Şimdi Ara

Burun spreyi kullanan var mı ? (Illiadin,Otrivine v.s.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
39.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otrivine dünyanın en güzel şeyi, tıkalı buruna sıktıktan sonraki yaşattığı haz cennet gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyy_Ceza

bende burunda ameliyat oldum 18 yaşında kemik fln alındı,nefes almakta zorluk çok az geçti,sonra gene başladı nefes darlıgı burun tıkanmaları,kullanmadıgım burun spreyi ilaç saman nezlesi hapları kalmadı,botoks bile yaptırdım üni hastanesinde ama bi faydası olmadı,doktorlar böyle yaşıcan caresi yok dedi,tek çareyi otrivine de buldum,rahatlatıyo hiç olmazsa ama devamı zararlı diyorlar napcaz bende bilmiyorum,şifasını bulan haber versin.

Afedersin kardeş ama senin doktorlar biraz gerzek herhalde burun kemiği ameliyatını 25 yaşından sonra yaparlar sana nasıl 18 yaşında yaptılar anlamadım. 25 yaşına kadar gelişim devam ettiği farzedilir.
    Neyse botoks değil de radyofrekans denen yöntemle yakılıyor biliyorum tabi bu burun eti için geçerli ama sen bulunduğun şehir dışında bir yerleri de soruştur. Bir de burun içine boru gibi bir kanal yapan protez de koyuyorlar diye okudum bir yerde.onu da araştır kardeş ömür boyu çekilir mi bu durum valla üzüldüm. Bende dün gittim doktora gittim kemik eğri ameliyat lazım dedi.
    Üniversite hastanelerine sakın gitme orada asistanların ve öğrencilerin deneği olursun. İyi tedavi ederlerse ne ala kötü sonuç alırsan yandın. Bunu bizzat tıp okuyan bir arkadaşım söyledi sakın gitmeyin üniversite hastanelerine biz hastaları tedavi ederken öğreniyoruz ameliyat etmeyi ve tedavi etmeyi diyor.
    Bende gittim ünv hastanesine de orada bakar bakmaz ameliyat dedi doktor ve ya doktor adayı ya da asistan da olabilir ne idüğü belirsiz bir bayan.
    burnum tıkalı peki uyuyamıyorum ne yapacağız diyorum ameliyat olacaksın diyor ameliyattan sonra nefes alabilecek miyim diyorum bilmiyor, İliadin kullanıyorum diyorum kullanma diyor ama alternatif ilaç da yazmıyor öyle salak bir durum yani.
    Ayrıca kışın ameliyat olma diyor abim (ki o da ameliyat oldu burnundan) grip falan olursun perişan eder diyor çünkü bir ay geçmiyormuş bu ameliyatın etkisi...
    İşte öyle kardeş iyi bir doktor araştır sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: redstone78

quote:

bende burunda ameliyat oldum 18 yaşında kemik fln alındı,nefes almakta zorluk çok az geçti,sonra gene başladı nefes darlıgı burun tıkanmaları,kullanmadıgım burun spreyi ilaç saman nezlesi hapları kalmadı,botoks bile yaptırdım üni hastanesinde ama bi faydası olmadı,doktorlar böyle yaşıcan caresi yok dedi,tek çareyi otrivine de buldum,rahatlatıyo hiç olmazsa ama devamı zararlı diyorlar napcaz bende bilmiyorum,şifasını bulan haber versin.

