Şimdi Ara

Bunlardan hangisi bios çipi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar notebook anakartında ön tarafta f32-100hip kodlu çip var arka tarafta da f40-100hip kodlu çip var. Bios bozulduğu zaman hangisini kodlamam gerekiyor ? İki çipi de google'a yazıyorum bios çipi olarak görünüyor ?

Neden iki tane var biri olmasa diğeri bilgisayarı çalıştırır mı bunun da cevabını merak ediyorum. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dual Bios diye bi olay var hocam biosun biri göçtüğünde diğeri devreye giriyor ortada kalmamak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Dual Bios diye bi olay var hocam biosun biri göçtüğünde diğeri devreye giriyor ortada kalmamak için
    Valla hiç devreye falan girmedi hocam tabi dediğiniz gibi yedek bios çipi ise Çipi sökeyim derken yolları kaldırdım vs bir ton iş çıktı. Şu an bir tanesi anakartta bağlı değil ve power tuşuna basınca anlık fan dönüyor sonra 3 saniye de bir bir tur dönüyor.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Çipi sökeyim derken yolları kaldırdıysan bir bardak soğuk su iç hocam o pc gebermiştir artık.

Bios çipi her anakartta çıkarılamaz hocam.neden böyle bi hata yaptınız anlayabilmiş değilim doğrusu

• quote:

Çipi sökeyim derken yolları kaldırdıysan bir bardak soğuk su iç hocam o pc gebermiştir artık.

Bios çipi her anakartta çıkarılamaz hocam.neden böyle bi hata yaptınız anlayabilmiş değilim doğrusu
    Normalde programlama kartının kablolu modelleri de vardı çipi anakarttan sökmeden direk kıskaç yardımı ile tutturup programlayabiliyordun ama benim sabırsızlığım yüzünden. Aldığım programlama kartında kablo yoktu çipi Sökmem gerekti havyayla sökerken yollar kalktı. Anakartın PDF dosyasına bakarken bir bios çipi daha gözüme çarptı. Anakarta baktım harbiden ikinci çip var. Acaba onu adam akıllı soksem programlasam çalışır mı

• Riskli bir işlem iyi derecede elektronik deneyime sahip olmanız gerekir hocam. Bence tamirciye vermek en mantıklısı ama yine de siz bilirsiniz.

• quote:

Riskli bir işlem iyi derecede elektronik deneyime sahip olmanız gerekir hocam. Bence tamirciye vermek en mantıklısı ama yine de siz bilirsiniz.
    Sen napıyorsun hocam uzun zamandır görünmüyorsun

Sağlığın sıhhatin yerinde mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekran kartı hangisi daha iyi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Sen napıyorsun hocam uzun zamandır görünmüyorsun

Sağlığın sıhhatin yerinde mi

Alıntıları Göster
    Eyw hocam iyiyiz Allaha çok şükür evlendik çoluk çocuğa karıştık Eskisi kadar aktif olamıyoruz forumda

Foruma 2006 yılından beri üyeyim eski tadı kalmadı be hocam
    Çok tanıdık değerli üstadlarımız abilerimiz vardı hepsi farklı sebeplerden dolayı forumu terketti.

Bizde elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce burda bilgi sahibi oluyoruz yardımcı oluyoruz.

Selametle !!!

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/anakart-tamiri-yapiyorum-markalara-gore-genel-sorunlar--130052348

Bu beyefendi anakart tamiri konusunda uzman, daha iyisini görmedim. Kendisine danışın isterseniz.
  • Sorun halen devam ediyor anlaşılan.

Keşki pc'ciye götürseydiniz? Belki onlar yapabilirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Sorun halen devam ediyor anlaşılan.

Keşki pc'ciye götürseydiniz? Belki onlar yapabilirdi.
    Benzin döküp yakmayı düşünüyorum

• Benim PC win 10 onbord ama ekran kartı varmış gibi gozukuyo format attım yine aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: mh2221

Benim PC win 10 onbord ama ekran kartı varmış gibi gozukuyo format attım yine aynı
    Marka model yazın bakalım. Nedir ne değildir

• Reis toplama bu tecnopc markasida atı ekran kartı takicam onu gormuyo bunlarida silemiyorum donanım değişikliği tara diyorum bı hata ile karşılaştı diyip kapatıp aciyo kendini

• Windows 7 yaptım ama hala onlar duruyor bilgisayarcı ya götürdüm sökülmüş diyor ama format atmama rağmen duruyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.