Şimdi Ara

Büyü ve Sihir e inanan var mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • büyü vardır ve tamamen enerji meselesidir. ayrıca büyünün var olması ateistlere büyük bir cevaptır. çünkü ateistler bizi tamamen bir et yığını olarak gösterir. ama bizim bir et yığını olmamızdan çok, içimizde bir ruhumuz ve bunun enerjileri var ki, bu tür enerji olaylarını gerçekleştirebiliyoruz.

büyü olayı dünya tarihinde farklı birçok şekil aldı. kimisi enerjisini denge ile kullanarak savaş teknikleri geliştirdi, kimisi insanlara zarar vermek için kullandı, kimisi özel yetenekler kazanmak için kullandı. Tabi bunlar büyük bilgelik gerektiren şeyler.

Eskiden teknoloji çok gelişmediğinden ve insan+bina kombinasyonundan çok her yerde, orman ve yalnızlık vardı. Adamların sorumluluğu yok yapacak birşeyi yok ne yapıyorlar? gidip kendileriyle yalnız kalıp, ilginç metafiziksel olayları keşfediyorlar...

ama şimdi günümüz de o konsantreyi yakalamak çok zor olduğundan, ancak basit büyüler yapılmakta. diğer uçma tarzı şeyler ise bize saçma gelmekte ama bir zamanlar bunların hepsi gerçekti. yalan olsa, adamlar saçlarını kazıtıp kendilerini bir yere kapatıp bütün gün eğitim almazlardı...

• Sihir deil de buyuye inanirim ve ve buyu diye 1 sey wardır
  • İLERLEYİN ARTIK 3500LÜ YILLARDA YAŞIYORUZ, ÇIKARIN ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ ARTIK ATIN.. YAAAAUUUV
  • Sihir gözle görülmesi gereken olağanüstü bir durumdur inanmam inananında sorunları vardır.

Büyü vardır,dinimizde en büyük suçtur.Allah'a şirk koşmaktır.Çeşitli şekillerde büyü yapılabilir.Kaynağı neresi bilmiyorum.

Hava durdum şahitlerim var,Kayseri'de otobüsle gidiyordum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 20 Temmuz 2009; 11:55:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: franko

illuzyon ile sihir/buyu'yu karistirmamak lazim. Buyu, evrende varolan yaratiklarin hucre yapisina kadar isleyebilen gizli kelimeler sayesinde ortaya cikan ve "gercekten" olan bir sey. bu yuzden de son derece tehlikeli ve istismara acik yani var. Bir musluman, buyunun varligina inanir, ancak yapilmasi ve yaptirilmasinin yasaklandigina da inanir. Yapilmis bir buyuyu savmak ve insani ondan kurtarmak icin buyu ilmini bilmek ise gunah degildir. Ancak yine de seytana uyup kotu yonde kullanilabilmesi her an icin mumkun oldugundan riskli bir sey. Peygamberimize de Medine yahudileri buyu yapmislar, ancak Allah'in haber vermesiyle buyu yapilan malzeme (ki icinde peygamberimizin sac telleri vardi) kor kuyudan cikarilip dugumleri acilip zararsiz hale getirildi. Bakara suresi'nde milattan 850 yil oncesinde yasamis olan hz. suleyman zamanina gondermede bulunan su ayeti okuyalim:
    Ve onlar Süleyman'ın mülkü (hükümranligi) hakkında şeytanların uydurup anlattıklarına uydular. Halbuki Süleyman buyu yapip kafir olmadi; ancak şeytanlar kafir oldular. Onlar, insanlara "sihri" ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o iki melek: "Biz, yalnızca imtihan icin gonderildik, sakın yanlis inanip da kafir olmayasiniz" demedikçe hiç kimseye sihir öğretmezlerdi. Fakat onlar o iki melekten erkekle karısının arasını açan şeyleri öğreniyorlardı. Oysa buyuculer Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezler. Onlar kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğrenirler. Andolsun onlar, (sihri) satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını cok iyi bilmektedirler; karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdur! Keske bunu anlasalardi! (Bakara 102)
    Ayrica Taha suresi 60 ve 70. ayetler arasina bir bakin. Hz. Musa'nin (M.O. 3700) Firavunun onunde sihirbazlarla duellosunu anlatan ayetleri goreceksiniz. Once sihirbazlar ellerindeki ip ve sopalari yere atarlar. Ayette soyle tasvir ediliyor: "Sihirleri nedeniyle ipleri ve sopalari Musa'nin hayalinde kosuyormus gorundu". iki ayet sonra bunun bir "hile" oldugu soyleniyor zaten. Yani onlarinki, bugunku David Copperfield'inki gibi bir seymis. Belki de havaya bir sey sikiyorlar ve milletin hayal gormesini sagliyorlardi. Ayette "hayal" kelimesi geciyor zaten. Daha sonra Hz. Musa gelen vahyin emriyle sag elindeki bastonu/asa'yi yere atiyor ve asa bir ejderhaya donusup sihirbazlarin elindeki ipleri/sopalari yutuyor. Ki bu asa, bugun Topkapi Sarayi Mukaddes emanetler dairesinde sergilenmektedir. Demek ki gercek anlamda "sihir"i o sirada hz. Musa yapiyor. Ve bu oylesine etkileyici oluyor ki, Firavun'un kendilerini oldurmesinden korksalar bile o sihirbazlar "bir anda secdeye kapandilar, Harun ve Musa'nin rabbine iman ettik dediler" (Taha 70).
    Yukarida bir arkadas ispat edene 500 milyon vaat etmis. Medyum Memis'e bir gitsin. Buyu'den anlayip anlamadigini bilmiyorum ama onun Cin'lerle dostlugu oldugu kesin. Bu ikisini de birbirine karistirmamak lazim bu arada! Cinlerle bir-iki numara yapsin bakalim, altina ediyor mu etmiyor mu?

terbiyesiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Negative

kuranda haramdır ibaresi geçtiğine göre
    büyü, demekki gerçekte var ki yasaklanmış,haram edilmiş? öle diil mi kardeşim mantıklı düşündügünde öle?

Kuranda kadının erkeğin kaburgasından yaratıldığı ibaresi de geçiyor?
  • Bu konu hakkında fikir ve tecrübeleri olan arkadaşlar varsa paylaşsın.
  • boşu boşuna birbirinize giriyorsunuz
  • Sihir de büyü de gerçek..Fakat yapılması çok haram.Hatta Peygamberimiz(s.a.v) zamanında ona çok güçlü bi büyü yapmışlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

yapın kardeşim yapın.
    büyüyüde yapın cinide cağırın ruhuda.
    500 milyon para verecem
    kendinize güveniyorsanız pmden ulaşın bana
    kanıtlayın diyorum.
    günahı varsa ben üstleniyorum

ben tekrar tekrar belirtiyorum denemediğim yöntemler kalmadı
    zerre kadar kanıt bulamdım.

sahi o kadar paran varmı zannetmem 500 milyon'u verebileceğini çünkü ne gezer sende o para yada bu konu dışına takılan birinde veremeyeceğin şey için konuşmaya değmez
  • tabiikide büyüye inanırım zaten dinimizce büyü haramdır.yani bu da demektir ki büyü gerçekten vardır
  • bende harry potter'ım zaten.

büyü , sihir iyicene saçmalamışınız siz..
  • Kuranda haram dediği için bence var olamaz.Böyle saçmalıklarla uğrasanlar kandıranlar için günahtır(Bence)
    Yani büyü sihir ne demektir bi kere ben bunu anlamıyorum.Selana mı Büyü oluyor yoksa harry potter mı yoksa kazanda kaynayan renki sularmı.
    Yani hiç bir insanı bana öyle yada böyle bişiler yapabileceni sanmıyorum.başıma kötü bir şey gelirsede kader der geçerim yani.Neyin gücü ile bana yapacakmış o şeyi

Allah peygamber derim başka bişi demem
  • büyüye inanmak bir erdemdir. Bunu herkes beceremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocheL RusvoN

quote:

Orijinalden alıntı: Midbroke

bende harry potter'ım zaten.

büyü , sihir iyicene saçmalamışınız siz..

Aç bak bakıyım Kuran'ı varmı yokmu

Ben kuran ' da yok mu demişim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocheL RusvoN

quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Kuranda haram dediği için bence var olamaz.Böyle saçmalıklarla uğrasanlar kandıranlar için günahtır(Bence)
    Yani büyü sihir ne demektir bi kere ben bunu anlamıyorum.Selana mı Büyü oluyor yoksa harry potter mı yoksa kazanda kaynayan renki sularmı.
    Yani hiç bir insanı bana öyle yada böyle bişiler yapabileceni sanmıyorum.başıma kötü bir şey gelirsede kader der geçerim yani.Neyin gücü ile bana yapacakmış o şeyi

Allah peygamber derim başka bişi demem

Peygamber Efendimiz (s.a.v) ' ede büyü yapılmıştır ve ona büyü yapılınca bu vesileyle nas ve felak sureleri inmiştir

Aynen öyle

• @RocheL RusvoN
    hayır , ben inanmıyorum zaten.
  • Büyü,Nazar inansanız da inanmasanız da vardır.
    Dört büyük din de de bun kabul edilmiştir.
    Ama yapan da yaptıran da Allah katında affedilmez suçludur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.