Şimdi Ara

Büyük patlamaya 2 gün kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün sonra 10 Eylül'de "asrın deneyi" yapılacak. "Büyük Patlama" (Big Bang) teorisini doğrulayacak deney için bilim adamları uyardı.

"Dünyayı yutabilecek mini kara delikler ortaya çıkabilir."

Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nün İsviçre'deki merkezinde yapılacak “Büyük Hadron Çarpıştırıcısı” deneyi insanoğlunun şimdiye kadar gerçekleştirdiği en önemli deney.

Fotoğraflar için TIKLATIN

Bu konu daha önce vardı ve silindi diye biliyorum.Oradan devam edelim elbette varsa.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65

"Büyük Patlama" (Big Bang) teorisini doğrulayacak deney ...

Savunulan teoriye göre bigbang doğaldı.Ben burda doğallık göremiyorum.Böyle bir ortamda nasıl bigbang doğrulanıyor?
  • Hatırladığım kadarıyla bu strangelet'lerin oluşmasını öngören teori doğru olsa bile ancak küçük bir hacime hapsolmuş büyük bir kütleye sahip olan bir nötron yıldızını hüpleyebiliyorlar. Yani dünyayı hüpleme gibi bir durumun oluşması fantaziden ibaret.
    El-Cezeri'nin konusunda epeyce döküman vardı.
  • quote:

"Dünyayı yutabilecek mini kara delikler ortaya çıkabilir."

Bilim adamlarının bunu göze alacaklarını sanmıyorum. Doğru olsa bile büyük ihtimalle olasılığı düşüktür.
  • Bir kaç gündür haberleri takip edemediğim için duymamıştım bu olayı . İşin aslı , temeli nedir tam olarak
  • Half-Life senaryosu gibi başka yaratıklar açılan kapıdan bizim dünyayı işgale gelebilirler.
    Ayrıca Event Horizon (Ufuk Faciası) filmi buna benzer bir senaryoyu yıllar önce gerilim türü işlemişti.
    Tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Half-Life senaryosu gibi başka yaratıklar açılan kapıdan bizim dünyayı işgale gelebilirler.
    Ayrıca Event Horizon (Ufuk Faciası) filmi buna benzer bir senaryoyu yıllar önce gerilim türü işlemişti.
    Tavsiye ederim.

Event Horizon'u izlemedim ama şu Half Life'ı asla unutamam. Tam bir efsaneydi. Hatırladığım oyun atmosferi ile CERN görüntüleri benzemiyorlar değil hani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIRADA NE KALDI
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ''Deccal gelmeden kıyamet kopmaz.''
    ''Güneş batıdan doğmadığı sürece kıyamet kopmaz''
    ''Mesih inmediği müddetce kıyamet kopmaz''
    Alametlerden daha, büyükleri gerçekleşmedi.
    Korkmayın,gönlünüzü ferah tutun.2 gün sonra bu zımpırtı patlar, bişeycikde olmaz.
  • Big Bang'i kanıtlamak için Dünya'yı yokedeceklirini sanmıyorum. 2012 efsanesi gibi o da bir şehir efsanesi kesinlikle.
  • Amaclari birazda ilgi cekmek bence.Boyle bir deney icin hayatlarini riske atacaklarini zannetmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

''Deccal gelmeden kıyamet kopmaz.''
    ''Güneş batıdan doğmadığı sürece kıyamet kopmaz''
    ''Mesih inmediği müddetce kıyamet kopmaz''
    Alametlerden daha, büyükleri gerçekleşmedi.
    Korkmayın,gönlünüzü ferah tutun.2 gün sonra bu zımpırtı patlar, bişeycikde olmaz.

Ben de bu deneyin dünyanın sonuna sebep olmayacağını düşünüyorum,

ha bu arada dünyanın sonunun kıyametle gelmesi gerekmiyor bunu da düşünmeye davet ediyorum.
    Uzay istasyonlarında insanlar var. Demekki dünya yokolsa bile insanlık yokolmayabilir.