Afedersin kardeş ama senin doktorlar biraz gerzek herhalde burun kemiği ameliyatını 25 yaşından sonra yaparlar sana nasıl 18 yaşında yaptılar anlamadım. 25 yaşına kadar gelişim devam ettiği farzedilir.
    Neyse botoks değil de radyofrekans denen yöntemle yakılıyor biliyorum tabi bu burun eti için geçerli ama sen bulunduğun şehir dışında bir yerleri de soruştur. Bir de burun içine boru gibi bir kanal yapan protez de koyuyorlar diye okudum bir yerde.onu da araştır kardeş ömür boyu çekilir mi bu durum valla üzüldüm. Bende dün gittim doktora gittim kemik eğri ameliyat lazım dedi.
    Üniversite hastanelerine sakın gitme orada asistanların ve öğrencilerin deneği olursun. İyi tedavi ederlerse ne ala kötü sonuç alırsan yandın. Bunu bizzat tıp okuyan bir arkadaşım söyledi sakın gitmeyin üniversite hastanelerine biz hastaları tedavi ederken öğreniyoruz ameliyat etmeyi ve tedavi etmeyi diyor.
    Bende gittim ünv hastanesine de orada bakar bakmaz ameliyat dedi doktor ve ya doktor adayı ya da asistan da olabilir ne idüğü belirsiz bir bayan.
    burnum tıkalı peki uyuyamıyorum ne yapacağız diyorum ameliyat olacaksın diyor ameliyattan sonra nefes alabilecek miyim diyorum bilmiyor, İliadin kullanıyorum diyorum kullanma diyor ama alternatif ilaç da yazmıyor öyle salak bir durum yani.
    Ayrıca kışın ameliyat olma diyor abim (ki o da ameliyat oldu burnundan) grip falan olursun perişan eder diyor çünkü bir ay geçmiyormuş bu ameliyatın etkisi...

en devlet hastanesinde oldum ameliyatı,18 yaşında yaptılar ama şuan ameliyatlık bir durum yokmuş,otrivine kullanınca burun açılıyo,damarları felç ettiler botoks yöntemi ile gene bişi olmadı,radyofrekans yöntemini konuşuyo herkes onu bi denemek lazım,üniversitedeki doktorlarla,bizzat odasına gidip docentlerle konuştum onlar da bilmiyo çaresini,özeldeki iyi doktorlara gitmek en dogrusu bence.geceden geceye otrivine devam şimdilik..en kötü hastalıklardan biri de bu olsa gerek nefes=hayat

• nasacort vs ile iliadin otrivine yi karıştırmayın birisi allerji spreyi diğeri burun açma spreyi
  • Ben de sinüzit var. burun sürekli tıkalı. baş ağrısı falan var. bunlara alışmıştım. Şimdi bir de öksürük çıkardı başıma. ciğerler pırıl pırıl. ama sinüsler içe akıntı yaptığı için öksürtüyor.

Otrivin
    illiadin
    bilimum spreyleri kullandım. Flexynose dan etkilisini görmedim daha.
  • Arkafaslar bu spreyler uzun dure kullanimda burun mikozasina zarar verdikleri icin bir sure sonra onlarsiz nefes alamazsiniz!!!
    Birakin doktora gidin tedavi olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

Altunizade'deyim

yemin ediyorum artık cafeye gelmeden önce dengem bozulmuştu çıkıp eczane arıcaktım
    gittim kantinden sıcak su aldım ama dedim epey sıcak olsun

tuttum burnuma biraz rahatladım ama şu an yine kapandı
    yalama yaptı resmen , bugün bütün parayıda selpağa yatırdım

ÇEKEN BİLİR

yalnız oldugumu sanıyordum..

özellikle ilkbahar aylarında öglene dogru burnum tıkanıyor resmen nefes alamiyorum. anca sabahtan fısfısı sıkarsam bide öglen sıkarsam mükemmel nefes alıyorum.
    bunlarda okyanus suyu kullanılıyor sanırım. tuzlu su deneyebilirsiniz..

