Şimdi Ara

Bunaldım, dayanamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okul birincisiyken,herkes derece beklerken,YGS'de 60k yaptım. Tıp istiyordum. Kaydırma yapmışım türkçede. Kimseye söyleyemedim. Ailem çok tepki verirdi. Hocalarım salak gözüyle bakardı, baktılar birine, biliyorum.
    Sınavın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hala kendimi toparlayamadım. 1 aydır hiç ders çalışamadım. İstediğim hiçbir şeyi yapamadım. Sürekli ödev dayıyorlar dershaneden. Yapmayınca derse giremiyoruz. LYS de eksik çok fazla konum varken ödev yapmaya çalışıyorum sayfalarca. Çabucak bitsin derdinden de sallıyorum zaten çoğunu. Yatakta, koltukta, otobüste falan çözüyorum. Konu tekrarı bile yapmıyorum. Tükendim resmen. Masanın başına oturup elime kalem alasım gelmiyor. Arkadaşlarım harıl harıl çalışıyor, ben oturup sadece izliyorum.
    Çok bunaldım arkadaşlar. Okulda ders çalışamıyorum çok ses var. Zaten çalışasım da gelmiyor. Devamsızlık yapamıyorum, yapsam da tüm gün evde uyuyorum. Dershaneden geliyorum uyuyorum. Ders çalışmak için okula gitmiyorum yine uyuyorum. Sürekli uyuyorum. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Sanki böyle aylarca beni ağır işlerde çalıştırmışlar da yorgunluktan bayılacakmışım gibi. Bitsin istiyorum artık bu işkence. Çok yoruldum. YGS'ye çok çalıştım ve emeğinin karşılığını alamadım. Son denemelerimde 150 neti görmüştüm. Ozdebirde tr 30.su olmuştum. Herkes çok iyi bekliyordu benden. Ben de.
    Artık bir şey yapmaya ne isteğim de gücüm var. Ailem sürekli laf sokuyor sınav sonucum hakkında. Kimsenin benim ruh halimi önemsediği yok. Tek söyledikleri "Çalışmıyorsun". Şunun oğlu bunu yapmış, şu senden daha kötü yapardı senden daha iyi yapmış, bu zamana kadar emeklerimize yazık olmuş, boşmuşsun, herkese rezil ettin bla bla...
    Mezuna kalmamı istemiyorlar. Zaten ben de korkuyorum kalmaya aynı şeyleri yaşarım diye.
    Arada bir çalışasım geliyor Türev falan güzel gözüktü gözüme. Sonra bir bakiyorum ödevler, ödevler, ödevler. Sonra tekrar ödev yapıyorum. Sürekli ödev yapıyorum. Bilmediğim konulara çalışmam gerekirken bildiğim konularım ödevini yapıyorum sürekli. Sırf derse girebilmek için. Bazen yapmıyorum isyan edip, bu sefer de ailem başlıyor ödev bile yapmıyorsun senden adam olmaz diye.
    Kolumu kaldırasım yok. Bıraksalar 24 saat uyurum. Aileme anlatamıyorum, arkadaşlarım iyice işi hırsa bindirdiler, kimse kimsenin umrunda değil.
    Anlatacak kimsem yoktu. Buraya yazmak istedim. Okuduğunuz için sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 150 net yapıp 60k olmak pek inandırıcı gelmedi

Edit:niye eksilediniz anlamadm anlattklari acayip sacma odev veripte dersse almamam nedir ya sn 150 net yap hic odevi yapma yine seni alirlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientifique -- 9 Nisan 2015; 0:06:20 >

Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir.

En Şereflisi sonuncusudur.
  • Kardesim mezuna kal bence demekki kapasiten var seneye allahin izniyle yeni bir sayfa acarsin yaparsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir.

En Şereflisi sonuncusudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıkıldım artık!!
    13 yıl önce açıldı
    Bunaldım
    5 ay önce açıldı
    ARTIK BIKTIM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doktora git ve mezuna kal

• bu durumdan ya antidepresanla kurtulursun (ciddiyim, ailene söyle aile hekimin ya da psikiyatrist lustral yazsın) ya da bence daha mantıklısı bu seneyi sallama, rahatça yavaş yavaş konuları hallet, stres durumundan kurtulur seneye daha rahat girersin hem ilk kez girenlere ilk ygs tokat gibi çarpar, seneye ne yapacağını daha çok bilerek girersin. ailenle görüş, görüşürken ağla, onlar kötü durumda olduğunu kabul etsinler, seneye girmek istediğini falan söyle. hem kötü bir yere gireceğine seneye iyi yere gidersin

Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara, 2/214)

II. Mehmed
    Fâtih Sultân Mehmed Hân - Gazi

"Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir."
  • Lys ye iyice çalış ve okul birinciliği kontenjanının tadını çıkar

Düşündüm hocam doktoru. Reşit olduğum için kendim gitmeyi düşündüm. Aileme hiç ses etmeden. Bu sefer de hem suçlu hem de kendini acındırıyor derler diye. Ama çok yan etkisi var o ilaçların. O yüzden biraz duraksadım, karar veremedim.
    1 aydır kaç kez konuşmaya çalıştım, kaç kez döndü bu konu o masada sana anlatamam. Ama hep ben suçlu kalktım. Hep ben sorunlu olandım. Onların istediği benim başarım değil hocam, millete dönüp bakın bizim oğlan da şuraya girdi, bizimki de şundan daha başarılı oldu diyebilmek. 50 sine gelmiş insanların fikirlerini değişebilmek hiç kolay değil.

