Şimdi Ara

BÜYÜK ALANLARIN, KÜÇÜK BTU KLİMALARLA SERİNLETİLMESİNİ TARTIŞALIM. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
11.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    9köy kardeşim çok sağol. çizimler resimler seni uğraştırdım ama bana her seferinde daha sağlam fikir veriyorsun, şimdi senin fikrine istinaden balkon kapısının üstünde küçük bir alan var aslında kabaca ölçtüm uzunluğu 50 genişliği 80 cm civarı storu filan da çıkarırsak sığıyor klimanın ölçüler 295x788 mm servis de olur derse oraya takılabilir diye düşünüyorum balkon kapısını açtığımızda bile esinti arka odalara gidiyorsa orda konumlandırılan bir klima işimizi rahatlıkla görür odayı da rahatsız edici derecede soğutmaz senin de bahsettiğin gibi... valla kardeş adam bize bir broşür verdi orda msz-chc 35va diye geçiyor ama soracam yine de. mbirol ustanın montajı da çok işlevsel olmuş bakalım burdaki servis ne yapacak?
    ekleme: bu arada senin çizimde 1 olarak gösterdiğin yerde bizim karşı komşunun 24btu Arçelik (ama eski 5 senelik) bir kliması varmış içerlere etki etmiyor demişti o yüzden pek düşünmedik orayı. sen de zaten anca koridora fayda sağlar demişsin.

    rica ederim kardeş, siz zaten durumu kavradınız görüşün birkez dah servisle hayırlısı neyse o olsun.




  • Arçelikten 420 tl ye 2 sene önce aldığım 7000 BTU en kötü klimayla evin her kapı ve penceresini kapatarak 1-2- derece düşürebiliyorum. Yeni taşındığım ve salonu 30 metre olan evde ise 20 dk turbo modunda oda buz gibi oldu kapattım klimayı. Yani klimaya henüz osu varmış busu varmış, şekli şemali .. için 2000 tl verecek durumum yok. Belki kendi evimi alırsam 1000-1500 tl liklerden iki tane taktırırım. Ama klimaya uçuk rakamlar verilmesini hiç bir zaman anlayamayacağım sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acizim

    Arçelikten 420 tl ye 2 sene önce aldığım 7000 BTU en kötü klimayla evin her kapı ve penceresini kapatarak 1-2- derece düşürebiliyorum. Yeni taşındığım ve salonu 30 metre olan evde ise 20 dk turbo modunda oda buz gibi oldu kapattım klimayı. Yani klimaya henüz osu varmış busu varmış, şekli şemali .. için 2000 tl verecek durumum yok. Belki kendi evimi alırsam 1000-1500 tl liklerden iki tane taktırırım. Ama klimaya uçuk rakamlar verilmesini hiç bir zaman anlayamayacağım sanırım.

    acizim kardeşim,

    belliki dini vecibelerinizi yerine getiren birisiniz hem nickinizden hem imzanızdan belli.

    ozaman şunuda bilinki islamda kalite vardır kardeşim.. bunuda uygulayan peygamber efendimiz sav dır.

    düşünün bulun, arayın sorun. şu cevabı bulacak veya sorduğunuz kişilerden alacaksınız..

    hep en iyisini kalitelsini almak istermiş efendimiz.. ve kesinliklede yok şunu yahudi üretti hristiyan üretti gibide ayrım yapmazmış ticarette. yani kalite okadar önemlidir.

    am agünümzüde müslümanlar bu durumları unuttular. ehemmiyeti olan işlerde haram olan cimrilikleri tutar. ama olmadık şekilde hava atıcı meselelere girerler. şayet siz diyorsanız insanlar aç kardeşim ne gerek var orada sizi haklı görürüm. am anerde böyle insanalr artık.

    sizde görüyorsunuzki hemde çok eleştirilen bir tesettür modası bile oluştu maalesef insanlar açken. 10 tllik ürünü şurdan aldım demek için 100 tl verilyor. araçlara telefonalrada hiç bir şey demiyorum artık.

    bizlerde zaten burda dikkat ederseniz uçuk rakamlara ille meyletmiyoruz.

    ama daikin ururu sararanı yapmış olduğu işlevler içinde param olsa gözü kapalı sadece nemlendirme ve hava temizleme özelliği için alırım şahsen ben bu klimayı eğerki klima ile ısınacaksam. ama diğer şekilde sadece soğutma için düşünmem. fonksiyonları eksik bir modelini alırım. alırım ve 15-20 yıl kullnırsam zaten ucuz klima ile aynı paraya gelir.