berbat bişeydir bide bende polen-toz alerjisi var o yüzden bazen hayattan beziyorum..
  • Nasonex
  • Ben sprey müptelası olmuştum sonra bir KBB ye gittim dedim böyle böyle iliadin kullanmadan yaşayamıyorum dayanılır gibi değil dedim. Doktor baktı hafif sinüzit var burun kemiğinde eğrilik var ameliyat önerdi sonra da avamys diye bir sprey verdi gece yatarke sıkıyorsun hafif bir rahatlama oluyor iki hafta kadar kullanıyorsun sonra da bırakıyorsun. rahat ediyorsun. spreylerin hepsi bağımlılık yapar ama avamys de o etkiyi görmedim yavaş yavaş azaltıp bırakılabilir.
  • Ben geçtiğimiz ay içerisinde burunda kıkırdak olduğu için ameliyat oldum. Lades kemiğinin bir tarafı kadar bir kıkırdak çıkartmış doktor arkadaşımız. Ameliyattan önce de süreki burun akıntısı olduğu için bir ara doktora gitmiştim. Nasacort AQ verdi ama ameliyat yakın diye kullanmadım. Ameliyatın akabinden 20 gün sonra kullanmaya başlayabilirsin dedi. Açıkçası yukarıda ki yorumları okudukça neredeyse vazgeçtim.
    Bu arada ameliyatta korkulacak bir şey yok. Ameliyattan çıktıktan 1 gün sonra evdeydim ve ameliyattan çıktığım gün arkadaşlarımı ameliyat olduğuma inandırmak için burnumun kanamasını göstermem gerekti. Yani sargı falan yok, acı yok gayet rahat. Benzer şikayeti olanlara tavsiyedir.
  • quote:

quote:

quote:

en devlet hastanesinde oldum ameliyatı,18 yaşında yaptılar ama şuan ameliyatlık bir durum yokmuş,otrivine kullanınca burun açılıyo,damarları felç ettiler botoks yöntemi ile gene bişi olmadı,radyofrekans yöntemini konuşuyo herkes onu bi denemek lazım,üniversitedeki doktorlarla,bizzat odasına gidip docentlerle konuştum onlar da bilmiyo çaresini,özeldeki iyi doktorlara gitmek en dogrusu bence.geceden geceye otrivine devam şimdilik..en kötü hastalıklardan biri de bu olsa gerek nefes=hayat

Ben 2. ameliyatımı oldum,ek yapışması var bide radyo frekansla burun etlerini küçülteceğiz dedi doktor,illadin adlı spreyi verdi bide,şuan tam iyi değil ama nefes almam biraz daha rahatladı,radyo frekansa bidaha girmem gerektiğini söylemişti doktor,perşembe netleşecek yazarım gene.ameliyat son careydi umarım iyi sonuc alırım ve size iletirim.

