yakınımızın cenazesi yıkanması için acemlerdeki yere gittim, cenaze zaten o arada çıkmış, arabadan indim, cenaze sahipleri ile sarılıp devam ettik, bekleme yapmadan çıktım. o esnada cama fiş koymuşlar fark etmedim o kafa ile zaten. fiş üzerinde ilk 10dk ücretsizdir diyor. araçta kamera var baksam belli zaten 10 dk beklemediğim. bunu ödemezsem ne olur? parasında değilim online öderim de insanların cenazesi için gittiği yerde böyle para peşine düşen 3 kuruşluk belediyeye ne denir bilemedim. aç kalmışlar resmen. |
Bursa Burulaş Otopark Ücreti Ödenmezse Ne Olur?
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (BURULAŞ) otoparklarında ücret ödenmemesi durumunda belirli yaptırımlarla karşılaşabilirsin.
Yasal Süreç:
- Otopark ücretini ödemediğin tespit edilirse, hakkında yasal işlem başlatılabilir.
- BURULAŞ, araç plakanı üzerinden adına bir haciz işlemi başlatabilir.
- Borcun faiziyle birlikte tahsil edilmesi için icra takibi başlatılabilir.
Araç Tescili Engeli:
- Otopark ücretini ödenmemiş olan araçların tescil işlemleri (satış, devir vb.) BURULAŞ tarafından bloke edilebilir.
Araç Çekilmesi:
- Bazı durumlarda, otopark ücretini ödenmeyen araçlar çekilebilir ve otoparka yönlendirilebilir. Bu durumda, çekici ve otopark ücreti gibi ek masraflarla karşılaşabilirsin.
Burbak Borç Sorgulama:
Otopark ücretlerinin ödenip ödenmediğini ve varsa borcun tutarını BURULAŞ'ın internet sitesi üzerinden "Burbak Borç Sorgulama" sayfasından öğrenebilirsin.
Otopark Ücretleri Yasal mı?
BURULAŞ otopark ücretleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yasal ücretlerdir. Bu ücretler, otoparkların bakım ve işletme maliyetlerini karşılamak için kullanılmaktadır.
Otopark Ödeme:
Otopark ücretini ödememek, hem yasal hem de mali açıdan zararlı sonuçlara yol açabilir. Ücretleri zamanında ödemek, bu sorunlarla karşılaşmanı önleyecektir.
- BURULAŞ'ın mobil uygulaması üzerinden
- BURSAKART ile otoparklarda bulunan kiosklardan
- İnternet bankacılığı veya kredi kartı ile BURULAŞ'ın web sitesinden ödeme yapabilirsin.