Şimdi Ara

Bütün programlar visual studio dan mı yapılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merak ettiğim dünya üzerindeki bütün programları visual studio denen program üzerinden mi yapıyolar?

• hayır. yapılmıyor.
  • Hakan5434 H kullanıcısına yanıt
    peki başka türlü nasıl yapılıyor?
  • Mesela delphi den de yapılan var
  • Programlar herhangi bir programdan yapilmiyor. Programlama dilleri ile yazilir istenirde cesitli ideler kullanilarak yardimci araclardan faydalanilir ve bunlarla compile edilio executable hale getirilir. Buda zorunlu degildir. Ide nedir diye aratirsan en azindan visual studionun ne oldugunu mantigini daha iyi anlarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

Mesela delphi den de yapılan var

Bu mesajda kafani karistirmasin ,delphi den yapilanda demis ama visual studio ile nasil benzestirip delphi demis anlamadim delphi bir dil visual studio ise bir ide.

• Fishermanx kullanıcısına yanıt
    yani biz istesek C/C++/C# vs dillerini bilsek visual studio aracılıyla gene program yazabiliyoruz dimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşler Sahnesi kullanıcısına yanıt
    Istersen visual studio olmadan da yaparsin dilleri biliyorsan. Fakat c yi visual studioda compile edemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fishermanx -- 14 Ekim 2015; 15:50:48 >
    Delphi de bir IDE, (Integrated Development Environment).

Delphi'nin kullandığı dil ise "Object Pascal".
    C'yi Visual Studio'da derleyebilirsin.
  • Düşler Sahnesi kullanıcısına yanıt
    Windows üzerinde yazılan programların önemli bir kısmı Visual Studio'da yazılıyor evet. Bunun dışında aynı işi yapacak başka geliştirme ortamları da elbette yok değil.

Delphi, C++ Builder, DevC++ gibi...
  • Dünya üzerindeki bütün progRamları visual studio ile yapmışlarsa visual studio adlı programı neyle yaptılar ?

Visual Studio bir geliştirme ortamı genel olarak Windows işletim sistemlerine program yazarken kullanılır,başka yerlerde de kullanabilirsiniz.Siz ne yapmak istiyorsunuz mesala ,hangi platform için program yazmak istiyorsunuz,onu söylerseniz belki soruyu daraltıp size yardımcı olabiliriz.
  • AygulOz A kullanıcısına yanıt
    ben programlamaya yeni başlamak istiyorum C/C++/C# öğrenmek istiyorum. Konuyu açma sebebim sadece visual studio dan mı yapılıyor ? mesela not defterine C++ kodlarını yazıp kaydetsek çalışmaz mı? Aynı html gibi?
  • Html gibi çaılşmaz, bi compiler kullanmanız lazım C++ için,visual studio,C++ compiler gibi programlar yani,programlamaya başlıyacaksanız bence C/C++ biraz ağır gelecektir,php,python gibi diller daha uygun bence başlanğıç için.Bu arada C++ ile çok yüzeysel bilğim var okuldan,php felan biliyorsanız belkide size kolay gelebilir.
  • AygulOz A kullanıcısına yanıt
    ozaman ilk php sonra python dan başliyim sizin dediğiniz gibi bunları öğrendikten sonra C/C++ ye geçerim. php ve python için bildiğiniz iyi bir kaynak var mı?
  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Ben sadece pascal based bir dil olarak biliyordum açıkçası merak ettim şimdi araştırıyim bir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

C'yi Visual Studio'da derleyebilirsin.

Nasıl ?
    Benim bilgisayarımda şu anda Visual Studio kurulu değil. En son 2003 senesinde o zamanın Visual C++'ıyla programlar yazmıştım.

Ancak mesela şu microsoft sitesinde Visual Studio 2015'de C derleyicisinin bulunduğu ve nasıl C modunda derlenileceği anlatılmış:
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb384838.aspx

Fakat "Visual Studio'da C derlemesi yapamassın" demek de büyük bir gaftır bu arada her yerde söylemeyin bunu :)
  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Tamamda burdaki anlatımın visual studio ile bir ilgisi yok ki yani şöyle ' Developer Command Prompt ' tool ile compile edip çalıştırıyor ama burda bahsettiğimiz visual studioyu açıp arayüz olan bir derleyiciye sahip olmuyoruz bildiğim kadarıyla.
    IDEsinden de oluyordur...

https://www.youtube.com/watch?v=7QDwWIW_v2Q

3:13'den itibaren... Gerçi bu Visual Studio 2012 için ancak 2015'de de vardır...

En önemli olarak ayar olarak proje ayarlarında "Compile as C Code" seçmek gerekiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.