Şimdi Ara

Bursa'ya Imax

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
10.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Imaxte film izlemek ile sıradan sinema salonlarinda film izlemek arasında dağlar kadar fark var. Bursada da ne yazik ki imax sinema salonu yok. Bursa'ya imax sinema salonu acilmasi icin orgutlensek, cinemaximuma ve avmlere mailler atsak bir faydasi olur mu acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar, cinemaximum da ki imax sinemaları hakkında teknik bilgi istemiştim. Bana geri dönüş yaptılar.

Paylaşılan bilgi şöyle:

Tüm IMAX salonlarımız 2K çözünürlüğünde ve dijitaldir. 
    Dijital IMAX salonlarının aspect ratioları 1:1.90' dır.
    Filmleri çekildikleri formata göre Flat yada Scope 2D/3D olarak gösterilebilmektedir.

Perde ölçüleri aşağıdaki gibidir.

Ankamall 21,00 x 17,00 (Dijitale döndükten sonra 21,00 x 12,50’ü kullanılıyor)
    İstinye Park 21,30 x 12,62
    Marmara Park 22,00 x 12,60
    Akasya 22,11 x 12,43
    Mavibahçe 22,47 x 13,22
    Hilltown 17,92 x 9,63
    Marka 21,85 x 12,91

Yani Türkiyedeki tüm imax salonları hemen hemen aynı büyüklükte.
    Kimseden ses çıkmıyor birkaç foto paylaşayım bari. Oturduğum yer salonun ortası. 2-3 sıra daha geriden alsam perdeye daha hakim olabilirdim. Çünkü perde çok büyük. Sağdan sola yukardan aşağı tüm karşı duvarı kaplıyor. Türkiyenin en büyük perdesi olduğunu söylüyorlar. Doğru yanlış tam bilmiyorum. Ses muazzam, diğer sinemalara göre farkını hissettiriyor. Koltuk ve yer titriyor adeta. Görüntü kalitesi carefour daki 1. salona nazaran 1 tık daha iyi diyeceğim. Bazı sahnelerde görüntüde piksellere şahit oldum. Böyle cam gibi görüntü yok. 1080p gibi geldi bana. 4K bile olmayabilir. Filmden de kaynaklanıyor olabilir. Şimdilik ilk deneyimim bu yönde. Sağlam filmlere burda giderim artık.

Yapay Zekanın Yanıtı

Bursa'da IMAX Deneyiminin Tadını Çıkarın

Film tutkunları ve heyecan arayanlar için Bursa, sürükleyici bir IMAX deneyimi sunuyor. Bursa IMAX Sinema, Sur Yapı IMAX olarak da bilinir, şehrin en gelişmiş sinema salonlarından biridir.

IMAX Bursa'da, dev bir ekranda ve kristal netliğinde dijital projeksiyonla filmlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Güçlü bir ses sistemi, sizi aksiyonun tam ortasına taşıyarak sürükleyici bir deneyim sunar.

Bursa'da IMAX sinema salonu, en son gişe rekorları kıran filmlerden bağımsız filmlere kadar çeşitli bir film yelpazesi sunmaktadır. İster aksiyon dolu bir macera ister duygusal bir drama arıyor olun, IMAX Bursa'da zevkinize uygun bir şeyler bulacaksınız.

IMAX teknolojisi, geleneksel sinemalardan daha geniş bir görüş alanı ve daha net görüntüler sağlayarak izleyicileri ekrana kilitler. Geniş ekran, filmlerin yönetmenlerin amaçladığı şekilde tam olarak deneyimlenmesini sağlar.

Bursa'yı ziyaret ediyorsanız veya sadece büyüleyici bir sinema deneyimi arıyorsanız, IMAX Bursa'yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şehrin kalbinde yer alan sinema salonu, kolayca erişilebilir ve unutulmaz bir film gecesi vaat ediyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanmıyorum. IMAX salonu kurmak için iyi bir bütçe gerekir. Ve bu salonları karşılıyabilecek altyapıda gerekli. Malesef Bursa'da bunu karşılıyabilecek bir AVM bulunuyor mu bilmiyorum. Fakat kurulur mu orası malum ama ileride olma ihtimali yüksek. Ama Türkiye'de hala adam akıllı IMAX salonu kurulmuş değil. İnsanların bu işi bizleri sömürecek seviyede yapmalarıda üstüne cabası.
  • Sadece İstanbul ve Ankarada var. Onlarda 1-2 tane galiba. Sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up. Yok mu bir gelişme hala?
  • Bursa'ya gelmez sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alessar

Sanmıyorum. IMAX salonu kurmak için iyi bir bütçe gerekir. Ve bu salonları karşılıyabilecek altyapıda gerekli. Malesef Bursa'da bunu karşılıyabilecek bir AVM bulunuyor mu bilmiyorum. Fakat kurulur mu orası malum ama ileride olma ihtimali yüksek. Ama Türkiye'de hala adam akıllı IMAX salonu kurulmuş değil. İnsanların bu işi bizleri sömürecek seviyede yapmalarıda üstüne cabası.

