Şimdi Ara

Büyü ve Sihir e inanan var mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyücü ile sihirbaz arasında ne fark var?
  • Bu meselenin bir "iman" meselesi oldugu ve dolayisiyla en ust duzeyde ciddiyet istedigi ortaya cikiyor. ilahi mesaj "cin, sihir ve mucize var!" diyor, bir-iki arkadas ise "yok!" diyor. Biz muslumanlar bunlarin varligina inanir iman ederiz. Cunku bizim acimizdan, "bilginin kaynagi"dir onemli olan. Ve batili dinsiz filozoflarin iddialarinin aksine, "vahiy" de kendi basina ve basli baslina bir "bilgi" kaynagidir. Hem de "en baba bilgi" oradadir. inanmayanlari Allah'a havale eder, onlar icin "sizi Allah islah etsin" diye dua eder, aciriz...
    Su anda aramizda bir peygamber yasamadigi icin, peygamberin gosterdigi mucizeleri onun yanindaki arkadaslarinin anlattiklarina bakarak dogrulariz. Sened sistemiyle gunumuze kadar gelen saglam haberlerden yola cikarak buna inaniriz. Cin ve buyu'yle alakamiz olmadiysa eger, bunu yasayan onbinlerce insanin anlattiklarindan (Karabasan filmini de buna dahil edebiliriz), kendilerine modern terim olarak "medyum" diyen "cinci"lerin yaptiklarindan yola cikarak bunu da dogrulariz. Ve olay "tecrubeyle sabit" bir hale gelir. Netice olarak, "Kur'an vahyi" ile haber verilenler, iman edenler icin gereksiz de olsa, "insan tecrubesi ve bes duyu" ile de desteklenmis ve teyid edilmis olur.
    Not: Bir onceki yazdiklarima aciklama getiren iki arkadasa tesekkurler..

• ya hep bılım demıssınız kardesım dunyada bınlerce mucıze gerceklesıor(bılım e gore) , yok bu nasıl olur olanaksız bırsey olmush fln fılan bunlar olabılıyorsa hersey olabılır...(bılım ın acıklayamadıgı seyler wardır)
    fızık kurallarına aykırı olaylar hıc mı olmuo????
  • vardır ama imanlı birine zarar fiziksel ve ruhsal bir zarar veremez,

gelecek öngörülemez bu arada sadece tahminler yürütülür..
  • sihire değil ama büyüye inanırım. zero01 büyüler maddi değil manevi amaçlara hizmet eder, aşık etme, sevenleri ayırma gibi. ayrıca geleceği görme olayı (durugörü de denir) büyü veya sihirle yapılacak bişiy değil, bir yetenektir. bir çeşit 6.his te denilebilir. geleceği gören kişiler üzerinde yapılan BİLİMSEL araştırmalara göre beynimizin duyularımızı yöneten bölümü o kişilerde daha gelişmiştir. fakat bu bir çaba sonucu oluşan gelişme değildir. büyü ile geleceği görmeyi birbirine karıştırmayalım
  • büyüde gel zero01 büyüde gel.

mantıksız bir şeyi 10 milyar insanda söylese o hala mantıksız bir şeydir
  • Zero mantık göreceli bir kavramdır bunu uunutma! Büyü vardır faka tçok büyük günahı da vardır. Büyüye inanmayan insan elbette diğer şeyleri de reddetmiş olur. Büyü ise bizim sandığız gibi otla motla yapıla şeyller değil içinde her türlü pisliğin geçtiği hatta ve hatta kutsal kitapların ayaklar altına alaınıp çğnendiği(mecaz anlamda değil) şeyler olarak din alimleri tarafından tanımlanmıştır. Yani Kur'an ı çiğneyen vatandaş istediği emele kavuşmak için araya direkt olarak şeytanı yardıma çağırmış oluyor. Sanırım büyüye getirilebilecek en iyi açıklama budur. Gerekli ritüellerle şeytanı yardım çağırıp ondan yardım istemenin de kutsal dinlere inananlara göre normal gelmesi gerekmektedir. Yoksa 2 el hareketiyle veya 2 tane bilmem ne gözü bilmem ne bağırsağıyla olacak iş değil bunlar.
  • nerden öğrendin bunları hellmarch?
  • Bir internet sitesinde rastgele girdiğim zaman okumuştum ama inan link veremicem. Ancak bunları anlatan çok önemli bir kişiydi ismi gelmiyor aklıma. İnan yarım saat o siteyi ve şahsı hatırlamaya çalıştım fakat unutmuşum. Her ne ise bana da mantıklı gelen budur. Ancak arkadaşların da belirttiği gibi Allah izin vermesse ne büyü tutar ne sihir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmarch -- 28/6/2004 1:52:32 >
  • yapın kardeşim yapın.
    büyüyüde yapın cinide cağırın ruhuda.
    500 milyon para verecem
    kendinize güveniyorsanız pmden ulaşın bana
    kanıtlayın diyorum.
    günahı varsa ben üstleniyorum

ben tekrar tekrar belirtiyorum denemediğim yöntemler kalmadı
    zerre kadar kanıt bulamdım.
  • Cin sana ne yapar be zero sen olmuşun cin zaten.
  • diablo da sacred da bir hayli büyü vardır..bazıları sağlam olmakla beraber ilerleyen levellerde büyüsüz bir hiçsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusu -- 28/6/2004 2:18:44 >
  • quote:

Orjinal: Hellmarch

Cin sana ne yapar be zero sen olmuşun cin zaten.

• büyü vardır
    yapan da yaptıran da günahkardır ve öte tarafta (ya da bu tarafta) cealandırılacaktır
  • quote:

Orjinal: erte

981451 ~ büyü için felak nas ve ihlas sürelerin okunması iyi olur !

ewet bende oyle bılıyorum ve sureklı okuyorum.
  • İşim olmaz böle şeylerle.
  • derin ve karanlık işler bunlar..... konfederasyon kupasında da bazı kamerunlular foe nin ölümünde büyünün yer aldığını iddaa ediyorlardı....
  • kuranda haramdır ibaresi geçtiğine göre
    büyü, demekki gerçekte var ki yasaklanmış,haram edilmiş? öle diil mi kardeşim mantıklı düşündügünde öle?
  • :)

büyü var ama yapılmaz<
    yok yok aslında görünürde görünmez.
    belkide yapanlar var ve gizliyor.
    hmmm demekki büyü var. yok yok hayır var .
    cezasıda var diyelimde kimse karıştırmasın bu yalanı.

cezasını üstleniyorum kardeşim. büyü dediğiniz şeyleri falcı karılardan başka destekli sallaıyan kalmadı artık dünyada.
    ronesans ve reform hareketlerinden sonra iyice cürüdü ve bu sayede avrupa gelişime kapılarını araladı.

sıra bizde diyorum sıra bizde
  • herkes kendi görüşlerini belirttiğine göre konu kapanmıştır.

zeronun parasını almak isteyen ona pm den ulaşsın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.