    hatta dahada ucuza gelir vereceği konfeo ve tüketim değerleri ile. işet bu ytüzden bilerek bu durumları ayırıp ona göre yazmak gerekir.

    ok 7000 btu klima bile iş görür bazı arkadaşlar inat etselerde (tabiki hiç bir zamanda biz demiyoruz evin heryeri aynı derece olur) bu dediğiniz bişe demem ama klasik klimanın ömründen yersiniz koca eve vurursanız onuda bilin uyarayım sizi. 30m2 i,çin hiç bişe olacağını sanmam yanlız denenmiş durumalar var zaten forumda. zaten bu klimalaın ömrüde 7-8 yıllıktır kimi 4-5 yılda tamamlar ömrünü oda kısmettir artık.

    Allah sizide cümlesiyle birlikte en kısa sürede ev sahibi yapsın hayırlı ramazanlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: detayyusuf

    srk71zes s1 o dönemde 27.000 btu ya çıkıuyordu şuan yine yeni serisi var 35.800 btu ya çıkıyor sen eski bilgilerden bahsediyorsun ..bu arada biral hoca demişinde bana izlettiğin videoda tek bir klima mevcut mitsubishi elkrk 12 bit btu klimayla 100 m2 kare alanı soğutuyor demiştiniz ben buna itiraz ettimm .kesinlikle katılmadıgımı üstüne basarak söyledim .şuanki konusmanızda başka odada diğer klimayı açıyor diyorsunuz ..2 klima çalışınca olay farklıdır tek klimayla 100 m2 olması imkansız kesinlikle bu konuda size katılmıyorum ..ayrıca izlemiş oldugum videoda belirttim birol bey madem çok iyi anlıyorsda bu işten ilk etapta klimasına bakıcak iç ünitesi yanlış monte edilmiş ..bilgi amaçlı yazıyorum buraya ben size isteyen sitediği markı kulansın işini gördükten sonrasıdna sorun yok ..birol beyiin takipçisisiniz ama iç ünitesi yanlış monte edilmiş o cihaz emiş yapmakta mesla zorlanıyor iyi bilen bir insan olsaydı o şekil takılmasına itiraz etmesi lazımdı bu yüzden eline cihaz alıpta oda oda gezmenin anlamı yok zevkine yapmış bu işlemi ..fakat bana göre yanlış monte geniş bir koridor gibi yere taktırmış klimayı 12 bin btu sanırm sana açık açık söylüyeyim sadece belli bir yere kadar soğutur o cihaz yan odalara geç odanın sonlarına doğru o soğukluğu bulması diğer odalarda mümkün değil kapı pencere açık diyor birde kesinlikle katılmıyorum ve ayrıca videoda sürekli kamerasını aavuç içiyle kapatıyor nedne böyle bişey yapıyor videoda kesitle olabilir çünki aynı anda odaların hepsi aynı derecede olamaz ..orda ya 2 cihaz çalışıyor kapı pencereleri kapatmış içersi belli bir derece soğumuş sonrasında almış eline kayıt cihazı o anda açmış pencereyi bakın derrce kapı pencere açık bu diyor ben kesinlikle bu duruma katılmıyorum ..srk71zes s1 gibi baba yiğit cihazdan bahsetim size bu cihaz bile normalde en fazla 70 m2 kara ulaşsın dedim ben bunalrı satıldıktan sonrasında kurulumuda görüyorum çünki çalıştırıyorum müşteri evinde 1 saat kaldıgımda oluyor denemek amaçlı kesinlikle bu cihaz bile 100 m2 dediğin zaan servislerin alayı güler ..birol beyde 12 yi çalıştırmış arka odalardada 18 varda ancak iki cihaz çalışırsa soğutmada birşey diyemem ama tek cihazla olması mümkün değil üstüne basarak söylüyorum ..bana kızmayın bu konuda ama el cihazlarınla olcak iş değil bunlar çekilen videoda sorun var avuç içiyle kapatyıro sirekli ve marka reklamı yapıyor belkide birol bey evindeki ürününü satıcısı bunu bilemem bana daha çok reklam gibi geldi birgün bende srk71zes s1 çalışmasını çekeyimde görün inanın dediklerimin aynısı olucaktır bunalrı yaşayıp gören kişiyim durduk yere niye yalan söylüyeyim ki olursa olur olmasa olmaz derim geçer giderdim bence birol beyin yaptıkları çelişkili



    detay yusuf biraderim cevabınız aşağıda.

     BÜYÜK ALANLARIN, KÜÇÜK BTU KLİMALARLA SERİNLETİLMESİNİ TARTIŞALIM.




