Şimdi Ara

BURSA NASIL BİR ŞEHİR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
6.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bursa yaşam için ülkenin en uygun şehirlerinden
    buyur teleferikten bursa görünümü
     BURSA NASIL BİR ŞEHİR?
  • 2 kilomotre bi yol üzerinde bursa merkezi kurulu herşey orada, gerisi dünyanın en verimli ovalarından biri katledilerek kurulmuş boş beton. Bu yüzden de çok kalabalık, herşey merekeze yığılmış.
    Tarihi içinde barındıran ruhu olan bi şehir aslında, tatmasını bilene. Örneğin Murat Hüdavendigar`a gidersen İstanbul`da göremeyeceğin şatafattan uzak İslam Kültürü`nün sadeliğini görürsün; tarifsiz bir huzur verir insana.

Deniz var, hatta uludağa çıkarsan görebilirsin ama yüzmek için bence uygun değil. Bir kere temiz değil, tadıyla yüzülmüyor. Mudanya da kumsal kötü, Küçük Kumla`da(Gemlik`de) kumsal var ama yazın adım atacak yer bulamazsın. Mesela akşam çay içmeye, kağıt oynamaya; deniz görmeye, koklamaya Gemlik`e, Mudanya`ya giderdik ama yüzmeye gitmezdik.

Artık Bursa`da yaşamıyorum direk hayatla ilgili güncel bilgiler veremem...

İstanbul`un bilhassa Boğaz`ın insana verdiği yaşama duygusunu hiçbir yerde görmedim. Ailen varsa İstanbulda yaşamak gerçekten zor. Ama yalnızsan İstanbul`u tatmak gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okunsal -- 13 Mayıs 2006; 1:33:07 >

• varya onca laf etmişiniz birinizde çıkıp bursanın şeftalisini yesen kestane şekerini yesen bırakamassın burayı dememişiniz yaww
  • bursasporu severseniz bu şehre aşık olursunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: AsilTurk

quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Bursa iğrenç bir şehir (bence) Özellikle İzmir gibi yerlere alıştıktan sonra Bursada yaşamaya başlamışsan işkence ötesi bi yer (ben izmirdeyim ama tatillerde gezmeye gidince çok kötü oluyom) (BENİM FİKRİM BU HE LAMAYIN BENİ)

1) Bursa'da güzel kız pek yoktur Yakışıklı erkek de öyle çok yoktur (tabi amacın kız meselesi değilse) Cidden İzmir'dekiler gibi Bursa'da pek güzel kız bulamazsın...

2) Deniz var ama şehir dışında taa Mudanya gibi yerlerde.

3) Okulları kaliteli ama OKS gibi sınavlarla girilenleri çok yüksek puan istiyo. Çünkü kaliteli okullar var hep...

4) Gece hayatı gibi şeyler, eğlenceler, İzmir İstanbul kadar çok yaşanmaz. Gece 12'den sonra ruhsuz bi şehirdir (benim gördüüm kadarıyla)

5) Balkan Göçmenlerinin en fazla olduğu şehirlerden biridir Bursa... Demirkapı, Kiremitçi gibi mahallelere gittiğinizde sarışın kızlar, Yugoslavlar görebilirsiniz.

6) Bursa'Nın bazı kesimlerinde insanlar çok dindar. Kapalı kadınlar çok fazla. İslamcılığın had safhaya ulaştığı mahalleler bile var...

7) Çok kalabalık bi şehirdir, ulaşım Haşim İşçan, Santral Garajı, Fomara, Kanalboyu Cilimboz (malcılar lisesi), Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Çekirge gibi yerlerde işkence olabilir.

8) Ev kirası vb bakımından pahalı desek az yalan olmaz. Ha tabi ucuz yerler de var ama merkez yerlerde çoğu yer pek de ucuz değil (Maksem gibi)...

9) Meşhur alışveriş merkezlerinden tavsiye edebileceklerim: Tower Plaza, Zafer Plaza.

Stadyumun aşağısındaki Atatürk Lisesi, çok iyi eğitim veren Bursa Erkek - Kız Lisesi, Kanalboyunun meşhur Malcılar Lisesi de eğitim açısından tavsiye edebileceklerim...
    ........