Bu yüzden dünyanın yokolması sizin anladığınız anlamda kıyameti gerektirmiyor.
  • deneyi çok da hafife almamak lazım. Mini kara delik oluşur da yok olmazsa dünyanın bazı bilim adamlarına göre yutulması 50 ay civarında olduğu söyleniyor. Neyse , ne olup olmayacağını tartışmak için artık çokgeç ne olacaksa 2 gün içinde hepimiz göreceğiz.En azından hemen duyarız .Görelim bakalım bu kadar para harcanan olay ne sonuç verecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

deneyi çok da hafife almamak lazım. Mini kara delik oluşur da yok olmazsa dünyanın bazı bilim adamlarına göre yutulması 50 ay civarında olduğu söyleniyor. Neyse , ne olup olmayacağını tartışmak için artık çokgeç ne olacaksa 2 gün içinde hepimiz göreceğiz.En azından hemen duyarız .Görelim bakalım bu kadar para harcanan olay ne sonuç verecek.

Hep derlerdi de inanmazdım;"bir gün dünya Türklere kalacak" ya da "herkes bir gün Türk olacak" diye...
    O delikten bir tek biz kurtuluruz gibime geliyor:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd
    Uzay istasyonlarında insanlar var. Demekki dünya yokolsa bile insanlık yokolmayabilir.

zaten o insanlarda evrimle aç yaşamaya alışır yaşarlar.hatta belki oksijensiz yaşamaya bile evrimleşirler ne dersin hoş olmazmı?:)
  • ne güzel bana sataşmaktan başka derdi olmayan bir arkadaşım oldu..yaşasın yaşasın..

yenilen pehlivan misali nerede sataşsam da laf güreşine tutuşsam diye dövünüp duruyor musun ??

bu arada varsayım yapayım;
    yapılan deneyin sonucu, "mini" karadeliklerden söz ediliyor. Bu mini karadelikler dünyayı parça parça yuttukları halde bir uzay istasyonunu tek parça olarak yutabilecek büyüklüktedir diye varsayarsak, karadeliğe giren "şey"lerin akıbeleri ne oluyor bilinmiyor ama varsayalım ki zamanda yolculuk ediyorlar..ve başka bir paralel evrende ortaya çıkıyorlar..Bu durumda parçalanmış dünyada yaşam sona erdiği halde (çünkü dünya parçalanınca cevresindeki atmosferi tutacak çekim kuvveti kalmaz ve atmosfeersiz ve önlemsiz insanların yaşaması mümkü değildir), parçalanmadan paralel evrene geçen uzay istasyonunda yaşam devam edebilir. Ve o pararlel evrendeki "dünya"ya iniş yapabilirler..burada "adem" ve "havva"lar olarak yeniden insan yaşamın oluşturabilirler..

hayal gücü deyip geçmemek lazım..İmkansız değiller bu yazdıklarım sadece olasılıkları düşük..

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

zaten o insanlarda evrimle aç yaşamaya alışır yaşarlar.hatta belki oksijensiz yaşamaya bile evrimleşirler ne dersin hoş olmazmı?:)

• quote:

ne güzel bana sataşmaktan başka derdi olmayan bir arkadaşım oldu..yaşasın yaşasın..

yenilen pehlivan misali nerede sataşsam da laf güreşine tutuşsam diye dövünüp duruyor musun ??

bu arada varsayım yapayım;
    yapılan deneyin sonucu, "mini" karadeliklerden söz ediliyor. Bu mini karadelikler dünyayı parça parça yuttukları halde bir uzay istasyonunu tek parça olarak yutabilecek büyüklüktedir diye varsayarsak, karadeliğe giren "şey"lerin akıbeleri ne oluyor bilinmiyor ama varsayalım ki zamanda yolculuk ediyorlar..ve başka bir paralel evrende ortaya çıkıyorlar..Bu durumda parçalanmış dünyada yaşam sona erdiği halde (çünkü dünya parçalanınca cevresindeki atmosferi tutacak çekim kuvveti kalmaz ve atmosfeersiz ve önlemsiz insanların yaşaması mümkü değildir), parçalanmadan paralel evrene geçen uzay istasyonunda yaşam devam edebilir. Ve o pararlel evrendeki "dünya"ya iniş yapabilirler..burada "adem" ve "havva"lar olarak yeniden insan yaşamın oluşturabilirler..

