Şimdi Ara

bütün pozitif sayıların toplamının negatif çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizcede saçma değil mi ? geçen ekşi de gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 6 Haziran 2014; 19:44:39 >

• fantazi matematikle dolu , mesela ;

+1-1+1-1+1-1+1-1+1-1 .... şeklinde sonsuza giden dizinin sonucuna 1/2 demişler daha işlemlerin en başında , bunu ispatlayan teoride varmışta uzun uzun göstermediler ama geçicen o işleri
  • 1-1+1-1... limiti var mı ki değer verebiliyor yoksa ben mi yanlış biliyorum
  • So Good. kullanıcısına yanıt
    Tek terimli serilerin limiti 1
    Çift terimli serilerin limiti 0
    Bu yüzden ıraksak oluyor zaten. Sallamasyondan ibaret bir şey değil.
  • 1+1-1+1-1 isleminin basinda (lim n -> sonsuza) n tane 1 oldugu icin
    n cift iken islemin sonucu 0
    n tek iken islemin sonucu 1 olur.
    n sonsuza gittigi icin sonsuzun tek mi cift mi olduguna karar verilemediginden 1/2 olur

diger islemleri de buna dayanarak yapiyor cok begendim matematikle ilgilenenler icin cok guzel ispatlar bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linken's Sphere

1+1-1+1-1 isleminin basinda (lim n -> sonsuza) n tane 1 oldugu icin
    n sonsuza gittigi icin sonsuzun tek mi cift mi olduguna karar verilemediginden 1/2 olur

diger islemleri de buna dayanarak yapiyor cok begendim matematikle ilgilenenler icin cok guzel ispatlar bunlar

Hocam seni gördükçe aklım dota geliyor, çıldırıyorum oynayamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

quote:

ben de bu sene universite sinavina hazirlandim, gunde uc saate dusurebildim dotayi daha az oynayinca eksik kaliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

quote:

ben de bu sene universite sinavina hazirlandim, gunde uc saate dusurebildim dotayi daha az oynayinca eksik kaliyorum

Aga bildigin bir bagimlilik ya. Nasil kurtulacagiz bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben mi bir şeyi yanlış anladım? Şu adım hatalı bana kalırsa;

2. S2 = S1

Bir basamak kaydırarak toplamaya başlıyor, ama şöyle bir sorun var, konu sonsuza giden sayı dizisi olduğunda S1 olduğu gibi ortalamayı sonuç kabul ederken bir yerde durmamız lazım, ve durduğumuz yere göre sonuç değişir, bu nedenle ortalama alınır, ama bu şekilde basamak kaydırırsak elimizdeki sonuçlar değişir, yani ilk dizide 2 ikincide -4 gelicekti, ama bir basamak kaydırınca ilk dizide 1, ikinci dizide -1 gelmiş oldu, toplamada sonuç değişmeyeceğinden böyle bir şey yapabiliriz ne de olsa topladığımızda sonuç aynı olucak diyebiliriz ama ortalama alırken bölme işlemi uyguladığımızdan dolayı ve bu ordaki her işleme uygulandığından dolayı elimizdeki sonuç değişir, yani burada yapılan bana kalırsa 2.s2 yi s1'e benzetmek adına yapılan bir matematiksel hile diyebiliriz, yani bana öyle geldi, araştırdığım kadarıyla çok sağlam bir işlemmiş, ama dediğim gibi bu basamak bana kalırsa hatalı.

• Serileri yana kaydırıp toplayınca öyle oluyor. Ve seri sonsuz olduğundan sonuç mantıklı olabiliyor.
  • quote:

Onu geçtim. Herşey tamam da nasıl bir basamak atlatıp çıkarma işlemi yapıyor orasını aklım almadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

Ay başında oyunu sil ,adil kullanım limitini doldur internetin acaip yavaşlasın.7gb'lik oyunu indirmeye tenezzül bile etmeyeceksin.Diyelim yaptın 1 saat sonra pişman olursun iptal edersin.Ben günde 1-2 el oynuyordum şimdi 1 aydır oynamıyorum

Hocam Dota 1'den bahsediyorduk biz.
  • 1+1-1+1-1... = 1/2 olması gerçekten çok ilginç ama tamamen kabule dayalı, yani sırf 1 mi ediyor 0 mı ediyor bilmediğimiz için ikisinin ortalamasını (1/2) sonuç olarak kabul etmişler. Ondan sonrası normal S = -1/12 çıkıyor zaten. Birde şu 1+2+3+... olayı fizikte tam olarak nerde kullanılıyor, adam videonun başında fizikle ilgili birşeyler dedi, bilen varsa anlatırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 7 Haziran 2014; 16:53:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.