Şimdi Ara

buzdolabımın tavanında su damlaları oluşuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
35.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni buzdolabı aldım ama eskisini de kullanmaya devam edeceğiz.

12-13 yıllık profilo derin donduruculu buzdolabımızın soğutucu kısmının tavanında
    sürekli büyük büyük su damlaları oluşuyor. kuruluyoruz ama aynı şeyi tekrar
    yapıyor. su damlaları ürünlerimizin üstüne damlayarak bozulmalarına yol açıyor.
    sorun nedir, ve çözümü hakkında yorum yapabilcekler için şimdiden teşekkür ederim.

Buzdolabınızın Tavanında Su Damlacıkları Oluşuyor mu?

Buzdolabının tavanında veya içinde su damlacıkları oluşması yaygın bir sorundur. Bu damlacıklar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve buzdolabının performansını veya içindeki yiyecekleri olumsuz etkileyebilir.

Ana Nedenler:

• Kapı Contası Sorunları: Buzdolabının kapısı düzgün kapanmıyorsa veya contası hasar görmüşse, dışarıdan sıcak ve nemli hava içeri girebilir. Bu da buz çözülmesine ve su damlacıklarının oluşmasına neden olabilir.
    • Aşırı Yiyecek: Buzdolabını çok fazla yiyecekle doldurmak hava dolaşımını engelleyebilir. Bu, buz çözülmesine ve buzdolabının içinde su damlacıklarının oluşmasına neden olabilir.
    • Defrost Sistemi Arızası: Defrost sistemi, buzdolabında buz oluşumunu önlemek için tasarlanmıştır. Sistem arızalanırsa, buz çözülebilir ve su damlacıklarına neden olabilir.
    • Yüksek Nem: Yüksek nemli ortamlarda, buzdolabının içindeki hava daha fazla nemi emer. Bu nemin yoğuşması su damlacıklarına neden olabilir.

• Kapı Contasını Kontrol Edin: Kapı contalarını hasar veya gevşeklik açısından kontrol edin. Gerekirse contaları değiştirin veya ayarlayın.
    • Yiyecekleri Uygun Şekilde Saklayın: Yiyecekleri uygun şekilde saklayın ve buzdolabını aşırı doldurmaktan kaçının.
    • Defrost Sistemini Kontrol Edin: Defrost sistemini kontrol edin ve herhangi bir arıza olup olmadığını belirleyin. Arızalı parçaları değiştirin veya yetkili bir servis teknisyeninden yardım alın.
    • Nem Azaltıcı Kullanın: Yüksek nemli ortamlarda, buzdolabının içinde nem azaltıcı kullanmayı düşünün.

Buzdolabınızın tavanında veya içinde su damlacıkları oluşuyorsa, yukarıdaki nedenleri ve çözümleri göz önünde bulundurun. Sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, kalifiye bir servis teknisyeninden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba;
    Sulu gıdaları ağzı kapaklı kaplarda saklarsanız bu durum oluşmaz.Diğer bir durum ise eğer dolabınız no frost ise dondurucudaki su tahliye kanalı buzla tıkanmış ve suyu soğutucu kısma akıtıyor olabilir.Bu durumda dolabın fişini çekip kapıları açık vaziyette en az 12 saat beklemelisiniz.Aynı durum şu an kullandığımız no frost dolapta da olmuştu.Dolabı 24 saat kapatarak sorunu çözmüştük.
    İyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 13 Temmuz 2010; 2:40:02 >

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Merhaba;
    Sulu gıdaları ağzı kapaklı kaplarda saklarsanız bu durum oluşmaz.Diğer bir durum ise eğer dolabınız no frost ise dondurucudaki su tahliye kanalı buzla tıkanmış ve suyu soğutucu kısma akıtıyor olabilir.Bu durumda dolabın fişini çekip kapıları açık vaziyette en az 12 saat beklemelisiniz.Aynı durum şu an kullandığımız no frost dolapta da olmuştu.Dolabı 24 saat kapatarak sorunu çözmüştük.
    İyi günler...