hayal gücü deyip geçmemek lazım..İmkansız değiller bu yazdıklarım sadece olasılıkları düşük..

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Varsayımlara devam edelim:)
    Farz edelim ki küçük bir delik oluştu ve düyayı yutmaya başladı.
    Uluslararası uzay istasyonu yörüngeden çıkarak boşluğa doğru yol almaya başlar.
    Bu sırada mürettebat kendini donrurabilir ya da derin uyku konumuna geçebilir taa ki yeni yerler bulunana kadar ya da kaynakları yettiği yere kadar...

Ama yörüngeden çıkma durumunda çekim gücünden kurtulabilirler diye düşünüyorum:)

• Eylül 10 da bilindiği üzere test denemesi tam yükte yapılmıyacak vede bu 10 gün içinde kademelei artılrılarak sonuçlar gözlenecek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok
    Varsayımlara devam edelim:)
    Farz edelim ki küçük bir delik oluştu ve düyayı yutmaya başladı.
    Uluslararası uzay istasyonu yörüngeden çıkarak boşluğa doğru yol almaya başlar.
    Bu sırada mürettebat kendini donrurabilir ya da derin uyku konumuna geçebilir taa ki yeni yerler bulunana kadar ya da kaynakları yettiği yere kadar...
    Ama yörüngeden çıkma durumunda çekim gücünden kurtulabilirler diye düşünüyorum:)

varsayımlara devam edelim
    varsayım3.

Belki gerçekten dünya ve insanlık tamamen yok olur bu deneyin sonrasında, ama allah "kıyamet alametlerini daha tamamlamamıştım, siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz" der ve zamanı geri alarak deneyi gerçekleştiren bilim adamlarını "yakar"..

espri bir yana,
    hadi gelin EXCELANCEnin beklediği alametleri yorumlayalım..

Belki CERN'de deneyi yapacaklardan birisi de DECCAL, ve CERN'deki DENEY genel anlamda müslümanların yogun yaşadıkları yerlere göre batıda yapılıyor, bu demek oluyor ki oradaki patlama günaş parlaklığında gerçekleşirse GÜNEŞ BATIDAN doğmuş olabilir..ve mesih 'de tam yarın ortaya çıkabilir.
    NEden olmasın ? allahın işi belli mi olur..
    bu da espriydi tamam kabul ediyorum..

O zaman gerçek 3. varsayım'ımızı kuralım..
    CERN'de deney yapılır, ve korkulan olur dünya, ve hatta yörüngesindeki bütün uzay istasyonları parçalanarak insanlar gerçekten yok olurlar..Fakat mars'a geçenlerde iniş yapan "phonix"in üzerinde dünya'dan mars'a taşınmış olan aminoasitler veya bir teknisyenin vida sıkarken yaralanan parmağından damlayan çok küçük miktardaki kandan mars'a uyum sağlamış türler evrimleşir ve o evrimleşmenin sonrasında "agidik" denen bir tür "düşünebilen" varlık evrimleşir..

dedim ya hayal gücünün ne üreteceği belli olmaz..
    kimi zaman kendi sonunu getirebilecek bir deneyi YARATIR, kimi zaman kendini yarattığını düşündüğü kavramları..

• Gene konu dine Allah'a çekiliyor
  • İnsanları boşu boşuna tedirgin ediyorlar. Tekrar söylüyorum: Dünyanın yok olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 9 Eylül 2008; 17:47:51 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.