Şimdi Ara

Buzdolabı KOKUSU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
283.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bosch un KDN49AO4NE kodlu buzdolabını üç yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. son zamanlarda ilginç bir koku sardı dolabı ve ne olduğunu anlamak için servisi aradık. Servisteki kişi gelmeden önce sorununu sorunca durumu anlattık ve bize dolabı boşaltıp fişini çekip iki gün beklememizi bu arada içini silmemizi ve daha sonra tekrar çalıştırıp kokunun devam edip etmediğine göre onları tekrar aramamızı söyledi. Bugün ikinci gün dün üsteki dondurucunun deliklerinden su da döktüm arkadan gelen suyun kokusunda sorun yoktu. bunun üzerine soğutucu bölümünde ortada bulunan Airfreshfilter yazan kısmı açtım ve içinde filtre olarak konulan aşağıda da resmi olan mangalkömüründen yapılmış gibi bu filtreyi buldum. Bu filtre çok sert, anlatamayacağım hoş olmayan bir şekilde kokuyor. Kendi özel kokusumu dedim ama birşey anlamadım, yıkadım ama kokusunda gıdım azalma olmadı. Bugün beyazeşya servisinde çalışan bir tanıdığı aradım bu filtreden bana temin etmedi için ama bunların satılmadığını söyledi.
    Böyle bir durum ile karşılaşan varmı veya nerden temin edebilirim bunun yenisini?

     Buzdolabı KOKUSU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1907antikor -- 23 Mayıs 2014; 20:15:11 >




  • Bende tatile gittim elektrik kesildi vs buzdolabında et kokmuş dolabı sildikaradan 2 ay geçti halen koku ara ara geliyor gider gider vs aradan 2 ay geçince arttı lan ne oluyor kömür den süt dene şirke dene en sonunda buzdoabın arka alt kapağını açtım arçelik nofrost oradan zaten ağır koku geliyor motorun üstünde bir kapta o koku vs dolmuş o kabı söktüm yalnız dikkat edin o mandallı gibi onu kırdım ama önemli değil vida vs yok motorun üstünde bir yere geçmeli o plastik kutuyu biraz dipe dogru itekleyin sonra dolabın oradan kurtuluyor onu temizledim koku hemen kesilmeye başladı sanırım bir veya iki gün içinde hiç bir şey kalmaz ama hemen farketti sorun çözdüm
  • Arkadaşlar merhaba. Tatil dönüşü aynı sorunla ben de karşılaştım, arka tarafta kompresörün üstündeki kutuyu temizledim ancak onu dolduran hortum vb. lerini nasıl temizleyebilirim? Suyu nereden döktünüz siz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eminegulsen

    Arkadaşlar dolabım 15 gün sonra evime döndüğümde şartel atmış ve içindeki et ve tavuk peynir yaz aylarında 10 günde ne kadar kokabilecek tahmin edinb artık bir hafta uğraştım buhar makinamın içine elma sirkesi koydum 2 ke z yıkadım bu günde mmotor haznesini buhar makinası ile yıkıyorum umarım fayda eder koku azaldı.Buhar makinası almanızı tavsiye ederim yoksa yeni buz dolabı alırsınız ..

    http://www.sinbo.com.tr/tr/urun.asp?ProdId=301

    bayramda ailem geldiği için önce sirkeli karbonatlı sularla içini yıkayıp sildik koku geçmedi daha sonra buhar makinası içindeki bütün deliklere hava püskürttüm ve iğne deliğine kadar yıkadım bu makina ile inanın bir hafta eziyetsiz az koku ile kullandım.şimdi dolabı çektim yine makinanında etkisi ile suları koyu kırmızı akmış dolaba tekrar buhar makinası ile yıkadım.motor haznesini yıkadım bekliyorum 2 gün açıp tekrar fişi çekip bir kez daha yıkadığımda koku kalıcağını düşünmüyorum çünki çok etkili oldu tavsiye ederim.

