Şimdi Ara

Bursa'da Çok Büyük Patlama Olmuş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bursa’da zaman zaman meydana gelen büyük ses patlamasının bir benzeri bugün tekrar yaşanırken, 155’e yağan ihbarlar sağlık ve arama kurtarma ekiplerini alarma geçirdi.

Bursa’da zaman zaman meydana gelen büyük ses patlamasının bir benzeri bugün tekrar yaşanırken, 155’e yağan ihbarlar sağlık ve arama kurtarma ekiplerini alarma geçirdi.

Şehrin büyük bir kısmından duyulan ve bazı kesimlerde camların sarsılmasına sebep olan patlamanın bir uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklandığı sanılıyor. Ancak böyle bir teknik durumdan haberi olmayan vatandaşlar, polis imdat telefonuna patlama sesiyle ilgili ihbar yağdırdı. Yapılan ihbarlardan en dikkat çekeni, Orhaneli yolu üzerindeki Nilüfer Kent Ormanı’na bir uçağın düştüğü bilgisi oldu. Bölgeye giden 112 ekipleri ve polisler ile arama kurtarma ekipleri herhangi bir enkaz veya yangına rastlamadı.

İtfaiye yetkilileri ise, ses patlamasının Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada zaman zaman tekrarlanan gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirterek, Bursa OSB’deki bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu. Ancak fabrika yetkilileri gaz sıkışması patlaması iddiasını kabul etmedi.

Çok sayıda vatandaş, şehirde bomba patladığını veya uçak düştüğünü zannederek polis ve medya kuruluşlarını aradı. Camlardaki sarsıntı vatandaşları paniğe sevk ederken, kimi aileler çocuklarının durumunu öğrenmek için okulları aradı. Arama kurtarma ekipleri, ambulanslar ve itfaiye ekipleri, bir saatlik araştırmadan sonra normale döndü.

Video:http://www.kalitelihayat.com/video/haberler/bursada-patlama.html

Herkes duymuş, sorup duruyorlar. Kapılar, camlar sallanmış.
    İşin ilginci, biz Osmangazi, anneannem Nilüfer'de ama aynı şekilde o da duymuş.
    Forumdan duyan var mı? Haber sitelerine baktım ama tam olarak bir şey yazmıyor.

Çok merak ettim, bu kadar büyük patlamaya sebep olan şey ne acaba?

• ses duvarını geçme olabilir yazdığı gibi o anda zaten patlama sesi geliyor. patlama uçak geçişinden sonra geldiği için uçak görülmemesi normaldir.
  • Bursa - Yıldırım bir şey duymadık. Tamam
  • bende nilüfer özlüce de oturuyorum öle bişi duymadım ama 3-4 yıl önce ataevler de otururken duymuştuk arkla direk aklımıza uçağın ses duvarını aşması gelmişti ztn haberlerde de patlama fln çıkmadı. bu olayın olması normal askeri uçak çok geçio Bursa üstünden
  • Tam olarak ne olduğu belli değil. Kimisi diyormuş doğalgaz borusu patladı, kimisi uçak düştü.
    Neyse bari, bomba falan değilmiş çok şükür.
  • Tesadüf Bursa - Tophanedeydim bugün saat 11 sularında bir büyük patlama sesi bende duydum
  • Bursa Mpal Lisesi, duyduk hatta küçük çaplı deprem sandık, azcık camlar sallandı sonra derse devam ettik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen, duydum bende 11 civarıydı çok manyak bişeydi
  • ben duymadım :S
  • Savaş uçakları eğitim uçuşunda ses duvarını aşmışlar bu yüzden patlama olmuş.Nasıl ya diyebilir şimdi herkez.Uçak ses hızı tam aşarken ses patlaması oluyor.Bu sene çandarlıda başımıza geldi korkudan ölüyodum.Tam arabayla giderken uçaklar geçti sonra bi patlama allahım yarabbim dediğimi hatırlıyorum sonrada başımı eğdiğimi.Çok korkmuştum
  • bende dun duydum once ıkıncısıne gore nısbeten ufak bır patlama sonra buyuk bır patlama oldu ogle saatlerıne dogruydu kalkıp bakmadım otobus lastıgı sandım ayrıca bursada gosterı ucusu var 3 unde ve 4 unde bununla alakası olabılır
  • ses duvarını gectıkten sona olusan patlama sesını bızzat gordum..korkunc bırsey..pilotun o anki G gücü felakettir bence
  • arkadaşlar hiç bir sorun yok sadece gürültünün sebebi yarın bursada gözteri yapacak olan türk akrobasi ekibinin ses hızını aşmasından ibaret bunu bilerek yaptıklarını bursa halkının dikkatini gökyüzüne çekerek yarınki gösteriye davet ettiklerini pilotların kaptanı kendisi söledi :D hiç bişi yok anlıcanız :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Witch_King_

ses duvarını gectıkten sona olusan patlama sesını bızzat gordum..korkunc bırsey..pilotun o anki G gücü felakettir bence

gürültümü :D o pilota gürültünün yetişmesi için pilotun ilk önce ses duvarını geçer geçmez hızını ses duvarının altına çekmesi lazımki duysun adam sesten hızlı hareket ediyor nasıl duysun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

Orijinalden alıntı: Witch_King_

ses duvarını gectıkten sona olusan patlama sesını bızzat gordum..korkunc bırsey..pilotun o anki G gücü felakettir bence

gürültümü :D o pilota gürültünün yetişmesi için pilotun ilk önce ses duvarını geçer geçmez hızını ses duvarının altına çekmesi lazımki duysun adam sesten hızlı hareket ediyor nasıl duysun :D

Dostum arkadasin bahsettigi ses degil basinc. Biz araba 200km hiza cikinca bile midemiz kaldirmiyo bazen goguste basinc oluyo. Ses hizini gecen ucagin icindeki adamin yasadigi basinci sen dusun:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öff.. Bıktırdınız ama artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.