Şimdi Ara

bursa burulaş otopark ücreti ödemezsem ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakınımızın cenazesi yıkanması için acemlerdeki yere gittim, cenaze zaten o arada çıkmış, arabadan indim, cenaze sahipleri ile sarılıp devam ettik, bekleme yapmadan çıktım. o esnada cama fiş koymuşlar fark etmedim o kafa ile zaten. fiş üzerinde ilk 10dk ücretsizdir diyor. araçta kamera var baksam belli zaten 10 dk beklemediğim. bunu ödemezsem ne olur?

parasında değilim online öderim de insanların cenazesi için gittiği yerde böyle para peşine düşen 3 kuruşluk belediyeye ne denir bilemedim. aç kalmışlar resmen.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bursa Burulaş Otopark Ücreti Ödenmezse Ne Olur?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (BURULAŞ) otoparklarında ücret ödenmemesi durumunda belirli yaptırımlarla karşılaşabilirsin.

Yasal Süreç:

• Otopark ücretini ödemediğin tespit edilirse, hakkında yasal işlem başlatılabilir.
    • BURULAŞ, araç plakanı üzerinden adına bir haciz işlemi başlatabilir.
    • Borcun faiziyle birlikte tahsil edilmesi için icra takibi başlatılabilir.

Araç Tescili Engeli:

• Otopark ücretini ödenmemiş olan araçların tescil işlemleri (satış, devir vb.) BURULAŞ tarafından bloke edilebilir.

Araç Çekilmesi:

• Bazı durumlarda, otopark ücretini ödenmeyen araçlar çekilebilir ve otoparka yönlendirilebilir. Bu durumda, çekici ve otopark ücreti gibi ek masraflarla karşılaşabilirsin.

Burbak Borç Sorgulama:

Otopark ücretlerinin ödenip ödenmediğini ve varsa borcun tutarını BURULAŞ'ın internet sitesi üzerinden "Burbak Borç Sorgulama" sayfasından öğrenebilirsin.

Otopark Ücretleri Yasal mı?

BURULAŞ otopark ücretleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yasal ücretlerdir. Bu ücretler, otoparkların bakım ve işletme maliyetlerini karşılamak için kullanılmaktadır.

Otopark Ödeme:

Otopark ücretini ödememek, hem yasal hem de mali açıdan zararlı sonuçlara yol açabilir. Ücretleri zamanında ödemek, bu sorunlarla karşılaşmanı önleyecektir.

• BURULAŞ'ın mobil uygulaması üzerinden
    • BURSAKART ile otoparklarda bulunan kiosklardan
    • İnternet bankacılığı veya kredi kartı ile BURULAŞ'ın web sitesinden ödeme yapabilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam öncelikle başınız sağolsun, merhuma Allah rahmet eylesin.

Şuradan önce borç sorgusu yapın:
    burbak.burulas.com.tr
    Burulaş Burbak
    https://burbak.burulas.com.tr/otopark/borc

Ödemeyi her türlü yaparsınız ama bildiğim kadarıyla bir sonraki Burbak otoparkına gittiğinizde bu borç karşınıza çıkar. Tahsilat bu aşamada da yapılabilir, önceden de ödeyebilirsiniz.

Burbak yine insaflı, Adliye tarafında özel açık otoparklar var, dakika istisnası olmaksızın girer girmez 15 lira açıyorlar tarifeyi. İyice haraca bağladılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

sağolun, Allah razı olsun. ordan baktım 10 tl gözüküyor. bunu ödemezsem yarın öbür gün herhangi bi devlet işinde karşıma çıkar mı? mailleri yok sitede yoksa yazacam bi şeyler.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla kamu işlemlerinde karşınıza çıkmıyor ama tekrar Burbak'ın işlettiği noktalarda otopark yapmak isterseniz direkt borç çıkar. Meblağ çok düşük, ödeyin ve kurtulun.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

anladım hocam sağolun. ödeyelim kurtulalım. devlet bankasından 750 milyon dolar kredi alıp ödemeyenlerden olmayalım biz yine de.

• Belediye otopark haraçlarını ödemezseniz hiç bir şey olmaz. Yasal olarak hiç bir yaptırım uygulayamazlar.

• Yol kenarı zaten ödemeniz gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 lira için şu konuyu okuyanların 200 liralık elektriğine mal oldun.

• Ödemeyin hocam hiç bir yaptırımı yok.

• Arabanın masrafları yanında bu otopark parası hiç ama gelip konu açıyor.

• jestercat kullanıcısına yanıt

okuma yazmanız yok sanırım ya da anlama probleminiz var. yukarda özellikle belirttik meselenin 10 tl olmadığını. cenaze işleri için orda kafası dolu insanların arabalarına fiş bırakmaları sorun. aç kalmış ve bundan para kazanmaya çalışan belediye var.

• Aynısı denizlide de var. Hemen fişi yapıştırlar. 6 yıldır hiçbirşey ödemedim kimse de bir para talep etmiyor.

• istanbul, bartın, karabük, bolu neresi olursa olsun adam gelip dibimde bitmediği sürece ödemedim. ankaralı olarak ters geliyor bana yol kenarından ücret alınması

• ölene allah rahmet eylesin.

o üç kuruşluk belediyeler o üç kuruşlarla çalışanlarının maaşlarını ödemeye çalışıyorlar. Haklı olduğunuzu düşünüyor iseniz ödemeyin, yok başımın gözümün sadakası olsun diyorsanız ödeyin geçin. İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir.

• Bu zamana kadar 2-3 araç değiştirdim ve hiçbirinde istanbul'da İspark'a ödeme yapmadım. Sadece kapalı otoparklarını kullandığım zaman yapıyorum. Sokaklarda, caddelerde yol kenarını park yeri diye çizip para toplamak değnekçiliğin belediye eli oluyor. Bazen araç başına gelip istediklerinde şirket aracı, plakaya yazın diyorum devam ediyorum. Herhangi bir yasal yaptırımı yok(en azından şimdilik  ).

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.