Şimdi Ara

Burun karıştırmanın yararları ve ilginç tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
16.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplumda hoş karşılanmadığı için engellenen "hap yapma", bilim adamları tarafından yararlı bir eylem olarak açıklandı. Hatta, burundan çıkarılan atıkların israf edilmemesi ve yenmesi gerekiyor! Avusturya'daki Innsbruck Üniversitesi akciğer hastalıkları uzmanı Doktor Friedrich Bischinger, toplumda ayıplanan burun karıştırma sırasında bu organdan çıkarılanların vücuttaki mikroplara karşı koyan etkili bir ilaç olduğunu söyledi.

Çocukları engellemeyin
    Özellikle çocukların burunlarını karıştırmalarına engel olunmaması gerektiğini söyleyen Bischinger, "Burun karıştırmak otomatik bir reflekstir. Tıbben de çok yararlıdır. Hatta içinden çıkanlar da vücuttaki mikroplara karşı koyan etkili bir ilaçtır, yenmesinde sanıldığı gibi zarar değil yarar vardır" diye konuştu.

Mendilden daha etkili
    Burnun parmakla karıştırılmasının "mekanik bir temizlik" olduğunu belirten Doktor Bischinger, parmakla yapılan temizliğin mendille yapılandan daha etkili olduğunu söyledi.

Alıntı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burun Karıştırmanın Yararları ve İlginç Tavsiyeler

Burun karıştırma, yaygın bir alışkanlık olsa da yararları ve zararları konusunda farklı görüşler mevcuttur. Bu yazımızda burun karıştırmanın potansiyel faydalarını ve ilginç tavsiyelerini inceleyeceğiz.

Yararları

• Alerjileri azaltır: Burun mukozasını temizleyerek alerjenleri ve tahriş edici maddeleri uzaklaştırabilir.
    • Sinüziti önler: Nazal pasajları açarak sinüzit gelişimini önlemeye yardımcı olabilir.
    • Stres atar: Bazı araştırmalar, burun karıştırmanın stres seviyelerini azaltabileceğini göstermektedir.

İlginç Tavsiyeler

• Toplum içinde yapmaktan kaçın: Burun karıştırmak kaba bir alışkanlık olarak görülebilir, bu nedenle topluma açık alanlarda yapmaktan kaçınmak en iyisidir.
    • Ellerini yıka: Burun karıştırdıktan sonra ellerini iyice yıkamak önemlidir, çünkü burun mukozasında bakteriler bulunabilir.
    • Fazla yapma: Aşırı burun karıştırma burun mukozasına zarar vererek burun kanamasına ve enfeksiyonlara neden olabilir.
    • Burun damlası kullan: Burun kuruluğu burun karıştırma isteğini artırabilir. Burun damlası kullanmak burun yollarını nemlendirerek bu isteği azaltabilir.
    • Orucu bozar mı?: Hanefi ve Şafii mezheplerine göre burun karıştırmak orucu bozmaz. Ancak Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre burun karıştırmak orucu bozar.

Burun karıştırma alışkanlığının kişisel tercihlere ve bireysel ihtiyaçlara bağlı olduğunu unutmamak önemlidir. Zararlarını en aza indirmek için yukarıdaki tavsiyelere uymak ve aşırı yapmaktan kaçınmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • onu nsıl yicen be sıyırmışlar artık iice
  • heralde yani yapıyoruz ki bi faydası var burunkarıştır.gif
  • paylaşım için teşekkürler
  • ilkokulda öğretmenin kızı vardı. sınıfta karşımıza geçer burnuyla oynayıp hopp ağıza atardı
  • benim ilkokul arkadaşım vardı annesi ingiliz.

çocuk burnunu karıştırıp agzına soktugu gıbı kuru fasulyeye de yogurt katıp yıyordu
  • Yalana bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilgincmis.
  • sümüklü böceğe yıllardır haksızlık mı yapıldı şimdi, statükonun kurban oldu garip
  • Bn eskiden çok karıştırıyordum ama şimdi burnum tıkandığı zaman falan anca eşşek kadar olduk 18 yasına geldik bu zamandan snrada burun karıstırırsak toplumdan dışlanırız
  • "hap yapma" Burayı Oku Okumaz KoLtukdan Düştüm NovaLgine

• ooh ekşi ekşi mis gibi
  • ben sağa sola atıcağıma yiyiyorum tadıda güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: can123

ben sağa sola atıcağıma yiyiyorum tadıda güzel

FazLa AspiriN ZaraRLı AmA
  • yok şimdi gene yiyom
  • Burun karıştırma yanlış bir davranış değil sadece başkalarının yanında bu eylemi gerçekleştirmek saygı çevreye saygı açısından yanlıştır.
  • sümük yemek orucu bozar mı?

(Gerçekten bozarmı aklıma takıldı şimdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssj2vegeta -- 10 Eylül 2009; 18:22:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssj2vegeta

sümük yemek orucu bozar mı?

Burun karıştırmanın yararları ve ilginç tavsiyeler

Canın Çekti Dimi ÇakaLL

• quote:

Orijinalden alıntı: ssj2vegeta

sümük yemek orucu bozar mı?

(Gerçekten bozarmı aklıma takıldı şimdi)

haha
  • oh tuzlu tuzlu cips gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.