• bir ilaç vardı toz şeklinde sıcak suyun içine koyuluyor sonra kafayı koyduğun kaba dayıyorsun çekiyorsun içine çektikçe rahatlatıyor benim arada bir tıkanır yada zorlanırım kullanırım ayrıca dışardaysamda illiadin iyi gelir
  • bende alerji var yıl boyu süren cinsten. doktordan alıyorum ara ara gidip farklı olanları. alerji için olan spreyler etkisini 1 ay sonra gösterip 2 ay felan da etkisi devam ediyor. sonra yine aynı hale geliyor. otrivine de her zaman yedekte durur. ama sürekli kullanmam.
  • arkadaşlar aynı durum bende de var ama çok şükür ben nefes azda olsa alabiliyorum..bende sinüzit var birde kemik var burnumda..ünüversiteden tut devlet özele izmirde sadece kulak burun boğaz üzerine olan özel hastaneye kadar gittim düzelme yok..şimdi bende kronik burun akıntısı var..çok beter bişey günlük hayatınızı etkiliyor sürekli sümkürüyorsunuz tabi insanların ıyy demeside cabası..şimdi ameliyat 18 yaşından sonra olunur..çünkü tekrar nüksetme riski var..burun spreyleri anti biyotikler çare olur nasıl çare olur şimdi adam burnunda tıkanıklık var sinüzit ee adam 3 yıl beklemiş daha sonra doktora gitmiş hastalığı ilerlemiş faydası ondan sonra anti biyotiklerin spreylerin faydası olmaz sadece bir süreliğine günlük rahatlama sağlar..tek çare ameliyat..ama ben 3 4 kere ameliyat olmuş genede kurtulamamış yada tekrar nüksetmiş hastalar tanıyorum..radyo frekansı ise ilk defa duydum belki bir faydası olabilir..şimdi gelelim..geçirmesede fayda sağlayacak kısa süreli belki uzun süreli rahatlama sağlayacak yöntemlere..ilk önce aktara gidiyorsunuz himalaya tuzu alıyorsunuz şimdi kalkıp sofranızdaki kimyasallarla yapılmış tuzlar olmaz..himalaya tuzu doğaldır ve içinde mineraller vitaminler bulunur..şimdi burnumuzda neden böyle şeyler oluyor birşey eksikliğinden soğuklardan polenlerden inanın bana dünyadaki her 10 insandan biri bu burun illetiyle mücadele ediyor..tedavisi yok evet yok..ama bakıyorsun bilim adamları üç açılı diş fırçası esnetik yüz gerdirme anjelina jolia gibi olma gibi abuk subuk şeylerle uğraşıyorlar tabii bunun tedavisini bulmaya çalışan bilim adamlarıda var..neyse bu himalaya tuzunu alıyorsunuz kristel gibidir renk renktir..böyle pembemsi bir rengi vardır ucuz bişey..unu ılık suyla özellikle arıtılmış suyla yaparsanız çok iyi olur karıştırıyorsunuz burnunuzu çekiyorsunuz..ama öyle çekme değil bir burnuzundan soktunuz mu su diğer burnunuzdan çıkması gerek o içeriyi yıkayıp gidecek..bunun için şırıngaları kullanabilirsiniz..yada abfen sınus rınse yüksek hacimli nazal yıkama şişeleri satılır eczanede onlardan alın tam buun için biçilmiş kaftandır..gelelim diğer öneriye...eczaneye gidiyorsunuz abfen sınus rınse tuzu alıyorsunuz 90 tane oluyor içinde nescafe paketi gibi şeklinde oluyor paketleri..yanında birde yukarıda baksettiğim yüksek hacimli nazal yıkama şişesi veriyorlar yani ayrıca şişe almanıza gerek yok bu şişeyi alın yeter..bir paketini bu şişenin içine katıp her akşam bir burnuza sokup suyu diğer burnunuzdan çıkartacaksınız..aynı şey diğer burun deliği içinde geçerli..dikkat edilmesi gereken nokta şu ılık su olacak soğuk yada kaynar su değil..bu sodyum krorür ve sodyum biharkarbonat..içerir..devlet bildiğim kadarıyla ödemiyor ama genede sorun fiyatı zate 20 tl mi ne en son aldığımda öyleydi..gerçekten burnu rahatlatıyor oh be diyorsunuz iki burnuda açıyor ve uzun sürede tıkanmıyor bende öyleydi..gelelim diğer öneriye...kaynar suya vikis katıyorsunuz başınızdan havluya gerip buharını uzun süre burnunuzu çekiyorsunuz..yada o suya nane papatya katıp burnunuza çekiyorsunuz nane yağı bunun için birebirdir nane bulamayanlar için aktarlarda satılır..gelelim diğer öneriye..geniz akıntısı için birebir ve burun için faydalı olana aktarlardan adaçayı alıp kaynatıp gargara yapacaksınız böyle kafanızı havaya kaldırarak..burun deliklerinizin açık olmasını istiyorsanız vazelin krem sürün burun deliklerinizin içlerine yada nane yağı vikis..gelelim diğer öneriye..eczanelerde okyanus suları deniz suları satılır..bunu sadece iç anadoluda oturan denize gidemeyen arkadaşlar için söylüyorum..ucuz bişeydir ve tamamen doğaldır yani okyanustan toplarlar getirirler..o suları alıp burun deliğinizden fışkırtıp diğerinden çıkartacaksınız....eğer denize gidebiliyorsanız gidin kafanızı suya daldırın deniz suyundan burnuza çekin görün ondan sonra hayatı cenneti tamamen doğal zaten deniz suyu..gittiğiniz zaman denize bol bol çekin göreceksiniz gözlerinizle iltahapların aktığını..ben aydında oturuyorum ve denedim..