    Bende de aynı problem oldu, buzdolabı koku önleyici bir ürün var, 1-2 günde etkisini gösteriyor ama sonra buzdolabında koku moku hiçbirşey kalmıyor.
    http://pinginemalma.com/buzdolabi-koku-giderici/ ilginç ama işe yarayan bir ürün




  • xandor kullanıcısına yanıt
    Ben gördüm kutuyu ancak cikaramadim. Solda fan var iki ucu ona bagli nasil yapacagim acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistemamelesi S kullanıcısına yanıt
    Kardeş buzdolabinin kokusuyla ugrasiyorum senin yazini okudum. Arkadaki kab benimde leş gibi olmuş ama sokemedim soldakiler fan gibi birseye bagli sanirim sen nasil soktun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xandor

    Arkadaşlar merhaba. Tatil dönüşü aynı sorunla ben de karşılaştım, arka tarafta kompresörün üstündeki kutuyu temizledim ancak onu dolduran hortum vb. lerini nasıl temizleyebilirim? Suyu nereden döktünüz siz?

    buzluk bölümünün orta gerisinde bendeki,sizde bi bakın oraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asterix64

    Kardeş buzdolabinin kokusuyla ugrasiyorum senin yazini okudum. Arkadaki kab benimde leş gibi olmuş ama sokemedim soldakiler fan gibi birseye bagli sanirim sen nasil soktun

    Sökmeden de temizlenir ama biraz uğraştırır,sıcak su domestos basın kutuya eldiveni giyin sonra havlu peçeteyle iyice içini temizleyip kurulayın
  • bizim buzdılabı da bosch marka. 10 gün evde yoktuk ve dolabımızı kurtlammış şelilde bulduk. arka taraftaki su kabı çıkmıyor ne yapıcam çıkarmanın yolu yok mu? dolabı yeni aldık misan ayında. yeni bir model yani. çıkmaz mı bu kap? bir de kapaklı küçük birbölme var onun içindr de et suları ve kurtlar var o nasıl açılacak. aklımı yitşreceğim bu koku beni öldürüyor mutfağa giremiyorum.ne olur yardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: havinia

    bizim buzdılabı da bosch marka. 10 gün evde yoktuk ve dolabımızı kurtlammış şelilde bulduk. arka taraftaki su kabı çıkmıyor ne yapıcam çıkarmanın yolu yok mu? dolabı yeni aldık misan ayında. yeni bir model yani. çıkmaz mı bu kap? bir de kapaklı küçük birbölme var onun içindr de et suları ve kurtlar var o nasıl açılacak. aklımı yitşreceğim bu koku beni öldürüyor mutfağa giremiyorum.ne olur yardım.

    Sökmeden de temizlenir ama biraz uğraştırır,sıcak su domestos basın kutuya eldiveni giyin sonra havlu peçeteyle iyice içini temizleyip kurulayın




  • yakalaşık bir ay önce sigorta atmış, temizlemek için dolabın her yerini söktüm, bosch buzdolabının üst bölümünün altında strafor köpük çıktı. O çok kötü kokuyor bunun değiştirilmesi koyu giderecek gibi görünüyor,bu parça piyasada satılır mı bilen var mı?
  • Internet'ten araştırdığıma göre strafor satılmıyor. Ben bizimkini önce detrrjanla spnra sirkeyle yıkadım. 5-6 gündür balkonda bekletiyorum. Kokusu kalmadı nerdeyse. Buzdolabını çalıştırdım bir hafta silip havalandırdıktan sonra. Fakat içi hala kokuyor. Arka tarafından da koku geliyor. O kabı iyice silip temizlememe rağmen. Bu leş kokusundan nasıl kurtulacağız. Delireceğim. Mutfağa giremiyorum. Servisi arasam nasıl yardım edebilirler.ya da yardım edebilirler mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havinia H kullanıcısına yanıt
    Hocam balkonda soğutucu bölümü yıkayın tahliye kanallarında pislik kalmıştır onları akıtmanız lazım arka kabı sökmek içinde yıldız anahtara ihtiyacınız var kap tam ortasından kompresöre vidalı yanılmıyorsam 13 numara idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunyas288 -- 2 Eylül 2014; 13:12:35 >
  • Merhaba
    Aynı sorun bende de var şu an. Kan buzluğa akmış lakin aralardan iç kısma akmamış neyse ki bir parça et vardı. Mangal kömürü, süt kahve vb şeyleri dolaba koyduğumuzda dolap açık vaziyette mi olacak kapalı mı? Bir de bu iç kısımlara sızma olmadığı için atık su haznesini de temizlemek gerekir mi? Ben de samsung marka buzdolabı var alt kısmını açtım ama kompresörün orada atık su haznesi gibi bir şey göremedim. Neresinde olabilir, kompresörün arka kısmında mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 3 Eylül 2014; 8:50:50 >
  • O koku zamanla çekilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer et suyu falan bi taraflara bulaştıysa çay kömür vs işe yaramaz. Onların amacı kokuyu çekmektir ancak kokunun kaynağını yok etmez yani bakterileri. Bakterileri öldürmeniz gerekki koku üretimi dursun. Bakteriler öldükten sonra havayı temizlemek için çay falan koyarsınız. Peki bakteriler nasıl yok edilir. Penisilin. Hiç denemedim ama enfeksiyon kapan yerlere penisilin uygulanır bakteriler yok olur. Eczaneden alın veriyorlarsa ilk sirkeyle falan lekeleri iyice silin arta kalan bakterileride penisilinle silip bekleyin tabi bu aklıma gelen sadece bir teoridir zararı benı ilgilendirmez.

