Şimdi Ara

Bulgaristan plovdiv tıp üniversitesinde okuyan var mı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
10.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bu sene Sofia tıpa başlıyorum hayırlısıyla ve kötüleyenlere inat şunu belirtmek isterim ben İTÜ Matematik Mühendisliğini bırakarak sofiya gidiyorum. Bu bölümü 2005 yılında 360 puan alarak ve türkiye de ilk 6000 içine girerek kazanmıştım şimdi şunu belirtmek isterim arkadaşlar . Bulgaristanda tıp okumak ya da diş hekimliği eğitimi almak türkiyede bir yer kazanamayanların yapacağı iş değildir sadece..
  • eudomania nasıl gittin, şartlardan biraz bahseder misin rica etsem? tekrar öss'ye girdin mi? vs. vs. bu konuda hiç bi bilgim yok da bulgaristana gitme ihtimalim de var iş sebebiyle..o yüzden öğrenmem lazım kesin..
  • evanescence12 öncelikle teşekkür ederim kardeşim bana destek verdiğin için

eudomania sofya tıp'a mı yazıldın yoksa st kliment tıp'a mı yazıldın ? onayın geldi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evanescence12

eudomania nasıl gittin, şartlardan biraz bahseder misin rica etsem? tekrar öss'ye girdin mi? vs. vs. bu konuda hiç bi bilgim yok da bulgaristana gitme ihtimalim de var iş sebebiyle..o yüzden öğrenmem lazım kesin..

öss girmen gerekmiyor tıp içim lise fizik kimya ve biyoloji ortalaman 3 üstü olman başvuru yapman için yeterli ama 4 de yakın olursa daha iyi olur eczacılık ve diş için ise bu derslere matematikte ekleniyor
    başlıca kuralı bu
    Bildiğim kadarıyla ama bu yıl başvurular sona erdi..
  • soyfa tıpa yazıldım ve onayım geldi fakat başvurular spna erdi sanırım
  • iyiymiş sevindim bende st klimet'te tıp için başvurdum onayım geldi şimdi vizeye başvuracağım
  • ben 2003 çıkışlıyım ama liseden, 3sene okudum, bir sorun olmaz değil mi lise notları konusunda?
  • komalemdarı pek takmayın sanırım Türkiyede Tıp'a yerleşememiş yurtdışına gitmek istemiş ama babası para yok demiş ondan dolayı bi acı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lorik.Cana

komalemdarı pek takmayın sanırım Türkiyede Tıp'a yerleşememiş yurtdışına gitmek istemiş ama babası para yok demiş ondan dolayı bi acı var

o kadarda ağır yazmayalım be kardeşim tamam adamın bizle bir alıp veremediği var ama olsun insanlık bizde kalsın
  • quote:

komalemdarı pek takmayın sanırım Türkiyede Tıp'a yerleşememiş yurtdışına gitmek istemiş ama babası para yok demiş ondan dolayı bi acı var

Walla kusura bakma tıp dahil sağlık sektörü ilgi alanım değil.Ayrıca babam mütahit yani durumumuz iyi sayılır.Babam üniversite işini bana bıraktı özel yada devlet sen bilirsin dedi.Ayrıca erasmus ile ingiltere yada abd ye gitmek istersen ona git eğer onu istemessen yaz tatilinde seni yurt dışına göndereyim dil öğren dedi.

Ama ben sizin gibi kanı ve senin gibi öğrencileri 3 kuruş etmez üniversiteler yerine egeyi tercih ettim.Şu an başladınm okula gayet memnunum.Şu an içinde erasmusu değilde yurt dışı 3 ay dil eğitimi düşünüyorum.

Bu yazdıklarım doğrudur.Ama ben sizin gibi kendimi kandırmak istemediğimden böle ucuz numaralara başvurmuyorum.Yukarıda adam yazıyor yok biyoloji ortalaması 3 ün üstünde olacakmış.Ben anadolu lisesinde okumama rağmen zaten 4-5 tir ortalamam.

Gidip orda 4-5 yıl aylak aylak dolaşacaksınız sonra gelip diyeceksiniz ki ben tıp okudum ama hiçbir özel hastane sizi kapıdan içeri bile almıyacak.Bırak doktor olmayı bi pansuman bile yapamıyacaksınız.

Ama gerçekleri söyleyince ben suçlu olurum.Benim hiçbir yaram yok Zaten türkiyenin en kaliteli üniversitelerinden birinde okuyorum ve buraya alın terimle geldim Sizin gibi 3. dünya ülkelerinin üniversitelerinde rüşvetçi hocalar tarafında not verilerek geçirilmiyorum

Yani acısı olan sensin.Zor bela barajı aşmıssındır.Dersanelerde en son derece sınıfındansındır.Çevrendekiler iyi yerlere girince '' Bubaaaa beni bulgaristana gönderrr ıngaaa ıngaaa '' diye sızlanıp gidiyorsundur oraya.Okulda dersanelerde filan hep ezildiğin için eziklik psikolojisinden kurtulmaya çalışıyorsundur

Sana ibrahim tatlısesten '' buda gelir , buda geçer ağlamaaa '' şarkısını gönderiyorum

Vee ayrıca şu an farkındaysan ege'nin kalitesi değil bulgaristandaki üniversitelerin kalitesi tartışılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komalemdar -- 15 Ekim 2010; 22:45:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komalemdar

quote:

Walla kusura bakma tıp dahil sağlık sektörü ilgi alanım değil.Ayrıca babam mütahit yani durumumuz iyi sayılır.Babam üniversite işini bana bıraktı özel yada devlet sen bilirsin dedi.Ayrıca erasmus ile ingiltere yada abd ye gitmek istersen ona git eğer onu istemessen yaz tatilinde seni yurt dışına göndereyim dil öğren dedi.

Ama ben sizin gibi kanı ve senin gibi öğrencileri 3 kuruş etmez üniversiteler yerine egeyi tercih ettim.Şu an başladınm okula gayet memnunum.Şu an içinde erasmusu değilde yurt dışı 3 ay dil eğitimi düşünüyorum.

Bu yazdıklarım doğrudur.Ama ben sizin gibi kendimi kandırmak istemediğimden böle ucuz numaralara başvurmuyorum.Yukarıda adam yazıyor yok biyoloji ortalaması 3 ün üstünde olacakmış.Ben anadolu lisesinde okumama rağmen zaten 4-5 tir ortalamam.

Gidip orda 4-5 yıl aylak aylak dolaşacaksınız sonra gelip diyeceksiniz ki ben tıp okudum ama hiçbir özel hastane sizi kapıdan içeri bile almıyacak.Bırak doktor olmayı bi pansuman bile yapamıyacaksınız.

Ama gerçekleri söyleyince ben suçlu olurum.Benim hiçbir yaram yok Zaten türkiyenin en kaliteli üniversitelerinden birinde okuyorum ve buraya alın terimle geldim Sizin gibi 3. dünya ülkelerinin üniversitelerinde rüşvetçi hocalar tarafında not verilerek geçirilmiyorum

Yani acısı olan sensin.Zor bela barajı aşmıssındır.Dersanelerde en son derece sınıfındansındır.Çevrendekiler iyi yerlere girince '' Bubaaaa beni bulgaristana gönderrr ıngaaa ıngaaa '' diye sızlanıp gidiyorsundur oraya.Okulda dersanelerde filan hep ezildiğin için eziklik psikolojisinden kurtulmaya çalışıyorsundur

Sana ibrahim tatlısesten '' buda gelir , buda geçer ağlamaaa '' şarkısını gönderiyorum

Vee ayrıca şu an farkındaysan ege'nin kalitesi değil bulgaristandaki üniversitelerin kalitesi tartışılıyor

Bulgaristan üniversiteleri çok kötü üniversite değildir bunu önce bil ayrıca yurtdışına gidecek olursam son gideceğim ülkelerden biri Bulgaristan olacaktır oda ayrı konu ama eğitim kalitesi olarak değil yaşam standartları
  • quote:

quote:

arkadaşlar bakın benim yaşım 24 ve öncelikle rica ediyorum seviyeyi düşürmeyelim. Sonuçta bu bir tercih meselesi. Belirtmek isterim bulgaristandaki tıp fakültelerine sadece türkiyede bir yer kazanamayanlar gitmez. Ben İTÜ gibi bir üniversiteyi bırakıyorum çünkü sevdiğim mesleği yaparak insanlığa ve memleketime en güzel böyle yararlı olabileceğimi düşünüyorum.
  • benim bir arkadaşım var kendisi BG göçmeni ve çifte vatandaş.liseden mezun olduktan sonra sınava girdi istedeği yeri kazanamadı.sonra butik dershaneye yazıldı dünyanın parasını verdi ve yine olmadı.ondan sonra bulgaristanda okumaya karar verdi.gerisini siz düşünün.
  • sonuçta ne yapmak lazım gitmeli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafia311

benim bir arkadaşım var kendisi BG göçmeni ve çifte vatandaş.liseden mezun olduktan sonra sınava girdi istedeği yeri kazanamadı.sonra butik dershaneye yazıldı dünyanın parasını verdi ve yine olmadı.ondan sonra bulgaristanda okumaya karar verdi.gerisini siz düşünün.