yanıt ve ilginiz için teşekkür ederim.
    açıkçası bu durumun ürünlerin ağzının açık yada kapalı olması ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.
    çünkü hiç bir ürün açıkda durmadığı gibi tavanda o şekilde su birikmesine imkan tanıyacağına inanmıyorum.
    dolap no-frost değil derindoruculu. ama genede fişi çekmeyi deneyeceğim. dediğiniz gibi olabilir.
    teşekkür ederim tekrar

• bendeki de 15 yıllık profilo NF. aynı sorunu yaşıyorum. açıkta birşey koyma alışkanlığım yok çünkü herşeyi kurutuyor. ben de kontrol edeyim.

Orijinalden alıntı: Smyrna.

bendeki de 15 yıllık profilo NF. aynı sorunu yaşıyorum. açıkta birşey koyma alışkanlığım yok çünkü herşeyi kurutuyor. ben de kontrol edeyim.

Profilo'nun eski tip no frostlarında ara bölme straforu zamanla köpük özelliğini kaybettiğinden böyle durumlar olabiliyor.

Bu sorunun kesin çözümü için ara bölme straforunu dondurucu tabanından sökerek dışarı almanız ve güneş altında iyice kurutmanız gerekli. Ya da kısa yoldan strafor değiştirilebilir.

Straforun sürekli ıslak kalması ileride rezistans grubunun bozulmasına ve buzdolabının alt bölmeyi soğutmamasına da neden olabiliyor.

@piyade297

Sizin problem yaşamanızın sebepleri şunlar olabilir:

-Nem zaman zaman oluyorsa iklim şartları ve doldurulan besin miktarı nemlenmeye neden oluyordur
    -Kapı lastikleri tam kapanmıyor olabilir
    -Dondurucu kapısının yapıştığı yüzeyi çevreleyen rezistans arızalı olabilir, bu da terlemeye neden oluyordur.

• Doğru teşhis...

Kapak lastiklerindeki aralıktan nerdeyse dolabın içi görünecek. Ama Profilonun bu eski modelinde -ki yenileri bilmiyorum- lastik değişimi yerine kapak değişimi yapılması gerekiyormuş. Yaptırmadık tabi ki.

Samsung'un RSA1NTPE modelini incelemiştim. Satıcı bu lastikleri kendimizin bile değiştirebileceğimizi söylemişti ki bu iyi düşünülmüş bir detay.

Strafor konusunda da haklısınız. Orada da sorun olabilir. Forumdaki yazılardan sonra bir başka bakmaya başladım o bölgeye ( mikrop yuvası).

http://resim.donanimhaber.com/m_21531917/mpage_1/f_/key_koku%2Cbuzdolabi//tm.htm#39035236)

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

@piyade297

Sizin problem yaşamanızın sebepleri şunlar olabilir:

-Nem zaman zaman oluyorsa iklim şartları ve doldurulan besin miktarı nemlenmeye neden oluyordur
    -Kapı lastikleri tam kapanmıyor olabilir
    -Dondurucu kapısının yapıştığı yüzeyi çevreleyen rezistans arızalı olabilir, bu da terlemeye neden oluyordur.

ilgi ve öneri için teşekkür ederim.
    buzdolabında nem sorunu yok. bu bildiğimiz iri iri yağmur damlası şeklinde. ve sürekli oluyor.
    kuruluyorsunuz. yarım saati bulmadan aynen eskisi gibi oluyor. buzdolabının iç tavanı tamamen sırılsıklam su
    ile kaplanıyor. 2nci ve 3ncü öneriniz daha muhtemel olasıklar gibi geliyor. ama bunu anlayacak derecede
    teknik bilgim olmadığı için maalesef tamirci çağırmaktan başka çare yok gibi gözüküyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı arkasında biriken su
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.