Şimdi Ara

BURS DAYANIŞMASI(KYK, TEV, SABANCI, ANADOLU, ADD, TEKFEN, ÇYDD, ALEV, ÇEV, İTO...) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
78
Favori
89.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mykon

şu durumdayım bu derecedeyim burs alır mıyım gibi sorular sormayın lütfen arkadaşlar, tamamen şans. Ben hacettepe otomotiv mühendisliğindeyim ki Türkiye çapında derecelik bi bölüm olmasa da beytepe kampüsündeki en yüksek puanlı bölümdür. 3 kardeşiz, babam memur, evimiz kira. ortanca kardeşim de geçen sene üniversite öğrencisi oldu, küçük kardeşim ilköğretim öğrencisi. buna rağmen 2 yıldır hiç bir kurumdan burs alamadım. bu sene babam da el sanatları bölümüne başladı emekli ikramiyesini arttırmak amacıyla, yani anlayacağınız evdeki 5 kişiden 3ü üniversitede olmak üzere 4 kişi öğrenci. bakalım bu seneki basvurularım işe yarayacak mı

Biraz şans, biraz da tanıdık faktörü hocam. Sen de umarım burs bulursun. Allah yardımcımız olsun. Bana da geçen yıl hiçbir yerden çıkmadı, bu yıl farklı farklı kurumlar için şansımı deneyeceğim; bizim de durumumuz çok iyi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: mykon

şu durumdayım bu derecedeyim burs alır mıyım gibi sorular sormayın lütfen arkadaşlar, tamamen şans. Ben hacettepe otomotiv mühendisliğindeyim ki Türkiye çapında derecelik bi bölüm olmasa da beytepe kampüsündeki en yüksek puanlı bölümdür. 3 kardeşiz, babam memur, evimiz kira. ortanca kardeşim de geçen sene üniversite öğrencisi oldu, küçük kardeşim ilköğretim öğrencisi. buna rağmen 2 yıldır hiç bir kurumdan burs alamadım. bu sene babam da el sanatları bölümüne başladı emekli ikramiyesini arttırmak amacıyla, yani anlayacağınız evdeki 5 kişiden 3ü üniversitede olmak üzere 4 kişi öğrenci. bakalım bu seneki basvurularım işe yarayacak mı

Biraz şans, biraz da tanıdık faktörü hocam. Sen de umarım burs bulursun. Allah yardımcımız olsun. Bana da geçen yıl hiçbir yerden çıkmadı, bu yıl farklı farklı kurumlar için şansımı deneyeceğim; bizim de durumumuz çok iyi değil.

sağolasın hocam, Allah yardımcımız olsun...

• beyler çok kilit sorularım var, son gün ve yanlışlar yapmışız formu doldururken.
    şimdi çalışan ya da emekli farketmeden 13 haneli ssk sicil no mu yazıyoruz? tahsis no diye bir şey var emekliler onu yazacak gibi bir şeyler okudum ne derece doğru?
    bir de vergi mükellefi kımsının yanındaki boşluğa ne yazıcaz? vergi no mu? artık kimlik no kullanılıyormuş.

sicil no ve vergi no yu yazdım, kimlik noyu yazmadım hiç birine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 28 Ağustos 2011; 17:20:31 >
  • güzel konu takip
    birde sorum olacak ben kyk bursu alıyorum bu tev den burs almama engel olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin0686 -- 28 Ağustos 2011; 16:55:11 >
  • ben istanbulda okuycam örneğin Atatürkçü Düşünce Derneği ankarada
    istanbula giderken buraya başvursam değerlendirilir mi?
  • @ergin0686: hayır olmaz. kyk+bir özel burs almaya kimse bir şey demiyor. ikinci özeli almak sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 29 Ağustos 2011; 0:01:58 >
  • hangisi kaç para veriyo bi de bunu özetleseniz
  • Şimdi dolaşan bir kaç şehir efsanesi var bunlar doğru mudur bi sorayım sizlere.
    1-Kyk bursu 3 kişiden 2'sine çıkıyor diyorlar ayrıca milyonerin oğluna bile çıkabilir şans işi derler.
    2-Kyk bursu alırken başka bir kurumdan yada özelden burs alırsan bursun kesilir derler.
    3-2. efsane yanlışsa; kyk bursu alırken başka "iki" kurumdan burs alırsan bu iki kurumunda bursu kesilir.
    4-2 ve 3. efsaneler doğruysa; başka yerlerden burs aldığın araştırılıyor mu?
    5-Kyk bursu adam gibi zamanında yatmıyormuş bazen 3-4 ay yatmadıktan sonra toplu yatıyormuş derler.

Bu 5ini istiyorum.
  • 1.sadece sallama istatistik. sans gibi duruyor, duyduklarimda sans diyor. 2. Kyknin bu durumu cakmasi zor 3. Kyknn bu durumu cakmasi daha az zor ama ozel kurumlarin biraz yuksek 4. Kyknin cok detayli arastircagini sanmam. Ama ozeller arastirir. 5. Onceden boyle bi durum varmista, artik yok galiba. Hatam varsa duzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smhylmz -- 29 Ağustos 2011; 4:50:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zozores

Şimdi dolaşan bir kaç şehir efsanesi var bunlar doğru mudur bi sorayım sizlere.
    1-Kyk bursu 3 kişiden 2'sine çıkıyor diyorlar ayrıca milyonerin oğluna bile çıkabilir şans işi derler.
    2-Kyk bursu alırken başka bir kurumdan yada özelden burs alırsan bursun kesilir derler.
    3-2. efsane yanlışsa; kyk bursu alırken başka "iki" kurumdan burs alırsan bu iki kurumunda bursu kesilir.
    4-2 ve 3. efsaneler doğruysa; başka yerlerden burs aldığın araştırılıyor mu?
    5-Kyk bursu adam gibi zamanında yatmıyormuş bazen 3-4 ay yatmadıktan sonra toplu yatıyormuş derler.