  • unutmadan diyorsunu elle kapanmış bazı bölümler orada kızıp montaj yaptım demiştim.

    beni konuşturyorsunuz yok neden elle kapatılmış vs diyorsunuz izleyin okuyun. videoyu ev hali denen bir şey var değilmi. o vşdeoda montaj olsada belli olur merak etmeyin.

    burda xraytr isimli arkadaşımızda zjx serisi kullanır kendisi bir tüketim videosu yayınladı sadece bir odayı komple görüntülemem mümkün değil dedi. bu arkadaşta evet 120m2 18lik kullanıyor. gayette memnun. ev hali diye bir durum varsa şimd, xraytr arkadaşta bende palavracıyız ozaman.
  • 9köy kullanıcısına yanıt
    bak bilader ne yaparsan yap ister memnunsundur istersen değil bu beni alakadar etmez ben teknik anlamda söylüyorum sana 12 bin btu klima diyorum 3 günden beri 100 m2 tamamını ayarlamış oldugun dereceye getiremez iklimsa öyle yada böyle demiyorum evet bizler fimalara göre pofosyenel iş yapmak zorundayız

    inverter klima alıyorsun sen ilk baş inverter nedir onu bir öğrende gel 12 bin btu klima alcan 100 m2 kulanıcan sonra elektirik faturan 50 tl gelceği yerde çıkıcak sana 150 tl sen benim yazdıklarımı anlıyamıyon sanırm ..senin dediğin gibi olsa 24 bin klimalr 250 m2 ki soğutur güldürme beni yaw daha gecen gün bir tane markete takılldı 90 m2 dükkan market bir yığın çukulata var mitsubishi elk takmışlar 24 lük hiç bir işe yaramıyor diye adam söktürdü biz devası cihaz verdikki oda suan ancak yetiyor sen neden bahsediyorsun gözle görerek iş yapıyoruz biz orda kafadan abi 12 binlik al yeter demiyoruz srk71 ze -s bile yetersiz kaldı biz bir tane daha cihaz eklemeyi düşünüyoruz senin bahsettiğin duruma bak ya .. benim yazdıklarıma cevap atma bilader rica ediyorum senden kapat geç konuyu milet elektirikten tasarruflu cihaz arıyor biz o insanalra inverter cihaza göre m2 veriyoruz dn gibiler 12 btu 100 m2 soğutur diyor adam gidip alıyor piyasada malı satmak için uğrasan firma çok zaten alıyorlar karşılarına bambaşka şey çıkıyor elektirik faturası 12 binlik cihazın maximum 50 -60 gelcegi yerde 150 tl ödüyor hani az elektirik getiriyordu sonrasında diyor ...bırakın bu işleri senin bile şuan elektirik faturan yüksek geliyor onuda yazsana buraya günde 12 sat çalıştır o klimanı 30 gün sonra görüşelim bakalım kaç para geliyor ;) insanlara yalan yanlış bilgiler vermeyin işin burda aslını yazıyoruzz ..




  • Teşekkür ederim, Allah razı olsun

    Bu mesajda bahsedilenler: @9köy
  • fuschia F kullanıcısına yanıt
    ben san dostum birşey söylüyeyim mi aldıgın cihaz güzel cihazdır evet dediğin m2 kareyi serinletir kışın ısıtmada görüceksin onu o m2 karede ayarlamış oldugun dereceyi yakalayabilirs birde elektirik faturan 30 demişler ya 10 saate çalıştır ayda 30 gün sorna elektirik faturana bak kaç para geliyor 30 tl yi faturada görrüsen gel benim yüzüme tükür kışın görüleşim senlen soğutmadada kulan günde 10 saat açık kulan 30 gün sonra gör bakalım 30 mu geliyor kaç para geliyor elazığ soğuk yer zaten - 10 dedimi o klima çalışmaz ısıtmada haberin olsun şimdiden ;) bu dediklerime gelirsin bana tşk edersin ..ahanda buraya yazıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detayyusuf

    bak bilader ne yaparsan yap ister memnunsundur istersen değil bu beni alakadar etmez ben teknik anlamda söylüyorum sana 12 bin btu klima diyorum 3 günden beri 100 m2 tamamını ayarlamış oldugun dereceye getiremez iklimsa öyle yada böyle demiyorum evet bizler fimalara göre pofosyenel iş yapmak zorundayız