Say say bitmez...

Kısacası Bursada kendini harcama derim kardeş....

sen uzun zamandır Bursa'ya gelmiyosun heralde Bursa'da Tower Plaza diye bi alış veriş merkezi yok ondan bi Bursa sevdalısı olarak yorumlarını ciddiye almıyorum Bursa çok güzel bir şehir ve her yönüyle de çok rahat bir yer. Sana da in_metal

Esas sana

Sen Bursa'nın neresinde yaşıyorsun bilmiyorum... Ama Atatürk Stadyumunun oralarda, Altıparmak taraflarında cadde üzerinde kocaman bir kırmızı gökdelen var. Orası TOWER PLAZA...

• quote:

quote:

quote:

Bursa iğrenç bir şehir (bence) Özellikle İzmir gibi yerlere alıştıktan sonra Bursada yaşamaya başlamışsan işkence ötesi bi yer (ben izmirdeyim ama tatillerde gezmeye gidince çok kötü oluyom) (BENİM FİKRİM BU HE LAMAYIN BENİ)

1) Bursa'da güzel kız pek yoktur Yakışıklı erkek de öyle çok yoktur (tabi amacın kız meselesi değilse) Cidden İzmir'dekiler gibi Bursa'da pek güzel kız bulamazsın...

3) Okulları kaliteli ama OKS gibi sınavlarla girilenleri çok yüksek puan istiyo. Çünkü kaliteli okullar var hep...

4) Gece hayatı gibi şeyler, eğlenceler, İzmir İstanbul kadar çok yaşanmaz. Gece 12'den sonra ruhsuz bi şehirdir (benim gördüüm kadarıyla)

5) Balkan Göçmenlerinin en fazla olduğu şehirlerden biridir Bursa... Demirkapı, Kiremitçi gibi mahallelere gittiğinizde sarışın kızlar, Yugoslavlar görebilirsiniz.

6) Bursa'Nın bazı kesimlerinde insanlar çok dindar. Kapalı kadınlar çok fazla. İslamcılığın had safhaya ulaştığı mahalleler bile var...

7) Çok kalabalık bi şehirdir, ulaşım Haşim İşçan, Santral Garajı, Fomara, Kanalboyu Cilimboz (malcılar lisesi), Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Çekirge gibi yerlerde işkence olabilir.

8) Ev kirası vb bakımından pahalı desek az yalan olmaz. Ha tabi ucuz yerler de var ama merkez yerlerde çoğu yer pek de ucuz değil (Maksem gibi)...

9) Meşhur alışveriş merkezlerinden tavsiye edebileceklerim: Tower Plaza, Zafer Plaza.

Stadyumun aşağısındaki Atatürk Lisesi, çok iyi eğitim veren Bursa Erkek - Kız Lisesi, Kanalboyunun meşhur Malcılar Lisesi de eğitim açısından tavsiye edebileceklerim...
    ........

Say say bitmez...

sen uzun zamandır Bursa'ya gelmiyosun heralde Bursa'da Tower Plaza diye bi alış veriş merkezi yok ondan bi Bursa sevdalısı olarak yorumlarını ciddiye almıyorum Bursa çok güzel bir şehir ve her yönüyle de çok rahat bir yer. Sana da in_metal

Esas sana

Sen Bursa'nın neresinde yaşıyorsun bilmiyorum... Ama Atatürk Stadyumunun oralarda, Altıparmak taraflarında cadde üzerinde kocaman bir kırmızı gökdelen var. Orası TOWER PLAZA...

orası mühürlendi be gülüm nerdeyse iki sene ( veya daha fazla oluyor ) arkadaşın dediği gibi heralde uzun zamandır gelmiyorsun heralde

sanayi sormuşsun.kardeş dağ-taş sanayi oldu burda ( hatta haddinden fazla bile ).

birkaç sanayi bölgesini sayayım

izmir yolu üzerinde - küçük sanayi , nilüfer organize sanayi, btso organize sanayi ,kayapa sanayi ,hasanağa sanayi ,demirci sanayi
    mudanya yolu üzerinde - pilot sanayi
    yeni yalova yolu üzerinde - demirtaş sanayi
    ankara yolu üzerinde - otosansit , kestel sanayi , vişe caddesi ( sanayi bölgesi deildir ama binlerce bebe konfeksiyoncusu vardır cadde üzerinde ve alt-üst caddelerde )

aklıma gelen bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghhh -- 13 Mayıs 2006; 10:12:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: arghhh

quote:

quote:

quote:

........

