Şimdi Ara

Bulutlar ve Yerçekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yolda yürürken bulutlara bakarken aklıma şöyle bir soru takıldı. Dünyada yer çekimi kuvveti varsa bulutlar neden yeryüzüne süzülmüyor? İlginç, tuhaf, mantıksız bir soru olabilir sadece bir anlık meraktan dolayı soruyorum. İlginize teşekkürler...

• yer cekimi katı ve sıvılar icin vardır benim tahminimce yani bulut gaz sınıflandırmasına giriyo yogunlugu 0 oldugundan havada asılı kalabiliyor tabi bunlar benim tahminim kesin bilgin yok bu konuda
  • nemli hava kuru havadan daha hafif diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun3

yer cekimi katı ve sıvılar icin vardır benim tahminimce yani bulut gaz sınıflandırmasına giriyo yogunlugu 0 oldugundan havada asılı kalabiliyor tabi bunlar benim tahminim kesin bilgin yok bu konuda

Bak bu da mantıklı bir cevap fakat şöyle birşeyde var eğer yoğunluğu sıfır olsa bile uzayda dağılması lazım çünkü dünyanın döndüğünüde varsayarsak öyle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

nemli hava kuru havadan daha hafif diye biliyorum.

Mantıklı ama tam cevabı bu olmasa gerek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: webdesigner80

quote:

yer cekimi katı ve sıvılar icin vardır benim tahminimce yani bulut gaz sınıflandırmasına giriyo yogunlugu 0 oldugundan havada asılı kalabiliyor tabi bunlar benim tahminim kesin bilgin yok bu konuda

Bak bu da mantıklı bir cevap fakat şöyle birşeyde var eğer yoğunluğu sıfır olsa bile uzayda dağılması lazım çünkü dünyanın döndüğünüde varsayarsak öyle olur.

Yerçekimi gazlar için olmasa atmosfer uçar uzaya giderdi, atmosferdeki gazların gerek Güneşten direk gerekse yeryüzünden yansıyan ışınlardan aldıkları kinetik enerjileri vardır, sahip oldukları enerji ile yerçekimi arasında bir denge vardır, yüksek enerjiye sahip uçucu gazların kısmen atmosferden uzaya kaçtığıda olmaktadır, örneğin manyetik alanını kaybetmiş Marsın atmosferini solar rüzgarlar zayıflatmıştır, dediğim gibi şuan Dünyada havada yüzüyor gibi gördüğünüz bulutların yerçekimi ve enerjileri ile ilgili bir denge konumu vardır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Atmosfer

• Biz nasıl yere basıyorsak bulut gibi hafif elementlerden oluşan gazlar da hava moleküllerinin üzerinde dururlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havada uçuşan cisimler ne olacak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güneş yeryüzünü sürekli ısıttığı için ısınan hava bulutları taşıyor olabilir.Bunu da yerçekimi dengeliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeopleCanFly -- 21 Eylül 2013; 23:02:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynayan sudan cikan buhar neden havaya ucuyorsa oda ondan.
  • webdesigner80 kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: webdesigner80

quote:

Mantıklı mı :(

Yapmayın arkadaşlar.

Yer çekimi ağırlığı olan her şey yani her madde için vardır.

Hava da bir maddedir. Birçok gazın karışımıdır. Dolayısıyla havaya da yer çekimi etki eder.

Bulut da bir maddedir. Buluta da yer çekimi etki eder. Sadece yoğunluğu düşüktür ve havada asılı kalır. Sebebi ise bulutun ağırlığından dolayı havaya yaptığı etki kuvvetinin hava tarafından tepki verilebilecek kadar küçük olmasıdır. Benzeri örnek verildiği gibi bizim yere basmamızdır. Bu da bir etki-tepkidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamyoncu -- 22 Eylül 2013; 10:42:23 >

• Bir gaz topluluğuna etki eden kuvvetler aşağı doğru yerçekimi ve yukarı doğru da gazın basıncıdır. (Yukarı çıkıldıkça hava basıncı düşer, dolayısıyla gaz moleküllerine yüksek basınçtan alçak basınca doğru bir kuvvet etki etmektedir.)
    Gazın sıcaklığının her yerde aynı olduğu durumda, gaz üzerine etkiyen yerçekimi kuvveti ile basıncın yukarı doğru kuvveti eşitlenir ve havanın durağan olmasına neden olur. Şimdi, böyle bir hava kütlesinin bir bölgesinde sıcaklığın yükseldiğini varsayalım. Isınan havanın basıncı alçaldığı için, bu sıcak bölge genleşir. Kısa zaman içinde, sıcak havanın basıncı çevresiyle eşit hale gelir.
    Kısaca, durağan bir soğuk hava kütlesi içinde genleşmiş, yani daha çok yoğun bir sıcak hava kütlesi oluşur. Bu kütleye basınçtan dolayı aşağı doğru etkiyen kuvvet, aynı hacme sahip soğuk havaya etkiyen kuvvetle aynıdır. Fakat, sıcak hava daha çok yoğun olduğu için ve yerçekimi kuvveti gazın kütlesi ile doğru orantılı olduğu için, sıcak havaya etkiyen yerçekimi kuvveti daha fazladır. Bu nedenle sıcak havaya etkiyen kuvvetler eşitlenmez ve aşağıya doğru net bir kuvvet oluşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sis nasıl oluşur araştır
    Cevabı bulacaksın genç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sis nasıl oluşur araştır
    Cevabı bulacaksın genç

Hatırlattığın iyi oldu, yerçekimine dalıp gittik arkadaşa bulutların toz zerreciklerine tutunmuş su damlacıkları olduğunu söylemeyi unuttuk, bulutlar havada serbestce dolaşan gaz molekülleri değildir, rüzgarlar yada benzer sebebler nedeniyle atmosferde uçuşan mikroskobik toz zerreciklerine tutunmuş, yoğunlaşmış su damlacıklarından oluşan bir bütündür.
  • Teşekkürler beyler iyi bir konu oldu. Bilmeyende öğrenmiştir herhalde. Uzun bir araştırmadan sonra bugün bu konuyu çözdüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.