Şimdi Ara

Bulldozer Turbo Core Hakkında Bir Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yakında fx-8120 alacağım, ancak turbo core ile ilgili kafama takılan bir soru var. İşlemci 3.1 ghz ve turbo ile 4.0 ghz olabiliyor. Şimdi ben bir uygulama açtım ve uygulama sadece tek çekirdeği tam kapasitede kullanıyor, tek çekirdek desteklediği için kasma meydana geliyor. Turbo core, tek çekirdek full kullanılınca mı devreye girer yoksa bunun belli bir sınırımı var örneğin üç çekirdek zorlanınca o zaman mı aktif oluyor turbo core?

Eğer tek çekirdek zorlanınca turbo core aktif oluyorsa oc yapmama gerek yok, turbo core ile zaten 4.0 oluyor çekirdeklerden biri %100 olursa??

Teşekkürler.

• AMD nin olayında, P state diye şeyler var. Yük durumuna göre ayar veriyor ama bu bütün çekirdeklerin veya modüllerin kullanılmasını yada kullanılmamasıyla tam alakalı değil. Bütürn çekirdekler kullanılırken de Turboya girebilme imkanı var, ama frekansı az daha düşük. Base intermediate higher diye 3 tane p-state var (sırasıyla p2 p1 p0). P1'e bütün çekirdekler aktif iken geçebiliyor, yani 8150 için mesela 8 thread varken 3.9'a çıkabilir. p0 high state geçmesi için 4 modülden 2 sinin boş olması gerekiyor, yani 4 thread ile 4 çekirdek çalışırken P0'a geçip 4.2 ghz'e çıkabilir(tabi 1 thread ile de 4.2ghz'e de çıkabilir, toplam 8 çekirdeğin yarısı boşken P0'a geçip 4.2 ye çıkabiliyor yani, yada 8120 için 4.1'e).

Sorması ayıp imzadaki i3 yerine mi düşünüyorsunuz?

Yannız turboya geçmesi demek, sürekli max turbo hızında kalıcak demek değil, yani yine 8150 için mesela sürekli sabit 4.2 de çalışacak demek değil, P1 (3.9) ile P0(4.2) arasında zıplamalar olabilir, ama sonuç olarak stok hızdan elbette daha yüksek sonuç almanızı sağlar. Duruma göre %10 lara kadar programda hız farkı demek.

• Anlatım için teşekkürler, evet i3 yerine alacağım, anakartım oc desteklemiyor ve bozuk, bu yüzden komple kasa değiştireceğim(ekran kartı, power hariç). Sistemi ek olarak 120 gb max iops ssd ile güçlendireceğim.

Orijinalden alıntı: Reliq

Anlatım için teşekkürler, evet i3 yerine alacağım, anakartım oc desteklemiyor ve bozuk, bu yüzden komple kasa değiştireceğim(ekran kartı, power hariç). Sistemi ek olarak 120 gb max iops ssd ile güçlendireceğim.

bendede fx8120 işlemci varda oynadığım online bir oyun var senin dediğin gibi oyunda tek çekirdek kullanıyor %100 olarak bu yüzdende pc kasıyor :S Bu kasma olayını kaldırmak için ne yapmalıyım ?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.