özellikle baktığınızda deniz kenarında oturanların burnu ile ilgili hiç bir problemi yoktur..neden biliyor musunuz çünkü bol bol denize girerler ve en fazla nemli hava oralardadır..burun ne sıcağı ne soğuğu sever yaz aylarındada sinüzite burun tıkanıklığına yakalananda var kış aylarındada burun nemli havaya sever eğer nem yüzde yüzse yaşadığınız yerde petrol boruları kadar açık olur ve hiç tıkanma yaşanmaz..bu yüzden nem önemli..bir diğer öneri..evinizin içine kaya biçiminde ışıklı himalaya tuzları satılır ve o odayı nemli tutar satılıyor internette felan bulunursunuz ve gece boyunca o odanın içinde olduğunuz sürece burun tıkanıklığı yaşamazsınız..bir diğer öneri..limon..limon burnun içinde resmen ne var silip süpürür..burda önemli nokta dayanabilmek bir çay bardağın içinde bir limonu sıkın ve diğer kalanını ılık suyla doldurup burnuzu olan bildiğince çekin o an açılma ve rahatlama hiç bi şeyde yoktur ama o an çekeceğiniz acı dünyada eşi benzeri yoktur ve yaşamamışsınızdır beyne kadar uyuşturur resmen..arkadaşlar aklıma gelenler bunlar hepsi bizzat kendim tarafından denenmiştir ve çok faydalarını gördüm..bunlar alternatif tıp..ömer coşkun ibrahim saraçoğlu gibi doktorlar bile öneriyor.. burun spreyleri alerji hapları antibiyotikler size geçici rahatlama sağlar bağımlılık yapar gerçekten ağır bir hastalığı yakalandığınızda ALLAH korusun kanser gibi artık vücut insilüne alıştığı için anti biyotiğe cevap vermez tepki vermez..o yüzden olabildiğince uzak durun benim söylediklerimin vücuda hiç bir zararı yok burna hiçbir zararı yok..ameliyat en son çare olmalı çünkü dünyanın en tahlikeli ameliyatıdır neden derseniz göze giden sinirler burundan geçer..gelim yakalanmama ve ilerlememesi için yapacaklarımıza kısaca korunma yolları..ilk önce duştan çıktıktan sonra ıslak saçla yaz olsun kış olsun kurulayın saç kurutma makinesi olabilir her ne olursa..hasta olmayın beter olursunuz grip nezle soğuk algınlığı sakın olmayın..eğer soğuk algınlığı yaşıyorsanız ve burnunuz bundan dolayı hastaysa soğuk algınlığı ilaçları işinizi görür ve o virüsleri öldürür..soğuk havalarda bere takın kafanızı alnınızı sıcak tutun yazları şapka giyin..eğer koyu yeşil sarı bir burun akıntısı varsa yada sık sık burnunuz tıkanıyorsa daha yeni farkettiyseniz acilen doktora gidin yoksa buradaki arkadaşlar gibi kafanınızı duvara vurursunuz..benden bu kadar arkadaşlar herkese acil şifalar diliyorum işallah çaresini bulursunuz konuyu hortlattığım için kusura bakmayın çünkü burun en değerli organımızdır yeni farkediyoruz..aman ağzım var nasılsa diye geçiştirmeyin çünkü zamanla diş çürümeleriniz artacak boğazınızda tahriş ağızlarınızda yaralar oluşacak..çünkü burnunuzdan soluk aldığınızda zararlı bakteriler virüsler içeriye girdiklerinde sinüsler tarafından tutulup muhafaza ediliyorlar ve içeriye girişleri engelleniyor bu sinislerin iltahaplanması gibi olaylarda kronik sinüzit burun tıkanıklığı kronik burun akıntısı saman nezlesi alerji gibi olayları beraberinde getiriyor..akşamları ağızdan nefes aldığınız için içerideki tükürükler kuruyor ve dişleriniz çürümeye başlıyor..bırakın bunları burundan aldığınız nefes mi rahatlatır ağızdan aldığınız mı..bide buda var..neyse arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ederim soru görüş öneriler için bana rahatlıkla pm atabilirsiniz foruma fazla giremiyorum facebooktan eklerseniz kabul ederim ismim tolga sicim kendi resmim var profilde..hadi iyi günler..