Say say bitmez...

Esas sana

orası mühürlendi be gülüm nerdeyse iki sene ( veya daha fazla oluyor ) arkadaşın dediği gibi heralde uzun zamandır gelmiyorsun heralde

sanayi sormuşsun.kardeş dağ-taş sanayi oldu burda ( hatta haddinden fazla bile ).

birkaç sanayi bölgesini sayayım

izmir yolu üzerinde - küçük sanayi , nilüfer organize sanayi, btso organize sanayi ,kayapa sanayi ,hasanağa sanayi ,demirci sanayi
    mudanya yolu üzerinde - pilot sanayi
    yeni yalova yolu üzerinde - demirtaş sanayi
    ankara yolu üzerinde - otosansit , kestel sanayi , vişe caddesi ( sanayi bölgesi deildir ama binlerce bebe konfeksiyoncusu vardır cadde üzerinde ve alt-üst caddelerde )

aklıma gelen bunlar

Walla 3-4 ay önce gitmiştim en son... Mühürlendiğinde de hiç haberim yoktu Pardon yaw kusuruma bakmayın. Ama Tower Plaza diye bişe vardı o kesin. Ama mühürlenmiş haberim yok...

• kafanı karıştırmak yada işine karışmış olmak istemem ama İzmiri neden düşünmüyorsun? :)

(no smoke)
  • pofuduk ilk gidişinde yerleşmiceksin inşallah
    önce git gez bi gör çünkü burda herkeze kendi memleketi güzel.
    bursa ankaranın küçük hali denebilir.
    Bursa insanının önemli bi kısmıda göçmendir arnavut,bulgaristan yörelerinden.
  • aslında önce ailem yerleşecek bende işlerimi toparlayıp bir seneye kadar yerleşmeyi düşünüyorum.
    tabi nolcağı belli omaz:)
  • ben de birkaç sene sonra gelcem de birşey duydum çok merak ediyorum..Bursa'da dinciler çok fazla deniyo doğru mu?
  • dinci ne demek?
  • pofuduk_winnie ------ iş ne ? yani bursada ne iş yapmayı düşünüyorsun gelince ?

mayklhac -------dinciler fazla sayılmaz ama istanbul , izmir , ankara ya göre daha muhafazakar sayılır.kimseye bulaşmazsan kimsede sana bulaşmaz.genelde insanlar eğlenmeye aileleriyle giderler.hem kozmopolit hemde muhafazakar olmayı başaran başka bir büyük şehir varmıdır bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghhh -- 13 Mayıs 2006; 12:56:51 >
  • bursanın şehir görüntüleri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofuduk_winnie -- 13 Mayıs 2006; 13:37:28 >
  • bursaya yakınım bilecikte oturuorm banko gittiim yerler

zafer plaza-asmerkez-carrefour oda alışwerş için
  • Ucuz mucuz değil.Otobüs bileti 1.5 ytl.Türkiyenin hiç bir yerinde 1.5 ytl değil şehir içi parası.
  • Hiç gitmememe rağmen güzel bi şehir olarak biliyoruz Bursa yı, şeftalisi var, Ulucamisi var, Uludağ ı var, teksas ı var, Heykel ve Çekirge si var, Kestane Şekeri var, Cavit Çağlar ı var, baya bişeyi var yani, severim
  • sen izmire gel bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarılacivert

Ucuz mucuz değil.Otobüs bileti 1.5 ytl.Türkiyenin hiç bir yerinde 1.5 ytl değil şehir içi parası.

hadi ya es es te esbilet tam 1.25ytl eskart tam 1ytl.
    ne kadar pahalıymış ben de es es de pahalı sanıyordum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.