Şimdi Ara

Buzdolabı KOKUSU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
283.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Buzdolabınızda oluşan kötü kokuları engellemek için size koku emici jeli tavsiye edebilirim. Dolabın içinde oluşan birçok kötü kokuyu emerek nötralize eder.

    http://www.supurgemarket.com/buzdolabi-koku-emici-p-4908.html
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erosmarcos

    Teşekkür ederim bilgin için , Bende kokunun gideceğine inanmıyorum. Ama kömür koyup deneyeceğim,

    Eğer koku gitmezse değiştirmek zorunda kalıcam yokse bu koku çekilecek gibi değil. Gövde değişim parasına yeni buzdolabı ile değiştirmek bana ne kadara mal olur bir araştırayım

    Kokuyu giderebilirseniz de muhakkak etleri poşete koyup buzluğa koyun. Direk koymayın bir daha :) Ben kıymaları, biberleri herşeyi poşetleyip koyarım ki birbirinin kokusu diğerine bulaşmasın diye :)
  • Arkadaşlar öncelikle sakin olun.No panik .... Benimde başıma haziran ayında böyle bir durum geldi.İzin dönüşü kapıyı açtığımda bir leş kokusu ki anlatamam.Hemen dolaba yöneldim birde ne göreyim ! Kapağı açar açmaz sanki on tane leş kokusu vardı.Etler kurtlanmış,evi kara sinekler basmış (Tahmini ölü ve canlı olarak 150 - 200 adet ) içim dışıma çıkmış bir vaziyetteydim.Önce kapakları açarak dolabın üst ve alt tarafında ne varsa hepsini attım.(Şu kalsın bu kalsın diye uğraşmayın hiç birinden fayda gelmez.) Öğleden sonra 15:30 dan akşam 20:00 ye kadar temizlikle uğraştım. (Çocukları da memlekette bıraktığım için bu iş bana kaldı.) Saadete gelelim.Şimdi temizlik aşaması.Dolabı boşalttıktan sonra cif kremle dolabın içindeki her bir parçasını çıkartarak parçaları ve içini temizledim.Buzluk bölümünde tabanını sökerek içeri akan kanlı suyu temizledim.Sonra dolabın altındaki tahliye kabını temizledim.Dolabı bir gün fişi çekik olarak beklettim.Dolabı çalıştırdığım zaman buzluk bölümüne porselen tabak içerisinde yıkanmış pirinç (fakat kurutulmuş) , vanilya ,sabun ve demlenmiş çayın kurutulmuş artığını koydum.Koku biraz azaldı ve servisten yardım aldım.Servis buzluk bölümünün arka tarafını açtı arka tarafı ve fanı güzelce temizledim.Son olarak da şu an dolabımda mangal kömürü bulunuyor.Koku yüzde 90 oranı itibari ile gitmiş durumda.Zaten serviste biraz zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.Şu an çok mutluyum.Koku gitmiş durumda.Bu duruma yaklaşık 15 gündür katlanıyorum.Sizinde biraz katlanmanız gerek.Sakın dolaba çamaşır suyu ve türevleri koymayınız.Çünkü çamaşır suyunun kokusu sindiği zaman gıdalara sirayet edip zehirlenme yapabilir.Sakın panik yaparak buzdolabını falan değiştirmeye kalkmayın.Çünkü yüzü astarından daha pahalı.Çünkü garantili bile olsa garanti kapsamına girmiyor ücretli değişim yapılıyor.Bu durum inşallah kimsenin başına gelmez , gelenlere de şimdiden kolay gelsin dileklerimle.Bu taktikleri uygulayanın başarılı olacağına inanıyorum. Herkese iyi çalışmalar.




