Şimdi Ara

Bunun İslam'daki yeri ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayram günü sırf çoğu kişi sevdiğine seyahat ediyor diye ulaşım ücretlerini 3 katına çıkarmanın islam'da bir yeri var mı?

• Ülkedeki herkes para için ahlaksızlık yapar olmuş.

Metronun otobüsleri kendi yerlerinde duruyor. Adamlar kendi yerlerini inşa etmişler. Bir sandviç 5 tl. Sandviçin içinde ne peynir var ne salam. Bir tane yarım biber koymuşlar. Aldıktan sonra bayağı küfür ettim. 50 kuruşluk malzeme daha koyup 5,5'a satsa bari ama bunlar böyle işte. Ya da fiyatını 3 tl civarı makul bir fiyat yapsa herkes alır zaten sürümden kazanır. Kafasızca para kazanmaya çalışıyorlar olan bize oluyor...

Ek olarak: banka faizi haram diye bıdı bıdı edenler, insanları düdüklemeyi helal sayıyor heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 1 Temmuz 2016; 21:05:11 >
  • İslam dinine göre, haddinden fazla kâr payı koymak da haramdır diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir nescafe 5 TL Olurmu ? Gece Uykum kacsin yolda diye mola yerinde Kave icecektim herif 5 TL dedi E Bari bir Soda iceyim dedim Bildiğin bim sodaları 3 tl dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 1 Temmuz 2016; 21:04:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizbrnn kullanıcısına yanıt
    sonra müslümanlar çakal oldu diyince kızıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

İslam dinine göre, haddinden fazla kâr payı koymak da haramdır diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

%100 den fazla kar haram diyenler var. ben hafız değilim tabiki ama hatırladığım kadarı ile kuranda böyle bi ayet yok. muhtemelen hadis kaynaklı konuşuyorlar zamanında araştırmama ramen böyle bi hadiste göremedim varsa paylaşırsanız sevinirim.

benim bildiğim istediğin fiyattan satmakta özgürsün islami açıdanda bi sıkıntı bi sınır görmüyorum istediğin fiyatı koyarsın. sonuçta serbest piyasa rekabet ortamı. ticaretin bi dengesi var herşeyi olurundan satmak zorundasın fazla kar koyarsan satılmaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denizbrnn

Bayram günü sırf çoğu kişi sevdiğine seyahat ediyor diye ulaşım ücretlerini 3 katına çıkarmanın islam'da bir yeri var mı?

yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her halti ıslama bağlayan tiplerden gına geldi artik.
    Suru psikolojisinin esiri olmuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Denizbrnn

Bayram günü sırf çoğu kişi sevdiğine seyahat ediyor diye ulaşım ücretlerini 3 katına çıkarmanın islam'da bir yeri var mı?

ulaşım ücretleri 3 katına mı çıkarıldı ?.. ne zaman, nerede ?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

İslam dinine göre, haddinden fazla kâr payı koymak da haramdır diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

%100 den fazla kar haram diyenler var. ben hafız değilim tabiki ama hatırladığım kadarı ile kuranda böyle bi ayet yok. muhtemelen hadis kaynaklı konuşuyorlar zamanında araştırmama ramen böyle bi hadiste göremedim varsa paylaşırsanız sevinirim.

benim bildiğim istediğin fiyattan satmakta özgürsün islami açıdanda bi sıkıntı bi sınır görmüyorum istediğin fiyatı koyarsın. sonuçta serbest piyasa rekabet ortamı. ticaretin bi dengesi var herşeyi olurundan satmak zorundasın fazla kar koyarsan satılmaz zaten.

Biraz araştırma yaptım. İslam dininde herhangi bir kâr sınırı yok. Dediğiniz gibi, serbest piyasa mantığı var.

Osmanlı İmparatorluğu'nda %13'lük bir sınırlama olduğunu gördüm yazı içerğinde. Gerçekten müthiş bir uygulamaymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1

Her halti ıslama bağlayan tiplerden gına geldi artik.

%99 müslüman ya da burası müslüman ülke diyenlerden gına geldi...

• quote:

Türkiyede islam dini mi kaldı kağıt üzerinde herkes dinibütün müslüman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

Biraz araştırma yaptım. İslam dininde herhangi bir kâr sınırı yok. Dediğiniz gibi, serbest piyasa mantığı var.

Osmanlı İmparatorluğu'nda %13'lük bir sınırlama olduğunu gördüm yazı içerğinde. Gerçekten müthiş bir uygulamaymış.

%13 sınır koymak günümüz türkiyesinde hiç bir işe yaramaz sembolik bi rakam olmaktan öteye geçemez. devlet üretimi ticareti tekelleştirmek yerine. üreticiyi girişimciyi destekleyip rekabet ortamı oluştursa herşey kendiliğinden çözülür aslında. ama bunu isteyen ne yönetim var nede halk o yüzden şimdilik sadece hayal.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1

Her halti ıslama bağlayan tiplerden gına geldi artik.

genelde dinleri islam olur. Hadi senin için hristiyan, yahudi ve ateist diyeyim bir şey değişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizbrnn -- 1 Temmuz 2016; 22:14:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EO2527

Bir nescafe 5 TL Olurmu ? Gece Uykum kacsin yolda diye mola yerinde Kave icecektim herif 5 TL dedi E Bari bir Soda iceyim dedim Bildiğin bim sodaları 3 tl dedi

Meyvesularının da kartonu yok, sadece tenekesi var. Onu da 4-5 tlye satıyorlar.

• almayarak tepkinizi gosterin.

bu asiri kaziklma meraki guneye turistik bolgelere gidildikce cok fazla artiyor. o nedenle bu tip yerlere gitmeyin, bu yerlerden yemeyin icmeyin. tatil ihtiyaciniz varsa yurtdisina gidin. ayni paraya cok daha fazla deger gorursunuz.

ayrica bu tip isletmelerin malum kisilerin elinde oldugunu belirtmeden gecemeyecegim.
  • AKP yapıyorsa demekki İslam'da yeri vardır.
  • Denizbrnn kullanıcısına yanıt
    Bir nevi karaborsacılıktır bu ve kat'iyyen yasaktır. Fırsatçılık yaparak malı ederinin üstünde fiyata satmak da aynı şey.

Bırak müslümanlığı, insanlığımızı bile yitiriyoruz. Hâliyle de böyle hassâsiyetler beklememek lazım artık. Müslüman geçinenlerin, artık hırsızlığa bile fetvâ bulduğu bir ahlâkî erozyon yaşıyoruz mâlesef. Kul hakkı falan hak getire. O da ne ki?

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    "Sadece AKP değil, her kim yapıyorsa, çıkarları için İslâm'ı kullanıyorlar" demektir.

Kur'an, AKP eliyle yeniden mi yazılmaya başlandı ki haramlar helâl hâle gelsin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.