Şimdi Ara

Butlancı Milletvekili Talep Etti, 'Taytlı' Vali Görevden Alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Butlancı CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp, Ardahan valisi Mehmet Fatih Çiçekli'nin bisiklet kullanırken bisiklet kıyafeti giymesini eleştirdi ve vali Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı.

x (formerly twitter)
    Haber Aktif (@haberaktifcom) on X
    https://x.com/haberaktifcom/status/2078353801635926129?s=20

Sanıyorum son 25 yılda CHP'nin bir talebi ilk kez karşılık görmüş oldu. ÖzkanK'nın istediği kaliteli muhalefetin ne olduğunu öğrenmiş olduk. Ülkedeki o kadar mesele arasında bir valinin giydiği taytı mecliste konuşan bir muhalefet "kaliteli muhalefet" olduğu için talebi karşılık bulmuş. Tabii valinin görevden alınmasındaki sebep bu mu, yoksa başka bir durum mu var bilemeyiz. Ama butlancıların ne oldukları görmüş olduk tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 18 Temmuz 2026; 18:11:37 >

• Twitterda bir Ardahanlı Vali'nin istenmemesinin nedeni olarak Ardahan'ı turizme kazandırmaya çalıştığını,6 ayda Ardahan'ın birçok turizm bölgesini iyileştirdiğini,bu durumun Kars İline yönelik turizmi olumsuz etkilediğini ve bu yüzden tayt bahane edilerek görevden alınmasının sağlandığını iddia etmiş.Nitekim butlancının vekilide CHP 'Kars' vekili...

Yani Türkiye koşulları göz önüne alınırsa bu iddia hiçte yabana atılacak gibi değil...

x (formerly twitter)
    postmodern (@istbassavcisi) on X
    https://x.com/istbassavcisi/status/2078471990029975887

CHP'nin yıllardır KK yönetiminde nasıl alay konusu olduğunu ve iktidara alternatif olamadığını bir kere daha görmüş bulunuyoruz.Zaten KK'nın yeniden CHP başına atanmasının altındaki temel neden de buydu...CHP'yi yine karikatür malzemesi,mizah malzemesi haline getirmek ve iktidardan yüz çeviren seçmeni 'mecburen' kendilerine döndürmek...KK döneminde malum partililer her fırsatta 'Yav bizde gidişattan rahatsızız ama başka bir alternatif yok ki?','Kötünün iyisi','CHP böyle oldukça biz ne yapalım?' diyorlardı...Yani demokrasicilik oynayabilmeleri için CHP'nin kendi kendisini sakatlaması,alay malzemesi olması gerekiyor..Nitekim KK dönemi bu konuda en çok rahat oldukları dönemdi.

Fakat İmamoğlu,Yavaş ve ÖÖ CHP'yi 1.parti konumuna getirince alayının ayarının bozulduğuna her yerde şahit olduk ve olmaya da devam ediyoruz.Baktılar KK'dan 'arındırılmış' CHP ciddi ciddi halktan karşılık görüyor ve kendilerine sandıkta yol gözüküyor hemen CHP'yi eski yönetime teslim ettiler.Bunuda YSK'yı çiğneyerek yaptılar.Üstüne bir de KK taraftarlarını öne sürüp 'Yav CHP'yi bu hale getirenler yine CHP'liler bizlik birşey yok ki' goygoyunu anlatmaya başladılar..Halbuki YSK varlığı ve seçim kanunu açık.Buna rağmen YSK çiğnenerek ve seçim kanunu 'hiçe' sayılarak KK'yı alakasız bir asliye hukuk mahkemesinin kararı ile CHP'nin başına atadılar...

Bu durum o kadar hukuksuz ki asliye hukuk mahkemesinin vermiş olduğu karar adeta 'Yakar top' oldu..YSK dahi çıkıp 'Biz bu karara uyuyoruz' diyemedi bunun yerine dolambaçlı bir yol çizerek 'Efendim,YSK'nın asliye hukuk mahkemesi tarafından verilmiş bir kararı uygulama yetkisi yoktur' diyerek sahiplenmedi.Asliye hukuk mahkemesinin verdiği kararda son sözü söyleme işi Yargıtay'a düştü.Yargıtay'a bile adli tatile birkaç gün kala havale edildi.Muhtemelen söz konusu nihai karar adli tatilden sonra verilecek ama bu karar ne zaman verilir o da belli değil..Yani adeta tutanı yakacak bir karar oldu..