    inverter klima alıyorsun sen ilk baş inverter nedir onu bir öğrende gel 12 bin btu klima alcan 100 m2 kulanıcan sonra elektirik faturan 50 tl gelceği yerde çıkıcak sana 150 tl sen benim yazdıklarımı anlıyamıyon sanırm ..senin dediğin gibi olsa 24 bin klimalr 250 m2 ki soğutur güldürme beni yaw daha gecen gün bir tane markete takılldı 90 m2 dükkan market bir yığın çukulata var mitsubishi elk takmışlar 24 lük hiç bir işe yaramıyor diye adam söktürdü biz devası cihaz verdikki oda suan ancak yetiyor sen neden bahsediyorsun gözle görerek iş yapıyoruz biz orda kafadan abi 12 binlik al yeter demiyoruz srk71 ze -s bile yetersiz kaldı biz bir tane daha cihaz eklemeyi düşünüyoruz senin bahsettiğin duruma bak ya .. benim yazdıklarıma cevap atma bilader rica ediyorum senden kapat geç konuyu milet elektirikten tasarruflu cihaz arıyor biz o insanalra inverter cihaza göre m2 veriyoruz dn gibiler 12 btu 100 m2 soğutur diyor adam gidip alıyor piyasada malı satmak için uğrasan firma çok zaten alıyorlar karşılarına bambaşka şey çıkıyor elektirik faturası 12 binlik cihazın maximum 50 -60 gelcegi yerde 150 tl ödüyor hani az elektirik getiriyordu sonrasında diyor ...bırakın bu işleri senin bile şuan elektirik faturan yüksek geliyor onuda yazsana buraya günde 12 sat çalıştır o klimanı 30 gün sonra görüşelim bakalım kaç para geliyor ;) insanlara yalan yanlış bilgiler vermeyin işin burda aslını yazıyoruzz ..

    ammada alakadar etmiyor ha. hala dolaştırp duryorsun lafı.

    hala 3 gündür bir lafı anlatamadık sana. problemlimisin bilmiyorum sana 50 kez söyledim her oda aynı derecede serinlemez inatla cart curt diyorsun sanki sana her oda set ettiğin derecey egeliyor diyen var..

    üstteki acizim nickli arkadaşın yazısını oku birazda, 7000 btu beğenemdiğin arçelik bile ne işler çıkarttırmış. senin tekniğine laf söyleyen yok burada. herkezede söylüyoruz her odaya ayrı klima almak lazım diyerek.

    ama bu milllet merak etme senin dediğini yapmaz çünkü gücü yok milletin ben tek klima ile koca evi soğutmak yanlış desemde hala bu tür isteklerin ardı kesilmiyorsa maalesef zor mesele bu.. (şimdi hemen gene ısıtma durumunu söyleyip yok soğuturda ısıtmaz diye llafı çevirme inatla. ben ısıtmadan bahsetmiyorum) sen diyorsun 12m2 9luk alıcakmışta 13m2 12 lik alıcakmış 21 m2 18lik alıcakmış. sen kendini nerde görüyorsan dostum.

    sen önce bir kez idda ettiğin sharpta nemlendirme varmı onu işle buraya. eğitimde dendi deme.. yok broşür gelince scan edicekmişte bırak gir sharpın yurt dışı sitesine varmı bak. ondan sonra teknikten bahset.

    faturamı öğrenmek istiyorsan sapına kadar 138 tl geldi bu ay. normalde 70- 80-90 dan aşağı klimasız gelmez tahmin ediyorum. birkere mikrodalga durmaz hergün.. diğer elektrikli aletleride say.

    klimamda sapına kadar 24 saat çalışır. senin dediğin gibi millete yok 10 saat 12 saat çalıştırmakla 40-50 tl gelir mantığı yok bende.

    önce sen öğren inverterin mantığı nedir sonra konuş. inverter dediğin devamlı çalışır öyle 5-6 saatle oyunmu oynuyorsun kardeşim. ekliyim sana yemek pişerkende mutfaktaki klima çalışır çok sıcaklardada oturma odasındaki klima belli bir müddet çalışır saatini hiç tutmam.

    nasıl güzelmi fatura. şimdi bana de bak yetmiyormuşta oturma odasındakide çok fazla sıcakalrda çalışıyormuş de.


