|
Merhaba , Buzdolabının termosatatını değiştirmek istedim, yenisini aldım ancak hangi uçları nereye takacağımı karıştırdım.Uçlarını ölçtüm iletimde olan uçları not aldım. termostatı evdeki diğer derin dondurucuya koydum 1 saat falan beklettim iletimde olan uçlar dondurucudan çıkınca iletimde olmadı.Yani kontak uçlarını buldum.ama buzdolabının motoru 2-3 saat çalışmasına rağmen durmuyor(bu arada buzluk buz tutuyor gazı eksik falan değil yani) . ölçümüme göre kontak uçlarını ekliyorum , * B-B kıs devre *A-B uçları termostatı dondurucudan çıkardığım ilk 2-3dk içinde iletimde değil sonrasında 2-3 dk sonrasında iletimde Merak ettiğim soru ; termostatın çalışabilmesi için kendisinin elektriğe ihtiyacı var mı? yoksa sadece telin içindeki civanın genleşme prensibiyle mi kontakları açıp kapıyor? ya da termostatın hassasiyet ayarı mı var? çünkü termostatın iletimden çıkması için derin dondurucu gibi çok sert soğuk gerekiyor? bu da gerçekleşmeyince sürekli iletimde oluyor. yanlışım varsa lütfen düzeltin. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 15 Ağustos 2025; 11:7:42 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı