Şimdi Ara

Bundan 100 yil önce insanlari boyu ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhatwxe

Eskiden yeniçerilerin zırh boylarına bakmışlar, 1.60 geçen tek tük varmış. Ortalama olarak 1.60 mış. Evrimin en büyük kanıtlarından biride bu. Ben böyle en az 50 tane şey saya bilirim.
    Müslümanım ama Evrim teorisi, Cosmos belgeseli vs. Bana mantıklı geliyor.

Banada mantikli geliyor bende muslumanim.Ama evrime inanmak icin illa ateist mi olmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Hz.Yuşa 7 metre falandı sanırım

• 3 5 metre falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hz adem 17 m diye biliyorum

• Bu belirli yuzdeli bir oran değil beslenmemiz ve sağlıkla ilgili gelismelerimiz sayesinde son yıllarda uyuyoruz eskiden aynı kalıyorduk.

• eski nesil çok ağır işlerle uğraştığı için sanmıyorum uzun olsunlar. Ama yeni nesilde evden çıkmıyor çoğu kısa. Anca biraz sporla ilgilenen varsa 1.80 falan oluyor 13 14 yaşlarında
  • daha iyi yaşam şartları boyda etkisini gösterir

• Circassian81 kullanıcısına yanıt
    Konu dışı asosyal tayfası eksilemiş.
  • benim boyum 193 valla

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramparapam

Oğulun babadan uzun olması babanın yaşlandıkça boyunun kısalmasıdır diye biliyorum. Yani senin dediğin gibi bir durum yok. Boy ortalaması hep aynı.

Genetik olarak hesaplandiginda baba+anne/2+13 boyle bir sey. Dogumda ne kadar oldugunda önemli tabi ama bu hesaba göre hanimlar uzadikca bi sonraki erkek nesil daha uzun oluyor ve zaten kizlarda analarından uzun olmali bu ayara göre(istisnalar haric) nesil uzamaya devam eder diye dusunmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: meot1

quote:

Eskiden yeniçerilerin zırh boylarına bakmışlar, 1.60 geçen tek tük varmış. Ortalama olarak 1.60 mış. Evrimin en büyük kanıtlarından biride bu. Ben böyle en az 50 tane şey saya bilirim.

Banada mantikli geliyor bende muslumanim.Ama evrime inanmak icin illa ateist mi olmak gerekiyor.

Söylediginiz evrim olayi biraZ ters yatiyor gibi.. Simdi yeniceriler 1.60 ise 200 yil önce ortalama 1.55 falanmis. Bu hesaba göre milatta insanlar 20-30cm falandi ozaman yada milattan sonra 400-500 yilinda evrim gerceklesti denebilir ama bu kadar kisa sürede evrim gerceklestiyse simdi bi maymun türü hala insan olmaya devam ederdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56E6BEA13 -- 24 Mart 2015; 14:32:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

quote:

quote:

Söylediginiz evrim olayi biraZ ters yatiyor gibi.. Simdi yeniceriler 1.60 ise 200 yil önce ortalama 1.55 falanmis. Bu hesaba göre milatta insanlar 20-30cm falandi ozaman yada milattan sonra 400-500 yilinda evrim gerceklesti denebilir ama bu kadar kisa sürede evrim gerceklestiyse simdi bi maymun türü hala insan olmaya devam ederdi..

Dogru duzgun bilimsel bir veri yok ortada evrimi kanitlayabilmek icin.Boy olayini karistirmiyorum.Bir yonden bakinca dogru yonleri var evrimin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

daha iyi yaşam şartları boyda etkisini gösterir

Şehir hayatı ? Genetiği deiştirilmiş ürünler ? Bolca asosyal varken bu etkenlerde girince boylar yinede uzamış.. Mesela babam köyde büyüdü köy sütü köy yumurtası ağır işte çalışmamış ama evdede yatmamış okumuş oynamış siz bunca köy olayını hiçe sayıp gidip şartlara bağlıyorsun anlamıyorum..
  • quote:

quote:

Kuran Hz.Ademin ilk insan olduğuna inanır. Evrim ise, ilk insan Homosapiens der. Bilim derki senin atan Homosapiens. Bunun alt dallarında İnsanlar, Maymunlar, Heidelberg, Neandertal ve bir tane daha vardı ismini unuttum. Bu 5 ırkta birbirine benzer, ama insan en modernidir. Bundan milyonlarca yıl önce insanlar modern değildi, zamanla beyinlerini geliştirdiler. Maymunlarda kendilerini geliştirseler, onlarda en az insanlar kadar akıllı olur. Kuran Hz.Nuh'un 900 yıl yaşadığını söyler, ama bilim eski insanların ortalama 40 yaşına kadar yaşaya bildiklerini benimser. Kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

dogru oranti yaparsak isa -40 cm di

Hz. İsa yazıcan peygamberlere bile saygınız kalmamış

• Tam tersi eskiden boylar daha uzundu daha çok yaşıyorlardı ortalama 130-175 yaşyaşıyorlardı hatta daha uzun örnek verebilrsek hz.nuh 900 yıl yaşadığı söylenmektedir insanların yavaş yavaş yaş ortalamaları iniyor nedenmi çünkü kıyamete git gide yaklaşıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 24 Mart 2015; 21:21:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RwPuvite

Tam tersi eskiden boylar daha uzundu daha çok yaşıyorlardı ortalama 130-175 yaşyaşıyorlardı hatta daha uzun örnek verebilrsek hz.nuh 900 yıl yaşadığı söylenmektedir insanların yavaş yavaş yaş ortalamaları iniyor nedenmi çünkü kıyamete git gide yaklaşıyoruz...

o zaman bu olaylar çooook uzun zaman önce olmuş mesela 100.000 yillardan daha uzun zamanla kisalmişız ki kisalma farkedilmemiş bile. Ama bana daha çok şey gibi geliyor... Bi kisa insanlar birde uzun insanlar(Ad kavmi) var ama bunun sonuda bir yere cikmiyor.. Acaba hz.adem'den sonra iki nesle ayrildi bir nesil kisaldikca kisaldi obur nesilde uzunmu kaldi ? Mutlaka bu konu hakkinda bilmedigimiz şeyler var..

• quote:

quote:

quote:

Kuran Hz.Ademin ilk insan olduğuna inanır. Evrim ise, ilk insan Homosapiens der. Bilim derki senin atan Homosapiens. Bunun alt dallarında İnsanlar, Maymunlar, Heidelberg, Neandertal ve bir tane daha vardı ismini unuttum. Bu 5 ırkta birbirine benzer, ama insan en modernidir. Bundan milyonlarca yıl önce insanlar modern değildi, zamanla beyinlerini geliştirdiler. Maymunlarda kendilerini geliştirseler, onlarda en az insanlar kadar akıllı olur. Kuran Hz.Nuh'un 900 yıl yaşadığını söyler, ama bilim eski insanların ortalama 40 yaşına kadar yaşaya bildiklerini benimser. Kolay gelsin.

Bilim adami ya da profesor degilim bilimin ilerde neler bulacagini bilmiyoruz simdilerde dogru denilen bir bilgi ilerde yanlis olabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

İlk insan yoktur. Biraz karmaşık ama öyle. Bu arada homosapiensin alt dallarında maymunlar, neandertaller ve heidelbergler yok ve homosapiens ilk cins değil. "ilk insanlar modern değildir." demek ise çok saçma çünkü modernin kelime anlamı "çağdaş". İnsanlığın ilk zamanlarındaki insanların bize göre modern olmalarını beklemek çok saçma zaten modernlik göreceli bir kavram. Ha "ilk insanlar aptaldır" demek daha da saçma. Kafası çalışan tek insan homosapiens değil. Mesela neandertaller de bizim gibi alet yapıp, beyinlerini kullanabiliyorlardı. Onunu dışında diğer cinslerin de kafası( belki hepsi değildir) çalışıyordu diye biliyorum. Tam emin değilim ama çoğu insan cinsi beynini iyi kullanabilirdi diye biliyorum. (Not: Sakın yanlış anlamayın hepsi bizim gibi zekiydi demiyorum).

Boy mevzusuna gelirsek
    Eski insanlar 5 metre vb. yalan. Sadece boyu 2 metreyi bulan bilen bizden daha uzun bir insan cinsi vardı fakat ismini unuttum( Not 2 metre kesin değil fakat bizden uzunu vardı).
    Homosapiens sapiens(biz) ise eskiden abartılı olmasa da daha kısaydı. Zaten mantığı kurarsanız dünyanın yavaş yavaş barış ortamına geçip, yemeğin, yiyeceğin artmasıyla insanların boyunun uzayacağını anlayabilirsiniz.

Not: Yanlışım varsa düzeltmenizi isterim zira anlatması biraz kafa karıştırıcı bir konu.

• git gide küçülüyoz neyin kafasındasın sen.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.