    şunud söylkiyim bugün birisi yazmış en iyi klima 14 lük general lbc yzamış sanırım kışın en soğuk zamanında 268 tl yi faturası geçmiyıormuş.

    evet bizimde ek olarak kışın daikşinde 24 saat çalışır eskiden zibro çalışırdı aynı yerde. daha faturam kışın hiç bir zaman 250 yi geçmedi ne olcak şimdi. üstelikte banyo wc de ve mutfaktada 1500 wattlık iki adet fanlı ısıtıcı çalışır. çokmu bu fatura?

    neyse zaten bundan sonra nedersen de sana cevap yok uyduğum kabahat zaten.

    birolda demiş aynı şeyi ianatla bu işler olmaz ben senin tekniğine saygı duyuyorsam sende benim görüşüme saygılı olacaksın bn kendi görüşüm senden üstün demiyorum idare mantığı ile açıklama yapıyorum. ama sen milleti yanıltma diyorsun kendin en gözde klimanız sharpın özelliklerini daha bilmeden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acizim

    Teşekkür ederim, Allah razı olsun

    Bu mesajda bahsedilenler: @9köy

    rica ederim kardeşim Allah cümlemizden razı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detayyusuf

    ben san dostum birşey söylüyeyim mi aldıgın cihaz güzel cihazdır evet dediğin m2 kareyi serinletir kışın ısıtmada görüceksin onu o m2 karede ayarlamış oldugun dereceyi yakalayabilirs birde elektirik faturan 30 demişler ya 10 saate çalıştır ayda 30 gün sorna elektirik faturana bak kaç para geliyor 30 tl yi faturada görrüsen gel benim yüzüme tükür kışın görüleşim senlen soğutmadada kulan günde 10 saat açık kulan 30 gün sonra gör bakalım 30 mu geliyor kaç para geliyor elazığ soğuk yer zaten - 10 dedimi o klima çalışmaz ısıtmada haberin olsun şimdiden ;) bu dediklerime gelirsin bana tşk edersin ..ahanda buraya yazıyorum

    Tövbe Yarabbim ya ResulAllah.. adam sadece soğutmada taş çatlasa 2 bilemedin 3 ay kullanıcam demiş ya. ille ısıtmayı heryerde karıştırıp çorba ediceksin kesinlikle ayırd edemiyorsun gerçekten sapla samanı. birol usta doğru söylemiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: detayyusuf

    ben san dostum birşey söylüyeyim mi aldıgın cihaz güzel cihazdır evet dediğin m2 kareyi serinletir kışın ısıtmada görüceksin onu o m2 karede ayarlamış oldugun dereceyi yakalayabilirs birde elektirik faturan 30 demişler ya 10 saate çalıştır ayda 30 gün sorna elektirik faturana bak kaç para geliyor 30 tl yi faturada görrüsen gel benim yüzüme tükür kışın görüleşim senlen soğutmadada kulan günde 10 saat açık kulan 30 gün sonra gör bakalım 30 mu geliyor kaç para geliyor elazığ soğuk yer zaten - 10 dedimi o klima çalışmaz ısıtmada haberin olsun şimdiden ;) bu dediklerime gelirsin bana tşk edersin ..ahanda buraya yazıyorum

    arkadaşım şimdi ben anlamadım iyi bişey mi söyledin kötü bişey mi?
    aslında kinayeli laftan az buçuk anlarım ama beynim durdu dostum tabi ki 130 m2de aynı serinliği yakalamayı düşünecek kadar hayalperest değilim amacım bunalmadan uyumak yoksa 17m2lik güneş almayan odaya 12000btunun fazla geleceğini de biliyorum. evet elazığ soğuk memleket ama ısınma sistemimiz merkezi doğalgaz geçen kış yeni doğan bebek yüzünden elektrik sobası takviye yapmıştık ama bebek olmasaydı yapmazdık onda da en düşük ısıda termostatlı durumda kısa süreli açtık, ısıtma fonksiyonuyla işim yok zaten. hele bakalım bu kış nasıl geçecek? geçen kış sadece 2 kez kar yağdı. ah şu küresel ısınma mahvetti memleketimin havasını...
    faturada 30 tlden fazla görürsem gidip bayiinin yüzüne tükürürüm daha kolay

    bu arada 9.köy kardeşim henüz klimayı almadım birden cimriliğim tuttu kırk yılda bir bir de malatyadan sorucam bakalım, bu aralar da çok bunaltmıyor havalar, ona güvenip erteledim ama işi halledeyim izlenimlerimi yazıcam sana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    quote:

    Orijinalden alıntı: detayyusuf

    ben san dostum birşey söylüyeyim mi aldıgın cihaz güzel cihazdır evet dediğin m2 kareyi serinletir kışın ısıtmada görüceksin onu o m2 karede ayarlamış oldugun dereceyi yakalayabilirs birde elektirik faturan 30 demişler ya 10 saate çalıştır ayda 30 gün sorna elektirik faturana bak kaç para geliyor 30 tl yi faturada görrüsen gel benim yüzüme tükür kışın görüleşim senlen soğutmadada kulan günde 10 saat açık kulan 30 gün sonra gör bakalım 30 mu geliyor kaç para geliyor elazığ soğuk yer zaten - 10 dedimi o klima çalışmaz ısıtmada haberin olsun şimdiden ;) bu dediklerime gelirsin bana tşk edersin ..ahanda buraya yazıyorum

    arkadaşım şimdi ben anlamadım iyi bişey mi söyledin kötü bişey mi?
    aslında kinayeli laftan az buçuk anlarım ama beynim durdu dostum tabi ki 130 m2de aynı serinliği yakalamayı düşünecek kadar hayalperest değilim amacım bunalmadan uyumak yoksa 17m2lik güneş almayan odaya 12000btunun fazla geleceğini de biliyorum. evet elazığ soğuk memleket ama ısınma sistemimiz merkezi doğalgaz geçen kış yeni doğan bebek yüzünden elektrik sobası takviye yapmıştık ama bebek olmasaydı yapmazdık onda da en düşük ısıda termostatlı durumda kısa süreli açtık, ısıtma fonksiyonuyla işim yok zaten. hele bakalım bu kış nasıl geçecek? geçen kış sadece 2 kez kar yağdı. ah şu küresel ısınma mahvetti memleketimin havasını...
    faturada 30 tlden fazla görürsem gidip bayiinin yüzüne tükürürüm daha kolay

    bu arada 9.köy kardeşim henüz klimayı almadım birden cimriliğim tuttu kırk yılda bir bir de malatyadan sorucam bakalım, bu aralar da çok bunaltmıyor havalar, ona güvenip erteledim ama işi halledeyim izlenimlerimi yazıcam sana.

    gözüm size şöyle söyliyim tüketim konularında hiç bir klimanın aylık tüketimi sabit olmaz. bakın ben dün arkadaşa faturamı söyledim. kaç senedir ben klima çalıştırmadan gelen faturanın netini bilmem.

    benim evin mutfağı hem geniş hemde klima olduğu için genelede bir çok yemek burda pişer taşırız diğer eve. durum böyleyken annemlerin evde klima kullnılmadığı zamanlar gelen fatura 80-100 arası. yani orda bu hesabı netleştirmek daha kolay. buz dolaplara bakarsak ordaki dolap benim dolaptan ufak. çamaşır durumu biraz daha fazla olur orda. zaman zamanda fırın çalışır.

    aynı durumlar benim evdede mevcutken sanırım hesabım doğrudur. hadi ben en azından hesap edeyim 70 tl diyeyim.. 138tl yi öper başıma koyarım bu durumda genede. faturamıda arkadaşın sorusu üzerine sanki denk gelmiş gibi daha yeni elime alıp cebime tıkmıştım buruşmuş biraz düzelttim foto ekliyeyim.

     BÜYÜK ALANLARIN, KÜÇÜK BTU KLİMALARLA SERİNLETİLMESİNİ TARTIŞALIM.



    arkadaşta bilir vidolardada gözüküyor bende eski sharp buzdolabı var B sınıfıdır. 577 litredir ve hemen hemen şuan dahi bu büyüklükte dolap yoktur piyasada. a+ bilmem ne sınıfına değişmem bu dolabı. haliyle bu dolap durmadan çalışır ve 12lik klimam hiç kapanmadan çalışır. şöyle düşünün mutfakta yemek yaparken çalışan klima ve zaman zaman eklenen oturma odasındaki klima ile bu fatura hiç bir şey değil. birde şunu söyliyim kışınd dahi mutfaktaki klima saoğutmada çalışır. düşününki okadar yoğun klima kullanımı var.

    size klimanız nezaman nasip olursa olsun... size önerim yok çok yakııcak diye kapatıp tasarruf edeceğinizi sanmayın ve 30 tl sözlerine felanda standart bellemeyin. adamaın dediği benim dediğime göre doğru gibi gözüksede bunu sizin kullnımınız belirler. kesinlikle serinlerken fatura hesabı yapmayın rahatsız olursunuz. ben belli rakamada tutucam derken serinlmezesem neyliyim o klimayı.. hiçte korkmayın yazın 15-20 fazlasınada 30 fazlasınada çok değer o serinlik konforu.

    inverter klimalardanda korkmayın en kötüsü bile ister istemez klasiğe göre tasarruflu çalışır.