Benimde bi arkadaşım diyarbakırda iki yıllık okurken (bölümünü tam hatırlamıyorum saçma bişeydi) bi baktım bulgaristanda bilgisayar mühendisliğine gdiyor

Çarpım tablosunu sorsan onuda bilmez.Dedi ki 1000 euro ek para verip adamlardan sınıfta kalmama garantisi aldım şimdi çatır çatır geziyor pardon çatır çatır okul okuyor
  • hepinizin yazılarını hafta sonu boyunca bir şey yazmadan okudum ve dinledim
    1 bu okulların ( bulgaristandaki ) ismini bizler düzelteceğiz
    2 evet okula başvurmak için 3 ortalama yeterli ama almazlar bu yıl 4 ortalamayı zor aldılar
    3 biz türklerden başka yunanlar sırblar macarlar ve bulgarlar okuyor bu okulda
    4 eğer okulun yılık fiyatı 4600 euro olmasaydı 10000 euro olsaydı bu tartışmalardan biri bile olmazdı
    5 bu okullar gerçekten köklü ve deneyimli ünvler ama ben sadece sofia st kliment , sofia tıp ünv ve new bulgaria unv için söylüyorum diğerlerini araştırmadım ve bakmadım
    6 evet bu okullara belki türkiyede adam olamayan 3 5 salak çapulcu başvura bilir ama merak etmeyin sizin fakültenizin bir yan fakültesinde de var onlar belki seninde fakültende var bunlar senin ünv kötü yapmaz aynı şey bg deki bu ünvler içinde geçerli
    7 bu okullarda gerçekten okunur her şeyiyle iyi okullardır

eski yazılarımda yazdığım gibi benim şu anda orada okuyan 5 tane arkadaşım var ve bende gittim baktım ben ole bir şey araştırmadan konuşmuyorum yine eskiden söylediğim gibi oraya gidincede bilgilendirme yazılarımı yazacağım
  • quote:

Hocam bence bırak öyle dandik üniversitelerde sağlık bölümünü okumayı.Orda okuyanları tanıyorum adam aspirinden başka ilaç adı bile bilmiyor.

Birde orda okuyp millete bakacasınız.İnsan bu yani.Yapacağınız en ufak bişey bi insanın ölümüne bile neden olabilir.Sağlık şakaya ve kıytırık eğitimlere gelmez.Bence boşver.

o dediğin ünv tenin referansı hacettepeden daha büyüktür. Bizim ne kadar doğulu ve kız için gelen türk varsa orada dolmuşlar.

iki kelime bulgarca bilmiyorlar cerrahi okumaya dişçilik okumaya kalkıyorlar. dersleri geçemiyor gidip prof lerle konuştum bir kaç kere yakın arkadaşımın ricası üzerine, adam da aynısını dedi . yarın öbürgün bunların önüne insanlar yatıcak, insanların hayatını tehliyeke atmam bu sorumluluğu alamam demişti. bende haklısınız diyerek sürekli ayrıldım. aslında iyi de yapıyorlardı .

bu arada dediğin ünvteden ERASMUS la polonyada okuyan türk kızı da var. ingilizceyi ana dili kadar bilince okuduğunu anlayınca başarması kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 19 Ekim 2010; 11:08:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mafia311

benim bir arkadaşım var kendisi BG göçmeni ve çifte vatandaş.liseden mezun olduktan sonra sınava girdi istedeği yeri kazanamadı.sonra butik dershaneye yazıldı dünyanın parasını verdi ve yine olmadı.ondan sonra bulgaristanda okumaya karar verdi.gerisini siz düşünün.

Benimde bi arkadaşım diyarbakırda iki yıllık okurken (bölümünü tam hatırlamıyorum saçma bişeydi) bi baktım bulgaristanda bilgisayar mühendisliğine gdiyor

Çarpım tablosunu sorsan onuda bilmez.Dedi ki 1000 euro ek para verip adamlardan sınıfta kalmama garantisi aldım şimdi çatır çatır geziyor pardon çatır çatır okul okuyor

sonra hocalar ve bulgarlar "siz türkler" diyince bizimkiler kızıyor. adamlar haklı. deli gibi okusunlar 10 sorunda 7 yapması lazım ki geçsin. bizim amele çoban parasıyla bir soru yapmadan bile sınavı geçsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 19 Ekim 2010; 11:16:03 >
  • Bluedevil86 kardeşim evet doğru söylüyorsun öyle öküz ve mal çok ama bunlar türkiyede ünvlerde hiçmi yok yok derseniz haksızlık edersiniz.
    şu da varki benim gibi gerçekten oraya eğitim almak için giden ve hakkını veren insanlarda var.
    bir yeri kararken yererken 3 5 çapulcuya kanmayın
    yazınızda referans dan bahsetmişsiniz bizim işimiz ünvin başarısı olması gerek orayı kötüye kullanan insanlar değil daha öncede söylemiştim

sen iste yeter her yer harvardtır senin için ama malsan eğer heryer okulu olmayan köydür senin için
  • son olarakta başka bir ülkeye gidiyorsunuz helede eskiden osmanlıya bağlı olan bir ülkeye bu nedenle bu nedenle orada bağıra bağıra gerile gerile ben türküm ben osmanlı torunuyum diye ortalarda gezerseniz sadece bulgaristanda değil birçok ülkede barınamazsınız çünkü bizde olduğu gibi her ülkeninde uç grupları vardır
    bu arada tabikide bulgarca öğrenmek bu ülkede yaşamak için şart olan bişey halk ingilizce bilmiyorlar denebilir çok azı ingilizce biliyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.