Şimdi Ara

Burdur 58. Alay Bedelli Askerlik hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle 58. Alay'da 24 Aralık - 11 Ocak arası bedelli askerliğimi yaptım. Elimden geldiğince sizlere burayla ilgili bilgili bilgiler vereceğim. Askerliğimi piyade olarak yaptım.

İlk girdiğiniz de ufak bir kontrolden geçeceksiniz. Bavulunuz ve siz x-ray cihazlardan geçip üzerinizde akıllı telefon, ilaç, kesici alet vs var mı diye bakılacak. Benim zamanımda çantaların içleri, üstümüz vs aranmadı. Akıllı veya kamerası olan tüm telefonlar yasaktır.

Daha sonra sizi nizamiye tarafına alacaklar orada yanlış hatırlamıyorsam imza atıp bir kaç bilgi kağıdı size veriliyor. Sonrasında Askeriye bir Turkcell bayisi ile anlaşmış. Oraya masa atıp bir adam tarafından oraya yönlendiriliyorsunuz tabi her şeyin vermiş olduğu şaşkınlıkla bir çok insana 90 TL'den Askercell'i sattılar. Ben şahsen almadım. Almayacağımı duyunca da isminizi alacağız komutana ileteceğiz gibi tehdit ediyorlar. Boş tehdittir.

Sizi sonra bir komutan alıp sıra yapıyor ve evrak işlemleri başlıyor. Sıkıcı, uzun ve çok fazla bekleyeceksiniz. Evrak işlerinden sonra manga komutanınız ve manganız vs her şey belli olacak sizi kamuflajların alınacağı yere götürecekler. Oradaki usta askerler boy kilonuza göre kamuflajları ve postalları vs verecekler ve orada bulunan kabinlerde üstünüzü değişeceksiniz. Bize parkalar ilk günü akşamına gelmişti ve ıslaktı.

En son koğuş kayıt süreci var. Koğuşlara kayıt olduktan sonra koğuşlarınıza çıkıyorsunuz. Koğuştan sorumlu usta asker size dolabınızı ve yatağınızı gösteriyor. Dolaplar inanılmaz küçük ve düzenli tertipli olması isteniyor. Bundan dolayı dolaplara az malzeme koyun. Sivil eşya deposu her gün belirli saatlerde açılıyor.

Beni şoke eden şeyler; yattığınız nevresim takımlarının hepsinin pis ve lekeli olması ve her yerin (kantin, koğuşlar, kafeterya vs) soğuk olması.

Pislik ve soğuktan ötürü %100 hasta olacaksınız bundan dolayı askere gitmeden önce soğuk algınlığı ilacı, öksürük kesici ilaç, burun akıntısını önleyen ilaç, antibiyotik, pastil, vitamin vs %100 yanınıza alın orada girerken askere teslim edin. Hasta olunca ihtiyacınız olacak. Revire çıkıp ilacınızı alırsınız. Orada revire çıkar ilaç yazdırırım demeyin. İlk gün kayıt esnasında aşı yapılacağından dolayı 2 gün istirahat kullanımı zorunlu olacak, 2 günden sonra yazılan her istirahat askerliğinizin uzamasına sebebiyet veriyorMUŞ. Net bilgi değil ancak riske atılmasına gerek yok. Mesai dışında revire giderseniz eğer acile gönderiyorlar.

Koğuşlar inanılmaz tozlu ve pistir. Su ile yıkanma şansı yok. Pis süpürge ile yerler süpürülüyor. Bu yüzden maske takanlar vardı. Emin olun ihtiyacınız olacak. Sürekli öksürüyorsunuz. Kanlı öksüren arkadaşlar vardı.

Aklıma şuan bunlar geliyor. Aklıma geldikçe eklerim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.