  • 9köy kardeşim ben faturayı takmıyorum kafaya, geçen kış a+ beyaz eşyalar tv ve elektrik sobası elektrik tüketimi iki kişilik evimize 150 tl civarı yansıyordu sizin 138 hiçbirşey. gerçekten onun hesabını yapmam sonuçta serinlemenin de bir bedeli olmalı. o arkadaş gel yüzüme tükür deyince ben de tükürüğüm boşa gitmesin hazır bayi burda demiştim
    cimriliğim tuttu daha almadım demiştim kardeş ya ne bileyim bir şey bir para ediyorsa asla acımam öyle pintiliğim hiç yoktur ama burdaki esnafın dükkan kirasını üstümüzden çıkarmasından bıktım usandım ederi neyse onu vermek istiyorum Allahtan şu internet var da nerde ne kaç para onu görebiliyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    9köy kardeşim ben faturayı takmıyorum kafaya, geçen kış a+ beyaz eşyalar tv ve elektrik sobası elektrik tüketimi iki kişilik evimize 150 tl civarı yansıyordu sizin 138 hiçbirşey. gerçekten onun hesabını yapmam sonuçta serinlemenin de bir bedeli olmalı. o arkadaş gel yüzüme tükür deyince ben de tükürüğüm boşa gitmesin hazır bayi burda demiştim
    cimriliğim tuttu daha almadım demiştim kardeş ya ne bileyim bir şey bir para ediyorsa asla acımam öyle pintiliğim hiç yoktur ama burdaki esnafın dükkan kirasını üstümüzden çıkarmasından bıktım usandım ederi neyse onu vermek istiyorum Allahtan şu internet var da nerde ne kaç para onu görebiliyoruz.

    ya ufak yerlerde artık bu durum mecburen hoş görülmek zorunda. ayrıca ben katlanmanızı tavsşye ederim neden derseniz. net üzerinden aldını diyelim ordaki bayiler bu gibi işlere gönül koyarlar. Allah korusun insanımızda zaten Allah korkusu kalmadı. gıcıklığına bile iş yapan olur. aslında şu internetteki ucuzluk meselelerinde bir düzen getirlmeli. çoğu zaten sıkışan esnaftan mal toplayarak çalışıyor. ve fiyat düşürüyorlar tabi bunu anlamayız sonuçta hepimiz tüketiciyiz. cebimizi düşünmek zorundayız.

    şunuda ekliyeyim me alıcaksanız zaten me başka şehirden alınan ürünü kurdurtmuyor ona dikkat edin. me ye kara kıldıysanız sağlam bir pazarlık yapın vakum konusunu dikkatlice okuyun ve ona göre kurulum yaptırın ve hangi markayı alırsanız alın kesinlikle mekezini arayın düzgün servis talep edin ve vakumlamaıy videoaya alıcağım deyin. çok şikayet okudum gözüm korktu deyin:)) çünkü vakum cihazın ömrü demek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    9köy kardeşim ben faturayı takmıyorum kafaya, geçen kış a+ beyaz eşyalar tv ve elektrik sobası elektrik tüketimi iki kişilik evimize 150 tl civarı yansıyordu sizin 138 hiçbirşey. gerçekten onun hesabını yapmam sonuçta serinlemenin de bir bedeli olmalı. o arkadaş gel yüzüme tükür deyince ben de tükürüğüm boşa gitmesin hazır bayi burda demiştim
    cimriliğim tuttu daha almadım demiştim kardeş ya ne bileyim bir şey bir para ediyorsa asla acımam öyle pintiliğim hiç yoktur ama burdaki esnafın dükkan kirasını üstümüzden çıkarmasından bıktım usandım ederi neyse onu vermek istiyorum Allahtan şu internet var da nerde ne kaç para onu görebiliyoruz.

    ya ufak yerlerde artık bu durum mecburen hoş görülmek zorunda. ayrıca ben katlanmanızı tavsşye ederim neden derseniz. net üzerinden aldını diyelim ordaki bayiler bu gibi işlere gönül koyarlar. Allah korusun insanımızda zaten Allah korkusu kalmadı. gıcıklığına bile iş yapan olur. aslında şu internetteki ucuzluk meselelerinde bir düzen getirlmeli. çoğu zaten sıkışan esnaftan mal toplayarak çalışıyor. ve fiyat düşürüyorlar tabi bunu anlamayız sonuçta hepimiz tüketiciyiz. cebimizi düşünmek zorundayız.

