Şimdi Ara

BURSA NASIL BİR ŞEHİR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
6.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 6 yaşındayken bursaya taşındık ve 16 sene bu şehirde yaşadım. Bursa diğer büyük şehirlerle kıyaslanırsa daha rahat yaşanabilecek biryer. Ulaşım ben ayrıldıktan sonra, raylı sistemle daha da rahatladı. 6,5 senedir İstanbulda yaşıyorum ama ailem hala Bursa da olduğu için sık sık gidip geliyorum..Hala güzel bir şehir..Çalışma imkanı çok diyebiliriz sektör fazlalığından dolayı.. Gezmek için de tavsiye edebilirim..Denize de girebileceğin güzel yerler mevcut..Son hatırladığım yer Fıstıklı Plajıydı..Hala temiz mi bilemem ama o zamanlar çok güzeldi. Teleferikle Bursa'ya yukarıdan bakmak müthiş bir duygu..Tavsiye ederim..Ama yine de eski özelliklerinden bazılarını kaybetti..En sevmediğim şey ise yapılaşmadaki çarpıklıklar..
  • ben bursada ataevlerde oturuyorum.altyapısı planlaması gayet güzel şehre nispeten uzak olması benim için avantaj ( kalabalıktan uzak ) bazıları için dezavantaj . " kentsel dönüşüm " diye bir şey attılar ortaya. hadi hayırlısı.şehir içindeki karmaşık yapılar yıkılıp ataevler tarzı " site " lere dönüşecekmiş ( nası becerceklerse ?) becerirlerse daha güzel olacak heralde.
    iş imkanları birçok şehirden fazla.çalışmaya niyeti olanın bursa da işsiz kalması zor.

başlıca sanayi kolları
    otomativ : fiat (tofaş ) , oyak renault ( mais ) , karsan ( peugeot ) ( ayrıca tezeller ve güleryüz kendi markalarıyla otobüs ve minibüs üretir ) ( honda ve toyota da bursada fabrika kurmak istedi , zamanın belediye başkanı saolsun onları kovaladı ) ( bursayla ilgili bir söz vardır " malzemesini ver bursada insan yapsınlar " , yakın zamana kadar 3-4 kişilik dükkanlarda yarı fiyatına mercedes o302 yapıyodu adamlar ,ama mercedes bisürü dava açtı )
    otomativ yan sanayi : bosch ( 3 fabrika ) , valeo , mako (gerisini yazmıyım sabaha kadar sürer )
    tekstil : türkiyedeki 7 sentetik iplik fabrikasının 5 i bursa dadır , dier iplik ve kumaş fabrikalarını sayamam
    konfeksiyon : yeşim ve biesseci en büyük olanları (ayrıca 4000-5000 tane kayıtlı bebe konfeksiyoncusu var )
    gıda : uludağ , tamek , tat , aroma , erikli , dardanel ( şuan ülker golf dondurma oldu ) + maden sularının %80 i bursada doldurulur

gezilecek yerleri
    ulucami ,yeşil cami ve türbesi ,emir sultan cami ve külliyesi , muradiye cami , tophene ( orhan ve osman beylerin türbeleri ordadır ) ,osmanlıyla yaşıt çınarları görülmeye değer ,uludağ ve milli park , bakacak ,çoban kaya ( özellikle çadır sevenlere ) (ve aklıma gelmeyen birçok yer)

eğlence
    arap şükrü hala açık ara önde ( özellikle yazın ) daha birçok bar ve alışveriş merkezi var ama iş ten fırsat olmadığı için bilmiyorum nerededirler.

eğitim
    orta öğretim alanında özellikle meslek liseleri ve teknik liseler bence türkiyede birnumara (şuraya bi göz atın ben ilk defa gezdimhttp://www.tophane.k12.tr/anasayfa.php -ben bu okul mezunuyum )
    uludağ üniversitesi kampüs olarak türkiyenin en büyük alanlarından birine sahip , tıp fakültesi hastanesi ise sadece türkiyede deil ortadoğu ve balkanların en iyi araştırma hastanelerinden

bilişim
    turkticaret.net bursanın en büyük bilişim ve internet firmalarından biri ( google ın türkiye ortağı ) türkiyedeki internet sitelerinin yarısı onun sunucularından hizmet alıyor (muş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghhh -- 15 Mayıs 2006; 0:17:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

ben de birkaç sene sonra gelcem de birşey duydum çok merak ediyorum..Bursa'da dinciler çok fazla deniyo doğru mu?

Evet kardeş. Bursada had safhada İslami değer yandaşlığının yapıldığı yerler var. Buralarda çoğu kadın kapalı.

ilginç bi kavram.insanlar kutuplaşmış.niye kimse çıkıpta bu millete atatürkün islama karşı değil dinci diye geçinip milleti yanlış yönlerdiren bağnaz kafalara karşı çıktığını anlatmıyo.öyle bi söylüyosunuz ki sanki islamı kurallarına göre yaşayanların hepsi tu kaka.insanda kafa değişmedikten sonra bikini giyse ne yazar 3 kat elbise giyse ne yazar.
    medeniyet+çağdaşlık+başı açıklık=aydın düşünce
    kapalılar+5 vakit namaz kılanlar=bağnazlar,dinciler; böyle bi kutuplaşmaya gidiyo memleket ve yine bizi birbirimize düşürmeyi becercekler gibime galiyo.Allah sonumuzu hayır etsin

• Çok güzel bir şehir Bursa.
    Özellikle Ulu Camii ye hayran kalmıştım.
    Bir de ulu çınar var hayatım da görmediğim öyle ağaç.
    O ağacın altında çay içmek büyük bir zevk tavsiye ederim.
  • Katkılarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofuduk_winnie -- 17 Mayıs 2006; 15:43:45 >
  • arkadaşlar sonunda bursaya gittim. görüklede 2 gün kaldım. uludağ kampüsü ne kadar güzelmiş.orda y.lisans mı yapsama acaba:)
    pek gezemedim ama bursa güzel bir şehirmiş.
  • Bence konu devam etmeli neler oldu neler degisti suan bursada yasayanlar yardimci olursa sevinirim. yerlesmeyi dusunuyorum ogrenciyim ailemle yerlesicem uludag Üniversitesi düşünüyorum.. kisacasi uppppppp
    10 yillik konuya up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• :D :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.