Şimdi Ara

BUNUN ADI PARALI KÖLELİK Mİ? YOKSA DOKTOR OLMAK MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar.benim açacağım konu biraz farklı umarım ciddi cevaplar verirsiniz.
    benim bu yıl lys ye girecek kardeşim var.puanı tıp fakultesi için yeterli değil ama kıbrıstaki üniversiteleri rahatlıkla girebilecek puanlar alıyor.Babamın çalıştığı yerde bir adam,okulbitinceye kadar okul harçlarının tamamını ödeyip, okul bittikten sonrada 7 yıl boyunca her ay 2500 tl + okul harçlarını geri ödeme teklifi var.bu adam şuanda bu şekilde tam 3 çocuğu okutmuş.Öğrenciler şuanda 1.,3.,4. sınıftalarmış.siz olsanız böyle bir teklifi kabul eder misiniz.sonuçta doktor olacak hayatı kurtulacak kardeşimin.bu arada sözleşmede yapıyormuş bu adam.

• yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyatlı

arkadaşlar merhabalar.benim açacağım konu biraz farklı umarım ciddi cevaplar verirsiniz.
    benim bu yıl lys ye girecek kardeşim var.puanı tıp fakultesi için yeterli değil ama kıbrıstaki üniversiteleri rahatlıkla girebilecek puanlar alıyor.Babamın çalıştığı yerde bir adam,okulbitinceye kadar okul harçlarının tamamını ödeyip, okul bittikten sonrada 7 yıl boyunca her ay 2500 tl + okul harçlarını geri ödeme teklifi var.bu adam şuanda bu şekilde tam 3 çocuğu okutmuş.Öğrenciler şuanda 1.,3.,4. sınıftalarmış.siz olsanız böyle bir teklifi kabul eder misiniz.sonuçta doktor olacak hayatı kurtulacak kardeşimin.bu arada sözleşmede yapıyormuş bu adam.

Bence kabul etmeyin biraz daha calisip devlet universitesi kazansin kardesin okulu bitirdikten sonra cok sikinti ceker elinde avucuda bisey kalmaz. O adamida sikayet edin mumkunse yada guzel bi dayak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bencede gitmesin heray 2500+harç parası ne demek sen biliyormusun adama bedavadan yılda 30 milyar vereceksiniz 7 yılda 210 milyar+harç parası senin kardeşin köle mi ihtiyaçlarını ne ile karşılayacak ne yiyip içecek. o dolandırıcıya okadar para vereceğinize onun yerin dersaneye yollayın yalayıp yutsun kitapları özel hocasıydı cartuydu curtuydu daha ucuza gelir hesap kitap yapın lütfen.tabi kardeşindede çalışma isteği olmalı

Edit:yanlış hesaplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexlab -- 16 Şubat 2013; 18:46:42 >
  • Sen o parayı 7 yıla vur bakalım ne yapıyor. O parayla özel öğretmenleri ayağınıza getirirsiniz mis gibide devlet okulundan mezun olur kardeşin
  • o işin parasıyla bitmeyecek özel okul ülkemizde yok denilen sınıf farkı var orda (not:sözde)
  • o adamı dövün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar böyle diyorsunuz ama ilk başta sermayemiz yok bizim.sonuçta kardeşim doktor olacak 7 yıl sonra belkide ömrünü kurtarmış olacak
  • Kardeşin büyük suç işlesin müebbet hapis yesin. Hayatı kurtulur. Bedava yemek, kalacak yer.
  • görüşleriniz neler arkadaşlar
  • evet arkadaslar
  • Ben football manager'da böyle teklif görmedim

Şaka bir yana, kardeşinin geleceğini sağlamaya çalışırken bir yandan da ipotek altına alıyorsunuz. Bu teklifin değerlendirmesini yapacak öncelikli kişi kardeşindir bence.
    Ha ben kendim veya kardeşim için böyle bir işe girişir miydim, girişmezdim. Adamın yaptığı hoş bir şey değil kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 17 Şubat 2013; 0:23:38 >
  • o psikolojik baskıyla o çocuk okuyamaz aynı zamanda doktorluk gibi zor bir öğrenciliği ancak devlet üniversitesinde tipi kazanabilmis inek kardeşlerimiz okuyabilir

