Şimdi Ara

DİYARBAKIR JANDARMA ASKERLİK YAPANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabar arkadaşlar, DİYARBAKIR usta birliğine çıktı arkadaşım. Kısa dönem yapıyor. Jandarma hava dedi.
    Yapanlar nasıl bir yer, tehlikeli mi, rahat mı? Lütfen doğru bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum.
    Daha celp işlemleri olmadı virüsten dolayı yavaşladı işlemler. Yardımcı olursamız sevinirim.
    Teşekkürler.



  • hava rahat diyarbakır merkezde sıkıntılı bi yer değil ofis falan gezmelik yerler var "değişik lezzetlerin" tadına bakarsınız
  • Diyarbakır değil de Bitlis'te Jandarma Er olarak yaptım, orası da yüksek terör bölgesi sayıldığından deneyimler benzer olacaktır diye düşünüyorum.

    Yerine göre değişir. Yerden kastım birliğin, birsürü faktör var. Askerler eskiden olduğu gibi sahaya sürülmüyor artık, daha çok geri hizmet (kısacası amelelik) yapıyorlar. Bildiim kadarıyla doğu'da böyle.

    İlk olarak KTM'ye katılacaksın, direk birliğe gideyim deme sıkıntılı durum. KTM'den artık ne zaman alırlarsa o zaman seni Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na getirecekler. Oranın İdari İşler sorumlusu (genelde Başçavuş olur) sizi sıraya dizecek ve ne iş yaptığınızı filan soracak. Artık oradaki Hizmet ve Muhafız (Amelelik ve Nöbet) bölüğü neye ihtiyaç duyuyorsa ona göre adam alacaklar. Hizmet Muhafıza alınmayan dağıtılır, artık nereye gideceğin Başçavuşun keyfine kalmış. Bir de RDM'ler genelde İl Jandarma'da kalır.

    Buraya kadar ki kısım genel bilgi, yaşayacağın kesin olan şeyler. Şimdi birliğine teslim olunca olacaklar şöyle.

    1. Kafalarına ne zaman eserse senin birliğe alınma işlemin başlayacak, birkaç kağıt imzalayacaksın, katılış muayenesi filan falan acemide yaptığına benzer. Bölük komtanıı sizi odasına çağıracak ve görecek. Eğer aklın varsa terhise kadar da uğramazsın o odaya. Bölük komutanı kritik adam, tersi pistir. Seni sevmezse tuvaletten bulaşıktan çıkmazsın hayatı zehir eder.

    2. Sana bir mıntıka verilir artık o da birliğine bağlı, yeni gelen çok iş yapar. Mıntıka alanı kötü bir yerse genelde yeni gelene verilir, o durumda senden sonrakileri beklersin. Devrecilik benzeri bir şey yani.

    3. Amele... şey yani askerliğini bitirince sana uçak bileti alacaklar, devlet sağolsun kritik yerde yapanların uçak biletini karşılıyor. Tabi o zaman KTM'ye geri döneceksin ve orada bekleyeceksin. Tabii bu son olanı bölük komutanına bağlı.

    Dikkat etmen gereken şeyler.

    1. KTM ile usta birliği arasındaki tek fark KTM'de misafir olman ve sivil giyinmen. Onun dışında hala askersin. Bu ne demek? Her sabah tıraş ol demek. KTM'lerdeki disiplin usta birliğinden beterdir.


    2. Komutan bir şey diyorsa yap, yapmazsan sıkıntı. Askeriyede haklıysan bile haksızsın. Üst her zaman haklıdır.

    3. Jandarma'da af yoktur, "piyade kafalı" muhabbetini çok duyacaksın. Nedir bu? Piyade'de çök kalk ile kurtaracağın olaylar Jandarmada tutanak yemene sebep olur. Şimdi başlarda 140 filan sayacağın için 7 gün az gelir ama 20-30 gün saymaya başladığında bitse de gitsek modunda olacaksın. 1 gün 1 gündür, asla hafife alma. Jandarma personeli kanunu ezbere bilir ve gerektiğinde kullanır da.

    4. Uzatanların ayrı bir forsu vardır, onlara saygı duy.

    5. Birlik kardeşliği önemlidir, eğer siz birbirinizi kollamazsanız komutanlar üzerinizden dozerle geçer.

    6. Komutan yokken herşey serbesttir bunu iyi belle, bunu kullanmazsan kafayı yersin.

    7. Kavga etme, hepi topu 100 gün filan göreceğin adam yüzünden saçma sapan şeyler yaşama.

    Başka sorun varsa alayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim cevaplarınız için👍🏻🙏🏻

    Öncelikle şu anda Diyarbakırda, karantina yeni bitti, eğitimler başlamış. Dediğiniz gibi amelelik daha çok diyor. Komutanlar baya zor insanlarmış... Buraya kadar her şey beklediğimiz gibi.
    İnşallah eğitimden sonra verilecek görevi güvenli olur...

    Psikolojik olarak zor ya , askerlik bittikten sonra nasıl bir ruh hali olacak acaba bilinçaltında bu durumu atlatmak zor sanırım normal hayatına adapte olmak...
    Askerlerin işi zor.. Herkese Allah Kolaylıklar versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.