Velhasıl birilerinin özlemini çektiği ana muhalefet işte buydu...Milletin sorunlarıyla ilgilenmeyecek,parti içi mücadeleye odaklanacak,iktidar olmayı asla hedeflemeyecek,belli başlı sahil kentlerinin belediyesi ile yetinmeyi bilecek,100-130 kişilik vekil grubundan fazlasında gözü olmayacak,ülke yönetimine dahil olmak istemeyecek,her fırsatta alay konusu olmayı başaracak ama 'ana muhalefet' konumundan da düşmeyecek,memlekette yükselen dip dalgayı ve muhalif düşünceleri pasifleştirecek,söndürecek,etkisiz hale getirecek;gerçekten iktidar olmak isteyen muhalif partileri ve siyasileri 'oy bölmekle' suçlayarak iktidara kalkan olacak,iktidar yerine muhalefet partilerini ve muhalif kitleleri etkisiz hale getirmeyi kendisine birinci görev addedecek bir ana muhalefet olacak ki birileri bu ülkede 'demokrasicilik' oynayabilsin değil mi?

Ama neyse ki KK ve yönetimi o kadar sevilmiyor ki hayal ettikleri gibi tüm CHP'ye çökemediler..20 yıl sonra ilk defa CHP seçmeni körü körüne CHP'yi desteklemeyi bıraktı zira bunların hesabı tabelada CHP oldukça KK ve ekibinin CHP seçmeni tarafından 'sindirileceği' ve İmamoğlu'nun, ÖÖ'nün ve Yavaş'ın bizzat KK ve yönetimi tarafından tasfiye edilmesini kabullenecekleri yönündeydi..

Öncelikle inançsız olmak etik ve ahlak kurallarından yoksun olmayı gerektirmiyor. İnançsızların çoğu mesela köpeğe tecavüz eden adamı savunmaz. O yüzden yaptığın imayı aynen iade ediyorum.

Caddebostan sahilde hemen hemen her gün yürüyorum ve bazen de koşuyorum. Kendim şort giyiyorum. Koşanların arasında tayt giyen pek yok zaten. Giyenlerde de bir teşhir unsuru yok. Bisiklet taytında da bir teşhir unsuru yok. Sen nasıl kıyafetlere denk geldin? Koşu ve bisiklet taytlarına baktığın gibi bakarsan kot pantolonda bile genital bölge izlerini bulursun.

Aynen öyle. Vatandaşı azarlamalı, heyt hüyt demeli. Sert bir mizaca sahip olmalı. Koskoca vali arkadaş ne bu modern, halk ile iç içe davranışlar. Bizim halkımız böyle şeylere gelemez masaya yumruğunu vurur hemen.

Bize astığım astık, kestiğim kestik valiler lazım. Vatandaşı tehdit eden, vatandaşa bağıran valiler lazım. Birde takım elbise giyecek işte sana vali.

• dediğin gibi ozkank'nın hayalindeki SIĞ olmayan, ülkenin öncelikli sorunlarına dikkat çeken muhalefet

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Profosyonelce bir spor yaptı diye görevden alınıyor ülkenin bir milim bile ileri gidemeyişinin kanıtı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öyle SIĞ SIĞ halkın geçim sıkıntısından falan mı bahsetseydi? 

Şapka Kanunu'na karşı 1925 yılında çıkan isyanlar üzerine denizden top atışlarıyla müdahale edilen ve bazı kaynaklarda "bombalandığı" iddia edilen şehir Rize'dir. Kanuna muhalefet edenlerin başlattığı isyanı bastırmak amacıyla bölgeye gönderilen Hamidiye Kruvazörü şehre gözdağı vermek için top atışları yapmış, devam eden süreçte suçlu bulunan 8 kişi idam edilmiştir

Kaynak google

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tam bot olmuşsun gene.

hep öyleydi. bozuk plak gibi her şeyi tekrarlıyor. sanki 5 yaşında çocuk gibi..

tayyip amcana söyle çıkarsın demirtaşı. artık pkk lılarla kankisiniz.. apo özgürlük savaşçısı oldu ne de olsa..

Biliyorum. Androidden yazıyor ve hiç kimseye cevap vermiyor. Bu yüzden gerçekten yapay zeka bot olma ihtimali var.

Eskiden yönetim bu kadar bariz üyelere izin vermiyordu.

yönetim de de değişiklikler var o zaman. sanki tarafsızlığını yitirmişler..

hesabını sattığını ya da bunu iş olarak yaptığını düşünüyorum. 4 sene önce eski bir bilgisayarı satarken bu hesabın sahibi gelip kasayı bizzat benden teslim aldı. referansı bile profilimde mevcut. bilgisayarı teslim alırken, pazarlık vs. yaparken mantıklı cümleler kurabilen birisiydi en azından. o zaman bu alt forumu takip etmiyordum belki de hep böyleydi forumda bilemem. ya da hesabı birden fazla kişi kullanıyor çok garip bir kullanıcı. her konuya rastgele bir kaç kelimenin dahil olduğu laf salatası atıp gidiyor  

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • murtazagil kullanıcısına yanıt

Tarafsızlık mı? 20 senelik 15 senelik kullanılmayan hesaplar siyasi konularda cirit atıyor. Forumda toplasan 5 kişi anca vardır ellerinde sayısız hesap var. Hesap değiştirererek kalabalıkmış gibi gözüküyorlar.

Harbi o yok bu yok.
    Biz de ne var.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.