Şimdi Ara

Bulgarca bilen varsa şu ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bezumna ludost diye bir şarkı var da ne demek acaba? elena söylüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

bezumna ludost diye bir şarkı var da ne demek acaba? elena söylüyor.

akilsiz cilginlik ...
  • saol biraderim , bu bulgrca acayip tatlı bir dil , kulağa çok hoş geliyor.
  • quote:

saol biraderim , bu bulgrca acayip tatlı bir dil , kulağa çok hoş geliyor.

valla berbat bir dil cok zor . bir kelime kadin icin ayri , erkek icin ayri , cocuk ve cansizlar icin ayri ekler aluyor . Ama kizlari cok guzeldir . konusmasalarda oyleler
  • sen bulgaristanda falan mısın , turist olarak gelsk kaça çıkarız yaklaşık ?
  • Ben Bulgaristan Balkan Göçmeniyim.Ama Ufak Tefek Kelimeler Dışında Bulgarca Bilmiyorum İlk Defa Bu Yaz Gidicem Kısmet Olursa Dilin Yapısın Vs Bilmemde Kızları Çok Güzel Diyolar Gidersem Milli Olmadan Gelmem.Bulgaristan'a Turist Olarak Gitmenin Maliyeti Hakkında da Pek Bilgim Yok Ama Çift Vatandaş İsen Sadece 60-70 Ytl Arası Yol Parası Harcarsın
  • quote:

sen bulgaristanda falan mısın , turist olarak gelsk kaça çıkarız yaklaşık ?

valla fiyatlar pek vurmuyor ama gidincede onunde duramiyorsun , bana ortalama bir gece 80 ytlye cikiyor diskoda . zaten haftada 3 aksam cikiyorum ... ama 1 haftaligina geliceksen otel , yol masrafi haric cebinde 200 euro olsun ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben direk Türk olarak gidicem çifte mifte yok , fiyatlaarı ucuz ama yemekler çok kötü diyorlardı giden arkadaşlarım ,bir de bizim milleti sevmiyorlarmış . ya bulgaristan ya yunanistan hangisi daha iyi ağırlarsa...
  • quote:

ben direk Türk olarak gidicem çifte mifte yok , fiyatlaarı ucuz ama yemekler çok kötü diyorlardı giden arkadaşlarım ,bir de bizim milleti sevmiyorlarmış . ya bulgaristan ya yunanistan hangisi daha iyi ağırlarsa...

mesela ben bugun nsa denilen spor akedemisnde top oyanamaya gittik , kosu pistleri dolu oldugu icin bened bos bir cim futbol sahasinda kosuyordum , o aradada iki kiz oturdu sahanin kenarindaki banka oturmuslardi . ben top suruyordum 1 tur oyle atayim dedim , kizin biri ayagini uzatti topa vurmaya calisti , ben calim la atinca kiz iskaladi , iste bunlar gulustuler . sonra tekrar kosarkende "1-2 .1-2 " diyerek takiliyorlardi . yani yapacagim tek sey yanlarina gidip konusmakti . Ama iste Turkuz ya . Sonra elinde kyisi ve kriaz posetleri ile 2 arkadasim geldi ( turkuz ) biz turkce konusunda kizlar kalkip gittiler . Turkleri sevmezler . Heleki esmer tenli isen acik olmak gerekirse sana cinege deler ...

Buraya gelen cogu kiside sallar , kiz ayarladim falan diye . Ben balkan turkuyum beyaz tenliyim zaten kizlar bana turk demez , ben onlara gore osmanlinin turklestirdigi bulgarlardanmisim . Nasil isterse oyle desinler ama tipin varsa sorun yok . Mesela dun aksamwww.vbox7.com sitesinde bir bulgar bayanla tartistik , iste resmimi istedi , ben gonderdim , oda kendininkini gonderdi ( ben 23 yasindayim o 30 ) . Sonrasinda bizim tartisigimiz turk-bulgar catismasi birden cinsel hayat muhabbetine dondu . Kamera falan acicakti skype da gecenin 1 inde. Yani dedigim gibi sana bagli eger kiz icin geliceksen ... ama gezeceksen varna sehri guzeldir ...

• Bluedevil Bulgarlar senin anlattiğin gibimi? Burada bir ironi var, Bulgarlar okadarda beyaz tenli değiller kalkip Türklere laf atsinlar............
  • tenim esmer değil ama öle süt beyaz bi adamda değilim , çakarlar benim Türk oldumu...2. alternatif yunanistan 3. ukrayna
  • quote:

Orjinalden alıntı: Attila-HUN

Bluedevil Bulgarlar senin anlattiğin gibimi? Burada bir ironi var, Bulgarlar okadarda beyaz tenli değiller kalkip Türklere laf atsinlar............

Aslinda oyle degil ! Bak ben crispino adinda bir magzadan kendime takim elbise alicaktim . oradaki satici beyaz ceketi giydigimde " bey efendi siz beyaz tenlisiniz "dediginde birseyler dank etti . Magzadan ciktigimda 10 kisiden 7 si esmer tenli idi .