• quote:

Ben sprey müptelası olmuştum sonra bir KBB ye gittim dedim böyle böyle iliadin kullanmadan yaşayamıyorum dayanılır gibi değil dedim. Doktor baktı hafif sinüzit var burun kemiğinde eğrilik var ameliyat önerdi sonra da avamys diye bir sprey verdi gece yatarke sıkıyorsun hafif bir rahatlama oluyor iki hafta kadar kullanıyorsun sonra da bırakıyorsun. rahat ediyorsun. spreylerin hepsi bağımlılık yapar ama avamys de o etkiyi görmedim yavaş yavaş azaltıp bırakılabilir.

aynen bu avamys otrivine gibi degil bagimlilik yapmaz , doktorum istersen hergun bile kullanbilirsin demisti bana
  • Doktor bana da ameliyat önermişti burun kemiği için.25 yaş gibi bir sınırdan bahsetmedi.25î beklemeli miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bingbang

Doktor bana da ameliyat önermişti burun kemiği için.25 yaş gibi bir sınırdan bahsetmedi.25î beklemeli miyim?

Yaşın kaç bilmiyorum ama fizyolojik olarak insan vücudu 25 yaşına kadar gelişir diye okumuştum. O yüzden 25 yaş altına gözlere lazer ve burun ameliyatı yapmıyorlar diye biliyorum.
    Ama çok sıkıntınız varsa ve hayat kaliteniz çok düşükse mesela uyuyunca dayak yemiş gibi kalkıyorsanız ne kadar yatarsanız yatın dinlenemiyorsanız sürekli bir yorgunluk varsa ve solunum yolu enfeksiyonlarına sık yakalanıyorsanız ve horlama sorununuz varsa ikinci bir ameliyatı da göze alarak bıçak altına yatabilirsiniz.
    Valla ben ameliyat oldum 15 dakika sürdü bir gece tedbir olsun diye hastanede yattım yoksa istersen eve de gönderebilirim demişti doktor ne olur ne olmaz dedim yattım.
    Artık silikon tampon var eskisi 3 metre gazlı bez de tıkamıyorlar çok pratik ve basit bir ameliyat oldu.
    Artık çok aşırı yorgun olmadıkça hormala yok dayak yemiş gibi yataktan kalkma yok eskisi sürekli yorgunluk yok. Çok rahatım çok şükür. 33 yaşıma kadar haybeye kaçmışım korkmuşum. Hiç düşünmeyin bence çok önemli burun olayı.

• @bingbang ben hacettepe üni. hastanesine geçen sene haziranda gittim doktor bu ameliyatın 18 yaş ve üstündekiler (ozaman bende 18dim) için yapıldığını söyledi ama üstüne basa basa hiç ayaklarında büyüme varmı dedi ilk başta şaka yapıyo sandım , meğer ciddiymiş Doktor amerikaya gitçekmiş eylül de döneceğini söyledi, hem büyümenin devam edip etmediğini gözleyin dedi , eylül geldiğinde doktor hala ortalıklarda yoktu hemde okullar açıldığından ameliyatı olamadım. Artık roacutane diye sivilce ilacı var onu kullanmaya başladım , onu kullanırkende ameliyat olamazmışım, çünkü burunda kuruluk yapıyomuş . İlaçta mayısın sonlarında bitecek , tam yaza geldiği içinde ameliyat olmak istemiyorum , galiba bu eylülde olacam ameliyatı 20 yaşınada gelmiş olacam , roacutanede büyümeyi engelliyo filan dediler , herşey lehime görünüyor