  • Arkadaşlar bende de arçelik no forst derin buzdolabı var. nbu hafta sonu aynı şey başımıza geldi. Koku dayanılmazdı. Buzdolabının arka tarfındaki tahliye kabında bir sürü kurtçucğun olduğunu gördük. O kap allahtan çıkıyordu iyce temizledik çamaşursuyu ile yağ çöz evdeki bütün kimyasallarla denedik:)
    ama esas problem o kurtcuklar oraya nasıl gelmiş olması idi. Demekki buzdolabının no frost bölümünden aşağıya kadar inen gizli bir bölme içinde gide olduğunu dülşündüm. Bir cesaretle yukardan bir kab vasıtası ile su yolladım . tabi bu sırada eşim arkada gider borusunun ucuna başka bir kap tutmaktaydı. Çıkan pisliği kurtları görmeniz lazım. Ne kadar su dökersem dökeyim hep sanki daha fazla pislik iniyordu arkaya. dedim böyle olmayacak çamaşır suyulu suyu yuıkardan aşağıya yolladım. Bir kaç kere denedim. Tekrar durulama suyu onlarca kez. sonra fırın için servis geldiğinde ( tam o anda) dedi kaynar su dökün başka çözümü yok. bu sefer de kaynar su dökmeye başladık. 2-3 saat uğraştık kokuda gittti yukardan aşağıya gelen suda berraklaştı pislik inmemeye başladı. buzdolabının içini temizledik 1 saat bekledikten sonra çalıştırdık. koku sona ermişti. Ancak bu geçici bir çözümmü yoks akalıcı mı bilmnyiroum. 1 hafta içinde size sonucu bildiririm. olmazsa komple buzdolabını söker o pislikleirn kökünü kazırım. olmadı çöpe yollarım sağlığımdan kıymetli mi.




  • Arkadaşlar bende başımıza gelenleri faydalı olabilir düşüncesi ile anlatayım.
    Bizde tatilden eve dönünce şalter atmış ve tahminen bir haftalık bir süreçte derin dondurucudaki etlerin suyu akmış. Dayanılamayacak kadar kötü bir koku. Buzdolabını mutfaktan balkona aldık. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki buzdolabında ne varsa hepsini imha edin ve ne yaparsanız yapın buzdolabınız muhakkak çalışır vaziyette olsun.
    İlk önce buzdolabında sökülebilen bütün parçaları ( ÇOK ÖNEMLİ, ÖZELLİKLE DERİN DONDURUCUDAKİ PARÇALAR, GEREKİRSE SERVİS ÇAĞIRIN) söküp, bulaşık makinesinde 2 defa yıkattık.
    Buzdolabının içini forumlardaki paylaşımlardan yararlanarak limonlu su, sirkeli su ile gibi karışımlarda 2-3 kere sildik. Ayrıca buzdolabının arkasında motor kısmının bulunduğu alanın en altında kap şeklinde su haznesi var. Buradaki pus suyu temizleyip, suyu oraya aktaran hortumu yine birkaç kere yıkadık.
    Bundan sonra alternatif çok. Küçük kapların içine;
    1. Sirke (Kokusundan hoşlanmıyorsanız kullanmayabilirsiniz ama diğer kokudan iyidir)
    2. Mangal kömürü (1 ay geçmesine rağmen ara ara değiştirerek hala duruyor)
    3. Süt
    4. Çay (kullanılmış hafif nemli)
    5. Vanilya (Hoş bir kokusu var ) kullanabilirsiniz.

    Sonuç: Olaydan sonra buzdolabını değiştirmeyi düşünüp fiyatları dahi araştırmış biri olarak sonuç çok iyi. 1 aylık bir süreçte koku yok denecek kadar az.




  • Arkadaşlar dolabım 15 gün sonra evime döndüğümde şartel atmış ve içindeki et ve tavuk peynir yaz aylarında 10 günde ne kadar kokabilecek tahmin edinb artık bir hafta uğraştım buhar makinamın içine elma sirkesi koydum 2 ke z yıkadım bu günde mmotor haznesini buhar makinası ile yıkıyorum umarım fayda eder koku azaldı.Buhar makinası almanızı tavsiye ederim yoksa yeni buz dolabı alırsınız ..

    http://www.sinbo.com.tr/tr/urun.asp?ProdId=301

    bayramda ailem geldiği için önce sirkeli karbonatlı sularla içini yıkayıp sildik koku geçmedi daha sonra buhar makinası içindeki bütün deliklere hava püskürttüm ve iğne deliğine kadar yıkadım bu makina ile inanın bir hafta eziyetsiz az koku ile kullandım.şimdi dolabı çektim yine makinanında etkisi ile suları koyu kırmızı akmış dolaba tekrar buhar makinası ile yıkadım.motor haznesini yıkadım bekliyorum 2 gün açıp tekrar fişi çekip bir kez daha yıkadığımda koku kalıcağını düşünmüyorum çünki çok etkili oldu tavsiye ederim.




