Şimdi Ara

Bulunduğum ortamda maaşı ile hava atan arkadaşımın sonu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
6.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lise mezunu hiçbir ünvanı olmayan babasından kalma dükkanı işleten tiplere karşı önyargılıyım.
  • Hani ortamı bilmiyorum elemanı falan tanımıyorum lafım da ona değil ama parasıyla hava atan insanlardan uzak durun.
  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    1-Babam dedemden daha zengin

    2-Dedem vefat edince 1 milyon küsür tl lik tarla kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dısında sıvacıda mala vuranıda elektırıkcısıde memuru bankacısıda işi bitince



    gider pub'a bulusur yer içerler evlerine giderler.



    Çünkü gelir adaletsizliği yok

    düzgün calısma saatlerı

    Herkes emeğinin karsılığını alıyor.



    Bizim tr'deki gibi fesat içten pazarlıklıda olmayınca insanlar mutlu mesut yaşıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm bırakın şu alın teri, baba malı mevzusunu. Adam ister alın teriyle kazansın ister götü çatlayarak kazansın sonuçta parasıyla karşısındakini ezmeye çalışmış arkadaşın dediğine göre. Bir şeyi nasıl kazandığın onu ileri sürerek sana karşındakileri ezme hakkı vermez. Bu bodycilerin "Ben o kadar götüm çatlayarak biceps yaptım, paşalar gibi de havamı atarım." kafası. Arkadaş da yapması gerekeni yaparak o arkadaşı göt etmiş. Olay bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pipisipispis

    Sen anlatınca ben sinirlendim burdan. Gevşek ağızlılar millete yaranmak için yapmayacağı yok soytarıların. Ben de buna benzer bişey yaşadım üniversiteyi kazanmadan önce.

    Biri inşaat mühendisliğini kazandı ben de bi yeri kazanamamıştım o sene. Milletn içinde sizde bizim işçiliğimizi yaparsın demişti yavşağın biri. Bayağı küfür etmiştim yüzüne bunun. Ben de görüşmüyorum bu uyuzla 4 sene falan oldu.
    Valla ben böyle şeyleri sorun etmiyorum. Sonuçta direkt ezici bir şey dememiş.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Niye böyle sert çıkış yapıyorsun? Ben ne dükkan yönetmek kolay dedim ne de küçümsedim. Adamın arkasında güvence var risk alıyorum demiş, risk sanmış.

    Hiçbir şeyi olmayan birinin sıfırdan inşaa edip kazanmasının ve güzel bir hayata ulaşmasının tadını, başaramayanlar bilemez. O yüzden ne anlatsam boş. Adamın 4 bin lira ile hava attığını mı sandınız gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerlinKaplanı

    o müdür olacak sen eleman aradaki fark bu
    Cringe.
  • Bir akrabam var, kocaman arsada tripleks evi dükkanı vs vardı, iyice yaşlandılar ve komple müteahite verdiler.

    şimdi 80 daireli site dikiliyor, inanıyorum ki 15-20 daireyi onlara vermişlerdir..

    Kiraya versen kafadan 15-20K gelir!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adminastör

    Aslında dedemin tek çocuğu babam. Ablası yani halam evlendi gitti ve ona 1 daire bıraktı sadece. Ayrıca baban hiç bir şey yapamadı etmedi diyorsun ama Yalova da yazlık aldı denize 30metre filandir. Hatta daha önceden bu forumda konu açıp 1 haftalık kiraya filan verdim donanım haberden birisine. Gebze de 2 tane arsa aldı ayrıca Yalova'nın 3 tane köyünde 5 tane arsası var. Araba olarak da kia cee'd var 2013 model. Sağa sola borç belki 60 70 bin para vermiştir senetli olarak yani bence dedemden sonra birşeyler sahibi olmuş.
    Ya birader eleman seni ezmeye çalıştı diye ona lafı sokmuşsun burdaki seni ezmeye çalışanlara laf soksana! Adamlar seni ezmeye çalışıyor, sen dümdüz cevap veriyorsun yahu! Valla ben dellendim burda!
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Belli oluyor herkese tek tek cevap vermeler hakaretler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Her şey para değil işte. Mirastan parayı bulanlar anlayamıyor bunu. Ben doktordan savcıdan mühendisten daha iyi kazanıyorum ben saha iyiyim diyorlar. Oysaki onların hayat standartlarının yanına bile yaklaşamaz. Takıldığı mekan, oturduğu semt, yanındaki kişiler vb. saymakla bitmez...