@redstone78 hocam sizde de burunda eğrilik, nefes alırken zorlanma varmı , gece yatarken sol taraftan nefes alamıyorum , sağdan alabiliyorum sadece.
    Birde ameliyat sonrası nefes almada çok rahatlama oldumu , birde doktora gittiğimde burnuma pamuk soktu , çıkarttıktan sonra hangisinde rahatlama oldu gibi soru sordu sizde de böyle birşey yaptımı

• saygıdeğer abilerim kardeşlerim burun spreyi konusunda cok sey yazılmış okudum bazı bıglıler dogru bazıları eksik ama dogru bazıları bı kısmı dogru bazıları tamamamı bu konuda bnde bilgim kadar yardmcı olmaya calısmak ıstyorum soncta bnde burundan cok ceken bi insanım bnde burnumda kıkırdak vardı sol tarafı kapatyordu bn tamamnı kapattgnı soylesemde dr onemlı bsey olmadgnı idda edyordu fakat amelıyattan snra kıkırdagn komple kapattgnı kendı yanıldgnı kabul etmek zorunda kaldı zaten bu tarz durumlarda amelıyattan snra ancak net bırsey soylenebılır fakat bu amelıyatı ertelemek cıddı akcıger sorunları uretebılır cunkı nefes burundan alınır ve burun bır hava fıltresıdr eger brndan hava alnamassa agızdan alınan havada mıkroplar bakterıler ve soguk hava temzlenmeden ısıtlmadan akcgere dırek gıder ve byuk zarrlar verır amelıyat olmaya vaktım yok dıye bırsey olamaz yasamaktan opnemlı bırseyyyoktur ve saglklı yasmak ıcın ne gerekıyosa yapılmalıdr gelellım dıger burun sorunlarına burunda konka denılen etler vardır bunlar alerjık rınıt yanı alerjık akıntısı olanlarda buyume yapar ve amelıyatla alınır yakma ve kesme olarak degısık konka hıpertrofısı turlerı vardır bnce mantklısı kesmektır konka hıpertrofısı amelıyatndan snra yıne byume olablr zamn ıcınde cunkı zaten elerjık rınıt sebebyle byududgunden ve alerjık rınıt kalıtsal yanı genetık bı hastalık oldgndan tedavısı suan yoktur belkı bırgun bılım hucre yenılemeyı bulursa hersey degıseblır:) neyse bruun sprey tarıf eden arkadasımız hımalaya tuzunu guzel soylemıs fakat onu normal suyla degıl saf su ıle yapmalısınz cnkı normal su burundakı kıst ve polıplerı buyutur ama saf su bu nu yapmazve burnunuzun genız kısmına asla nrmal su cekmeyın burun spreylerıde dr kontrolunde alınır kendı keyfınzıe burun spreyı almayın nasonex avamys tarzı spreylerın ozu hep aynıdır brun spreylerın hepsı uzun kulanımda burna zarra verır ve hatta vucuda hıcbır ılac yokturkı yan etkısı olmasın ama tedavı olmamak en byuk sacmalıktır bu yuzden dr un onerdgı kadar onerdgı surede sprey kulanılmalıdr yazı yazmayı sevmem noktalama ısaretlernı hıc sevmem:) ımla hatalarımın kusuruna bakmayın dıycem ama ımla toplu katlıamı yaptm :)) saygılarımla

• siprey bitince icine tuz ve su koyup bu sekikde idare edilebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.