Şimdi Ara

bulgaristanda paypal hesabı açmak üstüne tecrübe ve sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
7.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

paypal kapandığı için işi gücü bıraktık yurtdışından nasıl paypal hesabı açarız onla uğraşıyoruz.

öncelikle paypal türkiye ile konuştum ve bizzat müşteri temsilcinin dedikleri şöyle

1) paypal martta dönecekmiş dedim, alla alla benim haberim yok dedi :) şehir efsanesi yani. adamın dediği "bize söylenen 2017 başında yada ortasında yeniden lisans başvurusunda bulunacaklarmış". Lisans başvurusunun sonuçlanması ne kadar sürer hiçbir fikri yok.

2) bulgaristan üzerinden VPN/VPS kullanırsanız dedi bunu tespit ediyoruz ve hesabı kapatıyoruz dedi. (benim yorumum şöyleki bulgaristanda vpn/vps hizmeti veren şirketlerin kullandırdığı IP adresleri belli zaten, paypal için zor değil bunları tespit etmek)

3) ben bulgaristana telefon edip dialup 56k ile modemle internete bağlanırsam ne yapacaksınız dedim. o konuda bilgim yok dedi.

4) hesap onayı için gerekebilecekler --> banka hesap bilgileri, kimlik kartı bilgileri, üstünde visa/mastercard olan banka hesap kartı, bulgaristan cep numarası

paypal türkiye ile bunları konuştukdan sonra benim çözümüm aşağıdadır ;

1) Önce bulgaristan vatandaşı bir muhacir arkadaş buluyorsunuz.
    O arkadaşa %10'mu verirsiniz yemeğemi götürürsünüz nasıl ikna edersiniz siz bilirsiniz.
    2) muhacir arkadaş bulgar bankasında hesap açacak.
    3) muhacir arkadaş bulgar hesabı için üstünde visa yada mastercard logoso olan bankamatik kartına başvurcak.
    4) muhacir arkadaş bulgar cep telefonu hattı edinecek.
    5) muhavir arkadaş bulgaristandan ikametgah senedi alacak.

bu belgeleri topladıktan sonra paypal.com 'a bulgaristan IP üstünden bağlanmak için 3 çözüm var.
    VPN/VPS kullanmayı unutun (paypal türkiye müşteri hizmetlerindeki eleman tespit ediyoruz dedi)

çözüm 1)
    -------------------
    ttnet sabi hattınızdan sabit hatları her ay X dakika arama hakkınız varsa, bu dakikalar KADEME 1 ülkelerinden bulgaristanıda kapsıyor. ttnet'i arayıp bunu teyit ettirin. hatta bu ara kampanya var, ayda 23 tl sabit ücret ve ayda 500 dakika bulgaristan dahil ücretsiz görüşme paketine üye oldum.

bulgaristanda dialup internet hizmeti veren bir şirket bulmamız lazımki daha bunu beceremedim. ama Türkiyede bile dialup hizmet veren 2 şirket (ttnet, superonline) var araştırsam dahada vardır. Bulgaristandada olma ihtimali çok yüksek

çözüm 2)
    -------------------
    bulgaristanda bir internet kafe ile anlaşıyoruz. saati 1 tl ise kardeşim saati 2 tl vercem :) ama bana bir proxy uygulaması kuracak ben uzaktan yarım saat bağlanıcam ve proxy uygulamasını kapatacak. o proxy üzerinden paypal'e bağlanıyoruz.

çözüm 3)
    -------------------
    edirne gibi bulgaristan sınırındaki illerimize gidip, sınıra yakın yerlerden bulgar baz istasyonları üzerinden mobilden paypale giriyoruz. mesela egede yunan adalarının baz istasyonları daha güçlü sinyal verdiği için yunan baz istasyonu üstündne konuşup fahiş fatura ödeyenler hakkında haberler çıkmıştı.

bulgaristanda yaşayan yada tanıdığı olan arkadaş varsa 2 konuda yardıma ihtiyacım var ;

1) bulgaristanda türkçe bilen internet kafe sahibi arkadaş biliyormusunuz ?
    2) bulgaristanda dialup internet hizmeti veren bir firma biliyormusunuz ?

teşekkürler.

lütfen herkes şehir efsanelerini copy+paste yapmadan , BİZZAT kendisi yaşadığı yurtdışı paypal tecrübelerini paylaşırsa birbirimize faydamız dokunacağını düşünüyorum.

iyi geceler

• Böyle çözüm mü olur hocam ? Bulgaristan vatandaşlığına geçseniz daha kolay olurdu
  • amerikada yaşıyorum, paypal hesabım var

bana komisyon verin ben ödeme yaparım :D
  • hocam ben satış yapıyorum.
    birşey satın almayacam.
  • sizin kadar teferruatlı bilmiyorum ama hesabı iki ülkeden de kullanılacak şekilde ayarlayanlar var, gürcistan üzerinden, o zaman VPN ye gerek kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBH_Admin

hocam ben satış yapıyorum.
    birşey satın almayacam.

Hocam ne satiyorsunuz? Bu paypal kapandıktan sonra çok mağdur olan gördüm biz ithal eden bir ulkeyiz siz ne ihraç ediyorsunuzki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda hala merak içinde olan arkadaşlar varsa açan yurt dışında şirket kurarak PayPal hesabı açanların deneyimlerini okuyabilirler;https://para444.com/ebay-etsy-paypal-alternatif-odeme-yontemi-sorunu/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bulgaristanda hesap açabilirim ama bulgaristandan internete girme filan çok sıkıntılı işler. Komisyon karşılığı bu işi yapanlar daha cazip gibi.
    Ben 3dhubs tan 3dyazıcı servisi, yabancı sitelerde 3d tasarım işleri yapıyorum ve şimdi etsy ile satış yapmayı düşünüyorum ama bu paypal problemi gerçekten sürekli karşıma çıkıyor. Umarım en yakın sürede paypal geri gelir.

Geçen hafta paypal hesabımda 0,28 kuruş görmüştüm çekeyim dedim ve işlem başarılı oldu. Sanırım para açık olduğu zamanlardan kalma olduğu için böyle oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.