Şimdi Ara

Büyük boyutlu dosya aktarımı ile ilgili problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar laptopumun hard diskinden harici hard diske film atamıyorum. Daha doğrusu dosya boyutu büyük olan dosyaları atamıyorum. Laptopta bir sürü film var, 2-3 gb boyuta kadar olan dosyaları sorunsuz olarak atıyor ama 4,5 gb üzeri olan tek dosya atmaya çalıştığımda disk dolu diye uyarı veriyor. Bu uyarıyı verdikten sonra harici diske 10-20 gb daha veri aktardım. Hala diskte 100 gb üzeri boş yer var. Ama nedense büyük boyutlu dosyaları kopyalayamıyorum.
    Acaba atmaya çalıştığım dosyalarda mı problem var diye birden fazla dosya ile aynı şeyi denedim, hepsinde aynı sorun oluyor. Daha sonra laptopun hard diskinden C'den D'ye (hard diskin bir parçasından diğer parçasına yani) attım dosyayı onda problem yok.
    Acaba problemin nedeni ne olabilir? bluray rip film izliycem diye adsl'yi sınırsıza çevirdim, şimdi dosyaları aktaramadığım için filmleri izleyemiyorum. Kafayı yiyecem. Bi yardımcı olabilirseniz sevinirim.







  • Hocam tam olarak emin değilim ama şöyle birşey önerebilirim bende genelde büyük boyutlu iso dosyaları taşıyorum flash bellek ile boyutu 8gb belleğin attığım dosya 7gb gibi bir rakam. Fat32 olduğu zaman atamıyorum bu büyüklükte bi dosyayı tek seferde ama ntfs olduğu zaman dosya sistemi bir problem olmuyor imkanın varsa denemeni öneririm kolay gelsin
  • Harici diskiniz fat32 ile formatlanmış olması muhtemeldir. Fat32 ile formatlı disklere 4gb dan büyük tek dosya atamazsınız, çözüm için NTFS olarak formatlamanız gerekir.
  • HD TUNE = Diskinizin Sağlık Durumunu Gözden Geçirin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadımköy

    HD TUNE = Diskinizin Sağlık Durumunu Gözden Geçirin



    Diskin sağlığı ile alakalı değil, formatı ile alakalı bir durum...

    fat32 olduğu için tek seferde 4 gb büyüklükten başka dosya atamazsınız... NTFS olsaydı bu mümkün olurdu...

    Ancak diskinizin media player özelliği bulunuyorsa bu da mümkün değil diye biliyorum.
  • evet şimdi kontrol ettim dediğiniz doğru arkadaşlar. Sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.