En yeni IZMIR'e acildi.

Istanbul -3
    Anamra -1

Hepside Cinemaximum

Cinemaximum da bütce var bu maaliyeti kaldirabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IMAX abartılan bir teknoloji. IMAX kalitesinin belli olması için filmin gerçekten IMAX kameralarıyla çekilmiş olması gerek. Öyle olan film de senede 1-2 tane. IMAX giren filmlerin %90'ı sonradan dönüştürülme. Geriye sadece büyük ekran kalıyor. Bence IMAX diye yorulmak yerine yeni yapılmış büyük bir sinema salonunda izleyin filminizi.
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: arnold3528

IMAX abartılan bir teknoloji. IMAX kalitesinin belli olması için filmin gerçekten IMAX kameralarıyla çekilmiş olması gerek. Öyle olan film de senede 1-2 tane. IMAX giren filmlerin %90'ı sonradan dönüştürülme. Geriye sadece büyük ekran kalıyor. Bence IMAX diye yorulmak yerine yeni yapılmış büyük bir sinema salonunda izleyin filminizi.

Peki ses? IMAX gibi sesi kimse veremiyor

• İmax her daim ödül ver imaxe pek cok kez gittim genelikle pek bir fark yok klasik salonlara devam

• Yeni açılan Sur Yapi Avmye Imax acilacakmis diye bir şey duydum. Doğruluğunu teyit edebilecek var mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Yeni açılan Sur Yapi Avmye Imax acilacakmis diye bir şey duydum. Doğruluğunu teyit edebilecek var mi acaba?

Carrefour'un arkasındaki Marka AVM de mi? Bende öyle duydum sanki. Ne zaman açılacak acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: naexist

quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Yeni açılan Sur Yapi Avmye Imax acilacakmis diye bir şey duydum. Doğruluğunu teyit edebilecek var mi acaba?

Carrefour'un arkasındaki Marka AVM de mi? Bende öyle duydum sanki. Ne zaman açılacak acaba?

Evet oraya acilacakmis. Telefonla aradım bilgi almak için de telefonu acmiyorlar.

Edit: hatta sayfası da hazır.

http://suryapimarkaavm.com.tr/Magazalar/EGLENCE/13/CINEMAXIMUM---IMAX/176

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 5 Haziran 2017; 19:8:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Süper bir haber Bursa için...

• Evet arkadaşlar sinemaseverlere müjde. Ben de dahil tabiki. :) Bursaya IMAX açılıyor. Yıllardır istediğim sinema geliyor. Sur Yapı Marka AVM de açılıyor. Telefonla bilgi aldım. Eylül ayında açılıyor IMAX sineması. Türkiyede gerçek IMAX standartlarındaki 2. sinema olacakmış. Ankara ve İzmirde açılan IMAX salonları standardın altındaymış. %100 IMAX donanımlı olacakmış. Yapılan açıklamalar bu yönde. Şimdi gelsin Eylül ayı bakalım. :) Hayırlı olsun...
  • Hadi hayirlisi ben istanbula gittigimi hatirliyom sirf şu imax 3d icin

• Marka avm hem konum hem imax altyapisi icin cok uygun .merakla bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

Evet arkadaşlar sinemaseverlere müjde. Ben de dahil tabiki. :) Bursaya IMAX açılıyor. Yıllardır istediğim sinema geliyor. Sur Yapı Marka AVM de açılıyor. Telefonla bilgi aldım. Eylül ayında açılıyor IMAX sineması. Türkiyede gerçek IMAX standartlarındaki 2. sinema olacakmış. Ankara ve İzmirde açılan IMAX salonları standardın altındaymış. %100 IMAX donanımlı olacakmış. Yapılan açıklamalar bu yönde. Şimdi gelsin Eylül ayı bakalım. :) Hayırlı olsun...

Turkiyedeki Diger IMAX larla ayni olacak iste. Perdeler 1.90:1 formatinda.

Gercek IMAX 1.43:1 cok az yerde var

Bursa'ya Imax

• Yahu ne cahiller var koskoca Avm nin sahibi bi tarafindan uyduruyor...neymis diger Imax ler standartin altindaymis

Standart imax'lerin bi ustu IMAX LASER

Bunun disinda hepsi ayni cift 2k projeksiyon sistemi.Laser 4k

Bursa'ya ilk kez IMAX sinema sistemini getirdik. Türkiye'de bu sistem gerçek anlamda sadece İstanbul'da var. Standart dışı birkaç tane daha var ama gerçek IMAX markası ile üretilen ikinci IMAX sistemli sinemayı burada hizmete sunacağız" dedi./quote]

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.