  • 2 ay önce tatil için terketttiğim eve geldiğimde buzdolabının çalışmadığını gördüm. şalter atmış ve içindeki yumurtalar kurtlanmış. öyle pis bir koku vardı ki anlatamam. herşeyi attım, bütün parçalarını söktüm ve defalarca sildim. hala koku gitmedi. yukarıda yazılanlardan hangisini yapmalıyım. dolabı açmaya korkuyorum. etkili ve çözüm olan önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemamelesi

    Ulan dedim battı balık yan gider daldım dolaba bileşenlerine ayırdım dolabın iç kısmını ama fazla bir kan çıkmadı.. Buzdolabını arkasındakikomprsörün bulunduğu kısımımı kapatan kısımı söktüm maksadım toz almaktı aman bir de ne göreyim dünyanın kanı irini pisliği buzdolabının defrost çekmecesinde toplanmış ağzına kadar dolu..Kokunun kaynağı oymuş döktüm iğrenç kokulu legeni.temizledim mis gibi oldu dolabım. Dolabını hurdacıya veren ve arka kısmı sökmeden yepyeni dolaplarını kaybeden arkadaşlar yazık olmuş.. Hurdacı sacede arkadan 5 vidayı söküp legeni döküp gıcır dolabınızı başkasına satmıştır geçmiş ola ... Başına bu durum gelipde bu yazıyla buzdolaplarını kurtaracak arkadaşlar şu sıralar işsiz dolaşmakda olan bendenize bir dua etsinler de iş bulayım

    sayın sistemamelesi,bilmiyorum hâlâ işsiz misiniz? Bilmiyorum ama bu akşamdan sonra kesin iş bulursunuz.Buzdolabından geçtim beni berbat bir kokudan kurtardınız.Allah sizden razı olsun

    Bu leş kokusundan kurtulmak isteyen mağdur kişiler öncelikle buzdolabınızınarkasındaki tahliye b ölümüne b akın yada baktırın.Ben de yaklaşık 1 haftadır o iğrenç kokuyla yaşıyordum bu akşama kadar.Akşam üstü sistemamlesi nin tavsiyesini uyguladım:) derin dondurucuyu boşalttım ve oradan litrelerce suyu parça parça b azen kaynar su olarak döktüm ve alttaki tahliye kab ından boşalttım.Benim sıkıntım o kab ın sab it olmasıydı o yüzden bir sünger yardımıyla suyu alıp alıp boşalttım.Çıkarılabilenler şanslı işleri daha kolay olacaktır ama inanın ben de sadece 1 saatimi harcadım.O tahliye kutusundaki iğrenç atığı tarif edemem ama yaşayanlar az çok bilirler.Ben de işe yaradı umarım sizlerde kurtulursunuz, kolay gelsin.Sistemamelesi tekrar teşekkürler.




  • quote:

    sayın sistemamelesi,bilmiyorum hâlâ işsiz misiniz? Bilmiyorum ama bu akşamdan sonra kesin iş bulursunuz.Buzdolabından geçtim beni berbat bir kokudan kurtardınız.Allah sizden razı olsun

    Bu leş kokusundan kurtulmak isteyen mağdur kişiler öncelikle buzdolabınızınarkasındaki tahliye b ölümüne b akın yada baktırın.Ben de yaklaşık 1 haftadır o iğrenç kokuyla yaşıyordum bu akşama kadar.Akşam üstü sistemamlesi nin tavsiyesini uyguladım:) derin dondurucuyu boşalttım ve oradan litrelerce suyu parça parça b azen kaynar su olarak döktüm ve alttaki tahliye kab ından boşalttım.Benim sıkıntım o kab ın sab it olmasıydı o yüzden bir sünger yardımıyla suyu alıp alıp boşalttım.Çıkarılabilenler şanslı işleri daha kolay olacaktır ama inanın ben de sadece 1 saatimi harcadım.O tahliye kutusundaki iğrenç atığı tarif edemem ama yaşayanlar az çok bilirler.Ben de işe yaradı umarım sizlerde kurtulursunuz, kolay gelsin.Sistemamelesi tekrar teşekkürler.


