yani açıkça yapmak istediğim olay : normal bir php veya html sayfasına koyacağım bir button'a basıldığı zaman f9 tuşunun görevini yapsın yani düğmeye basınca f9 a komut göndersin ve f9 işlev görsün... (veya ctrl)
nasıl bir buttona klavyedeki düğmelerin komutunu gönderebiliriz bu tarz scriptler varmı lütfen yardımcı olunuz çok teşekkürler şimdiden...
Benim bildiğim kadarıyla güvenlik nedeniyle bu tür bir işlemi browserlar yapmıyor. Bunun dışında ie6 sp2'den sonra normal javascript işlemlerinde bile izin istiyor sizde kullanıcıyı kıllandırmamak için bu özelliklerden feda ediyorsunuz (mesela sayfa yüklendiğinde otomatik yüklenen scriptler )
bende sesli sohbet scripti mevcut normalde ctrl veya f9 tuşu ile mikrofon alınıyor ben bunu button ile yapmaya çalışıyorum yani istediğim olay bu lütfen değerli yardımlarınızı esirgemeyin accesskey olayına bakıyorum şu anda sağol
php veya asp için konuşmuyorum normal bir programlama mantığı için bahsedicem ama sanırım o düşünce php ye de uygulansa sorun çıkarmaz, F1,F2 serisi tuşlar ikili kodlar içerir örneğin #062 iki defa basılan tuşu kontrol edersen veya bastığında tuş 2 tane ascii kodu gönderirse birinci gelen 0 ikinci gelende 62 yse Fserisi tuşlardan birinin koduydu bu sanırım F1 di F1 e basılmış gibi olacaktır ( ascii kodundan tam emin değilim 62 olmayabilir de) yani bastığında ascii kodu gönder ozmn F9 tuşuna basılmış gibi olur, fakat bunu nereye göndereceğin de önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor
hedefin sadece (ve sadece ) Internet Explorer ise ActiveX bileşeni bu işi görüyor. (Tamam mozilla için de activex plugin'i var ama olsun )