Şimdi Ara

Bursum Kesildi (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2.yılım üniversitede, şu zamana kadar burs alıyordum son 3 aydır burs sorgulama ekranında burs yerine kredi yatmış. Bursum kesilmiş, krediye dönmüş yani kısacası. Bu nasıl oluyor? Ben bursu öncelikli şarttan dolayı aldım (Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu - fazla ayrıntıya girmeyeyim.) Bu durumlarda dahi burs kesilir mi ya? Babam yok, sadece annem var, annemdende maddi destek nerdeyse almıyorum, napıcam ben? bursuda kesmişler?

• Burs bildiyim kadariyla hangi sebeple verilmesine bakilmaksizin basarisiz oldugun taktirde krediye doner.Sen yinede KYK yi ara sor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

Burs bildiyim kadariyla hangi sebeple verilmesine bakilmaksizin basarisiz oldugun taktirde krediye doner.Sen yinede KYK yi ara sor.

Hocam ama benim durum farklı, yani bu sebep olduğu halde neden kesilir anlamam, o zaman ne anlamı kaldı burs vermenin? Birde krediye dönmüş, hiç onay falanda vermedim krediye dönmesiyle alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

quote:

Burs bildiyim kadariyla hangi sebeple verilmesine bakilmaksizin basarisiz oldugun taktirde krediye doner.Sen yinede KYK yi ara sor.

Hocam ama benim durum farklı, yani bu sebep olduğu halde neden kesilir anlamam, o zaman ne anlamı kaldı burs vermenin? Birde krediye dönmüş, hiç onay falanda vermedim krediye dönmesiyle alakalı.

başarı şartı sizden de aranıyor olabilir imza attığınız kağıda bakın.
  • Kardesim anlami su.Basbakanin tabiriyle desek her basvurana kredi verildiyi halde burs her basvurana verilmez.Yani kisitli kontenjani var.Senin durumda olanlar o kontenjan haricinde bursu hemen aliyor.Yani senin durumun secilmene faydasi var devamiyete bir faydasi yok.Devam etmesi icin basari sart.Bu bir maas deil adi ustunde egitim bursu Ama gonlunun rahat olmasi icin kardesim KYK yi arayip sira bilirsin.Diyer meselede ise haklisin.Evet bireyin rizasi olmadan ona kredi dayatmak dogru diil(Eyer sozlesmede boyle bir madde varsa o vaska),Kredi almak istemiyorsan KYK ya muracaat edip durdura bilirsin zannedersem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

quote:

quote:

başarı şartı sizden de aranıyor olabilir imza attığınız kağıda bakın.

imza attığım kağıt yok ki. kyk'yı aramıştım geçenlerde, ordaki görevli haklısınız aslında ama benim bilgi vermekten başka yapabileceğim bir şey yok demişti. hocam bu her üniversitede mi aynı burs kesilme konusu?

• quote:

Kardesim anlami su.Basbakanin tabiriyle desek her basvurana kredi verildiyi halde burs her basvurana verilmez.Yani kisitli kontenjani var.Senin durumda olanlar o kontenjan haricinde bursu hemen aliyor.Yani senin durumun secilmene faydasi var devamiyete bir faydasi yok.Devam etmesi icin basari sart.Bu bir maas deil adi ustunde egitim bursu Ama gonlunun rahat olmasi icin kardesim KYK yi arayip sira bilirsin.Diyer meselede ise haklisin.Evet bireyin rizasi olmadan ona kredi dayatmak dogru diil(Eyer sozlesmede boyle bir madde varsa o vaska),Kredi almak istemiyorsan KYK ya muracaat edip durdura bilirsin zannedersem.

Ne bileyim hocam ya, benim durumumdan daha kötü kurumdan arkadaşlarım var (Shçek) diyelim adamın 4 dersi kaldı alttan, ama verebilecek kapasitede, e bu adamın bursuda kesilse ne olacak? Anne-babası olmayıp shçek'te olan binlerce çocuk var. Bu bana biraz saçma geldi açıkcası.. Birşeyi yapıyorlarsa tam yapsınlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O bursu alıyorsanız notlarınıza da dikkat edeceksiniz. Alttan 3-4 dersi olan adamın burs almaya hakkı yoktur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skykiller

O bursu alıyorsanız notlarınıza da dikkat edeceksiniz. Alttan 3-4 dersi olan adamın burs almaya hakkı yoktur bence.

hocam ne alakası var? ben durumu anlatmışım, farklı bir durum bu.
  • quote:

quote:

O bursu alıyorsanız notlarınıza da dikkat edeceksiniz. Alttan 3-4 dersi olan adamın burs almaya hakkı yoktur bence.

telaşlanmaya gerek yok eğer krediye dönmüşse dilekçe verip iptal ettirirsin. ben de burs almıştım okul uzadığı için dördüncü yıl kesmişlerdi bursu. krediye de dönmedi yani direk bursumu kestiler. şimdi eğer direk krediye dönüyorsa bence bu bir kolaylık ama en azından bir sorulması lazım saçma olmuş. 3-5 ay birşey değil hocam ödersin ilerde telaşlanma o kadar.

edit: 2009 da kestiler benim bursu belirtmeyi unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 20 Aralık 2013; 17:36:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

quote:

quote:

telaşlanmaya gerek yok eğer krediye dönmüşse dilekçe verip iptal ettirirsin. ben de burs almıştım okul uzadığı için dördüncü yıl kesmişlerdi bursu. krediye de dönmedi yani direk bursumu kestiler. şimdi eğer direk krediye dönüyorsa bence bu bir kolaylık ama en azından bir sorulması lazım saçma olmuş. 3-5 ay birşey değil hocam ödersin ilerde telaşlanma o kadar.

edit: 2009 da kestiler benim bursu belirtmeyi unuttum.

eyvallah hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.