     Buzdolabı KOKUSU


    Bilgi paylaştıkça güzel deliisibunlar buzdolabını kurtardığına sevindim bu vesileyle forumada üye olmuş oldun. Forumu takip et sağlam bir forumdur. Önceki konuları okursan neredeyse kullanılmamış dolapları hurdacıya beleşden verilmiş olanları okursun. 9 sene bilgisayar sektöründe çalıştım son 5 yılında da bir holdingde bilgi işlem sorumlusu olarak çalıştım. 3 yıldırda güvenlik olarak çalışıyorum. Amcam dayım olmadığı için bilgi seviyem çokda iyi olsa iyi bir firmada doyurucu bir maaşa işe giremiyorum. Sebeb ülkede güdülen yalnış eğitim sistemi. Üniverstede bölümüm3. lükle bitirdiğim halde (ist ünv.avcılar kampüsü) Klima teknikeri olarak. 2000 krizi yüzünden o sektörde çalışamadım ve bilişim sektörüne girdim. İş bol piyasada. Önemli olan gölnündeki işi bulabilmek saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sistemamelesi -- 15 Eylül 2012; 17:34:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemamelesi

    Ulan dedim battı balık yan gider daldım dolaba bileşenlerine ayırdım dolabın iç kısmını ama fazla bir kan çıkmadı.. Buzdolabını arkasındakikomprsörün bulunduğu kısımımı kapatan kısımı söktüm maksadım toz almaktı aman bir de ne göreyim dünyanın kanı irini pisliği buzdolabının defrost çekmecesinde toplanmış ağzına kadar dolu..Kokunun kaynağı oymuş döktüm iğrenç kokulu legeni.temizledim mis gibi oldu dolabım. Dolabını hurdacıya veren ve arka kısmı sökmeden yepyeni dolaplarını kaybeden arkadaşlar yazık olmuş.. Hurdacı sacede arkadan 5 vidayı söküp legeni döküp gıcır dolabınızı başkasına satmıştır geçmiş ola ... Başına bu durum gelipde bu yazıyla buzdolaplarını kurtaracak arkadaşlar şu sıralar işsiz dolaşmakda olan bendenize bir dua etsinler de iş bulayım

    Hocam bir harikasın

    Bizim çok şükür iç tarafta bi sıkıntı yoktu. Kurban bayramında içine damlayan kanlar olmuş ama silmiştik. Meğer onlardan bazıları hava kanallarına damlamış ve onlar da direk defrost çekmecesine. 3 gündür berbat bir koku geliyor ama içinden değil dışarıdan. Bugün hanımla mutfağı araştırırken keşfettik bu beyaz leğeni ama korktuk dokunmadık. Pazar olduğundan servisi de bulamadık. Yarın servisi çağıracaktım. Senin yorumdan sonra söküp temizledik mutfaktaki leş kokusu kayboldu. Biraz daha beklesek demekki bizim dolabın içi de kokudan geçilmeyecekmiş.

    Bu arada boru da çok temiz durmuyor ama önümüzdeki hafta taşınırken içini boşaltınca su falan dökeriz artık.

    Bu muhteşem çözüm için çok sağol




  • Benimde başımda bu dert var.
    Bayram izinine gittik 10gün sonra eve döndük,buzdolabının çalışmadığını farkettim derin dondurucuyu bi açtım gördüğüm hissettiğim koku dehşet vericiydi az daha çıkartacaktım midemde ne varsa...
    Neyse servis geldi kartı arızalanmış değiştirdiler çalıştı ama bu seferde bi koku bi koku leş gibi sanki fare ölmüştü derin dondurucuda yatıyor gibi komple limonla domestosla sildim arkadaki beyaz kabı temizledim ama zor oldu yerinden oynamıyor sabit yapmışlar,bu işlemleri bu akşam yaptım yarında derin dondurucudaki kanaldan kaynar su döküp boru hattınıda temizlicem inşallah düzelir,bu arada dolabın alt bölmesinde çay posası derin dondurucuda da mangal kömürü var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Benimde başımda bu dert var.
    Bayram izinine gittik 10gün sonra eve döndük,buzdolabının çalışmadığını farkettim derin dondurucuyu bi açtım gördüğüm hissettiğim koku dehşet vericiydi az daha çıkartacaktım midemde ne varsa...
    Neyse servis geldi kartı arızalanmış değiştirdiler çalıştı ama bu seferde bi koku bi koku leş gibi sanki fare ölmüştü derin dondurucuda yatıyor gibi komple limonla domestosla sildim arkadaki beyaz kabı temizledim ama zor oldu yerinden oynamıyor sabit yapmışlar,bu işlemleri bu akşam yaptım yarında derin dondurucudaki kanaldan kaynar su döküp boru hattınıda temizlicem inşallah düzelir,bu arada dolabın alt bölmesinde çay posası derin dondurucuda da mangal kömürü var.