    Birde strafor yalıtım için heralde ayn işlevi görecek yeni bir yalıtım süngeri kesip yerleştirseniz de olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 4 Eylül 2014; 2:33:40 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • dolabın arkasından gelen koku çok azaldı. fakat dolabın içinde koku hafif bir şekilde devam ediyor. kömür, pirinç ve kahve 10 gündür devam ediyor. sebzeleri dolaba koyamıyorum kokusu sinmesin diye.buna da şükür. diğer arkadaşlar ne yaptılar acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Buzdolabı KOKUSU

    Benim dolap 11. yılını doldurdu.. 2009 yılında imdaat demişim buradan ve çözümünü bulup paylaşmışım vay be Geçenlerde dolap soğutmuyordu termiği bozulmuş değiştirtim Regal servisine. Dolabın arkasından o yoğuşma sepetini çekmek tereyağından kıl çekmek kadar kolay Regalde. Neden kullanma klavuzunda bu önemli bilgiden bahsetmiyorlar anlamıyorum bilmeyen insanlar dolabı çöpe atsın diye herhalde yepyeni dolaplarını hurdaya verenler var yazık. O yoğuşma kabını temizlemezseniz kokudan kurtulamazsınız.

    Dolaba köpük takılmıyor demişsiniz. Isı geçirgenlik katsayısı olarak köpükden daha üstün olan Sprey Poliüretan Köpük ile kokan köpükler kazınıp oraya spreyle uygulama yapılabilir diye düşünüyorum.. Ama koku köpükden değil daha çok o kapdan kesinlikle kabı temizleyin.




  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Yukarıda anlatılanların altına bir de şunu eklemek isterim.
    Bu sorunla karşılaştığım ilk anda (eve geldik dolap çalışmıyor ve üst kapağı açtık leş gibi bir koku) buzdolabını tekrar çalıştırdım. Ve hızlı dondurucu özelliğini devreye aldım.
    Birkaç saat sonra donduğundan emin olunca, dolabın fişini çektim ve temizlemeye başladım.
    Bu size hem kokunun azalmasını hem eriyen etin tavuğun suyunu temizlerken bulaştırmamanızı hem de malum oluşan kurtçuklar ve sineklerle uğraşmamanızı sağlar.

    Sonrasında temizlik daha kolay ve diğer yöntemler.

    Bu bize ders oldu. Ya etler bir kabın içinde durmalı, yada en güzeli uzun süren gezilerde dolapta birşey bırakılmamalı.
  • Buzdolabının temizlenebilmesindeki etkili faktörler;
    1-Kaç gün boyunca elektrik olmadan kaldığı
    2- Buzdolabındaki yiyeceklerin çeşidi (balık, et, sebze, peynir, kuru bakliyat v.b.) Balık ve sulu-kanlı et tarzı şeyler daha kalıcı kokuya yol açar.
    3- Buzdolabının Çalışma Yapısı (Havalandırma kanalları, bunların yerleri, izolasyon v.b.)