Beyaz tenliler genelde pomak, arnavut vrya balkan turkleridir . Karedenililerin coguda pomak kokenlidir . 1. balkan savasindan sonra 1.5 milyon pomak karedeniz ve marmara bolgelerine yerlesmislerdir ! Pomaklarda , kendine laz diyenlerde cehre olarak birbirine benzer , iki millettede "gayda yani tulum" ana ensturmandir. Laz denilen millet rum(gurcu) kokenlidir ... her bulgar aynida degil , iyi arkadaslarimda oldu

• www.eurodict.com güzel bi sözlük hem bulgarca var hemde teknik sözlük ben hep bunu kullanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Bluedevil Bulgarlar senin anlattiğin gibimi? Burada bir ironi var, Bulgarlar okadarda beyaz tenli değiller kalkip Türklere laf atsinlar............

Aslinda oyle degil ! Bak ben crispino adinda bir magzadan kendime takim elbise alicaktim . oradaki satici beyaz ceketi giydigimde " bey efendi siz beyaz tenlisiniz "dediginde birseyler dank etti . Magzadan ciktigimda 10 kisiden 7 si esmer tenli idi .

Beyaz tenliler genelde pomak, arnavut vrya balkan turkleridir . Karedenililerin coguda pomak kokenlidir . 1. balkan savasindan sonra 1.5 milyon pomak karedeniz ve marmara bolgelerine yerlesmislerdir ! Pomaklarda , kendine laz diyenlerde cehre olarak birbirine benzer , iki millettede "gayda yani tulum" ana ensturmandir. Laz denilen millet rum(gurcu) kokenlidir ... her bulgar aynida degil , iyi arkadaslarimda oldu

Hmmm, tamam.

Ben Karadenizdenim, soyum Kirim ve Kafkasyaya dayanir. Babam Kirimdan (Ukrayna), annem Kafkasyadan (Azerbaycan). Yani her Karadenizlide Laz değil. Son cümlelerini anlamadim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 18 Mayıs 2008; 1:40:02 >

• www.aha.bg çok güzel kızlar gerçekten
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Hmmm, tamam.

Ben Karadenizdenim, soyum Kirim ve Kafkasyaya dayanir. Babam Kirimdan (Ukrayna), annem Kafkasyadan (Azerbaycan). Yani her Karadenizlide Laz değil. Son cümlelerini anlamadim....

lazca denilen dir , yunancanin ( rumca ) nin bir koludur , lezgi denilen millet su anda gurcustanda var ...

ek oalrak resimdeki polonyali kizla tanistim , polonya bulgaristan arasi 21 saat .

kiza sen tatar kokenlimisin dedim (Avrupa yuzlu tatarlar ) , hayir dedi , oradan muhabbeti gelisitiriyoruz ... hayirlisi olur insallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 18 Mayıs 2008; 2:40:25 >

• Lazlar Rum değil, Gürcüdür. Gürcistandada Lezgi yoktur. Lezgiler Kuzey Azerbaycan ve Güney Dağistanda yaşarlar.

Güzel kizmiş.
  • quote:

Lazlar Rum değil, Gürcüdür. Gürcistandada Lezgi yoktur. Lezgiler Kuzey Azerbaycan ve Güney Dağistanda yaşarlar.

Güzel kizmiş.

lezgiler youg olarak gurcistanda yasar ama rum kokenlidir . Eger bir yunan taniyorsan vede laz (gercek) birbirlerinin konusmalarini anlarlar . kafkasyaya dagilmislardir buda dogru .

kiz icin lafim yok , cok guzel . Tatara benziyo gozleri cekik gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 18 Mayıs 2008; 3:22:02 >

• Lezgileri kariştiriyorsun.

Lezgiler (Lezgice: лезгияр), Kuzeydoğu Kafkasya'da Azerbaycan'ın kuzey ve Dağıstan'ın güney kesimlerinde yerleşik halk. Kafkasya'nın yerli halklarından biridir. Konuştukları dil Lezgice veya Lezgince olarak adlandırılır.

tr.wikipedia.org
    Lezgiler - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Lezgiler

• quote:

Lezgileri kariştiriyorsun.

Lezgiler (Lezgice: лезгияр), Kuzeydoğu Kafkasya'da Azerbaycan'ın kuzey ve Dağıstan'ın güney kesimlerinde yerleşik halk. Kafkasya'nın yerli halklarından biridir. Konuştukları dil Lezgice veya Lezgince olarak adlandırılır.

tr.wikipedia.org
    Lezgiler - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Lezgiler

valla ozaman rum kokenli lazlar . cunku bir yunan bana demisti , turkiyede karadenizde cok rum var. dedim onlari biz dedim gonderdik yunanistana. Hatta cocugun nenesi tokat , babasi kafkaslardan imis . Yavas Yavas demeyi biliyodu. ( cocugun kiza sulanmistim , kiz bulgardi . bu almis eline 2 bardak vodka dayilanicakti . bizim arkadaslar dikildi zaren benden once ozaman soyledi bize "yavas yavas " diye . )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.