• mezunum ve mezuna kalmayı istiyorsan kal ben isteyerek kaldım ailem bana bıraktı kararı tercih etmedim suan için degişen hiç bir şey yok ygs daha hötü geldi lys hayırlısı diyoruz ama kendi tercihimi yaptıgım için pişman degilim eger ailemin baskısı altında kalıp tercih etsem keske kalsaydım falan derdim ama bu sene geçen seneye göre kötü yapsam bile kendi tercihim hayırlısı böyleymiş diye biliyorum
    sana tavsiyem lys ye iyi çalıs ve sonra gönlünden geçeni yap ama kendi istedigini sonra çok pişman olabilirsin

Orijinalden alıntı: ArasssÇ

Düşündüm hocam doktoru. Reşit olduğum için kendim gitmeyi düşündüm. Aileme hiç ses etmeden. Bu sefer de hem suçlu hem de kendini acındırıyor derler diye. Ama çok yan etkisi var o ilaçların. O yüzden biraz duraksadım, karar veremedim.
    1 aydır kaç kez konuşmaya çalıştım, kaç kez döndü bu konu o masada sana anlatamam. Ama hep ben suçlu kalktım. Hep ben sorunlu olandım. Onların istediği benim başarım değil hocam, millete dönüp bakın bizim oğlan da şuraya girdi, bizimki de şundan daha başarılı oldu diyebilmek. 50 sine gelmiş insanların fikirlerini değişebilmek hiç kolay değil.

Normalde böyle bir şey demem ama eğer bu durumdan kurtulmak istiyorsan bir doktora görünmelisin. Her zorluktan tek başına kurtulamazsın. Doktora gittiğinde sorarsın orada yan etkilerinin seni nasıl etkileyeceğini vs.

• Bence sen çalışkan birisin. Herkes mezuna kal demiş. O iş 2. Planın olsun. Lysye çalış. Hiç değilse elinden geleni yapmış olursun. Dershaneyi bence bırak. O nasıl iş ödev yapamayınca derse almıyorlar. Evde disiplinli bir şekilde çalış.

• Ben de mezunum. Geçen sene ygsm cevreme gore iyi olmasa da bana göre çalışmama göre iyi bi sonuçtu yani 16kydi. Ama ben de rehavete kapılıp çalışmadim. Psikiyatriste gitmene falan gerek yok herkesin başına gelebilecek seyler bunlar basit bi bunalim sadece. Eğer ki hedefin hala güzel bi şehirde tıp kazanmaksa mezuna kal. Ama diyorsan ki ben 15-20 bin civarı bi bölümü de severek okuyabilirim, o zaman bence dersaneyi falan tamamen boşver, gitme, kimsenin dediklerini de kafana takma çünkü seni senden iyi kimse bilemez. Eksik konularinin listesini cikar, otur bilgisayarin başına güzelce dinlemeye basla not tutarak, mebin kitaplarini bul biyerden okumaya çalış unite sonu değerlendirmelerini çöz. Ygsden önce böyle netleyapabilirdiysen temelin de iyi demektir, cok zor olmaz 15k ya cekmen. Ama dediğim gibi hala iyi bi sehirde tıp istiyorsan da mezuna kal. Bana herkes -ailem hocalarim arkadaşlarim akrabalarim- kesin istanbulda tip kazanır gözüyle bakarken ygsdeki 16kyi bi de lysde 41k ya düşürdüm çünkü full yattim. Ama seneye kesinlikle çalışacağım dedim mezuna kalmak için babama yalvarmam gerekti acikcasi. Çok şükür diyorum iyi ki tercih yapmamisim. Geçen seneye göre daha güzel bi şekilde çalıştım yani gene sürekli inekleyemedim fitratimda yok öyle bişey sanırım ama çalıştım ve güzel de bi sonuç elde ettim çok şükür. Bence kalirsan da çok güzel olur kalmazsan da, sen moralini yüksek tutmaya bak, kimse senin ne yollardan geçtiğini bilmiyor sadece sonuca bakiyorlar, sen bu sonucu bi sene sonra onlerine koyduğunda da kimse bi sene kaybin olmasina bakmayacak ki o bir sene de zor bi sene olmayacak üzerinde baski olmayacak bu seninle alakali bi durum. Kimseyle kendini karşılaştırmadan bi sene herkesin sözüne kulaklarini tikayacaksin sadece, biz sana güveniyoruz :D çok uzun olmuş :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sectumsempra -- 8 Nisan 2015; 14:16:41 >

• gerekirse dershane yönetimiyle konuş böyle saçma iş mi olur? iki kıçı kırık ödevi yapmadın diye derse almamak ne demek? dershanenin senin çalışma düzenini bozmasına izin verme kesinlikle. derecelik öğrenci olduğun için, lys temelin vardır mutlaka. sınava kadar bi program yap ve 2 ay sık dişini dostum. sana güvenmeyenlerin de yüzünü kara çıkar, kendin için yap bunu en başta. tıp oladabilir olmayadabilir ama sağlam bi çalışmayla en azından 20 binlere çekebileceğini düşünüyorum. hatta çok iyi bir lys ile tıp da olabilir hiç belli olmaz. puanlar çok yakın birbirine. ben 9 bindeyim mesela. benden 3 türkçe sorusu fazla yapan adam 5 bin küsürlerde (benim türkçe 13 yanlıştı). yani demem o ki bırakma çalışmayı, dershane hala ödevde ısrar ederse boşver gitme. internet konu anlatım videolarıyla dolu. sorularını da orda burda bi şekilde halledersin. sen yeter ki iste, gerçekten iste. iş sende bitiyor dostum.

en kısa zamanda tüm gücünle sahalara dönmen dileğiyle =)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.