Şimdi Ara

Bunu yaşayan var mı aramızda..Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende de sp2 yüklemesinden sonra Xp Pro'yu başlatırken Xp Loading ekranından sonra 5-8 saniye bir ekran kararması oluyor sonra welcome yazısı gözüküp sistem açılıyor..

Bilgisayarımda floppy yok.. 1st Boot cdrom 2.Hdd 3.Network Biostaki boot ayarları bunlar..

Neden böyle acaba? Sizlerde de aynı durum var mı? Alet Sony Vaio Vgn-A serisi..

• Sp2 yüklemesinden sonra olduysa ve eğer konfigürasyonunuz düşükse (özellikle ram, işlemci ve sabit diskler) bu gayet doğal.Yine de 8 saniyeyeye kadara bir beklemenin olmaması gerekir.sanırım biraz dosyalarınızın düzenlenmesi gerekiyor.Partition magic'ği öneririm size.yok zaman alır bir temizlik yapayım derseniz yavaş format atın.Birde kendi cd'niz nehalde bilmiyorum ama mümkünse sp2 entegreli xp cd'si ile yükleme yapın.İşletim sistemi kurarken güncellenmiş dosyalar bu şekilde daha düzenli bir şekilde diskinizde yer alacaktır
  • Aslında ben daha şimdi kurdum Sp2'yi..

Yani devamlı kuruyorumda bendeki alet Laptop..

Recowery'den kuruyorum Cd yok elimizde..Sony İmage olarak koymuş sisteme..

Sp2'de Orjinal Cd'sinden yüklüyorum..Microsoft'un gönderdiği cd yani..

Ama nedense sistemde böyle bir durum sözkonusu..Tüm Update'ler ve sistem güncellemeleri yapıldığı halde bu durum söz konusu...
    Anlayamadım...

Bu arada sistemim 1.5Ghz Centrino 512Mb Ram 40Gb Hdd..1024Cache bellek
  • Birde sistemin açılışını hızlandırmak için Bootvis yapıyorum...

Ama orada bir uyarı var...Oda şöyle...

Bootvis'in Trace Next Boot yaptıktan sonraki grafik çizelgesinde bulunan

DISK I/O Bölümündeki grafiğin hemen üstünde bu uyarı var :

Warning ! Disk Write Caching is Disabled

Bu neden acaba? Düzelsin diye kaç defa recowery wizard ile sistemi yeniden kurdum..
    Ama her defasında böyle...

????
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihferah

Birde sistemin açılışını hızlandırmak için Bootvis yapıyorum...

Ama orada bir uyarı var...Oda şöyle...

Bootvis'in Trace Next Boot yaptıktan sonraki grafik çizelgesinde bulunan

DISK I/O Bölümündeki grafiğin hemen üstünde bu uyarı var :

Warning ! Disk Write Caching is Disabled

Bu neden acaba? Düzelsin diye kaç defa recowery wizard ile sistemi yeniden kurdum..
    Ama her defasında böyle...

????

Aygıt yöneticisini aç ve aşağıdaki değişikliği yap.Sanırım bu ayar biostan da eğer varsa kapalı olabilir.Bir de ide denetleyicilere bak.1. ve 2.cil idelerde takılı aygıtlar DMA modunda mı çalışıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 5 Ocak 2006 17:40:14 >

• Bir üstteki resimdeki ayarla benimki aynı...

IDE içinse durum aşağıdaki gibi....

• Sabit diskin 100mb/sn, optik sürücünde 33mb/sn'de çalışıyor.Bu değerler gayet normal.Şu an itibariyle donanımsal olarak ayarlarda bir problem yok gibi duruyor.Fakat disk önbelleğinin kapalı olduğunu söylüyor.Belki biosta bu türden bir ayarın kapalı durumdadır.Gerçi öyle bile olsa gelişmiş bir sistemde böyle bir ayarın default (disable) olarak gelmiş olması pek mantıklı değil.Böyle bile olmuş olsa windows performansı bazı durumlarda biostan kapalı bile olsa iyi duruma getirebilmek için otomatik olarak etkinleştirir.Sana şunu söyleyeyim ki sistemine iyi bir bakım lazım gibi.Zira bu tür cihazlarda performans ısınma sorunlarından dolayı masaüstüler gibi çok yüksek olmaz.Tavsiyem yavaş format at ve Windows yüklemesini cd ile yap.Yok format atamam dersen disk ya da disk bölümlerini birleştirmeyi dene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslına bakarsanız hocam ben format olayına girdim bu sorunları çözmek için...
    Tabi elimde Orjinal bir cd olmadığından dolayıda gidip edonkey ile 2 tane Xp Pro Bootable edilmiş ve üzerine service pack2 entegresi yapılmış cd ile format atmaya çalıştım..kısmen yaptı..Ama formatı bitirdikten sonra bana fırsat tanımıyor hemen Xp'yi sisteme yüklemeye başlıyor..Bu her iki cd'de de oldu..