    bu kadar paraya tapıyorsan git malum meslekle uğraş iyi para var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xakler

    Belli oluyor herkese tek tek cevap vermeler hakaretler
    Kanser oldum. Ama hakaret falan ettiğimi hatırlamıyorum.
  • Dişimle tırnağımla öğretmen oldum ben mesela. O sınavlar stres. Eşek kadar adam olmuşşsundur hala çocuk gibi ders çalışırsın. Ananın babanın yüzüne bakamazsın. Gider arada yük olmayayım diye işe girersin. kpss çalışırken evde kocaman adam yemek canın ister ama yiyemezsin. Bir daha o yılları yaşamak istemem.

    Ama senin ki farklı. Hikayen yok gibi bişey. Dedemden kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demacia

    Her şey para değil işte. Mirastan parayı bulanlar anlayamıyor bunu. Ben doktordan savcıdan mühendisten daha iyi kazanıyorum ben saha iyiyim diyorlar. Oysaki onların hayat standartlarının yanına bile yaklaşamaz. Takıldığı mekan, oturduğu semt, yanındaki kişiler vb. saymakla bitmez...

    bu kadar paraya tapıyorsan git malum meslekle uğraş iyi para var
    Hangi postuma istinaden bunu yazdığını anlamadım. Forumda birkaç gündür cevap sistemi düzgün çalışmıyor. Her şeyin para olduğunu söyleyen yok burda. Burda parasıyla karşısındakini ezmeye çalışan bir yavşak var ve ağzının payını fazlasıyla almış. Boş duygu sömürüsü yapmayın. E daha iyiler zaten. Hayat standardı mı? lol. Hayat standardını belirleyen ne? Para değil mi? Adam parasıyla her mekana girer, cahil de değilse, o kadar zor değil. Her şey takıldığın mekan, oturduğun semt, yanındaki kişiler değil. Rahat bir hayatın var mı o önemli. Bu saydıkların zaten gelip geçici şeyler. Kimsenin kimseye faydası yok.

    Dediğin gibi her şey para değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adminastör

    K birimi nedir? K birimini kullandığına göre yaş 13 15 gibi ve eminim ki bir tanesi bile yoktur boş yorumlar yapıyorsun daha takmayacağım ve daha cevap vermeyeceğim için kusura bakma.
    K birimi oyunlarda 1000 anlamına gelen birimdir. Bunun 13-15 yaşla ilgisi yok. Mmorpg oyunlarına aşina olanlar bu birimleri kullanırlar. Yaşım 26, ben bile kullanıyorum.
  • dostum gelen cevaplarda da örneklerini gördüğün gibi sonradan görmüşlüğün sonucudur bu, okuyup okumamak kendın kazanıp kazanmamak önemli değil, kendini milletle kıyaslayıp kendilerini üstün gören tipler her yerde mevcut, bir yön bulup oradan senden üstünlüğünü ispatlamaya çalışırlar, yani yok uni okumuş yok kendi kazanmış yok miras kalmış bunlar fasa fiso, kendı kazanıp böbürlenen oldugu gibi miras kalıp aynı tiplerde de insan görebilirsin, o yüzden burada sana mirastan vb yönlerden yüklenenleri kafana takma, tabi böyleleriyle takılmanın sana faydası olmaz aksine zararı olur, fesat insandan her zaman zarar gelir, bunlar senden çok senin kazancını mirasını hesaplar senden iyi senin muhasebeni tutarlar dedikodunu yaparlar, bu yaşta bunlara dikkat edip erkenden önlemini aldığın için tebrik ederim, hayatta başarılar bu arada okumanın adı var sadece bi diploma ama al kenarda dursun bu arada askerliğini de erteleyip ilerde kısa dönem gitmeni veya hiç gitmemeni tavsiye ederim şahsen, gidersen askerden sonra fikrin değişir zaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6C7EF6CED

    Bu mesaj silindi.
    Ediyor, hatta fazlası bile ediyor yıkık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertokus

    Dişimle tırnağımla öğretmen oldum ben mesela. O sınavlar stres. Eşek kadar adam olmuşşsundur hala çocuk gibi ders çalışırsın. Ananın babanın yüzüne bakamazsın. Gider arada yük olmayayım diye işe girersin. kpss çalışırken evde kocaman adam yemek canın ister ama yiyemezsin. Bir daha o yılları yaşamak istemem.

