Şimdi Ara

büyük jant takmanın dezavantajları? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
108.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atikus

    Aracımın orjinal ölçüleri: 195 65 R15.
    1) 205 55 R16 yaparsam yakıt tüketimi, yol tutuş, fren, vs (hızın %0.4 arttığını biliyorum)
    2) 225 45 R17 yaparsam yakıt tüketimi, yol tutuş, fren, vs (hızın aynı olduğunu biliyorum)
    hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

    Teşekkürler...


    205/55-16'da çok farklı bir değişim olmasa da yol tutuş artıyor, kafadan kayma azalıyor. Aracın performansında çok ufak bir düşüş olur, onu da aynı model aynı motor araçla kalkış yaptığınızda anlarsınız. En fazla bir tekerlek boyu kadar geride kalırsınız. 17"'te de farketmez çünkü tekerleğin çapı aynı kalır. Fakat güzelim ülkemin yollarında lastikleriniz çok uzun ömürlü olmayacaktır. Ayrıca jant büyüdüğünden otomatikman ağırlaşacağından 100km'de yarım litre fazla yakıt tüketecek olursunuz.




  • orjınal olculerle takmak ıstedıgın olculerı solemem lazım.her jant buyutmede yakıt tuketımı artcak dıye bısey yok dogru olculerı kulanırsan artmaz;)
  • Joushkun teşekkür ederim.

    MERTECE kardeş, aracımın orjinal lastik ölçüleri yukarıda yazdığım gibi. Takmak istediğim ölçüler ise 1 ve 2 numarada yazıyor. Ya 1'i ya da 2'yi takacağım...
  • mantık olarak düşününce arabayı daha fazla yoracaktır lakin 1-2inch aracın kapasitesini aşmayacağı için kısa sürede gözle görünür sorun çıkarmaz.
  • gordum 225 takarsan cok barız yakıt tuketımı artar performans duser aracın modelı ne?ona gore bır model belırleyıp 16 da kalmak ıyı olur.bırde bu jantı takmaktakı amacınız goruntumu performansmı yol tutus?
  • arkadaşlar bir kaç tane yorumda jant büyütünce performans düşer v.s. denmiş ancak
    arabanın performansı düşmesi için lastik çapının değişmesi gerekir. yani siz jantı değiştirdiğinize ,orijinal lastik çapında lastik takarsanız aracın performansında değişiklik olmaz. (jant ağırlı artarsa çok az fark eder.)
    ek olarak taban çağını 175 den 195 'e çıkartmakta yakıt tüketimini en fazla %3 - 4 civarda etkilediğini gördüm
  • Merhabalar!
    Benimde bir sorunum var. 96 model vectra aldım. Araca 15" jant takılmış ve üzerinde 185 60 R15 lastikler vardı. Yaptığım araştırma sonucu bu araca 15" jant takılması durumunda 195 65 R15 lastik kullanmak gerektiğini öğrendim. Üzerindeki lastikler küçük olduğu için daha fazla kilometre yazacağınıda öğrenince bende 195 65 R15 lastik taktım. Tam oh diyecekken lastikten gelen sürtme sesi ile şok oldum. Araca iki kişi binildiğinde dahi yolda ki bir esnemede araç yaylandıkça lastiğin üst dış kenarları çamurluğa sürtüyor. 4 kişi binildiğinde ise en ufak esnemede lastikler sürtüyor. Bunu neden yaptığı ve nasıl düzeltilebileceği ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Bu durum tehlike arz ediyor ve ben en kısa zamanda çözmek istiyorum. Teşekkürler!
  • zaten jantı büyütürken hangi lastik ebatının seçilmesi gerektiğini hesaplayan programlar var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERTECE

    gordum 225 takarsan cok barız yakıt tuketımı artar performans duser aracın modelı ne?ona gore bır model belırleyıp 16 da kalmak ıyı olur.bırde bu jantı takmaktakı amacınız goruntumu performansmı yol tutus?


