistemde bayi deposundan ya da lojistik deposundan ikisi ayrı durumlardır.Şimdi ana depodan taşımayı anlatayım;
    Ana Depo(Bayi Deposu):Ürünlerin stoklandığı bayiler tarafından tutulan depolardır.Ürün satın alınınca buradan 'servis elemanlarına'teslim edilir.Bayi götürmekle yükümlü değildir.İşte burada bayi 'taşıma ve montaj kaydı' açar.İlk belirttiğim 'Müşteri Çağrısında'seçenekler Teslim-Teslim ve Montaj-Montaj.Bu durum %98 Teslim ve Montajdır.
    Lojistik Depo(Borusan-Horoz lojistik):Bayilerin 2. ana depo olarak kullandıkları depolardır.Burada ise sitem daha farklı işler.Sadece lojistik firması taşımayı eve kadar yapar.Sonra servis gelir ve montajını yaparak ürünle ilgili müşteriye bilgi verir.
    Saygılar
    İyi Forumlar




  • Merhabalar,

    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Buzdolabını aslında sökmeden getirmenin derdindeydik biz.Zira sökülüp o şekilde gelirse, çizilip bükülüceğinden korkuyorduk.Ama servis iyi bir iş çıkardı ve buzdolabını sorunsuz bir şekilde mutfağa kadar getirdi.

    Soğutma konusunda ise, bahsettiğiniz gibi ürünler dışarda oldukları için, ısıları yüksekti.Birden dolaba yüklenince de, içerdeki ısı 1-2 gün düşmedi.Biz o zaman havalar sıcak olduğu için soğutucu kısmını 4'den 6'ya, dondurucu bölümünü ise -18'den -20'ye çektik.Yaklaşık 5-6 saat sonra istediğimiz serinliğe ulaştık diyebilirim.

    Buzdolabı ile ilgili sorusu olan varsa bilgi vermeye hazırım.Pek bu konularda bilgim olmasa da, araştırıp o şekilde cevaplandırabilirim umarım.

    Buzdolabı ile ilgili birkaç yorumumu paylaşırsam;

    Marka : Arçelik 2485E (Deri desenli kapaklar ve beyaz renk)

    Dondurucu kısmı altta.



    Eski dolabımıza nazaran, daha kısa bir model.Dolabın kapağında herhangi bir panel veya ayar bulunmuyor.Dolabın içinde ve sağ kısmında bulunuyor.Kusura bakmayın resim filan atamıyorum.Görme konusunda biraz sıkıntılarım var.

    Buzdolabının iç aydınlatması harika.Mavi ışık adı verilen bir teknolojisi var.Bu ışık ile, gıdaların taze kalacağı idda ediliyor.İşe yaradığını henüz test edemedik.1 dakika sonra, kapı açık alarmı veriliyor.Bu esnada buzdolabının iç aydınlatması yanıp sönerek uyarı veriyor.Soğutmasında problem yok.Sesi çok az diyemem.Özellikle dolabın içi ısındığında, motor sesini geceleri duyabiliyoruz.

    Buzdolabında beğenmediğim bir yer var.Motor kapağının yanındaki sac çok ince ve içeri doğru göçüyor.Motor hızlı çalışırken, o bölge bazen titreşim yaratabiliyor.



    Genişlik : 84cm

    yükseklik 182cm

    derinlik : 65cm



    Umarım faydalı olmuştur.Hayırlı günler...

    Saygılarımla...



    @BSH@ezimuse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.