Yani ben formatla diyorum c'yi...Format atıldığını söylüyor, sarı çubuk ilerlemesini bitirdiğinde restart atmıyor sistem..Bana sormadan direk xp'yi yüklemeye başlıyor..
    Bu pek sorun gibi gözükmesede işlemi devam ettirdim..Ancak bu seferde başka bi sorun ortaya çıktı.

Xp için ürün anahtarını girmem gerktiğinde bendeki orjinal anahtarı girmeye çalıştığımda kabul etmedi..
    Aynı şekilde bir çok korsan anahtar daha denedim yine olmadı..
    İşin içinden çıkamıyorum açıkçası..

• Birde söylemem gereken önemli bir husus var..Sistemimin donanım updatelerini uyarması için üzerinde bir yazılım mevcut..Vaio Update adında..Bıos update'i yapmam gerektiği için uyarı verdi geçen yıl..
    Bende üreticinin web sitesinden update için gerekli olan bıos dosyasını indirdim ve talimatlarına tam bir şekilde uyarak kurdum..Kontrol ettiğimde bıos versiyonu yükselmişti..
    Hiç bir sorun yaşamadım yani..Acaba bundan kaynaklanan bişey sözkonu olmuş olabilir mi?
    Eğer bir ihtimal diyorsanız bios'u nasıl sıfırlarım?
  • sistemi kurmadan format atacaksan cd yi boot ettiğinde karşına tamir seçeneği çıkacak. onu seçip çıkan dos sayfasına 'format c:' diyecen.
    senin dediğin olay herkeste aynı zaten sen kurulum sayfasın ageçmişin ve kurmadan önce formatlıyosundur. o da önce formatlıyo sonra kurmaya başlıyo.....
  • Ha yani dediğin bölümde yavaş format atabilir miyim xp'ye?

Bende şöyle düşündüm..Şimdi benim alette malum floppy yok..
    Bende netten win98 için başlangıç diskinin birebir kopyasını indirip cd'ye yazıp onunla açıp sistemi direk ms-dos'tan atayım ? Hangisi daha sağlıklı olur?
  • biosu sıfırlamak için biosa girip default ayarlarını yüklemen yeterli.

LOAD STANDART SETTİNGS
    LOAR DEFAULT SETTİNGS

GİBİ BİŞİLER YAZAR GÖRÜRSÜN ZATEN.....
  • 98 İLE AÇARSAN SENİN HDD Yİ GÖRMEZ ZATEN . ÇÜNKÜ 98 FAT32 DOSYA SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYO. SEN DEDİĞİM GİBİ YAP. ZATEN YAVAŞ FORMAT ATACAK.
    EĞER 98 İLE FORMAT ATARSAN BÖLÜNMÜŞ SÜRÜCÜLERİ BİRLEŞTİRİP FAT32 YAPAR FORMATLAR.(DOSYASİSTEMİ NTFS İSE)
  • Hımm evet ozaman sağılıksız bişey olur...

Peki netten indirdiğim sp2 entegreli xp pro neden benim orjina ürün anahtarımı kabul etmez?
    Ayrıca benimmkini kabul etmediğinden bir çok korsanlada denedim yine kabul etmedi?
  • NERDEN İNDİRDİN ONU.
    MİCROSOFTLA İLGİSİ VARSA KARA LİSTEDEKİ ŞİFRELERİ KABUL ETMEZ.
    BENCE BİLGİSAYARCININ BİRİNDEN BOOTABLE SP2 ENTEGRELİ ŞİFRE İSTEMEYEN Bİ CD AL.
    KOLAY GELSİN......
  • Tamamdır hocam sağol..
  • XP'nin 2002 (ilk) versiyonun CD'sini temin etmeye çalış.SP2 entegreli CD'lerin entegre edildiği versiyonun 2002 olması gerekir.Aksi takdirde windows'un hangi versiyonuna entegre edilmiş olduğunu anlaman zor.Bu da yukarıda arkadaşın ifade ettiği duruma neden olur.Bulduğun CD'ye XP entegre et.Yok yapamam dersen "elimde SP2 entegreli CD yok" diyen bilgisayarcılar yalan söylerElinde eğer lisansın varsa ki anladığım kadarıyla var, bu CD'yi kullanman sorun teşkil etmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 6 Ocak 2006 1:55:53 >
  • Şimdi yeniden edonkey ile

Windows Xp Professional Service Pack 2 English + Heb MUI (Bootable With Sp2 Integrated).iso

ve

Microsoft Windows XP Professional Turkish Türkçe Sp1 + Sp2 + Full Update 2005 & Build 2180 & Bootable & Katylımsız Kurulum & By Karabey.iso

indiriyorum...İngilizce versiyon olmasa bile Türkçe olanı kesin uyar görüşündeyim...
  • sistemini bilmeden bişey söylemem doğru olmaz ama tahminim SP2 biraz zorluyor ramini yükseltmeyi dene
  • Centrino 1.5Ghz.. 1024 Cache bellek ve 512MB DDR SDRAM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.