    Mertece hocam,
    Aracım imzamdaki araç. Amacım aracın yakıt tüketimini çok artırmadan yol tutuşu artırmak. Bir de şunu anlamıyorum? Aynı teknik özellikteki iki araçtan comfortline olanı 205 55 R16 ile satılıyor, benimki gibi midline olanı (şimdi trendline) 195 65 R15 ile satılıyor. Teknik özelliklerine bakıyorum. 122 hp midline ve 122 hp comfortline şehir içi, dışı, ortalama, aynı tüketim değeri ile yakıt tüketiyor...
  • lastik tabanı genişledikçe aracın yol ile arasındaki sürtünme miktarı fazlalaşacağından yol tutuşu artar ve dolayısıyla yakıt tüketimi artar.

    eğer jant ebatını büyütmek fakat yakıt tüketimini sabit bırakmak istiyorsanız taban genişliğini fazla abartmayın yanağı küçültün.
    ince yanak demek her çukura girdiğinizde lastik ve alt takıma orjinal ebata göre daha fazla hasar almak anlamına gelir. ince yanaklı lastikler türkiye şartlarında çok çabuk balon yaparlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhan43

    Peki jant vs. takınca Spacer denilen bi şey takılıyor..Bunun jant-lastik ile ilgisi var mı ?


    bu isteğe bağlı zorunlu birşey değil avantajı iki jant arası açıldığından yol tutuşun artacaktır. dezavantajı ise spacer (flanş ) takıldıktan sonra janla kampana veya disk arası açıldığından motor saplamasına benzeyen uzun bijonlar kullanılmak zorunda buda tabiki tahlike demek hele falnş sanayide yapılan torna malı ise düzgün yapılmadığında bijon kıracağını iddia ediyorum tavsiyem h&r marka hazır flanşve kendi h&r marka bijonları bunların teminindede biraz zorlanabilirsin
  • Arkadaslar konu cok bilgilendirici olmus yalniz mantiken birseyi anlayamadim. Diyelim ki 15 jantimiz ayni agirlikta 17 yaptik ve lastik capi genisledi. Bu durumda arabanin performansi hizlanmasi neden olumsuz degisiyor. Motor lastigi gene ayni seviyede cevirecek ve cap genis oldugu icin arabani daha hizli gitmesi gerekmiyor mu ?
  • Tamam hızlanması gerekiyor,doğru ama örneğin 3.0-3.5 lt.lik bir motora sahip ise bir araç sorunsuz hızlanır ama 1.4-1.5-1.6 lt. motorlu bir araca orijinalinden 2"-3" daha büyük bir jant takarsan motor kaldıramaz..
    4 vitesle 1500 devirde ve 40-50km.lik bir hızla hızlanmaya çalıştığında nasıl aracın hızlanmasında ne hissediyorsan bunda da benzer bir şey hissedersin..

    Gaz pedalına daha fazla basarsın hızlanması için ama motor tepki vermek yerine sadece motor sesi fazlalaşır.
    Biraz tuhaf bir şekilde tarif ettim,umarım anlatabilmişimdir..

    Geçenlerde bir arkadaşımın aracını kullandım.. Citroen C2
    Araçta 17" jant var.

     büyük jant takmanın dezavantajları?


    Birde tüp taktırmış,çekişi iyice düşürmüştü.
    Vitesi yükseltmek için kökledim pedalı ama 3500 devirde ancak yeterli hıza ulaşabildiydim..

    Tamam şekil oluyor ama daha çok yakıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_cool -- 20 Eylül 2011; 1:40:25 >




  • Sağol açıklayıcı oldu. Sanırım durum tamamen motorun çekmemesi ve zorlanması ile ilgili bir durum.
  • Bir de "inch-up" özelliği olan lastikler var. örneğin inch-up özelliği olan 195/55 R15 lastiği 16 inch janta takabiliyorsunuz. Bunun avantaj veya dezavantajları konusunda bilgisi olan var mı acaba?
  • Ama jant ufak olursada arabanın güzelliği ortaya çıkmaz.
  • Focus comfort ta 15 inç jant var.100hp
    collection da ise 16 inç jant var.115 hp
    Yakıt tüketimleri ise hemen hemen aynı.
    ben 15' mi taktırsam yoksa 16' ve yeni lastik mi alsam?
  • Arkadaslar dogana 17 inc jant takacagim lastikler ne kadar ince olsada camurluga deyecegini zannediyorum bu konuda ne yapmaliyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanerd -- 13 Kasım 2015; 19:01:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar benim araçta 225-45-17 lastik var aracı aldığımda üzerindeydi. Ancak en ufak çukurdan bile geçerken küt küt diye vurmalar hat safhada. Yani sesler pek alt takım arızalarından gelen seslere de benzemiyor. Sanki araba hiç çukura mukavemet göstermiyo gibi. Sorduğum birkaç kişi ince yanaktan olduğunu söyledi. Bukadar küt küt vurma yanağa bağlı olabilirmi. Buarada aracın orjinal ebatı 195-65-15 miş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik fiyatlari articak jantin buyumesiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.