    Ama senin ki farklı. Hikayen yok gibi bişey. Dedemden kaldı.
    Bu hayatta herkesin hikâyesi vardır yeğen.
  • Buraya birşeyler yazacağım okuyan olur mu bilemem konu sahibi okusa yeter. Tamamen kendi görüşümdür karakter yapılarına, çevreye göre tartışmaya açık görüşlerdir.

    Öncelikle insanların hareketlerine sinirlenerek kendinden ödün vermemen yani her zaman koruduğun alçak gönüllü tavrını koruman çok daha hoş olabilirdi. Ben üniversite mezunu 3 aydır işsiz biriyim. Etrafımda bir sürü iyi maaşlarla gösterişli işlere sahip olan insanlar, arkadaşlarım var. Hiç birini asla kıskanmam aksine hoşuma gider. Gelelim bombaya; insanların ne yaptığıyla asla ilgilenmediğim halde genelde yaptığım aktivitelerle, katıldığım gezilerle, tatil planlarımla hatta yediğime içtiğime giydiğime kadar kıskanılabiliyorum. Bazen hiç bir yerden geliri yok nasıl yapıyor diye arkamdan konuşulduğu oluyor bu 3 ile 6 bin tl arasında kazanan tayfa tarafından. Benim özelliğim ekonomik düzenimi akıllıca yönetmem, kimsenin malında mülkünde yaptığında yediğinde giydiğinde gözüm olmaması. Çalıştığım dönemde bir tane 100 tl lik bir tane 300 tl lik ayakkabı alıp onlar ile mutlu olabiliyorum. Kaldıki ülkemiz şartlarında bence lüks sayılabilecek seviye. Onlar ise 500-800 tl lik 3-4 tane ayakkabı alıp, iş yerinde ezik görünmemeyi dışarıda insanlar tarafından da belli bir seviyede olduklarını göstermeyi önemsiyorlar. Bir ortamda genelde hep yaptıklarını anlatırlar, yaptıkları aktiviteleri çok havalı ve lüks gibi göstermeye çalışırlar. Ben ise sosyal medya zaten kullanmıyorum paylaşmam (sadece hesaplarımdan merak ettiğim şeylere bakar çıkarım) ortamda bile sorulmadığı sürece anlatmam. Tabi bu şekilde narsistlik sezmediğim insanlarla hoş sohbetlerde paylaşabilirim yaptıklarımı ama hava atma atmosferi asla olmaz.
    Sana paranın kimden nasıl kaldığının bir önemi yok bence. Burada fesatlığından çatlayanlar seni eleştirebilir. Bu hayatta herkes bilir çalışıp bir şeyler elde edince daha keyifli harcandığını sen de bilirsin. Bu fesat kesim sana miras kaldığını duyunca tüm hayatın beleş gibi görürler ama ilerde bir miras davası olsun o zaman izle nasıl düşerler peşlerine. Bana kalan bir miras vs. yok olması da çok çok zor kimse yanlış anlamasın. Bu boş hayatta maddi değerlere önem vererek bir yere varamayız. Hayatımızı keyifli dürüst sürdürebilmenin yollarını aramalıyız bence. Adamın bir defa çok muhabbetinin olmadığı insanlar ile aynı ortamdayken sen lise mezunuydun napıcaksın demesi çok şeyi açıklıyor. İnsanlar bir günde dolar alıp satarak bu uzman-uzman yardımcısı pozisyon seviyesi maaşların bir yıllık getirisini kazanıyorlar ve gelir vergisine takılmadan :). Seviyeler bu kadar yerlerde olunca biraz bir şeyler elde edenin yürüyüşü bile değişiyor. En azından psikolojik olarak toplumun seviyesi yükselmelidir.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.