Şimdi Ara

Büyük Şirketlerde Yazılım Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazılımda araştırarak birçok bilgiyi edinebiliyoruz ama kafama oturtamadığım bir konu var. Github bunun için var diyebilirsiniz kısaca ama benim merak ettiğim insanlar arasındaki ilişki. Mesela

Linkedin de büyük şirketler adında arama yaptığımda "AKBANK software developer" 2500 sonuç çıkıyor.

"Sahibinden software developer" ile bakınca 393 kişi.

Güvenlik, mobil, veri tabanı, back-end, front-end ve test birimleri var fakat bu kadar kişi nasıl iş bölümü yapabiliyor?

Android developer ayrı odada back endler ayrı odada mı çalışıyor?

Atıyorum androidte sadece anasayfada görsel bir değişiklik yapılacak, tüm android developerlerin bu konu hakkında çalışmasına gerek var mı? Androidçilerin arasından bir ekip hallediyor mu?  

Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

• Selam dostum kısaca cevaplayayım,

Öncellikle büyük şirketlerde bir gün android developer bir gün backend developer olarak çalışmıyorsun :), android için iş ilanı açılıyor başvuruyorsun, kabul edilirsen o ekipte çalışmaya başlıyorsun. Yani ekipler arası iş paylaşımı çok fazla olmuyor. (Benim gördüğüm kadarıyla genellikle backend tarafından çok çok lazım olması durumunda yardımlaşma oluyor)

Ayrı odalarda çalışmıyorlar (ben farklı o da konseptini görmedim daha), genellikle büyük bir ofis oluyor, atıyorum android ekibi 10 kişi ise 10 tane yanyana (veya arka arkaya) masalarda oturuyorlar. Diğer ekiplerde böyle.

Herhangi bir iş yapılacağı zamani işin büyüklüğüne göre ilgilenecek kişi sayısıda artıyor. Fakat sen atıyorum android tarafında çok küçük bir iş yapıyorsan, muhtemelen işi tek başına yaparsın daha sonrasında tecrübeli biri review eder (küçük bir iş olduğu review dediğimde iki dk göz atmak :) ) ve geliştirmelerini yayına alırsın.

Genellikle bazı bileşenler(componentler) çok fazla farklı ekip tarafından kullanılabiliyor. (Örneğin sahibinden.com'da ilan bakarken, ilan bilgilerini getiren servisi hem android hem ios hemde web tarafı kullanıyor) Bu gibi bileşenlerde değişiklik yaparken dikkat etmek gerekiyor, aksi halde kaş yapayım derken göz çıkartmış oluyorsun.

Birde işim sistem tarafı var, yani sunucu tarafı. Bunlarında bakımı bir hayli masraflı oluyor.

• monarch25 M kullanıcısına yanıt

Reddit'te okuduğuma göre çok büyük firma çalışanları (Google, Microsoft, Amazon) birbirinden yardım istemiyormuş. Türkiye'de de öyle bir olay var mı yoksa herkes herkese yardım ediyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 18 Nisan 2021; 23:29:55 >

Yardimlasmama gibi bir olay oldugunu sanmiyorum. En azindan su an calistigim 6. firma dahil hepsinde insanlar birbirlerine yardim ediyordu. Yazilim gelistirmek takim isidir, hicbir firma kendini kahraman sanan ve hicbir zaman kovulamayacagini dusunen, sirkette tum isleri kendine bagladigini sanan egoistlerle calismak istemez. Kimse vazgecilmez degildir, ve olmamalidir da. Fakat yardim olayinda soyle bir denge tutturmak gerek. Sonucta herkesin sorumluluklari ve yetistirmesi gereken isler var. Bu yuzden kimse size zamaninin tamamini ayiramaz. Bunun yaninda size gereginden fazla ilgi gosterip karsi tarafin yardimini suistimal etmenizin veya tamamen o kisiye bagimli hale gelmeniz ile, uzerinde calistiginiz iste tamamen tikanip ilerleme kaydedememe, sonucunda da bir sey uretememe arasinda bir denge kurmak gerekir. Bunu zorluk seviyesi duzgun ayarlanmis bir oyuna benzetebilirsin. Cok kolay olmasi size keyif vermez, zor olmasi ise tum hevesinizi kirar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosahin -- 19 Nisan 2021; 2:37:37 >

Orijinalden alıntı: scientia

Reddit'te okuduğuma göre çok büyük firma çalışanları (Google, Microsoft, Amazon) birbirinden yardım istemiyormuş. Türkiye'de de öyle bir olay var mı yoksa herkes herkese yardım ediyor mu?

bana şu anda yardım etmeyen olmadı, çok abarttığım durumlarda bazen geri dönüş alamıyorum :)

Bu arada muhtemelen çalıştığınız şirketteki iş akışını öğrenmek için yardım isteyecekseniz. Atıyorum spring boot'da post endpoint'i açmak için yardım istemezsiniz zaten internette fazlaca kaynak bulunuyor.

Cevaplarınız için teşekkürler, bir sorum daha var ama :). Pair programming yaygın şekilde yapılıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: doknisot

Cevaplarınız için teşekkürler, bir sorum daha var ama :). Pair programming yaygın şekilde yapılıyor mu?

benim gördüğüm çok fazla pair programming yapılmıyor. İlk işe başlarken genellikle “iş akışlarını” öğretmek ve daha sonrasında temel yazılım altyapısını anlatırken birileri yanında oluyor. Pair programming ile kimse uğraşmak istemiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.