    Temizlik için en iyi kimyasal klordur (yani çamaşır suyu, domestos v.b.). Klor yüksek konsantrasyonlarda bakterileri, mantarları ve virüsleri birkaç saniye içerisinde, canlıları ise en fazla birkaç saat içerisinde öldürür. Ancak bu canlılar ile teması şarttır. Buzdolabını temizlemeniz için bütün kirli olan yerleri klor ile temizlemeniz gereklidir. Sizlerin ulaşamıyacağı yerlerde bu canlıların bulaşması temizlik işlemini imkansız kılar. Şu da unutulmamalıdır ki klorun yüksek oksitleyiciliği, canlıları öldürdüğü gibi metal aksamları da korozyona uğratır, metal ürünler temizlenirken çok seyreltik kullanılmalı ve hemen tekrar silinmelidir. Plastik aksamların temizlenmesinde hiçbir sakınca yoktur. Dünyadaki en çok kullanılan dezenfektan maddedir. Çok iyi bir leke çıkartıcıdır. Boyalı ürünlerde kesinlikle kullanılmaması gerekir çünkü boyayı da çıkartır. Kesinlikle eski haline dönmez. saf halde pH'ı 11-13 civarındadır. Yağı çok iyi parçalar. Organik kirlilikleri yok eder. Bakterilerin, mantarların, kurtçukların ürediği tüm yerleri klor ile temizlemeniz halinde buzdolabınızdaki koku sorununu tam anlamıyla giderebilirsiniz. Kloru kesinlikle hiçbir kimyasal ile KARIŞTIRMAYIN ve kullanmaya kalkmayın. Özellikle asit ve asit türevi ürünler ile kesinlikle KARIŞTIRMAYIN. Yoksa klor gazından zehirlenebilirsiniz.

    Sirke ise organik asittir. Asit içerisinde de canlılar yaşayamaz. Organik asit metal parçalar üzerinde 5 dkdan fazla tutulmadığı sürece metale zarar vermez. Ancak aldığınız sirkenin pHı da önemlidir. saf halde pH 2-4 civarında olur.

    Soda da ağartıcı, beyazlatıcı olarak da kullanılır. saf halde pH'ı 10-13 civarındadır. Yağı parçalar.

    Kahve sadece diğer kokuyu bastırır. Geçici çözüm olur. Koku kaynağına etkisi olmaz.

    Kullanılmış Çay posası kokuyu emer. Kokuyu geçici gidermeye yardımcı olur. Koku kaynağına etkisi olmaz.

    Mangal kömürü ve aktif karbon birbirine çok yakın ürünlerdir. Aktif karbon, mangal kömürünün kimyasal işlem görmüş halidir. Bu nedenle aktif karbon daha fazla koku alma kapasitesine sahiptir. Geçici çözüm olur. Aktif karbonun kullanım alanları çok yaygındır. Su arıtma sistemlerinde, havalandırma sistemlerinde, araba hava filtrelerinde v.b. alanlarda yaygın olarak kullanılır. Kokuyu emmesi için buzdolabına sürekli olarak konmalıdır. Su arıtma malzemesi satan yerlerden "karbon kartuş" olarak ya da açık çuval var ise açıktan 1,5-1kg kadar alınarak temin edilebilir. Fiyatı uygundur 5-20TL arası.

    Buzdolabını klor ile temizledikten sonra kirlilik durumuna göre 3-15 gün bekletip, kapakları açık kurutmak faydalı olur. Böylelikle nemli ortamda yaşayan koku yapan bakterilerin yaşayamıyacağı kuru ortamı sağlamış olursunuz. Ancak koku kaynağının temizlenmesi veya kurutularak yok edilmesi esastır. Daha sonra 1-3 gün boş çalıştırılmalı ve içine aktif karbon konmalıdır.

    Bu işlemler yapıldıktan sonra hala koku geliyorsa yapılabilecek birşey kalmamış demektir. Buzdolabınızı değiştirebilirsiniz. Ya da hiç bunları denemeden yeni bir buzdolabı alın.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.