    Bu işlemlerden sonra bugün derin dondurucuyu açtığımda kötü kokunun hissedilir derecede azaldığını farkettim,inşallah bu akşam boru hattınıda yıkayınca koku daha da azalır.




  • Derin dondurucudan aşağıya atık kabına giden boruya soğuk ılık sıcak ve kaynar sular döktüm ilk başlarda baya pis su çıktı berrak akana kadar devam ettim en sonda bir şişe soda döktüm.
    Sonra topladım dondurucuyu sodalı ve karbonatlı su ile sildim.
    İnşallah kokudan kurtuluruz.Sonucu yarın göreceğiz...
  • Kokudan eser kalmadı diyebilirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut021

    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemamelesi

    Ulan dedim battı balık yan gider daldım dolaba bileşenlerine ayırdım dolabın iç kısmını ama fazla bir kan çıkmadı.. Buzdolabını arkasındakikomprsörün bulunduğu kısımımı kapatan kısımı söktüm maksadım toz almaktı aman bir de ne göreyim dünyanın kanı irini pisliği buzdolabının defrost çekmecesinde toplanmış ağzına kadar dolu..Kokunun kaynağı oymuş döktüm iğrenç kokulu legeni.temizledim mis gibi oldu dolabım. Dolabını hurdacıya veren ve arka kısmı sökmeden yepyeni dolaplarını kaybeden arkadaşlar yazık olmuş.. Hurdacı sacede arkadan 5 vidayı söküp legeni döküp gıcır dolabınızı başkasına satmıştır geçmiş ola ... Başına bu durum gelipde bu yazıyla buzdolaplarını kurtaracak arkadaşlar şu sıralar işsiz dolaşmakda olan bendenize bir dua etsinler de iş bulayım

    Hocam bir harikasın

    Bizim çok şükür iç tarafta bi sıkıntı yoktu. Kurban bayramında içine damlayan kanlar olmuş ama silmiştik. Meğer onlardan bazıları hava kanallarına damlamış ve onlar da direk defrost çekmecesine. 3 gündür berbat bir koku geliyor ama içinden değil dışarıdan. Bugün hanımla mutfağı araştırırken keşfettik bu beyaz leğeni ama korktuk dokunmadık. Pazar olduğundan servisi de bulamadık. Yarın servisi çağıracaktım. Senin yorumdan sonra söküp temizledik mutfaktaki leş kokusu kayboldu. Biraz daha beklesek demekki bizim dolabın içi de kokudan geçilmeyecekmiş.

    Bu arada boru da çok temiz durmuyor ama önümüzdeki hafta taşınırken içini boşaltınca su falan dökeriz artık.

    Bu muhteşem çözüm için çok sağol



    Rica ederim umut kardeşim buzdolabını hurdacılara kaptırmadığın için sevindim Amacım zaten buydu insanlar bilgilensin

     Buzdolabı KOKUSU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sistemamelesi -- 18 Kasım 2012; 23:17:51 >




  • 30 gündür evde değildik. Bu sabah eve geldiğimizde eşimle mutfağa zor girdik sigorta atmış(2 yıldır oturuyorum hiç sigorta almamıştı) yere bir miktar et suyu akmış. ama bizim derin dondurucu kısmı altta, yani dolabın içine su girmemiştir sanırım. içini ve yeri temizledik ciktik evden. Akşam'a göreceğiz kokuyu var ni yok mu? arkada açılacak yerde yok kap falan varsa nasıl temizlerim bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bu koku nasil gider ya. İgrenc kokuyor Buzluk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar

    Arçelik-Beko Buzdolabı kullanan arkadaslara koku ile ilgili her türlü yardımda bulunabilir.İrtibata geçebilir er
  • Dolap daki kokudan kurtulmanın denenmiş ve netice alımış en başarılı yolu dolabı ozonlamaktan geçiyor .Dolabı temizledikten sonra ozonlatın yaklaşık 1 saatlik bir ozonlama kokuyu ortadan kaldırır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.