< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangir12 -- 18 Temmuz 2013; 2:11:07 > |
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hakkında Bilgi
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2012 yılında kurulmuş, Burdur ilinde yer alan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, adını ünlü Türk şair ve düşünür Mehmet Akif Ersoy'dan almıştır.
MAKÜ, 10 fakülte, 5 yüksekokul, 6 enstitü ve 22 araştırma ve uygulama merkezi ile geniş bir akademik yapıya sahiptir. Üniversite, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, mühendislik ve eğitim bilimleri alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır.
Öğrenci yorumlarına göre, MAKÜ, öğrencilere kaliteli bir eğitim ortamı sağlayan, öğretim kadrosu nitelikli ve öğrenci merkezli bir üniversitedir. Üniversitenin kampüsü modern ve donanımlıdır, öğrencilerin sosyal ve akademik ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.
Üniversite, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de büyük önem vermektedir. MAKÜ, ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yer almakta ve yenilikçi çalışmalarıyla tanınmaktadır.
MAKÜ, Burdur ilinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Üniversite, bölgedeki işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun programlar sunmakta ve yerel topluluklarla işbirliği içinde çalışmaktadır.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, akademik mükemmelliğe ve öğrenci başarısına odaklanmış, geleceği şekillendirecek bireyler yetiştiren dinamik ve yenilikçi bir eğitim kurumudur.