Şimdi Ara

Buzdolabı termostatı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buzdolabının termosatatını değiştirmek istedim, yenisini aldım ancak hangi uçları nereye takacağımı karıştırdım.Uçlarını ölçtüm iletimde olan uçları not aldım. termostatı evdeki diğer derin dondurucuya koydum 1 saat falan beklettim iletimde olan uçlar dondurucudan çıkınca iletimde olmadı.Yani kontak uçlarını buldum.ama buzdolabının motoru 2-3 saat çalışmasına rağmen durmuyor(bu arada buzluk buz tutuyor gazı eksik falan değil yani) .

ölçümüme göre kontak uçlarını ekliyorum ,

* B-B kıs devre

*A-B uçları termostatı dondurucudan çıkardığım ilk 2-3dk içinde iletimde değil sonrasında 2-3 dk sonrasında iletimde

Merak ettiğim soru ; termostatın çalışabilmesi için kendisinin elektriğe ihtiyacı var mı? yoksa sadece telin içindeki civanın genleşme prensibiyle mi kontakları açıp kapıyor?

ya da termostatın hassasiyet ayarı mı var? çünkü termostatın iletimden çıkması için derin dondurucu gibi çok sert soğuk gerekiyor? bu da gerçekleşmeyince sürekli iletimde oluyor.

yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Buzdolabı termostatı hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 15 Ağustos 2025; 11:7:42 >

• Evet gazın genleşmesiyle çalışıyor, fırın termostatı gibi.

Eski ve yeni termostatların bağlantıları kenarında hiçbirşey yazmıyor mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Seçimi Hk
    3 ay önce açıldı
    Profilo klima hk
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.