Bu 5ini istiyorum.

1) KYK bursunun kime ve neden çıktığı bazen belli olmuyor; ama "3 kişiden 2'ye çıkar." diye bir istatistik kurmak doğru değil.

2) Şans. Burs aldığın kurumun büyüklüğüne bağlı. KYK'nın çakma riski mevcut. Başıma geldi de biliyorum. (TEV + KYK) Birden çok kurumdan burs toplayabilenler de var; ama bursu kesilen de var. Bu hem şans hem de burs aldığınız kurumların büyüklüğüne bağlı.

5) Eskiden öyleymiş, şimdi değil. Burs alan arkadaşlarım burslarını hem zamanında (ayın 7'si) alıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tur1st

hangisi kaç para veriyo bi de bunu özetleseniz

Üşenmeden resmî sitelerine baksan? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergin0686

güzel konu takip

KYK'dan burs almaktayken TEV burs verebilir. Bu kurum, bildiğim kadarıyla, KYK bursuna tölerans gösteriyor.
  • quote:

quote:

güzel konu takip

KYK'dan burs almaktayken TEV burs verebilir. Bu kurum, bildiğim kadarıyla, KYK bursuna tölerans gösteriyor.

KYK'ya tolerans gösteren vakıflar var.
    Ama KYK bu vakıflara tolerans gösteriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TıB

quote:

quote:

güzel konu takip

Göstermediği olabiliyor.

"Kesin" demiyorum, sadece risk. TEV'e göstermeyebildiklerini bizzat gördüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TıB

quote:

quote:

güzel konu takip

Göstermediği olabiliyor.

"Kesin" demiyorum, sadece risk. TEV'e göstermeyebildiklerini bizzat gördüm.

TEV ihtiyaç bursu için KYK bursuna değil geri ödemeli olan öğrenim kredisine tolerans gösteriyor sanırım sadece. Eğer herhangi bir burs alıyorsanız iptal etmeli veya krediye çevirmelisiniz gibi bir şeyler diyordu websitesinde.

• Eti Bursu için başvuru nasıl oluyor ben anlayamadım..

ETİ Burs Başvuru Formu, elektronik ortamda doldurulup, gönderilir ve istenen belgeler en geç 15 Eylül tarihine kadar (posta/kargo ile veya elden) ETİ PLAZA İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad. No:11 ESKİŞEHİR adresine ulaştırılır.

Böyle bir ibare ver.Biz interaktif başvuru yapıp hemen bu belgeleri göndermemiz mi gerekiyor yoksa bu interaktif başvuru sonucunda mesela 100 kişiden bu belgeleri isteyip aralarında eleyecekler mi..Anlayamadım ben ..Bu belgeleri şimdi mi sonra mı teslim etcez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana18

Eti Bursu için başvuru nasıl oluyor ben anlayamadım..

ETİ Burs Başvuru Formu, elektronik ortamda doldurulup, gönderilir ve istenen belgeler en geç 15 Eylül tarihine kadar (posta/kargo ile veya elden) ETİ PLAZA İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad. No:11 ESKİŞEHİR adresine ulaştırılır.

Böyle bir ibare ver.Biz interaktif başvuru yapıp hemen bu belgeleri göndermemiz mi gerekiyor yoksa bu interaktif başvuru sonucunda mesela 100 kişiden bu belgeleri isteyip aralarında eleyecekler mi..Anlayamadım ben ..Bu belgeleri şimdi mi sonra mı teslim etcez?

Sizi arayacaklar ; siz de istenilen belgeleri göndereceksiniz.
  • 2010 yılında kyk burs ve kredisine başvuran 430.000 öğrencinin 150.000 ine burs 280.000 ine kredi çıkmış.
    Bu demek oluyor ki %35 ine burs çıkıyor.Fikir vermesi için işinize yarar umarım.

not:rakamlar kesindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_mst@hotmail.com -- 29 Ağustos 2011; 21:27:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Orijinalden alıntı: ana18

Eti Bursu için başvuru nasıl oluyor ben anlayamadım..

Sizi arayacaklar ; siz de istenilen belgeleri göndereceksiniz.

Pm ile atılan mesajlara ne yazık kı cevap yazamıyorum.

• Merhaba arkadaşlar tüm yazıları okudum paylaşımlarınız çok güzel ve bilgilendirici. benim 2 sorum olucak:

1) Ben ygsde ham puanda 128. okul puanı dahil 70.yim. diğer tüm puanlar ilk 500. Şimdi benim kykden ilk 100 bursu alma ihtimalim var mı?

2) Bir arkadaş da ilk sayfalarda sormuş ama kimse cevap vermemiş. Ben özel bir üniversiteyi tam burslu kazandım. Çoğu kurumun burs şartları arasında "paralı bir okulda okumamak" vardı. Ben tam burslu olduğum için burslara başvurabilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.