Şimdi Ara

Bundan 100 yil önce insanlari boyu ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep kafami kurcalayan sorudur. Her nesil bi önceki nesilden daha uzun oluyor. (İstisnalar haric) dogal olan babanizdan uzun olmaniz. Anne boyuda önemli tabi ama sonucta hep ileriye gidebilen bir sistemdir. Tahminime gore bundan bi 700 yil sonra turkiye (kalırsa) ortalama boy 2.5 metre olacaktir. Eee peki bundan bi 700 yil önce insanlar 1 metremiydi ? Yoksa hep böylemi sürdu insanlar beslenemeyip şu zamana kadar uzayamadilar mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende senin gibi düşünüyordum ama önce ki insanların daha uzun boylu olduğu söyleniyor. ne oldu da birden kısaldılar anlamadım
  • sen bidaha tahmin etme bence knk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eskiden daha uzundular diye biliyordum?
  • dogru oranti yaparsak isa -40 cm di
  • Neyin boyunu olctuyseniz artık

• Boy ortalaması fazla değişmez. Artık eskisi gibi çok uzun insanlar olmayacak. Boy ortalaması 1.70 ise 1.80 olabilir ama 2.50 olacağını düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilinen boy ortalaması 120 bin yıldan beri 1.55 - 1.70 arası olarak geçiyor. Yani öyle ilk insanlar 5 metreydi yalanına inanmayın uyduruyor canı isteyenler bir şeyler. Boy giderek uzuyor ve daha da uzayacak bunun sebebi genetik mutasyon, beslenme, çevre şartları ve genetiğiyle oynanan besinler.
  • Bence şu yok olma olayları filan oldu ya hep boylar azaldıı-uzadı.

• Eskiden yeniçerilerin zırh boylarına bakmışlar, 1.60 geçen tek tük varmış. Ortalama olarak 1.60 mış. Evrimin en büyük kanıtlarından biride bu. Ben böyle en az 50 tane şey saya bilirim.
    Müslümanım ama Evrim teorisi, Cosmos belgeseli vs. Bana mantıklı geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maymundan sonra baya uzadı insanlar

• önemli olan boy değil işlevidir

• Tamamen beslenme durumuyla ilgili. Türkiye'de çoğumuzun babası bizim gibi geniş imkanlar içinde büyümedi. bizim nesilin boyu o yüzden daha uzun. Bizden sonra belki biraz daha uzar ama öyle kalır. ingilterede sanayi inkılabından sonra ortalama boy 12 santim artmış

• Hz.Yuşa 7 metre falandı sanırım

• İnsanoglunun anatomisi cok uzun olmaya musait degil olsa bile halil ibrahim gibi hantal, agir cekim insan olur

• Bitane foto vardı kalıntı bulmuşlardı.Şimdiki insanın 6 katı felandı.
    Ama 100 sene öncesi mi bilemem daha eskidir
  • yok öle bişey biride mantıklı cevap vermemiş sadece son 100 yıldır teknoloji sanayi sağlık v.s geliştiği için belli bi boy uzunluğu olduğu örneğin 100 yıl önce 160cm ise şimdik ortalama 170 e çıkmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

Boy ortalaması fazla değişmez. Artık eskisi gibi çok uzun insanlar olmayacak. Boy ortalaması 1.70 ise 1.80 olabilir ama 2.50 olacağını düşünmüyorum.

Ama yazdigin sey benimkiyle ayni sonucta sana gore 700 yilda 10 cm atacaksa 7 bin yilda 1 metre atar bana gorede 70 yilda 10cm atarsa 700 yilda 1 metre atar.

• Bu ırklarla ve iklimle alakalı. Tüm insanlık aynı ölçüde değişmez. 100 küsur kilo ağırlıkla antrenman yapan padişah vardı, veya İskandinav hükümdarlarının çoğu 190+ uzunlukta. Bu coğrafyada mümkün bu kadar boy fakat Asya Pasifik tarafında vücut bu tür bi tepki vermiyor, insanlar uzamıyor. Yani doğal şartlara göre oluyor bu olaylar, gelecekte de böyle olacak tabi ortada ırk kavramı kalırsa.
  • Oğulun babadan uzun olması babanın yaşlandıkça boyunun kısalmasıdır diye biliyorum. Yani senin dediğin gibi bir durum yok. Boy ortalaması hep aynı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.