• GANO kasıp ikinci sene devlet üni sine geçebiliyorsa yapın bence yoksa sakın bulaşmayın derim hocam düzgün bir yerde diş hekimi eczacı veya kaliteli bir öğretmen olsun bence...
    tıp okuyorum ve başka bölüm seçmediğim için pişmanım zor bir bölüm olduğu için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 17 Şubat 2013; 0:33:04 >
  • kıbrıs mezunları tusu kaznabiliyor mu-denkliği varmı önce onu araştır ayrıca ona vereceğiniz paraya 1 sene daha hazırlansın adam gibi kazansın

o 1 sene kalma korkusuyla kardeşinin piskolojisi bozuk olarak çıkabilir onu da düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyatlı

görüşleriniz neler arkadaşlar

7 yil ne demek biliyormusun? Zaten okulu bitirene kadar doktoraydi cartti curttu derken kardesin yas 30 olacak. Birde ustune 7 yil harc ode oldu mu sana yas 37. 37 yasindan sonra o hayat kurtulsa ne olur kurtulmasa ne olur? Yolun yarisi 35 demis sitki taranci. Yolun yarisini gectikten sonra ne anlami kalir ki?

• kardeşim ayaklarına girme burası dh biz yemeyiz

ama kabul etmesin 7 yıl içinde uzman doktor olur ve en az 1 yılda 7 yılda kazanacağı parayı kazanır
  • TIP fakültesini kazananlar kölelik mi yapıyor? Çalış adam gibi bir üniversite kazan. Aileni de sıkıntıya sokma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrezerLatifçi

kardeşim ayaklarına girme burası dh biz yemeyiz

ama kabul etmesin 7 yıl içinde uzman doktor olur ve en az 1 yılda 7 yılda kazanacağı parayı kazanır
    Ben olsam kabul ederdim. 7 yıl ona çalışacaksın ama 7 yıldan sonrası kebap. 4000 e çalışacak desen 7 yıl 1500 den çalışacak sonrası 4000 den devam. Bence gayet güzel bir teklif kabul etsin. Ha ama puanı yine güzel gelir sağlayabileceği istediği bir mesleğe yetiyorsa o mesleğe yönelmesi tabi ki çok daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Wars -- 17 Şubat 2013; 0:55:49 >
  • tıp fakültesinde okuyan biri olarak sana görüşlerimi bildireyim. o adamın teklifini unut önce. seni (ya da sizi) aptal yerine koymuş, onun kölesi olacağına gitsin pazarda meyve sebze satsın daha karlı iş olur

ayrıca söylemek istediğim bir şey daha var, doktorluk artık "hayat kurtarma" mesleği değil. yani öncelikli amaç parasal durumu düzeltip rahat yaşamaksa (ki insanların %98 inde bu böyledir) doktorluk buna uygun bir meslek değil. ben fakülteye 6 yılımı verdikten sonra 5 ya da 6 yıl daha uzmanlığıma harcayacağım. tabi hiç sene kaybetmeden hesaplıyorum bunları. fakültede sınıfta kalmayıp tus'u ilk girişte kazanıp uzmanlıkta da sene kaybetmemek anlamına geliyor, okuyan bilir ne demek istediğimi, bunun sonucunda 12 senen gidiyor hayatından. eğer istediğin şehirde istediğin branşta çalışıyorsan tebrikler sen %5 lik dilim içindesin doktorlar arasında

12 sene sonunda 15-20 bin lira maaş alındığını zanneden insanlar var hala aramızda bu arada, ona da açıklık getireyim. eskidendi o, artık o kadar kolay olmuyor o işler. branşınızda ülkedeki sayılı doktorlardansanız bir ihtimal alabilirsiniz o parayı, o da ilk senede olmaz zaten

bu meslek yerine 4 senelik bir bölüm okunup ondan sonra iş kurulabilir, geri kalan 8 senede aile kurulur para olarak rahatlar insan evini arabasını alır bankaya bir miktar parasını koyar. ya da hiç okumayıp sırf emlak işinden köşeyi dönebilir insan 12 senede. şahsen ben mühendislik istiyordum, teknik konulara ilgim var ve çok seviyorum ama sırf ailemi mutlu görmek adına tıp okuyorum

not: direkt sana hitap etmişim ama kardeşinden bahsediyormuşsun, artık sen ona göre düşünürsün cümleleri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.