    şunuda ekliyeyim me alıcaksanız zaten me başka şehirden alınan ürünü kurdurtmuyor ona dikkat edin. me ye kara kıldıysanız sağlam bir pazarlık yapın vakum konusunu dikkatlice okuyun ve ona göre kurulum yaptırın ve hangi markayı alırsanız alın kesinlikle mekezini arayın düzgün servis talep edin ve vakumlamaıy videoaya alıcağım deyin. çok şikayet okudum gözüm korktu deyin:)) çünkü vakum cihazın ömrü demek.



    bu açıdan düşünmemiştim doğru aslında, hem daha konuşmadık belki fiyatı düşürürler düşürmezlerse de yapacak bişey yok başka şehirden ürün kurdurmuyorlarsa da maceraya gerek yok çok kısa servis konusunu konuşmuştum adam servisi çok övdü geri dönüşlerin çok iyi olduğunu söyledi vakum konusuna da değindim kesin konuştu üç cihaz saydı şimdi hatırlayamıyorum onlar olmadan montaja asla gitmezler vakum muhakkak yapılıyor dedi zaten en çok da bu beni rahatlattı bakalım kardeş bu aralar şeytan kulağına buralar pek serin camları kapatıyoruz:) benim zaten aırfel servisten baya bi içim kaçtı birçok marka da onlarla çalışıyor nihai karar me olacak inşallah...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    9köy kardeşim ben faturayı takmıyorum kafaya, geçen kış a+ beyaz eşyalar tv ve elektrik sobası elektrik tüketimi iki kişilik evimize 150 tl civarı yansıyordu sizin 138 hiçbirşey. gerçekten onun hesabını yapmam sonuçta serinlemenin de bir bedeli olmalı. o arkadaş gel yüzüme tükür deyince ben de tükürüğüm boşa gitmesin hazır bayi burda demiştim
    cimriliğim tuttu daha almadım demiştim kardeş ya ne bileyim bir şey bir para ediyorsa asla acımam öyle pintiliğim hiç yoktur ama burdaki esnafın dükkan kirasını üstümüzden çıkarmasından bıktım usandım ederi neyse onu vermek istiyorum Allahtan şu internet var da nerde ne kaç para onu görebiliyoruz.

    ya ufak yerlerde artık bu durum mecburen hoş görülmek zorunda. ayrıca ben katlanmanızı tavsşye ederim neden derseniz. net üzerinden aldını diyelim ordaki bayiler bu gibi işlere gönül koyarlar. Allah korusun insanımızda zaten Allah korkusu kalmadı. gıcıklığına bile iş yapan olur. aslında şu internetteki ucuzluk meselelerinde bir düzen getirlmeli. çoğu zaten sıkışan esnaftan mal toplayarak çalışıyor. ve fiyat düşürüyorlar tabi bunu anlamayız sonuçta hepimiz tüketiciyiz. cebimizi düşünmek zorundayız.

    şunuda ekliyeyim me alıcaksanız zaten me başka şehirden alınan ürünü kurdurtmuyor ona dikkat edin. me ye kara kıldıysanız sağlam bir pazarlık yapın vakum konusunu dikkatlice okuyun ve ona göre kurulum yaptırın ve hangi markayı alırsanız alın kesinlikle mekezini arayın düzgün servis talep edin ve vakumlamaıy videoaya alıcağım deyin. çok şikayet okudum gözüm korktu deyin:)) çünkü vakum cihazın ömrü demek.



    bu açıdan düşünmemiştim doğru aslında, hem daha konuşmadık belki fiyatı düşürürler düşürmezlerse de yapacak bişey yok başka şehirden ürün kurdurmuyorlarsa da maceraya gerek yok çok kısa servis konusunu konuşmuştum adam servisi çok övdü geri dönüşlerin çok iyi olduğunu söyledi vakum konusuna da değindim kesin konuştu üç cihaz saydı şimdi hatırlayamıyorum onlar olmadan montaja asla gitmezler vakum muhakkak yapılıyor dedi zaten en çok da bu beni rahatlattı bakalım kardeş bu aralar şeytan kulağına buralar pek serin camları kapatıyoruz:) benim zaten aırfel servisten baya bi içim kaçtı birçok marka da onlarla çalışıyor nihai karar me olacak inşallah...

    hayırlısı neyse o olsun kardeşim. her işte olduğu gibi.




  • amin kardeşim hayırlısı...
  • 9köy abim sana pm attım kabul etmiyormuşsun yazdıklarım boşa gitti abicim yine bi soruyla karşındayım
    sence zibro s 6534 nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    9köy abim sana pm attım kabul etmiyormuşsun yazdıklarım boşa gitti abicim yine bi soruyla karşındayım
    sence zibro s 6534 nasıl?

    pm şıkkım kapalı yavaş yazdığım için yetişemiyorum klavyemde kötü yazdığımı düzeltme içinde bir okadar uğraşıyorum:)) o açıdan kapattım.

    ben şahsen 75 serisi alırım arada 2-300 fark var. 75 serisi oldukça üstün bir cihaz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.